Ook vandaag vreedzame betoging tegen regering Suriname

59
Ook vandaag vreedzame betoging tegen regering Suriname

PARAMARIBO, 23 mrt – Xaviera Jessurun, trekker van de Next Generation Movement, gisteren tijdens een vreedzame betoging bij het regeringsgebouw van Suriname. De Next Generation Movement heeft daar een brief afgegeven waarin de regering gevraagd wordt om af te treden, indien ze haar taken niet naar eer en geweten kan uitvoeren. Vandaag, vrijdag 23 maart, wordt de actie voortgezet op het oude Vlaggenplein tegenover de Nationale Assemblee.

Jessurun stelt dat er geen vergunning nodig is om vreedzaam te protesteren. Bekijk hieronder een verslag van gisteren:


59 REACTIES

 1. Deze mensen hebben tijdens de vorige verkiezingscampagne hun woordje niet gedaan en nu het te laat is houden ze betogingen. Maar het kalf is al verdronken.


  Maak melding

 2. Deze mensen hebben tijdens de vorige verkiezingscampagne hun woordje niet gedaan en nu het te laat is houden ze betogingen. Maar de kalf is al verdronken.


  Maak melding

 3. Pepe, Julie, Richard, Dora, allemaal echte witte joodse pioniers; Heb ik allemaal direct of zijdelings, van huis uit gekend. Het zijn deze mensen en hun legacy, waar deze liplap beesten en beesten uit para, op teren. Want ze waren gerespecteerde pedagogen en begaan met para.
  Maar, er is een maar! Ook toen waren jullie, blaaskaken, slaven. En slaven blijven julllie. Want ipv werken, willen jullie nog teren, en je vieze vuile handen ophouden. ELLENDELINGEN, zijn jullie. No mik neks vrei nai ede; Jullie zijn en blijven slaven. Deze liplaps zijn nageslacht van bakadjari buitenvrouwen. Komen ze teren op een familienaam. Je gooit de mensen hun legacy te grabbel. Beesten.


  Maak melding

 4. Pepe, Julie, Richard, Dora, allemaal echte witte joodse pioniers; Allemaal, echte Jessurunn’s.
  Heb ik allemaal direct of zijdelings, van huis uit gekend. Het zijn deze mensen en hun legacy, waar deze liplap beesten en beesten uit para, op teren. Want ze waren gerespecteerde pedagogen en begaan met para.


  Maak melding

 5. @ toko … hoeveel pleegvaders heb jij alleen … heeft je biologische vader … { tenminsdte als je één{1} gehad hebt … vroegtijdig afgehaakt? Geef eerlijk antwoord !!!!!!

  Let wel : wie kaatst moet de bal verwachten !!!!!!!

  @ toko … één {1} van je pleegvaders was een echte witte jood … Abrahams ( 300 milj. OWV }… dus de appel valt niet ver van de stam !!!

  Heb je ook zulke … LANGE VINGERS …..???????

  Ook bij deze een eerlijk antwoord !!!!!


  Maak melding

 6. mul jongen, slaafje
  Het antwoord weet je zelf wel. En wanneer je geen stront aan jouw ogen hebt, dan weet je dat abraham een bonkoro is, een liplap, en niet wit.
  Wanneer ik zeg pleegvader, een pleegvader is een persoon, die jou in huis heeft opgevoed. De rest, het zijn er veel, zijn onvergetelijke ‘Vormers’ geweest. Waaronder dus, de belangrijkste vormer van mij, de heer, en ik voel mij geroepen, zijn naam altijd te noemen, Rudi Heuvel ( mensen allemaal, waaronder ook Bouta dus, die jou buitenshuis, hebben beinvloed.).
  Verder no wer mi ede


  Maak melding

 7. mul & co
  Mijn biologische vader; Een eerlijk antwoord? De Duivel, haakt altijd vroegtijdig af, Die Stront. Ook mijn boroede bio moeder heeft vroegtijdig ‘afgehaakt’! Een kind van de duvel!?
  Jij nu!


  Maak melding

 8. Ondertussen schijten het gros der paars verarmde oerdomme paarse paria’ s. Eeh is neks erg eeh is neks no fout, als we geen geld hebbe of ete, dan doen wij als baas Bouta, roven en stelen of gaan drugssmokkelen voor baas. neks no fout, ook al we wordt als Dino, Meriba, Boeroe, Janna eeh soso lobi baas, a wiens wi e ka pina…..ndp na mang. Zo redeneren vele paars bezeten paarse ndp zombies.


  Maak melding

 9. @ toko … je hebt enorm veel ZELFKENNIS … er is Sperma van een Zwijn … bij je moeder ingebracht. Je bent dus het grootste .. MISLUKT PRODUCT .. van de genotspier van een EVER ZWIJN.


  Maak melding

 10. @Toko.

  Je postings zijn weer dom, onbeschoft, achterbaks en inhoudsloos.
  Het enigste effect dat jij hebt is dat vele zich gaan schamen Surie te zijn !!


  Maak melding

 11. mul
  abrahams? heb zijn broers ooit ontmoet! Vergis je niet, Wereldkampioen Hoogfietsen! Vraag maar na, echte hoogvliegers. Allemaal met een afro! Wit? osortoe wit [tjurie]; WANNABE!
  Hoop dat ze jouw bloedworst, lekker! Volspuiten met zwijne sperma. Imbeciele moerskont.


  Maak melding

 12. Serious request:
  Er is een zekere @toko op deze site die zich schijnbaar geroepen voelt om op alle topics zijn/haar commentaar te geven. Echter het lukt me niet – ook al span ik me nog zo in – om te doorgronden welke boodschap deze persoon te berde wil brengen. Erg warrig komt deze @toko (tokotoko) bij mij over en kan niets zinvol zeggen.
  Of ligt het soms aan mij? Wie helpt me aub?

  Overigens, ik heb het interview met Xaviera Jessurun via Apintie tv gevolgd.
  Toch van een ander kaliber dan Hofwijks met zijn Neus(je) van de zalm die beiden hoffelijk het wijk hebben genomen naar de politieke arena.
  Ik vind Xaviera veel zelfverzekerder over komen, weet exact waarover ze praat, heeft kennis van zaken en praat voortdurend in de ‘wij-vorm’ (alle burgers/Surinamers).
  Xaviera go go go!


  Maak melding

 13. @ toko … EVERZWIJN … liegt niet … je bent Rudi Heuvel himself !!!!

  @ 1 voud … je hebt groot gelijk … er zit alleen maar …TokoToko … in zijn verwarde … EVER ZWIJNEN … kop.

  Dat spul heeft zijn bovenkamer { als die d’r één {1} heeft } totaal vernietigd.

  I rest my case !!!!!


  Maak melding

 14. 1 voud
  Heb je jouw antwoord in enkelvoud. Vraag het morgen, niet weer. Heb ik slechts 1 vraag, Waar heb jij de afgelopen decennia’s geleefd, onder een steen, op mars?
  Hallelujahhhhhhhhhhhhhhh


  Maak melding

 15. @tokotoko,
  Uit mijn analyse van diverse nietszeggende reacties van jou, kom ik tot de conclusie om maar geen kostbare tijd te verliezen aan iemand met een gebrekkige ontwikkeling en/of ziekelijke stoornis van de geestvermogens, als gevolg van overmatig drugsgebruik.
  Wees Radj Oedit dankbaar dat hij in die behoefte van jou voorziet, opdat je bij elke bijstandsuitkering weer de broodnodige lijntjes kan trekken.
  Maak jij je over mij geen zorgen. Mijn spreekwoordelijke schaapjes staan in alle opzichten lekker droog.


  Maak melding

 16. De Jessuruns zijn van oorsprong uit Indonesie en de jonge Indonesiers hebben nederlanse onderdrukkers en dictators naar huis weggejaagd. En Xavira is zeker ook dapper als de jonge indonesiers om de stijd aan te gaan en te winnen van onderdrukkers en dictators neks no fout , en de mensen die op paee somo lijken staan achter haar actie. merdekka-vrijheid.


  Maak melding

 17. Mensen laten we mekaar niet voor de gek houden . Jullie weten allemaal dat je met deze kleine opkomst de regering nooit thuis krijgt . De massa zit gewoon thuis maar klagen nr 1. Als ik die xaviera was zou ik me gewoon aansluiten bij een partij en mijn bijdrage leveren ,want geloof me dit zal nooit tot een val van de regering leiden . Daarvoor heb je mensen als hooghart ,desi ,zalig Rufus nooitmeer enz . Deze mensen weten 10 duizenden op straat brengen . Heb je niet door dat zolang iemand protesteert ,de oude politici zich gelijk aansluiten?
  Door dat gedoe doen heel veel niet meer mee.
  Ik vol het op de voet . Beste Xaviera voorzichtig met de oude politici . ze zullen jou gebruikengebruiken. Wees vooral voorzichtig met somo hahahahaha


  Maak melding

 18. Overigens @tokotoko,
  Je vraagt of ik de afgelopen deccenia onder een steen op mars heb geleefd.

  Ik verrek morgen met vrouwtjelief voor 3 weken naar Singapore om inkopen te doen: ga je mee? STAKKER!


  Maak melding

 19. @ mini min,

  De naam Jessurun is een Joods Sefardische naam.
  De Sefardische Joden zijn afkomstig van Portugal en Spanje en werden in die landen door de christenen vervolgd en onderdrukt mist zij zich bekeerden tot het christendom.

  Joodse Sefardisten hebben Portugal en Spanje verlaten en in Nederland terechtgekomen.
  Vanuit Nederland zijn ze vermoedelijk naar Suriname vertrokken en hebben zij zich vermengd met andere Surinamers, waarschijnlijk ook met javanen.

  Jij denkt zeker omdat de naam Jessurun eindigt op run net als warun dat de Jessuruns van oorsprong Indonesiërs zijn.


  Maak melding

 20. Parbo,

  Praktijk is, GEEN vergunning en gewoon protesteren. Ook de paarse criminele Bouta-gestapo, met doodskopmaskers, om alles uit elkaar te slaan en in trucks af te voeren, waren nu in geen velden of wegen te zien. Die paarse luizen schijten inmiddels hun broek vol van angst om door het volk massaal verkettert te worden. Dus ook jouw hersenloze, paars geindoctineerde gekakel hier op dit forum is volkomen zinloos en krachteloos geworden…Mafketel


  Maak melding

 21. Deze mensen die aan actie’s doen,weten niet precies hoe het in het land zit, ze doen maar wat.
  Iedereen wil met een groepje beginnen hoe dan verder.
  Ze komen niet met een plan,vertellen de mensen niet wat ze precies willen hebben.
  Beginnen jullie de mensen eerst te vertellen hoe jullie aan geld gaan komen,waar gaan jullie het geld vandaan halen.
  Een klein meisje die pas is komen kijken voert actie,wat een toestand.
  Ing ede djeers djaga da boro oso!


  Maak melding

 22. Are bhaai, larkiya ke shauk hai sarak par ghoeme ke to ghoemne de na.
  Sarak par chillaai se koi sarkaar thoro giere hai.
  Choenaaw ke dien asli baadjie hai.

  Laat haar huppelen op straat. De verkiezingsdag telt alleen.


  Maak melding

 23. @ mini min,

  Kun je het staven dat de Jessuruns van oorsprong uit Indonesië komen?

  De Jessuruns zijn van oorsprong Joodse Sefardisten die in Portugal en Spanje woonden.
  Later vertrokken naar andere Europese landen o.a. Nederland, België.
  Vanuit Nederland zijn ze in Suriname terechtgekomen en hebben zich daar vermengd met andere etniciteiten en waarschijnlijk ook met de javanen.


  Maak melding

 24. @ Vrees
  ” Deze mensen die aan actie’s doen,weten niet precies hoe het in het land zit, ze doen maar wat “.
  *********************************************************************
  Kun je ons { het Sur. volk } precies, eerlijk en oprecht vertellen hoe het in het land zit … want volgens jou doen de protesters maar wat.

  @ Vrees
  ” Ze komen niet met een plan,vertellen de mensen niet wat ze precies willen hebben “.
  ********************************************************************
  De {harde} eis dat de Drugveroordeelde Misdadige Moordenaar Desiré Delano Bouterse en zijn poppenkast regering moet OPDONDEREN … is dat niet duidelijk genoeg??????
  ********************************************************************
  @ Vrees
  ” Beginnen jullie de mensen eerst te vertellen hoe jullie aan geld gaan komen,waar gaan jullie het geld vandaan halen “.
  *********************************************************************
  Te beginnen met het oppakken van de ABANIES … ze grondig RIPPEN en OPSLUITEN … de Abrahams{en} OWV … Graanoogst {Carifesta} … Bouva, Misi-keba {Naschoolse Opvang }. Verder al die anderen NDP-boeven … we kennen ze bij naam en toenaam.

  @Vrees … ik hoop niet dat je tot deze categorie behoort !!!!!!

  Uit het bovenstaande is af te leiden dat we honderden miljoenen { Euro’s en US-dollars } terughalen voor de ontwikkeling van ons geliefd Suriname.

  @ Vrees … ik hoop niet dat je tot deze categorie behoort !!!!


  Maak melding

 25. Aan de protestacties kan je zien hoeveel verstandige Surinamers er nog zijn en hoeveel mensen er nog hoop hebben op een beter Suriname.

  Er is maar een handje vol mensen die de menigte probeert wakker te schudden.

  Maar ja de meeste Suries zijn dom en lui en houden niet van “moeilijk moeilijk”
  Ze laten zich liever boelen dan dat ze voor hun eigen rechten opkomen.

  Een beter Suriname is nog heel ver weg.


  Maak melding

 26. Xaviera Jesserun mag heel trots zijn dat ze de onderdrukte en rade loze Surinamers de richting wijst, een podium biedt, ze hen erop wijst dat ze mogen protesteren en dat alle macht bij het Volk ligt in een democratische rechtsstaat.

  Dat zijn al heel goed. Als het vertrapte Surinaamse Volk dan nu niet inziet hoe sterk ze zijn en zich kunnen aansluiten, dan is het einde zoek.

  Sranansma Oe Wiki, U zult zich moeten aansluiten als u echt verandering wilt in uw leven, van dat van uw (klein)kinderen en een betere toekomst voor Suriname.

  De eerste slag heeft Xaviera Jesserun al gewonnen. Power En Doorgaan, Nu nog het Volk van Suriname dat zich moet komen aansluiten. Waar wacht u nog op? Is het niet duidelijk wat u moet doen of van uw verwacht wordt?

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 27. VAN MIJ MAG ALLES DUURDER WORDEN WANT AAN DIT HANDJEVOL MENSEN ZIET HET NIET NAAR UIT DAT MEN HET NODIG VIND OM HUN STEM TE LATEN HOREN. MAAR OP SOCIAL MEDIA KUNNEN ZE HONDERD UIT ZEIKEN. WAAROM MOET ALLES ZO STIEKEM..GA VAN JE LUIE REET EN GA PROTESTEREN EN LAAT JE STEM HOREN.EEEN ANDER DOET HET WEL ZEKER VOOR JULLIE. VOLGENS MI UN NE PINA NOFO


  Maak melding

 28. Meneer of mevrouw Jiyani. aub de door u gevragde info betreffende de fam jessurun welke de bovenstaande protest activiste haar naam draagt. zie google ; Indische mensen in Suriname- parbo magazine. ik wens u veel lees plesier. neks no fout anders sarie torie voor de armen in de slump van Parbo.


  Maak melding

 29. Wachten jullie maar op 2020 want opa desi gaat niet weg.
  Hy is net houtluis, al gaat het land naar de klote, falliet etc.
  Deze gasten moet men gewoon executeren!


  Maak melding

 30. Meneer of mevrouw Fire Fox. De tokoko cabeza van mini min is zo vruchtbaar, want door zijn cabeza is hij zelfvoorziend en zelfstandig en ook heeft hij een zelfvoorziezend-economie. Maar vooral, hij is niet verslaafd aan voedselpaketten , schoolpaketten, kinderbijslag, monie karta en gratis grond. Ik denk dat u paarse kaboela bent die denkt met de mond en niet het hoofd en leeft als luiaard en die alleen maar de hele dag in de hangmat slaapt totdat er weer voedselpekketen worden gebracht. Grote mond maar geen daad. neks no fout maar sarie torie voor de armen in de slump van Parbo ,de toekomstweg en para.


  Maak melding

 31. Reageer niet op die domme idioten als Toko. Ze schrijven allerlei onzin in de hoop dat je een keer iets verkeert zegt en dan kunnen ze daar op inhaken en door zagen.
  Daarom liefst negeren en anders heel kort reageren.
  .
  Het zijn paarse trollen die per posting betaald krijgen. Help ze niet aan een inkomen!!


  Maak melding

 32. @mini min,
  Je doet je naam eer aan.
  mini = klein
  min = minder dan 0

  mini min, drugs maakt meer kapot dan je lief is.
  Wees blij dat je dagelijks wat toegestopt krijgt door de familie zodat je wat te vreten hebt.


  Maak melding

 33. Op toko toko bouwen jullie jouw huis ja. Bij Bijbelleer op de lagere school, was ik slim genoeg, dit op te slaan en mee te nemen. De rest is, geloof mij, Footsucher.
  Wens jullie, ‘Vijanden’, slapeloze nachten toe.
  Neks te maken nanga un.


  Maak melding

 34. Mini min praat uit bedachtzaamhjeid, Maar toko is kaboela jawa die lui is als een luiaard en slingert alleen in de paarse kaboela bomen. Toko kan alleen denken met de mond en met de silet en zijn hoofd is zo leeg een lege ton met veel geluid zonder inhoud. Kaboela jawa toko is de slaaf van paarse kaboela en hij moet alleen de silet van de paarse kaboela likken en leeft van voedselpaketten . Door de junkfood van de voedselpakketten is hij ziek geworden van last van bere bere ,hersenverlies, hogebloddruk, zuiker enz enz. Sarie totie met zijn kaboela jawas die de slump van para en parbo omgeving .


  Maak melding

 35. Kabaal maken is niet vreedzaam, stilzwijgend een bord voor je neus houden en doorlopen is vreedzaam. Waar zijn de mobiele eenheid met hun honden, wapenstokken en waterkanonnen om de NPS en VHP bejaarde delinquenten aan te pakken. Deze betaalde demonstranten moeten worden aangepakt!


  Maak melding

 36. Namie@

  Jij bent promotor van de december moorden 1982.
  Getuigt niet van intelligentie de meeste mensen gaan ook aan jou geestelijke vermogens ,als je hierop reagerend bevestig je deze pisting.


  Maak melding

 37. @NA-YU : Vraag de Betaalde demonstrant en moorddadige couppleger DESIE,
  (Coup van Redi Musu Desi ism Koloniale macht Nederland, kolonel Valk oa), wie zijn COUP tegen Staat Sranan heeft BETAALD !

  BEJAARDE DESIE KAN NAUWELIJKS ZELFSTANDIG LOPEN, PROBEERT ALLEEN NOG SNEL WEG TE KOMEN, WANNEER PARLEMENTSLEDEN EKTE VRAGEN STELLEN OVER HET DOOR PAARS VEROORZAAKTE STAATS-FAILLISSEMENT !!

  PAARSE LONG-GWE-PRESIDENT !!!!!


  Maak melding

 38. @ mini min,

  Dat artikel waar jij naar verwijst heb ik opgezocht en goed gelezen. De titel van dat artikel is: Indische Nederlanders in Suriname en niet Indische mensen in Suriname.

  Uit dat artikel kopieer ik een alinea:

  Hoofd van dat gezin was de Surinaamse stiefvader Wix. En dus waren het, na een jaartje Nederland, eigenlijk dubbel-gerepatrieerden. Volgens dochter Lassie Jessurun kwamen er kort na hen nog een kleine groep aan. Indische en ook Indonesische dames die met uitgezonden Surinaamse militairen waren getrouwd, en met hun man ‘teruggingen’. Jessurun: “Maar de meeste van deze dames gingen alweer snel terug naar Nederland of Indonesië.”

  Jij leest de naam Jessurun in die alinea en trekt de conclusie dat de Jessuruns van Indische afkomst zijn.

  Zoals ik al eerder heb geschreven is de naam Jessurun een Joods Sefardische naam. Deze Joden zijn door vervolging en onderdrukking in Portugal en Spanje in andere Europese landen terechtgekomen, zoals Nederland en België.

  Kan ook zijn dat een militair met de naam Jessurun vanuit Suriname tijdens WOII in Indonesië moest dienen onder de Nederlandse vlag.
  Je kunt ook lezen dat er staat dat zowel Indische als Indonesische vrouwen trouwden met Surinaamse uitgezonden militairen.

  Maar het kan ook zijn dat Joodse Nederlanders met de naam Jessurun in Indonesië zijn gaan wonen, immers Indonesië was een kolonie van Nederland.

  Lees het verhaal van deze Joods Sefardisten maar eens en je zult de naam Jessurun tegenkomen.

  Noem me Jiyani zonder meneer of mevrouw ervoor.
  Je bent echt tranga yesi.


  Maak melding

 39. Blijkbaar zal mijn reactie niet geplaatst worden.

  mini min zoek het verhaal van de Joodse Sefardisten op.
  Je komt dan de naam van Jessurun tegen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.