Surinaamse vrouw stopt met ijssalon na racisme

56
Eigenaresse ijssalon vervolgd voor mishandeling

De Surinaamse Gilly Emanuels stopt definitief met haar ijssalon/eethuis ’t Perronnetje in Hilversum. Emanuels werd geteisterd en gediscrimineerd door racistische Hollandse hangjongeren en vervolgens ook nog eens niet serieus genomen en is er nu klaar mee schrijft De Telegraaf. Ze voelt zich behoorlijk in de steek gelaten en zelfs een officier van justitie deed kwetsende uitspraken. Gilly trekt het gewoon niet meer.

De onderneemster was vorig jaar het doelwit van die jongeren, die een steen door haar winkelruit gooiden en de meest kwetsende kreten naar haar hoofd slingerden zoals ‘kanker zwarte’. Een Surinaamse vlag werd besmeurd met poep en voor de deur achtergelaten. Ze kreeg daarna heel veel steun van buurtbewoners en de Surinaamse gemeenschap.

De vrouw voelt zich behoorlijk in de steek gelaten. “Ik als zwarte vrouwelijke ondernemer, en ja, dit schrijf ik bewust op, heb van de politiek het gevoel gekregen dat mijn zaak niet ernstig genoeg is. Had het een verschil uitgemaakt als ik een witte Hollandse vrouw of met een joodse achtergrond door zwarte jongeren of islamitische jongeren waren belaagd? Ja, durf ik bijna volmondig te beamen. Dan was er wellicht zelfs vanuit de landelijke politiek gereageerd” zegt ze op facebook.

https://www.youtube.com/watch?v=HPYFQ_xTFlI


56 REACTIES

 1. Is niet perfect in NL.
  Schande van de overheid lokaal en landelijk.
  Gemiste kans om te laten zien dat er wel gerechtigheid is.
  Jammer jammer jamer.
  Triest


  Maak melding

 2. tjepoti. Er was ff weer een bloeiperiode knuffel knuffel. kakkerlake flats, naar mooie “moderne” rijtjeshuizen. want uria moest en zou het gelach betalen. voor even denken, dat wij toch echte bakras zijn, die het nederlands wel in pacht, een aardappel diep in de achter verhemelte. paramaribo ver weg.
  En dan, en dan dit!? Schooiers, holigans pikken die SHIT niet langer. Wordt je met de neus op de feiten gedrukt.
  Bij een echte swarte, ghana ofzo, zou men het laten. Maar de Suries waren in de jaren 90 al aan de beurt. Alleen, voor de domme houden, wil weleens helpen. Maar onrecht vergeet niet.


  Maak melding

 3. @ Koos

  Dit waren geen “Marokkanen”. Dit waren witte Nederlandse hangjongeren die opzettelijk met een Marokkaanse accent spraken om verwarring rond te zaaien voor mensen als jij. Mevrouw Emanuels zegt al dat het hier om “Nederlandse” hangjongeren gaat. Dus gas nu niet kletsten over Marokkanen. Die hebben andere dingen aan hun hoofd dan een Surinaamse vlag te besmeuren met poep.


  Maak melding

 4. Triest voor woorden, maar discriminatie zal altijd blijven, en degene die zich daar aan schuldig maken, zijn hersenlozevervloekte wezens, zwarte vrouwen moet je lief hebben, ze zijn het mooiste product door de schepper ooit gemaakt.


  Maak melding

 5. Ik blijf dit zeggen wij zitten in een hel.
  Nederland geef ons toch een miljoen euro,dan kunnen wij vertrekken uit deze hel.
  Wie wil blijven mag blijven maar ik vertrek.
  Wij komen van een derde wereld land waar wij geen rechten hebben.


  Maak melding

 6. In eens is Surinaamse (Afro) gemeenschap in Nederland in rep en roer. Ze voelen zich gekwetst vanwege 1 extreme incident. Waar waren die Suri’s toen een 2 Nederlandse meisjes werden verkracht op hun hotelkamer door hun Afrikaanse broeders. Toen hebben ze die verkrachting ook niet veroordeeld.

  Mijn punt is dat in iedere mand een paar rotte appels zijn en niet iedere blanke is per definitie een racist net als iedere kleurling bij voorbaat een verkrachter is.

  Inmiddels staat Mw Simons op de barricade om een munt uit te slaan. Walgelijk.


  Maak melding

 7. Net als discriminatie is rasisme erg populair in Nederland. Als donkere mensen of mensen van buitenlanse afkomst hun zin in nederland niet krijgen gaan ze meestal snel de schuld geven aan rasime en discriminatie. Wanneer gaan ze echt aan het werk en keihard werken om de achterstand en de opstakels te tekkelen. Of zijn ze daar te lui voor. Of willen ze liever als slachtoffers behandeld worden en met subsudie geknuffeld worden . Ze blijven alleen maar janken, klagen , mopperen en hun vingers wijzen naar de witte mensen van rasisme en discriminatie. Dat is gemakkelijk enzo gaan ze geen steek vooruit, echt sarie torie. Misschien kan Maee minie deye dame helpen hoe je een warung moet runnen. Mae Minie heeft ervaring met warungs in Ned en yij heeft geen last van rasisme en discriminatie, maar juist het tegendeel . ;Maee Minie heeft veel klanten van alle 200 nationaliteiten die Ned rijk is en Paee Min is daar erg trots op Maee minie. Dus die mevrouw moet niet opgeven geeft en kom naar Maee mini voor advies en hulp. neks no fout.


  Maak melding

 8. Iemand loopt “luid roepend” langs een Joodse restaurant, en gelijk is “witjes Nederland” in rep en roer !!!
  Gelijk politie op af, extra camera-beveiliging op staatskosten !!Loop 2-keer langs een Joodse restaurant
  of juwelier en kijk maar, je wordt al opgepakt door de politie !!
  jammer voor deze Surinaamse vrouw !! Zo zullen de Turken en Marokkanen zich ook voelen,door de vele discrinaties !!
  wat ik frapant vind is, dat als een Moskee doelwit is geweest van brandstichting,vernieling of een varkenskop plaatsen aan de deur, dat de politie nog nooit iemand (dader(s) heeft kunnen achterhalen !!
  Wordt een ruit bij een blanke ingegooid dan is Nederland in rep en roer; vooral de aanhangers van Partij Van Varkens van Geertje PVV !!
  A No Mie tak-so, maar dit is keihard de realiteit,zoals “allochtonen” dit dagelijks ervaren;ook als ze aangifte bij de politie doen, probeert men de gedupeerde allochtoon als de dader te beschouwen !!!


  Maak melding

 9. @Ester van Duijn

  Mijns inziens heeft u het verkeerd begrepen.
  De kern van de zaak draait om gerechtigheid.

  Die Afrikaanse verkrachters zijn opgepakt, vastgezet en ze moeten zich voor de rechter verantwoorden. In deze zaak is er volgens de laatste berichten niemand opgepakt.

  Overal zijn er rotte appels, maar de verbijstering en de afkeuring zit in het feit dat iedereen de andere kant opkijkt en doet alsof zijn/haar neus bloedt


  Maak melding

 10. Het is jammer dat altijd het negatieve er uitgelicht en
  racisme valt ook niet goed te praten. maar daar tegenover
  staat dat veel Nederlanders altijd willen helpen. Nederland
  betaalt bijna het meeste aan de VN voor ontwikkelingshulp,
  laten we het over Suriname maar niet hebben die betalen
  de contributie niet eens, over schande gesproken. Sint-
  Maarten heeft bijna 30 miljoen gekregen voor de weder
  opbouw na die verschrikkelijke orkaan. Nederland heeft
  samen met Duitsland ver weg de meeste Syrische vluchtelingen opgevangen. Niet alles in Nederland gaat
  goed maar het is ook zo dat niet alles verkeerd is.
  Iedereen een goed weekend.


  Maak melding

 11. Petrus, je post onzin, want net als ik zullen mensen als Hans van den Broek en behoorlijk wat andere behoorlijk de pest in hebben van dit primitieve racistische gedrag van dit Tokkietuig, net zo goed krijg ik en vele anderen behoorlijk beginnen te balen van dat soort postings van o.a. jou, wat in feite net zo racistisch en bevooroordeeld is, koren op de molen van figuren zoals Wilders die er alleen maar meer reden inzien de boel nog meer op scherp te zetten


  Maak melding

 12. @Johan,

  Maar Haco en Hans van den Broek kraken steeds iedereen af die beweert dat er in Nederland gediscrimineerd wordt. Ze zeggen in feite steeds dat discriminatie je eigen schuld is.
  Dit geval bewijst hoe ongelijk ze hebben.
  Daar wil ik op wijzen.
  Dit geval zal natuurlijk niet het enige geval zijn.


  Maak melding

 13. @Johan,

  Maar Haco en Hans van den Broek kraken steeds iedereen af die beweert dat er in Nederland gediscrimineerd wordt. Ze zeggen in feite steeds dat discriminatie je eigen schuld is.
  Dit geval bewijst hoe ongelijk ze hebben.
  Daar wil ik op wijzen.
  Dit geval zal natuurlijk niet het enige geval zijn.


  Maak melding

 14. Maar bhaai @aorta, dit was waarschijnlijk white power trash. Die blijken net zo laf als de mocro’s om een vrouw die in haar eentje staat te pesten.


  Maak melding

 15. Maar bhaai @aorta, dit was waarschijnlijk white power trash. Die blijken net zo laf als de mocro’s om een vrouw die in haar eentje staat te pesten.


  Maak melding

 16. @ester van duijn..waar was je grote muil toen al die Surinaamse mannen en vrouwen eeuwen verkracht werden door jou soort in naam van het koningkrijk ,goud koffie en suiker en er ook nog rijk van werden met hun zogenaamde gouden eeuw, Gewoon smerig en walgelijk dat je op zo een sterke vrouw neerpraat en een verkrachting van NIET Surinamers bijhaalt maar je Bek dicht doet als Als die pedofielen van Pedo land nummer 1 , NL , hier de kindertjes hun anussen kapot neuken en ook nog een Partij op eisen bah bh..figuren als jou verdienen het ergste wat er is..Karma dealt wel met jou


  Maak melding

 17. @Esther van Duijn,

  Die gora vrouwen vallen op de kaffries. Ze dromen van een lamba kariyaa bana. Deze hebben het khratis gehad.
  Als hun geld en mobile niet was gestolen, hadden ze misschien niet eens aangifte gedaan, vermoed ik.


  Maak melding

 18. Het is triest dat mensen elkaar discrimineren: Op deze aarde zijn we allemaal Passanten.

  Niemand is beter of meer dan een ander: Zij die dat dachten liggen onder de groene zoden.

  De meeste racisten van 60 jaar geleden zijn dood of dement.
  Over 100 jaar is bijna iedereen die nu leeft DOOD, MORSDOOD.

  Alleen Jezus Christus is meer of beter dan de andere: Jezus is opgestaan uit de Dood.

  Niemand kan Hem dat nadoen: We zijn allemaal sterfelingen op deze aarde. We komen met niets en gaan ook met niets weg.


  Maak melding

 19. Verrek @Tutiyapersad,
  Dat is waar wat je daar zegt.
  Tijdens mijn afgelopen vakantie in Suriname heb ik een voor Surinaamse begrippen vreemde gewaarwording waargenomen in het nachtelijke leven.
  Een nieuw fenomeen; blanke vrouwen dun en dik, lelijk en mooi die in hitsige draf naar hun hotel lopen met in hun kielzog op ongeveer 1 meter afstand een rastaman of een waterkantse zwerver.
  Aan de ene kant ben ik blij voor zo’n bana-bezorger omdat hij:
  1. Eindelijk ziet hoe een 4sterren hotel er van binnen uit ziet;
  2. Eindelijk de gelegenheid krijgt om met zijn soezafoon in een klein concertzaaltje te spelen.
  En dat voor redelijk veel SRD’tjes als beloning.


  Maak melding

 20. De gemeenteraad, wethouders en de burgermeester van Hilversum hebben deze Trotse hardwerkende Surinaamse vrouw die inwoner notabene is van Hilversum keihard in de steek gelaten, in de koud gezet.

  Eigenlijk ook niet vreemd want de Nederlandse overheid, nationaal, regionaal en lokaal komt alleen op voor blanke Nederlanders, homo’s en joden.


  Maak melding

 21. Graag even een nuance aanbrengen.
  Heeft deze mevrouw ooit wel eens aangifte gedaan bij de politie?
  Is ze ooit wel eens in contact getreden met de burgemeester? Daar lees ik nl. niets van in dit verhaal. En trouwens, in de herfst en winter maanden verkoop je niet veel ijs in Nederland. M.a.w. een economische sluiting met een racistisch verhaal doet het in de media altijd goed.
  Let wel, ik beschuldig niemand ergens van, maar probeer het verhaal te nuanceren.

  Dus: kom er maar in!!


  Maak melding

 22. @KhrietjeBie,

  Lé khaa bana:

  1. en zelfs een officier van justitie deed kwetsende uitspraken.

  2. Ze kreeg daarna heel veel steun van buurtbewoners en de Surinaamse gemeenschap.

  3. heb van de politiek het gevoel gekregen dat mijn zaak niet ernstig genoeg is.

  4. Dan was er wellicht zelfs vanuit de landelijke politiek gereageerd

  Als de burgemeester het dan nog niet wist, dan kan hij beter aftreden. Koersie chhor saalé.


  Maak melding

 23. @ester van Duijn.

  Ze voelen zich gekwetst vanwege 1 extreme incident.

  Een incident heeft een eenmalig karakter.

  Overkomt dezelfde situatie dezelfde persoon 2 keer, dan is het opvallend.

  Gebeurt het 3 keer of vaker, dan is het een patroon.

  Mijn vraag aan u:

  Is deze situatie nou een incident of zit er een patroon in?


  Maak melding

 24. @Tutiyapersad

  Het halve artikel schrijft namens onderbuik gevoelens, (typisch De Telegraaf trouwens). Een journalistiek goed onderbouwd artikel zou naam en toenaam moeten noemen van de voornoemde officier van justitie (punt 1).En deze ook om commentaar vragen. Punt 3 is een als, was, dan, toch, gevoel. Punt 4 is dat ook. En dan een veronderstelling dat de burgemeester ….
  Begrijp me goed, dit is typisch De Telegraaf stijl van schrijven. Meestal komen ze een dag of dagen later met een rectificatie en/of aanpassing van het verhaal. En dan ziet het er vaak heel anders uit. Wees dus voorzichtig met het ongenuanceerd reageren op een bericht met hoofdzakelijk veronderstellingen.


  Maak melding

 25. Als ze mijn betaald kan ik een paar voor haar komen afschieten. Probleem opgelost zij hoeft niet te zitten.
  Of via kan er ook betaald worden.

  Wat geld verzamelen is het gebeurd hoor.


  Maak melding

 26. Surambtenaar, dat doe je al. het maak geen moer uit welk volk wat verkoopt. Mag ze geen ijssalon runnen, ze kan ook een eigenaar zijn van een 5 sterren hotel.


  Maak melding

 27. Ik maak reclame bij al mn kennisen om mee te lezen op #waterkant. .Allemaal kommer en kwel en regt voor de rap. Lekker bot. Wat je ook vindt word afgekamt.


  Maak melding

 28. de verkrachters zijn opgepakt en vast gezet ester ,hoeveel Surinaamse vrouwen zijn er misbruikt en verkracht tijdens de slavernij in suriname zijn de blanke verkrachters ooit aan het licht gebracht


  Maak melding

 29. Niemand luistert naar elkaar.
  Luisteren is de kern van alles zodat wij wat meer begrip voor elkaar kunnen hebben.
  En zo dan tot een oplossing te komen.
  Maar dat is helaas niet zo zwart ,wit ,rood, geel pimpelpaars.
  Wij zouden 1 moeten zijn.
  Als God had gewild dat wij het niet samen moesten doen dan had hij ons niet op 1 aardbol gezet mensen.
  Ga effe denken.
  En laten wij geen vinger wijzen naar elkaar maar handelen om het probleem op te lossen.
  Want wat ik hier zie is dat mensen puur uit emotie praten ipv goed na te denken.


  Maak melding

 30. Think,

  Goed zo! Eigenlijk zou er een petitie aan de burgemeester overhandigd moeten worden door een van de vele surinaamse organisaties hier in Nederland. Of vanuit Waterkant m.n. door de forumleden die dagelijks hier van alles roepen.


  Maak melding

 31. Deze hang jongeren moeten eens in Den Haag komen bij een Turkse / Marokkaanse winkel en dan pleuris zooi komen schoppen ! Hier zijn ze niet mans genoeg voor, Stelletje tokkie´s,en de mensen die met deze hang jongeren eens zijn, zijn voor mij de grootste tokkie´s !!!!

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 32. Deze mevrouw moet zich niet uit het veld laten slaan.

  Uithuilen en opnieuw beginnen in een andere stad, wellicht waar meer Surinaamse ondernemers bij elkaar zijn en de bescherming veel beter is, minder hangjongeren.

  Een wijze les geleerd en een ervaring rijker.

  Ondernemen gaat niet over rozen er zijn veel valkuilen, winkeldieven, hangmensen, op tijd vernieuwen etc, cetera, et cetera.

  Goed kijken waar de ondernemers kansen het beste zijn om te handhaven.

  Verkassen is het beste als U wilt overleven, waar de omstandigheden dat niet toelaten moet U zeker niet blijven.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 33. @ Passant

  Ze moet juist niet verhuizen, want dat is wat ze willen !!!!
  Een paar potige vrienden en kennissen optrommelen en aftuigen die zooi, geen medelijden hebben met deze MPP !

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 34. Mag ik even dingen in juiste perspectief zetten ?

  Ik heb 23 jaar in die wijk gewoond (om de hoek notabene). Kom er nog regelmatig.

  Ze verkocht niet alleen ijs maar ook heerlijk surinaamse eten. Het is een wijk waar vele niet echt uitblinkers wonen.
  Niet goed te praten maar deze jongeren zijn gewoon de onderkant van de maatschappij.
  En ja politie heeft echt niet hun best gedaan om het op te lossen. Iets met begeleiden en niet provoceren van deze groep relschoppers.

  Burgemeester heeft zich er ook mee bemoeid.
  Het kwam neer op pappen en nathouden.
  Triest te moeten lezen dat het weer zo uit de hand is gelopen. Ze is niet de eerste en zal helaas ook niet de laatste zijn. Dat tuig had gewoon keihard aangepakt moeten worden.

  Helaas is dat tegenwoordig nogal een dingetje in Nederland. Niet alleen in Hilversum. Ik kan haar wel begrijpen maar vind het echt jammer dat ze weggaat. (gelukkig weten foodtrucks met surinaams eten ook Hilversum te vinden)


  Maak melding

 35. @JZwartmans

  Hoewel ik je snap, moet je wel beseffen dat in die wijk dan de pleuris uitbreekt. Dan zal ze alleen maar meer ellende over haar heen krijgen. De meeste daar bezitten namelijk geen hersencellen. Het zijn primaten die alleen maar meer geweld zullen gaan gebruiken. En geloof me, ik heb in 23 jaar daar heel wat meegemaakt.


  Maak melding

 36. Erg jammer dit, wel is het een feit ..

  Nieuws van 22 augustus 2017

  Hilversumse ‘hangjongeren’ terroriseren de buurt, politie en PvdA-burgemeester Broertjes doen helemaal niets.

  Het is goed dat deze mevrouw haar toko heeft gesloten.
  In Almere was dat niet gebeurd, gauw naar Almere zou ik zeggen en doorgaan.

  Dit is het bewijs dat niet alleen in Suri. losgeslagen jongeren rondslopen maar ook in NL. De moraal is net zo laag als in Suri. Het is gewoon Witte-Tuig.


  Maak melding

 37. Je kan je laten discrimineren, zodra je toont dat je minderwaardig gevonden mag worden zal men je ook zo behandelen.Wees trots op wie je bent, pestjongeren zijn er in alle kleuren en in alle milieus. Het is toevallig net degenen die hun pad kruist en die er gevoelig voor is , die zal gepakt worden. Het is een kwestie van opvoeding. Over discriminatie gesproken, wel in Suriname weten ze je al te vinden als in de verkeerde buurt woont, je vader niet de juiste baan heeft, of je bent toevallig een tintje donkerder dan de rest. Zelfs binnen de familie speelt dit al mee.hoe lichter hoe beter. In suriname praten ze over: Hij/Zij heeft slecht haar(dus Pruiken dragen), a skien krien alsof zwart vuil is. Dus!! waar hebben we het over?


  Maak melding

 38. Waarom zou je tijd en energie verliezen aan hangmensen, terwijl je met ondernemen bezig wilt zijn.

  Als de omstandigheden waar je wilt ondernemen tegen vallen dan naar een andere plaats, wijk uitkijken. Zo is het leven.
  Dat is de reden dat ongeveer de helft van de Surinamers woont in Nederland.

  Alles moet goed onder de loep worden genomen, afwegen en het juiste besluit nemen. Het leven is kort en er moet daarom snel en goed worden gehandeld. Het overleven telt en dan kan je als mens, dier beter gaan naar plaatsen, waar de leefomstandigheden beter zijn.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 39. We weten dat sommige Nederlanders racisten zijn maar de vraag is waarom de Surinaamse creolen deze mevrouw niet beter hebben ondersteunde door de racisten een goede pakslaag tegeven. De Nederlandse racisten hadden dit nooit geflikt bij een Antilliaan zaak omdat ze weten dat ze de kogels zouden krijgen en als gatenkaas op het menu zouden eindigen. Deze racisten hadden het niet geflikt bij Marokkaanse of Turkse zaak omdat ze weten dat hun kelen worden open gesneden en ze zouden eindigen als gesneden varkenshaas op het menu. Bij een Surinaamse creool kunnen ze het wel flikken omdat ze weten dat hun overleving kansen groter zijn omdat de Surinaamse creolen altijd naar een vredelievend oplossing zoeken voordat er geweld wordt toegepast en dat wordt door racisten als een zwakte ervaren tot dat men een stille tocht gaat lopen voor de overleden racist, dan zullen we horen hoe gewelddadig en agressief die Surinaamse creolen zijn en de creoolse gewelddadigheid zagen de Nederlandse racisten niet aankomen. Mijn advies aan deze mevrouw is hang verborgen camera’s op en de beelden publiceren op internet. Ik had de racisten op beeld willen zien die onze Surinaamse vlag met ontlasting besmeurde. Voor alle Surinaamse ondernemers in Nederland hangt altijd een verborgen camera met beweging detector zodat zij de daders leren kennen en de beelden op internet en Facebook publiceren.


  Maak melding

 40. Alles wat zich niet lekker voelt in Nederland: flikker dan op. We weten dat het gratis geld hier heel prettig is maar wat mij betreft rot alles wat niet blank is gisteren op. Toedeledokie!


  Maak melding

 41. Mini min met je poenpoene soep kop ik heb niet eens inhoudelijk gelezen maar hoor jou blerren over dat wij jullie de schuld geven of dat wij beter obs best moesten doen,now zelfs op de woningmarkt zijn jullie zo die man die een huis wilde kopen maar kreeg geen reactie toen liet hij zijn vriendin mwt een blanke achternaam een brief schrijven ze kon die koopwoning gelijk kopen bezichtigen ik denk dat het een marrokaans gezin was ,was op de tv ma flodder


  Maak melding

 42. Ester van duin,dat ze die blanke toeristen in Suriname beroofd hadden was ook een incident toch gingen jullie daar wereldnieuws van maken dus kop dicht en joran van der sloot heeft ook als blanke zijn eigen ras verkracht en militairen blanken in zwarte landen dus tokkie ga maar weer je puikie roken en bakkie pleur


  Maak melding

 43. zolang er achterlijke mensen rondlopen op deze aardkloot zullen deze dingen blijven gebeuren. Het was er al en en zal jammerlijk genoeg ook zo blijven. Mijn insteek is : leven en laten leven. Wat de mens zaait dat zal ie vroeg of laat ook oogsten. Door goed te doen hou je het ook langer vol. Mensen die slecht zijn , daar loopt het meestal niet goed af! Laat dat een vertroosting zijn.


  Maak melding

 44. wanneer zal het duidelijk zijn voor de vernederlandse surinamers die met een hete aardappel in hun snater praten , dat ze in nederland GEDOOGD worden en NIET geaccepteerd ,zijn..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.