Surinamers protesteren bij kantoor vicepresident van Suriname

31

PARAMARIBO, 22 mrt – Enkele honderden Surinamers hebben geprotesteerd bij het Regeringsgebouw in Paramaribo, waar vicepresident Ashwin Adhin kantoor houdt. “Voor ons als samenleving is de maat nu echt vol”, zei Xaviera Jessurun, trekker van Next Generation Movement. De actievoerders verzamelden rond het middaguur bij het gebouw. Enkele protesterenden waren gestoken in de kleuren van hun politieke partij.

Onder meer waren leden te zien van de Nationale Partij Suriname en de Vooruitstrevende Hervormings Partij. Hoewel een vergunning niet verstrekt voor het protest, heeft dit de animo niet gedrukt. “We protesteren tegen het beleid. Als we regels overtreden zijn we bereid voor de gevolgen in te staan. Om een vergunning vragen om te protesteren is intimidatie”, zei Jessurun. Zij vindt dat het niet bij een enkele protestdag mag blijven.

Er zal meer protest gevoerd moeten worden. “We merken dat zodra het protest ophoudt, de prijzen en de wisselkoersen weer omhoog schieten. We hebben er schoon genoeg van”, werd gescandeerd. Ook Radjoe Bikhari, leider van padieboeren in Nickerie, had kritiek op het beleid. Bikhari heeft enkele keren bij het parlementsgebouw éénmansacties gevoerd. Vakbonden hebben ook uit ontevredenheid solidariteit betuigd.

Bekijk ook:


31 REACTIES

 1. Niet echt een strategisch punt, om voor het gebouw van die loopjongen Adhin te gaan staan protesteren, onafhankelijksplein of het gebouw waar al die fossielen zitten die het beleid uit stippelen, zou beter geweest zijn,


  Maak melding

 2. Beste mensen ik doe mee met de actie de volgende keer gaan wij bij het huis van de President, daarna hoefdraad, en zo bij alle andere coalitie personen. Wij blijven doorgaan totdat de regering naar huis gaat, wij kunnen/mogen dit niet pikken genoeg is genoeg.


  Maak melding

 3. Ondertussen schijten en pissen het gros der paars verarmde idiote debiele dwaze ndper’ s no ka. Maar deze dwazen zijn zo zwijgzaam als het graf. Na Abrabroki moet je soms wel lachen en afvragen hoe deze verarmde ndper’ s zo dwaas blijven zwijgen. lokoe no eeh na oenoe no poti baas drape wang, ma na leki fa brada Stef Anus Meyje en Andre Misjiesosoka taki oenoe na Ocer, tijdens a beediging foe baas Bouta, is god hebt hem daar gezet als onze pleziertent en ook hebt baas Bouta gezegd in jare tagtig…na gong poti, na gong poroe mi. Opa taki, hopelijk wordt het laatste waar, wat deze duivelse mens didibri heeft gezegd in de mpp revo jaren. Oma taki, soso vloek ndp olv foe ddb tjariekong. Alla ndp sma oe mpp


  Maak melding

 4. En waar is “Pae” Somo, grondrover met zijn achterban !!
  Intussen gaan 2-parlementariers van hem onder leiding van Misjie-kabakka, lustig op reis om hun US-dollars bijeen te garen, terwijl het volk pinaart !


  Maak melding

 5. ach het heeft geen zin want het is laat het land is kapot men heeft te lang gewacht hoe wil je het land weer op bouwen met zo schuld en kleine gemeenschap nu kan men zien wat venetiaan waardt was voor het land samen met heer telting was mooi tijd nu met zo verdeling die mede door bouterse en ndp is gebracht en zo afgang naar beneden erg erg de volgende leider die aan de macht komt kan surinaame laten bloeien als nooit te voren maar men moet de moet kracht en wil hebben maar vooral hart als venetiaan om het te doen ze zijn er wel maar men moet ze de kans geven nps for ever nieuwfront nu op dit moment zeg ik meneer belfort is een man die het zou kunnen maar niet alleen gado bless surinaame


  Maak melding

 6. @ Parbo

  De regering heeft weinig meer om mee op te treden nu de NDP huisdealer er vandoor is met de coke handel.

  Er is geen geld meer. Volgende keer zijn er meer want Bouterse z’n praatjes hebben geen waarde meer.
  Wacht de Wandel marsen maar af en dan zul je zien dat er geen NDP meer op straat komt.


  Maak melding

 7. If A Boz, Mik A Boz!

  Tra Faz No Dé, ddb Moes Gwé!
  Sranansma Oe Wiki No!
  Tide Tamara Wé Stré Go Morro Fara

  Exodus!, Movement Of The People,
  Give Us An Other Brother Moses!

  Leve:
  – Next Generation Movement
  – Surinamers,

  Hoera, Hoera, Hoera!

  Time4Chan(ge)!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 8. Protest help niet in Suriname het volk heeft toch gekozen voor die domkop Bouterse als president van het land.Die dictator heeft alleen maar het land leeggeroofd van al zijn reserves die er waren.Die man heeft geen enkele spijt.Straks krijgt hij weer zijn ziekte dan begint hij weer te schieten op zijn tegenstanders als in 1982.Die man is ongeschikt als president van het land.Ook Somophardjo en Brunswijk hebben geprofiteerd toen ze in de regering zaten samen met Bouterse.Dat is mijn mening als Surinamer.


  Maak melding

 9. Nebula:
  Door het bidden is er een onderzeër boven water gekomen. Een vliegtuig met ruim 500 kilo Cocaine gevangen. Meneer Oedit ontmaskerd als grote drugshond.
  Het bidden heeft dus wel gewerkt. We moeten blijven bidden Misschien verdwijnt DDB voorgoed van het toneel


  Maak melding

 10. Movie:
  Starring: Oedit
  Title: Oedit is The Fugitive

  Voor hoe lang:
  – kan je je verschuilen voor de DEA?
  – Op de vlucht blijven?
  – onderduiken (duikboten) in binnen- en buitenland?

  Wie Niet Weg Is, Is Wel Gezien

  Er gaan heel veel koppen rollen.

  Action
  Showtime: DEA is in beeld, het net(werk) gaat worden opgerold, het netwerk is al heel goed in beeld.

  Walking down the road,
  you’re going to hear a voice say:
  go, johnny, where you’re going to run to,
  come that sweet day.
  you may be walking down the road,
  you’re might hear a voice say:
  go, johnny, where you’re going to run to,
  come that sweet day
  you might run to the rock for rescue,
  you’ll find a rock, you’ll find a rock there
  run to the rock for rescue,
  there will be no rock, be no rock at dawn

  Opgeruimd zal netjes staan. Het heeft te lang geduurd. DEA is gereed voor Showtime. Action!

  Ooh Oooh What is het muisstil! Voor Hoe Lang Nog. Oedit kom maar te voorschijn boven water.

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 11. kijk eens aan de VHP en NPS hebben een schoolreisje georganiseerd voor de VHP en NPS oudjes. na afloop rotie en bruine bonen enige wat ze moeten doen is een bordje omhoog houden en lawaai maken! waar zijn die waterkanonnen en de ME wanneer je ze nodig hebt !


  Maak melding

 12. Parbo heeft gelijk, er is ooit maar één vergunning gegeven
  met de mededeling dat het éénmalig was.
  Hoogste uitzondering! De staatsgreep waar hij Parbo aan meegedaan heeft, samen met de hoofdverdachte van meervoudige moord, die ander zwerver.


  Maak melding

 13. De VHP en de NPS hebben een bejaarde uitje georganiseerd voor hun bejaarde NPS en VHP leden. Enige wat ze moeten doen om hun rotie of bordje bruine bonen te verdienen is een bordje hoog houden en flink lawaai maken voor het huis van de Vice president. Mijn vraag is waar is de mobiele eenheid met hun lange zweepstokken en waterkanonnen wanneer je ze nodig hebt? deze oudjes verdienen een gedenkwaardige dag die hun lang zal heugen!


  Maak melding

 14. Micha 7

  11,2 Wat vreselijk! Wat is het moeilijk een eerlijk mens te vinden! ( Paars verworden ) Bestuursfunctionarissen en rechters eisen steekpenningen. De ( Paars corrupte ) rijke koopt hen om en zegt wie zij moeten ruïneren. Zo verdraaien zij ( ndp elite) de rechtspraak. 4 De beste van hen is zo stekelig als een distel, de meest rechtschapene ( Meye< Misikeba, Dodson ) onder hen is krommer en verwrongener dan een doornhaag. Maar de dag van het oordeel ( Hun straf) komt snel naderbij. De tijd voor straf is bijna aangebroken. Angst, schrik en verwarring zal u ( de gehele ndp leiding met ddb aan het hoofd ) dan overvallen.
  5 Vertrouw niemand meer, zelfs niet uw beste ( ndp )vriend, ook uw vrouw kunt u niet in vertrouwen nemen. 6 Want de zoon minacht zijn vader, de dochter komt in opstand tegen haar moeder en de schoondochter tegen haar schoonmoeder. Ja, er zullen zelfs vijanden ( ndper' s) onder uw huisgenoten zijn.

  17 Iedereen ( elke ndper) zal op zijn buik door het stof kruipen als een slang, als een worm uit zijn hol tevoorschijn komen.


  Maak melding

 15. Ruim 200 personen waren aanwezig aan de dokter Sophie Redmonstraat, tegenover het regeringsgebouw.

  Een groep demonstranten mocht samen met de pers op het terrein om de brief te overhandigen. Deze werd in ontvangst genomen door
  een vertegenwoordiger van de vicepresident. Bij de betoging waren diverse politieke kopstukken aanwezig zoals Paul Somohardjo van
  Pertjajah Luhur, Gregory Rusland, voorzitter van NPS, Guno Castelen van SPA, Assembleeleden Sheilendra Girjasing, Asiskumar
  Gajadien (beiden van VHP), Edward Belfort van ABOP.

  Vakbonden hebben ook uit ontevredenheid solidariteit betuigd.De naam van de misleider Robby Berenstein komt niet voor op de lijst
  hoe dan?

  die man speel Kibritiki met de jeugd


  Maak melding

 16. Het gehele ndp lichaam, van hoofd tot voetzolen is misdadig en geestelijk verziekt. Het hoofd is Bouta, de armen en benen de paarse roverheid, de romp zijn de stinkend rijke corrupte adviseurs, de benen zijn de paars corrupte rijke zakenlieden, de voeten en tenen zijn de OERDOMME DEBIELE DWAZE IDIOTE aanhangers, die tweemaal oerdom hebben gestemd voor de ondergang van de gehele natie……de vervloekte VERARMDE DOMME DOMMER DAN DOM….DE NA – DAGOEBALSING – PAR’ANOIDE’BO afkorting ndp aanhangers.


  Maak melding

 17. Het gehele ndp lichaam, van hoofd tot voetzolen is misdadig en geestelijk verziekt. Het hoofd is Bouta, de armen en benen de paarse roverheid, de romp zijn de stinkend rijke corrupte adviseurs, de paarse stinkende voeten zijn de paars corrupte rijke zakenlieden, de paarse stinkende tenen zijn de OERDOMME DEBIELE DWAZE IDIOTE aanhangers, die tweemaal oerdom hebben gestemd voor de ondergang van de gehele natie……de vervloekte VERARMDE DOMME DOMMER DAN DOM….DE NA – DAGOEBALSING – PAR’ANOIDE’BO afkorting ndp aanhangers. Ndper’ s zijn de ware oorzaak van de armoede- en misdaadvloek.


  Maak melding

 18. je hoort absoluut niks meer van doekhie uit nickerie..

  is hij samen met de duikboot onder gedoken is zit hij India..

  van abdoel misie baka bana hoor je ook niks meer, simons durft voor als nog ook geen vergadering bijeen te roepen ze verschijnen ook niet meer in de poppenkast.

  dubay is op leven na mond dood..

  ach, de moordenaar zou zeggen ,,,,, zand er over ,,,,, a no mie….


  Maak melding

 19. Ik denk dan men gewoon wacht op 2020 het volk dan, om bouterse dan een pasklaas te geven. De ndp, het volk gaan afrekenen met die bedrieger en moordenaar die zegt volkspres te zijn terwijl na Soso Lee!


  Maak melding

 20. Meneer Bonkoro Srananman, Paee Somo heeft niets te verliezen om niet mee te doen aan de protestactie. De mensen die op Paee Somo lijken gaan liever naar het veld om hun voedseloogst binnen te halen. Er is altijd voedsel in overvloed bij de Wong Jowo. De mensen die op Paee Somo lijken ( wong Jowo) willen graag dat het schip ; I lOVE SU, zo snel mogelijk zinkt zodat de mensen die op Sapoena en de handicapte soeparto lijken oftewel kaboela jawas genoemd , de Jennis bonkoroos en de paarse kaboelaas mee gaan zinken naar de zee-aardbodem. Paee Somo is blij met alle chaos in Su, omdat de Kaboela jawas en de kaboela paarsen daarvan het meest voelen tot 2020 en daarna ook. Dus Paee Somo is blij met nog twee jaar ellende in Su. neks no fout maar sarie torie voor kaboela jawas en Jennicos bonkoroos en paarsa kaboelas.


  Maak melding

 21. -NDPër Misiekaba gaat toch naar de 49ste ACP Parliamentary Assembly in Brussel.

  =Weten de NDPërs nog wat deze Misiekaba toen in november 2017 had geroepen in de DNA over het belang van Europa?????

  De partij NDP komt zo ongeloofwaardig over, zijn niet transparant en zie hoe de karma zijn werk doet.

  Vele NDPërs hebben gewoon een zieke geest en wens ze daarom slapelozenachten toe.


  Maak melding

 22. laten zij voor de deur van Bouta gaan schreeuwen en schelden. Het volk wilde toch nog moro fifie Jari ? Laten ze bij hun president gaan zeiken en pissen en niet bij Adhin. Niet Adhin is de hoofdschuldige voor de ellende in SU maar Bouterse. Laat het volk nu eens opkomen voor hun rechten !


  Maak melding

 23. @ Sadam

  Dat kan niet, hij heeft nu een duikboot !

  @ Parbo

  Ga ff je valium tabletten halen man, daar ben je weer toe !
  En blijft af van die djonko, het tast je hersens aan.

  sari tori.

  Jacko


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.