Stille loop volgende protestactie tegen regeerbeleid in Suriname

32
Ook vandaag vreedzame betoging tegen regering Suriname

PARAMARIBO, 24 mrt – Protestgroep Next Generation Movement, NGM, wil een ‘stille loop’ organiseren. Met de loop moet het verzet worden onderschreven tegen het beleid van de regering Bouterse. Volgens NGM-leidster Xaviera Jessurun zei dit tijdens de tweede protestdag. Deze keer werd bij het parlementsgebouw geprotesteerd. Volgens Jessurun is het einde nog lang niet in zicht.

Er zal strijd gevoerd moeten worden om verandering te brengen. Het parlement ‘als vertegenwoordiger van het volk’ wordt nog een rol van betekenis toebedeeld. Daarom ook is een petitie aangeboden. Parlementsvoorzitter Jennifer Geerlings-Simons liet zich vertegenwoordigen door een griffier. “We willen geen volksopstand. Daarom vragen wij om te denken aan welzijn en welvaart voor de samenleving”, zei Jessurun bij het voorlezen van de petitie. Op het parlement wordt nog gerekend.

Die zal de regering nu echt wel tot de orde moeten roepen. Als dat niet kan, moeten de nodige conclusies worden getrokken. “Wie niet mee kan, moet opstappen”, wordt in de petitie gesteld. De petitie is opmerkelijk radicaler dan die een dag tevoren aangeboden is aan vicepresident Ashwin Adhin. In ronde woorden wordt gesteld dat de regering weg moet. In de oudere petitie wordt de regering opgeroepen te zorgen voor welzijn en welvaart.

Bekijk ook:


32 REACTIES

 1. Hahaaaaa mi gade Xaviera Jesserun is volgende gloryhunter. Deze aandachtjunkie is de volgende die een partij gaat oprichten. Vind het allemaal prima. De zeteltjes komen van de oppositiepartijen. Lachende 3e wordt de NDP. Dus ja wij gaan voor nog 5. Mocht deze Jesserun geen rol van betekenis spelen dan kan ze altijd nog solliciteren op de vacature buitenvrouw voor 1 van de NDP assemblee leden.


  Maak melding

 2. @Parbo,

  Deze aandachtjunkie is de volgende die een partij gaat oprichten. Vind het allemaal prima. De zeteltjes komen van de oppositiepartijen. Lachende 3e wordt de NDP.

  @Parbo,

  Waar staat dat Xaviera een partij gaat oprichten??

  Je bent een grootmeester in het likken van die stinkende billen van je godfather.
  Je hebt de lagere school niet afgemaakt dus is lezen een brug te ver voor jou.

  FUCKING IDIOT


  Maak melding

 3. Protestgroep Next Generation Movement, NGM, wil een ‘stille loop’ organiseren. Met de loop moet het verzet worden onderschreven tegen het beleid van de regering Bouterse. Volgens NGM-leidster Xaviera Jessurun zei dit tijdens de tweede protestdag. Deze keer werd bij het parlementsgebouw geprotesteerd. Volgens Jessurun is het einde nog lang niet in zicht. – Terecht, want oerdomme debiele dwaze idiote paars bezeten ddb knettergekken zoals Dagoebalsing en Par-Anoide-Bo krijsen oerdom…neks no fout. A wiens wi e ka en eten baas zijn schijterij en drinken zijn pis vol misdadigheid en corruptie, soso lobi enne ook zwijgen we als het graf voor alle ellende die baas Boutka ons land en volk aandoet.

  Er zal – een hevige felle- strijd gevoerd moeten worden om de dwaze debiele ndp aanhangers zover te krijgen en te overtuigen om hun didibri afgod veranderen, wat nooit zal lukken.. Het parlement ‘als vertegenwoordiger van het volk’ wordt nog een rol van betekenis toebedeeld. Daarom ook is een petitie aangeboden. Parlementsvoorzitter Jennifer Geerlings-Simons – de duivelse oma- liet zich vertegenwoordigen door een griffier. “We willen – nog- geen volksopstand. Daarom vragen wij om te denken aan welzijn en welvaart voor de samenleving”, zei Jessurun bij het voorlezen van de petitie. Op het parlement wordt nog gerekend.- tevergeefse hoop tot 2020.
  Die zal de regering nu echt wel tot de orde moeten roepen. Als dat niet kan, moeten de nodige conclusies worden getrokken. “Wie niet mee kan, moet opstappen”, wordt in de petitie gesteld.- De duivel Boutka heeft zijn paarse roverheid om hem aan de macht te houden en uit het gevang- didibri zal alles doen om aan de macht te blijven, desnoods verzuipen het gehele land en volk, inclusief al die oerdomme ndper’s sa e ka dee nanga dee. De petitie is opmerkelijk radicaler dan die een dag tevoren aangeboden is aan vicepresident bobo Ashwin Adhin. In ronde woorden wordt gesteld dat de regering weg moet. In de oudere petitie wordt de regering opgeroepen te zorgen voor welzijn en welvaart.

  Opa en oma taki, alleen als het gros der zwijgzame debiele idiote dwaze oerdomme ndper’s hun bekken openen en met potten en pannen huize Boutka hun afgod gaan vragen voor veranderingen dan pas misschien, maar we denken dat hij ze gewoon dood laats schieten, nu al deze oerdomme paarse zombies uit hun paarse beneveling raken. Ndp is ddb en is de ware vloek voor de verdere ontwikkeling van het gehele land. Weg met moordenaars, drugsbaronnen en staatskas rovers.


  Maak melding

 4. Parbo moet wel grote masochist zijn elke keer dat hij iets post krijgt hij me een bergshit over zich heen niet normaal, nu is hij ook niet normaal dus zal het wel lekker vinden, hij heeft in ieder geval wel weer aandacht, de paarse kakkerlak uit de Bijlmer.


  Maak melding

 5. We weten wie de sponsor van deze gecamoufleerde Couppogingen zijn om onrust in het land te brengen. Herinneren jullie Vorigjaar nog? de VHP organiseerde een couppoging demonstratie in Paramaribo en al die m.a.s.a.l.a’.s in Nickerie kregen gratis vervoer gesponsord door de VHP richting Paramaribo. Ik kan jullie vertellen dat het dezelfde vhp m.a.s.a.l.a’.s zijn die voor onrust zorgen en doen er alles aan om de regering ten val te brengen zodat de m.a.s.a.l.a’.s kunnen gaan regeren dit noemen de m.a.s.a.l.a’.s democratie. mensen volg het geld en de organisatie en jullie zullen zien dat de brein en geld schieters niemand anders zijn dan de VHP m.a.s.a.l.a’.s. in 2015 hadden de vhp m.a.s.a.l.a’.s les gekregen van een gespecialiseerde verkiezing bureau in Nederland ge sponsort door de PvdA. In 2015 ging vhp LIJDER sandopie naar Nederland voor verkiezing steun zodat hij de verkiezingen kon winnen en heeft daar gesproken met hoge regering functionarissen namens het Surinaamse bevolking, daarmee bedoel ik alle m.a.s.a.l.a’.s in Suriname. Dezelfde sandopie ging naar Amerika en heeft daar gesproken met de onderminister van buitenlandse zaken. Sandopie heeft in 2015 voor de verkiezing met een delegatie uit India gesproken. Sandopie werkt altijd in de duisternis van de nacht wat voor afspraken hij maakt weet niemand. Wat wij wel weten is dat de racistische VHP nooit aan de macht mag . als alternatief heb ik liever de duivel die ik ken geeft mij een ABOP of een Somohardjo partij als president.


  Maak melding

 6. @namie je hebt gelijk die vhp’ers verkopen Suriname aan die Hollanders weer. Stelletje verraders. Maar gewoon echt iets nieuws NEUS voor president in 2020.


  Maak melding

 7. ddb is er maar voor één reden president van Suriname en dat is om niet in Suriname en in andere landen niet in de gevangenis terecht te komen.

  De kwaliteiten om een regering te leiden heeft hij niet. Laat dit voor alle Surinamers duidelijk zijn, dat als je geen ervaring en kennis hebt in een politieke partij om dat niet te doen, zie ddb.

  Deze mevrouw Xaviera Jesserun van NGM is heel goed bezig en kan de Surinamers duidelijk maken wat ze moeten doen als ze onderdrukt worden en in armoede leven door ddb en gangsters. Als ddb en gangsters geen welvaart en welzijn kunnen brengen dan moeten ze ophoepelen.

  Suriname heeft genoeg capabele oppositie politieke leiders in de DNA en er buiten die het land de juiste koers kunnen brengen en Surinamers welvaart en welzijn kunnen geven. Dat hebben ze al bewezen in de periodes dat ze in de regering zitten.

  Wat nu nodig is dat het Surinaamse Volk moet weten dat alle macht bij hen is en dat ze zich daarom massaal moeten aansluiten als er een demonstratie is. Zo eenvoudig is het. Xaviera ea lopen al voorop. Volgen jullie hen.

  Sranansma Oe Wiki No?!
  Sluit u aan bij de actievoerders voor een betere leven voor uw zelf, uw (klein)kinderen en een betere Suriname, (inter)nationaal. U zult het zelf moeten doen, niemand anders gaat het voor u doen.

  Time4Chan(ge)!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 8. Namie, door je reactie geef je al te kennen dat jij zelf ook behoorlijke racistische trekken vertoond, dus knap hypocriet om te stellen dat er wel een creool of javaan aan de macht mag maar geen hindoestaan


  Maak melding

 9. NA MIE , NONO NA YU PAARSE YO-KOE, GEVONNISTE PRES, FAILLIET UN KONDRE !

  SONDRO DENG HALLUCINATIE-STAATSGREEP FU YU !

  PS : DRINGI YU DRESI, NOSO KARI A ZUSTER !!!!!


  Maak melding

 10. Bericht voor Johan
  Een chinees Surinaamse mag president worden, een indiaan en een Indiër mogen ook president van Suriname worden. Wie wij niet als president willen hebben is de manipulerende racistische m.a.s.a.l.a. partij de beruchte vhp.


  Maak melding

 11. Bericht voor Srafu
  Srafu jij heb het recht om jouw hallucinerende comments te uiten , blijft van de coke af je snuift te veel. ik heb het democratie echt om mijn verhaal gebaseerd OP FEITEN kenbaar te maken. Een puzzel bestaat uit meerdere stukken en van één stuk puzzel kan je geen verhaal maken.


  Maak melding

 12. Mensen gaan niet in grote getallen op straat om te protesteren omdat bouta overal zijn mannetjes op de posten heeft swm ebs etc. Ze hebben 26 zetels.
  Als men protesteert moet alles plat geen stroom water etc.
  Zoniet wachten jullie maar op 2020 want de meeste mensen wilden bouta toch?
  Dus voel maar😈


  Maak melding

 13. NA MIE, Paarse Yo KOE, LOS MET FEITEN het PAARSE FAILLISSEMENT VAN SRANAN OP ! DONG DONG IKKO !

  U kent FEITEN ??? HOEVEEL MILJARD SRD IS UW PAARSE KOE GILMORE, IN HET GEHEIM, NU WEER AAN HET DRUKKEN ??????

  OF KENT U DE FEITEN ACHTER HET “OP DE VLUCHT DOODGESCHOTEN” MEGA-LEUGEN-VERHAAL VAN UW MOORDBAASJE ?????

  OF KENT U HET FEIT DAT NDP, SRANAN WEER TERUG HEEFT GEZET IN DE TIJD, NL AAN EINDE VAN HET REGIEM van PAARSE PRES WIJDENBOSCH, KONDRE FAILLIET BAKKA !!!!!

  A BIGI WANG O SLOOP A HERI PAARSE TORI !!!!!


  Maak melding

 14. De republiek Suriname en de arme en onderdrukte Surinamers hebben dienaren met kennis en ervaring nodig in de politiek, die gaan voor het algemeen belang en niet voor het individuele/eigen belang, oa niet in de gevangenis willen zitten, snel heel rijk willen worden, heel veel ha domeingronden, top salarissen,)

  Wat de republiek Suriname en de Surinamers niet nodig hebben is, een persoon als ddb en gezin en gangsters die met eigen belangen bezig zijn.

  Xaviera Jesserun van NGM en andere oppositie politieke partijen binnen als buiten DNA, vrouwenorganisatie, leider van C47 -vakbond ea volgen jullie hun berichten en oproepen. Zij geven aan wat het Surinaamse Volk moet doen. Deze personen hebben verstand van de hoed en de rand, deze lieden wijzen U de juiste weg die nodig is voor verandering, welvaart en welzijn.

  Sranansma Oe Wiki No!?
  Sranansmo Oe Bondroe

  Time4Chan(ge)!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 15. Namie@
  Namie jou paarse regering heeft er geen enkel probleem mee ,om van een stukje leg puzzel een lulverhaal in elkaar steken ,en dan denken dat Surinamer zo dom zijn dat ze het niet door hebben ,jij bent een van die figuren die terug moeten naar school en vragen aan de kinderen of ze je willen bij scholen, onnozele hals


  Maak melding

 16. @ Aorta,

  Laat me niet lachen, net als Gaddafi . Welke
  Surinamers zullen dat doen ?? Als er een demonstratie is
  dan zijn er meer politieagenten aanwezig dan demonstranten.
  Elke Surinamer kijkt uit zijn raampje of zijn buurman de
  hete kolen uit het vuur komen.


  Maak melding

 17. Een psalm ter bemoediging voor allen die oprecht van het land houden. Niet voor de paars misdadig verdoemde ndper’s die menen religieus of gelovig te zijn, want ze brengen alles wat met de waarheid te maken heeft in opspraak, die ddb verdoemden.

  Psalmen 94
  1Here, U bent de enige
  die het recht heeft wraak te nemen.
  Kom met uw licht naar ons toe.
  2 U bent de grote rechter van deze aarde.
  Sta op en spreek uw oordeel uit
  over alle hoogmoedige mensen.
  3 Hoelang mogen de ongelovigen
  nog blij zijn dat zij het wel alleen kunnen, Here?
  4 Zij spreken smalend en hooghartig,
  al die zondaars denken
  dat zij het hoogste woord kunnen voeren.
  5 Zij lopen uw volk onder de voet, Here.
  Zij onderdrukken uw land.
  6 Zij plegen moord en doodslag
  onder de vreemdelingen, de weduwen en wezen.
  7 Zij denken bij zichzelf:
  ‘De Here ziet het toch niet,
  ach, Jakobs God heeft wel iets anders te doen.’
  8 Laten alle onverstandigen maar eens opletten.
  Dwazen, ga uw hersens maar eens gebruiken!
  9 Denkt u nu echt dat God, die het oor maakte,
  Zelf niet horen kan?
  Of dat de Maker van het oog
  Zelf niets ziet?
  10 Hij leert de volken hoe zij moeten leven,
  daarom zal Hij hen ook straffen.
  Hij geeft de mensen immers alles wat zij nodig hebben?
  11 De Here weet precies wat in de mensen omgaat:
  het is allemaal nutteloos.
  12 Gelukkig is de man die door U wordt getuchtigd, Here.
  Die van U onderricht krijgt in uw wetten.
  13 Hij zal rust ervaren in moeilijke tijden,
  zelfs als zijn vijand een val voor hem opzet.
  14 De Here laat zijn volk niet in de steek,
  Hij blijft naar hen omzien.
  15 Er zal weer eerlijk recht worden gesproken
  en alle oprechte mensen zullen zich daarbij aansluiten.
  16 Wie verdedigt mij tegen deze slechte mensen?
  Wie komt voor mij op tegen deze zondaars?
  17 Als de Here mij niet had geholpen,
  had niemand meer iets van mij gehoord.
  18 Juist toen ik dacht dat ik het niet meer aankon,
  ervoer ik de kracht van uw goedheid en liefde, Here.
  19 Terwijl allerlei gedachten in mij omgingen,
  waren het juist uw troostwoorden die mij opbeurden.
  20 Zou U iets te maken hebben met de plaats waar de zonde zetelt?
  Waar men zogenaamd uit eerlijkheid het grootste onheil aanricht?
  21 Dat soort mensen loert op het leven van de oprechte mensen,
  zij veroordelen onschuldigen.
  22 Maar ik vond mijn toevlucht bij de Here,
  Hij was mij tot een burcht.
  Mijn God is mijn rots.
  23 Hij heeft hun het kwaad vergolden.
  Hij vernietigde hen in hun zonde.
  Hij is de Here, onze God.


  Maak melding

 18. hou op met hallucineren. de vhp is de toekomst voor INDIA daar kan het zijn eigensoortgenoten gaan manipuleren. probleem met sommige creolen is ze zijn hun ergste vijand waardoor ze niet de vijand die voor hun neus staat niet herkennen.degen die de geschiedenis van de vHP heeft bestudeerd weet dat de VHP vanaf hun begin een anti creoolse partij was en hun gedachtetegoed is niet verandert alleen pakken ze het nu anders aan. manipuleer de creolen om voor de vhp te stemmen en wanneer de verkiezing gewonnen is slacht je ze af, met ander woorden de creolen stemmen voor hun eigen financiële executie. voor degene die mij gaan aanvallen met hun onzin blablabla de vhp is democratie partij zegt ik let niet op de vhp woorden maar kijk naar hun daden wat de vhp achter de rug over de creolen zegt en doet en daar is je antwoordt. geen één creool op waterkant durf te zeggen ik vertrouw de vhp 100% gezien hun verleden en daden!


  Maak melding

 19. bericht Haco,
  Ik heb gemerkt dat jij mij achtervolg als een POEPkever op berichten waar ik een comment achterlaat. Luister BATIE BOY je smeek om mijn aandacht bijdeze read my Lips , ik heb geen tijd voor jou en je onzin en doe iedereen een plezier en ga doen waar in je goed bent , ga aan een Penis sabbelen!


  Maak melding

 20. 99 % van Su volk liep niet mee bij deze protestactie. dwz su volk is tevreden met situatie in Su. En zo te zien willen in deze precaire situatie verder genieten in Su tot 2020 en daarna ook verder met deze regering. neks no fout maar sarie torie voor de armen in de slump van para, toekomstweg, parbo en omgeving en ook in saramacca.


  Maak melding

 21. Opa taki, hoe zal de debiele dwaze domme idiote doorsnee ndper na 2020 ogen……………..als een paarse straatzwerver in paarse lompen, zoekend naar voedingsresten in de straten en vuilnistonnen en slapend op de vele stoepen in de binnenstad. Huuuu, oma taki, sinds 2010 zijn het aantal zwervers schrikbarend toegenomen. Opmerkelijk dat velen onder hun bevuilde kleding een paarse vieze trui aanhebben en anderen een verlepte paarse pet, waarop nof te lezen is.soso lobi ddb. 90% van deze straatzwervers stemden ndp.


  Maak melding

 22. Bouta, mie mang ie ne sjie in takie joe ey fuck su baldadig up?
  Betre ie dede jere dang herie su ey fierie feest!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.