zondag, oktober 24, 2021
HomeNieuws uit SurinameLilian Ferrier getipt als minister van Onderwijs in Suriname

Lilian Ferrier getipt als minister van Onderwijs in Suriname

-

- Advertisement -

PARAMARIBO, 23 mrt – Lilian Ferrier is getipt als de nieuwe minister van Onderwijs Wetenschap & Cultuur, OWC. Volgens de Ware Tijd staat op het protocol van overdracht haar naam gedrukt. Lilian Ferrier is een nichtje van Surinames laatste gouverneur en eerste president, dr. Johan H. E. Ferrier. De kinderpschologe is adviseur van president Desiré Bouterse en heeft zich door de jaren heen ingezet voor betere behandeling van kinderen.

- Advertisement -

Zij heeft zich vaker publiekelijk uitgelaten over de behandeling van kinderen in gezinnen, op school en in tehuizen. Nu wacht kennelijk een andere uitdaging. “Ik ben inderdaad naar de president geweest. Ik ben gehoord, dat klopt. Het moet geen geruchtenmachine zijn. Dit is een formele zaak. Het kabinet zal het bekendmaken als het zo is”, zegt Ferrier. Zij volgt dan Robert Peneux op.

Peneux heeft eind vorig jaar zijn portefeuille ter beschikking gesteld. Dit gebeurde na de zoveelste aanvaring met leerkrachten van het middelbaar onderwijs. Volgens de krant heeft Peneux het protocol van overdracht intussen reeds voorbereid. Ferrier is voorzitter van de presidentiële commissie Integraal Kinder- & Adolescentenbeleid. Zij heeft vaker kritiek geleverd op besluiten van OW&C.33 REACTIES

 1. een nobele daad maar gedoemd te mislukken desondanks is het proberen waard.
  Er is geen geld, er is geen structuur, er is geen beleid, er is geen planmatig aanpak, er is geen overleg, er is geen democratisch structuur , er is er is er is en ga zo maar door.

  Mevrouw Ferrier het is moedig te noemen om in een chaos te springen.
  Ik wens u succes tegen beter weten


  Maak melding

 2. Al in 2010 solliciteerde ze[Ferrier] naar een functie in de regering van de pikin ingi boi.Zij is erg tegen het 8 december proces.Maar om onbekende redenen werd zij overgeslagen.Net zoals het juweeltje nog over het hoofd gezien wordt.


  Maak melding

 3. De Ferriers hebben bepaald geen goede reputatie, ze hebben weinig backbone.
  President Ferrier die Suriname in een bijvoorbaat te mislukken onafhankelijkheid sleurde, Kathleen die samen met die andere gast zwichtte voor de druk van de afluisteraar Buma en nu deze die haar kinderpsychologie gaat toepassen op de onderwijzers. Ambitie is leuk, maar je kan je er ook behoorlijk aan branden.


  Maak melding

 4. Weet er iemand of Baboeram nog leeft?Die zou een ministers functie kunnen krijgen nu.Voor het schrijven van een boek waarin de pikin ingi boi een lange plas deed toen mensen gedood werd.


  Maak melding

 5. Ze gaat de gehele paarse roverheid als kleine kinderen weder opvoeden? no boi, Ddb en roverheid zijn niet te verbeteren. En ook Lili verwordt , vroeg of laat een paarse zombie.


  Maak melding

 6. Er zijn genoeg oportunisten en gelukzoekers als Lilian Ferrier die helemaal geil van de functietitel en het grote salaris ja zeggen. Terwijl zij niet geschikt is.
  Een minister van onderwijs in een regering die liegt, bedriegt,manipuleert en intimideert is niks waard.
  Dit word weer 40 keer niks.


  Maak melding

 7. DIE REDIE MOESSOE MEVROUW IS KINDERSPYCHOLOGE EN ADVISEUR KINDERZAKEN VAN DE BAAS DB en hOE KOMT HET Als 80 % VAN DE SURIES MOEDERS MOEITE HEBBEN MET HET OPVOEDEN VAN KINDEREN. En dat bertekent dat zij geen moer weet van opvoeding. Want onderwijs is de plaats van opvoeden en leren voor volwaardig normale nuttig mens en kinderen de kans bieden voor Succes in de maarschappij. Maar wat er nu in Su is dat dat er teveel alleenstande tienersmoeders die de school verlaten, alleenstaande moeders, school drop-outs, overvolle kinderhuizen,huis van bewaring en huize opa tollie. Deze zijn de gevolgen van de adviezen van deze bonkoroo mevrouw. En watga je straks van haar verwachten als zijn minister van onderwijs wordt, niks en nada. sarie torie. Opa DB heeft nog een kans. Hij kan Paee Somo vragen om minister van onderwijs te worden. Want hij heeft daar ervaring met die ministerie en hij heeft ook voedsel in overvloed voor de jhongerige kinderen bij de kinderschoolopvang. neks no fout toch, anders is sarie torie, want kinderen hebben erg honger op school. ik ben benieuwe


  Maak melding

 8. Waarom weer geen vers bloed in de SU-regering. Men blijft vissen in die oude stinkende vijver. SU blijft helaas een land van name and faces. Niemand durft en zal elkaar aanspreken daar waar nodig. Waardoor echte verandering al decennia lang uitblijft. Anders gezegd de hele huidige regering op de schop en schoonschip maken. Er is genoeg talent aanwezig om SU op te bouwen niet die rotte appel Ferrier die zich een autoriteit noemt op het gebied van
  opvoedingsvraagstukken en kindontwikkeling. Maar wat is er concreet echt ontwikkeld in SU de afgelopen jaren? Alleen maar het blijven constateren van problemen in o.a. onderwijsland, gezinnen, industrie, economie etc etc! Ik verbaasd me ten zeerste dat SU als land nog bestaat en niet is weg gevaagd door alle leugens, bedrog en corruptie. Deze benoeming wordt wederom een fiasco voor het onderwijssysteem, dus geen concrete vooruitgang, vernieuwingen danwel verandering.😈😈😈😈😈


  Maak melding

 9. het juweeltje is door ieder ndp er al v……l en a…l bewerkt

  dus mevr kalimaai kan fluiten naar de ministerspost

  rest nog de fluit v limbo en baas te bespelen


  Maak melding

 10. Inderdaad @aorta, zulke kaala kaluta’s denken een veilige hol te vinden in de tjoetter van kaffries. Enige wat ze daar vinden is een kariyaa land.


  Maak melding

 11. LIlias !! WERKT JE EIGEN PSYCHE WEL GOED ???? Wijlen mijn moeder zou gezegd hebben meisje ! Na faja ka i njang ?? Ik zou dat zelf nooit zeggen mijn vraag zou zijn ..heb je stront in je hoofd!


  Maak melding

 12. LIlian!! WERKT JE EIGEN PSYCHE WEL GOED ???? Wijlen mijn moeder zou gezegd hebben meisje ! Na faja ka i njang ?? Ik zou dat zelf nooit zeggen mijn vraag zou zijn ..heb je stront in je hoofd!


  Maak melding

 13. Inderdaad het gaat economisch echt echt heel slecht met suriname door het wanbeleid van de ndp

  Maar al dat gezemel omtrent dat steeds maar wijzen op etnisch afkomst is kommer en kwel hier op waterkant.

  @Tutiyapersad de opmerking van hol vinden in de tjoetter van kaffries slaat nergens op, en wat te denken van Sardjoe (Hindoestaan) die ook in de tjoetter van kaffrie hol zit,


  Maak melding

 14. Wat heeft Ferrier in haar hoofd?
  Inderdaad een hoop stront en maar 1 hersencel.
  Maar jammer voor haar werkt die ene hersencel ook niet goed.


  Maak melding

 15. @Goldenbreeze,

  Shaant, shaaaant.
  Wat kan die becharie doen? Ze zetten haar onder druk en income for life is ook aantrekkelijk. Zou jij waarschijnlijk ook voor gaan. Ik misschien ook.
  Zou ik ervoor gaan, dan zou ik in ieder geval het beste geven wat ik zou hebben. Dus echt proberen er iets van te maken. Misschien gaat zij dat ook doen. Mehnet karie sait.


  Maak melding

 16. Lilian Ferrier: Er valt geen eer te behalen in deze Nak Panja Regering.

  U gaat dienen onder een meervoudige moord verdachte Drugscrimineel.

  Ik zou het niet eens overwegen minister te worden in zijn K-administratie.

  Bedoezelt uw naam niet of zegt u: Het ministerschap is mij heel veel waard?


  Maak melding

 17. Wat een stel randmongolen hier op WKN de toetsenbord helden, hier een beetje af zitten geven op een vrouw die meer ballen heeft dan jullie stalletje paarse lamzakken bij elkaar


  Maak melding

 18. NIEMAND kan normaal werk verrichten op een ministerie, vanwege de dictatoriale aanwijzingen van een onkundige president, die allemaal moeten worden uitgevoerd !

  Daar komt nog bij dat Ons land door diezelfde onkundige president en clan, door wanbeleid, compleet FAILLIET is gemaakt !
  (oa hebben de clanleden, samen met de pres, voor MILJARDEN aan ongedekt geld gedrukt en uitgegeven !)

  Momenteel is er dus enkel een schijnbegroting, terwijl de departementen geen of onvoldoende geld hebben !

  De massale overheidsuitgaven, voornamelijk salarissen en de aflossingen plus rente van de talloze onzinnige miljoenenleningen, hangen als een molensteen om de NEK van heel Sranan !

  TIJD VOOR TOTAAL NIEUWE BESTUURDERS !

  WISSELING VAN MINISTERS HEEFT GEEN ZIN, INDIEN DE ONKUNDIGE PAARSE TOP BLIJFT ZITTEN !!!


  Maak melding

 19. Ken en Robert en Lilian persoonlijk, Lilian is een verknipte, vrouwelijke uitgave van Robert en zoals we gezien hebben heeft Robert ze niet allemaal op een rijtje. Ze kunnen op het ministerie van onderwijs en bij de bond van leraren hun borst nat maken, ik verwacht niet veel goeds van deze psychopaat, die zich voordoet als psycholoog.


  Maak melding

 20. Wahahahaha, Ze kon ten minste bouta tips hebben gegeven om zijn eigen zonen op te voeden. Deze vrouw is een gewone opportunist die wat njang voor zichzelf wilt gaan maken. Dus verwacht nog meer achteruitgang in onderwijs.


  Maak melding

 21. In principe is een ieder hand- en spandiensten verleend aan de paarse duivel Boutka, een paars duivelse medewerker van de verdere paarse verloedering vol van armoede, misdaad en normverval. Maar natuurlijk is het weer gebleken dat monie e taki en bullshit e waka. De wortel van alle kwaad is geldzucht en allen die de nationale Duivelse partij, in welke hoedanigheid dan ook dient, geldzuchtig. Oma taki ndp na wang mpp duivelse sekte.


  Maak melding

 22. In principe is een ieder die hand- en spandiensten verleend aan de paarse duivel Boutka, een paars duivelse medewerker van de verdere paarse verloedering vol van armoede, misdaad en normverval. Maar natuurlijk is het weer gebleken dat monie e taki en bullshit e waka. De wortel van alle kwaad is geldzucht en allen die de nationale Duivelse partij, in welke hoedanigheid dan ook dienen, zijn geldzuchtig van aard. Oma taki ndp na wang duivelse sekte. opa taki, ndper’ s oe mpp.


  Maak melding

 23. Er zijn, helaas, nog steeds Sranan people, die bereid zijn Ons geliefde Land nog verder in het FAILLISSEMENT te storten !

  Informele LEIDER van de ministerraad, blijft degene die MILJARDEN aan ONGEDEKTE BANKBILJETTEN heeft gedrukt en uitgegeven, hr. Gilmore Hoeffie !

  Zolang deze mislukte Pres vd Centrale Bank aanblijft als minister Financien, is Sranan gedoemd FAILLIET TE BLIJVEN !

  Dus ministers SHUFFELEN HEEFT TOTAAL GEEN ZIN !!!!!

  PS : Dezelfde meneer heeft de huidige en komende generaties, via zijn onzinnige Miljoenenleningen, opgezadeld met een MILJARDENSCHULD !

  ZOLANG DE NDP-LEIDING met ADVISEURS, BESTAAT UIT YO-KOEIEN, A BEVOLKING SA PINA !

  MORO ONGEDEKTE MONNIE O DRUK, TEKKI YU AI LUKU !!!!!


  Maak melding

 24. ik ken haar niet en zal haar niet veroordelen zoals al die racistische vhp’er en dementerende nps’er. ik zal haar beoordelen op haar werk en niet op haar persoonlijkheid.


  Maak melding

 25. Als MINISTER werken ponder een dementerende veroordeelde drugsdictator zal nooit werken !

  Er is een door Paars wanbeleid FAILLIET gemaakt land en er is niet eens een begroting, laat staan dat er gelden en of middelen zijn voor beleid !

  Paars moet ophouden met SPROOKJES VERTELLEN, UN FAILLIET A KONDRE, BETRE UN GWE !

  LAAT BESTUUR VAN ONS LAND OVER AAN DESKUNDIGE, NIET CRIMINELE SRANANMANS !

  PS : HOE VER IS FAILLIETMAKER, GILMORE HOEFFIE, gevorderd met het ALWEER DRUKKEN VAN ENKELE MILJARDEN AAN ONGEDEKTE BANKBILJETTEN ????????


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.