‘Universiteit van Suriname wordt stiefmoederlijk behandeld’

9

PARAMARIBO, 23 mrt – De Anton de Kom Universiteit van Suriname wordt stiefmoederlijk behandeld. Dit zegt parlementariër Patricia Etnel (NPS). Dat het personeel van Surinames enige universiteit het werk moet neerleggen voor betere werkomstandigheden, spreekt boekdelen. Het universitair onderwijs behoort niet bepaald tot de prioriteiten van de regering Bouterse. Vanaf 2010 zijn er geen inspanningen gepleegd om de universiteit naar een hoger niveau te tillen.

Tijdens de regeerperiode van president Ronald Venetiaan is juist wel veel gedaan. Onder meer is het Institute for Graduate Studies and Research ingesteld. Ook werd een evaluatie gepleegd van de universiteitsprocessen en promotiemogelijkheden van het personeel. “Het is heel erg wat er nu op onze enige universiteit gebeurt”, zegt Etnel tegenover Dagblad Suriname. De universiteit vervult een belangrijke rol in de samenleving.

Dat moet worden onderkend. “De regering heeft duidelijk laten merken dat zij niet weet om te gaan met de belangrijke rol van de universiteit. Het is heel erg wat er nu op onze enige universiteit gebeurt”, aldus Etnel. Het ontbreken van een minister op Onderwijs Wetenschap & Cultuur maakt het er niet makkelijker op. De staking op de universiteit heeft enkele dagen geduurd eer een overeenkomst werd bereikt.

Bekijk ook:


9 REACTIES

 1. De jongeren hebben massaal voor een criminele regering gekozen.

  Ze hebben niks geleerd van het verleden.
  Zij hebben de toekomst van Suriname lam gelegd.


  Maak melding

 2. Prof Mr Dr Drs Ir Ing bouta MBA, mpp houdt van domme analfabeten die niet krities kunnen denken. Zijn redenering is als een kleine iengie boi met ulo president en miljonair kan worden waarom zou je een universiteit nodig hebben? En hij heeft geprobeerd de universiteit al te stoppen met een gedeelte van hun academies personeel persoonlijk te vermoorden.


  Maak melding

 3. Hahaha, heerlijk maar ook pijnlijk cynisme Dezus Christoez, ik was in de veronderstellingdat je intelligentie bezat als je op de Universiteit ging studeren, kennelijk niet dus, anders trap je toch niet in de rotsmoesjes en loze beloftes van DDB en consorten


  Maak melding

 4. Meneer @Johan,
  U hebt mijn bedoeling goed doorgrond; ik was al bang dat ik hier de wind van voren zou krijgen van mede forumers die het cynisme in mijn verhaal niet zouden begrijpen.
  Uw veronderstelling dat van studenten op een universiteit geacht mag worden over een flinke dosis intelligentie te beschikken is juist.
  Echter in het onderhavige geval is geen sprake van een universiteit, maar van de ‘Algemene Domme Ezels Kolonie’ (ADEK).
  Zie maar voorbeelden als:
  Misjiekakba;
  Boefdraad;
  AdBOEL;
  enz.


  Maak melding

 5. Misdaad loont voor ddb en roversbende, dankzij oerdomme aanhangers die deze rovers en moordenaar vereren en aanbidden. Do ka, pina moro kakalakka. Ndper’s verdienen het om financieel uitgekleedt te worden door ddb en rovers.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.