Zes arrestaties in zaak verduistering Surinaamse kinderbijslag

42
Koopkrachtversterking ambtenaren Suriname niet om vingers aan te branden

PARAMARIBO, 12 mrt – Zes personen zijn aangehouden in verband met zaak rond de verduistering van geld bij het ministerie van Sociale Zaken & Volkshuisvesting. Dit meldt de Times of Suriname. Het geld was bestemd voor uitbetaling van de maandelijkse Algemene Kinderbijslag, AKB. Het betrof de betaling over het gehele jaar 2016. De verduistering vond in 2015 plaats, tijdens de eerste regering Bouterse.

President Desiré Bouterse had tijdens zijn verkieingstoer in het binnenland al laten doorschemeren dat er iets aan de hand was. Volgens het staatshoofd was het geld al vrijgegeven door het ministerie van Financiën. De bedoeling was de AKB op tijd te betalen aan ouders. Het gebeurde niet. Bouterse zei toemalig minister Alice Amafo van Sociale Zaken & Volkshuisvesting (ABOP) om rekenschap te zullen vragen.

Kopstukken van Bouterses politieke partij NDP, vermoedden politieke motieven achter de verduistering. Het zou dan de bedoeling zijn het imago te schaden van de NDP in het achterland. Het is uiteindelijk op een justitieel onderzoek uitgelopen. De huidige minister, Christien Polak, kondigde het onderzoek vorig jaar aan. Het geld is intussen wel betaald. De AKB wordt per gezin voor maximaal vier kinderen uitgekeerd.


42 REACTIES

 1. “Kopstukken van Bouterses politieke partij NDP, vermoedden politieke motieven achter de verduistering. Het zou dan de bedoeling zijn het imago te schaden van de NDP in het achterland”!!!

  stelletje nitwits! We zijn inmiddels al weer even aanbeland in 2018. Zaken die sedert 2015 spelen worden heel lang verborgen gehouden omdat met weet van eigen (NDP) corruptie en falen. Heel goedkoop en smerig om e.e.a. in de (spreekwoordelijke) schoenen van de oppositie te schuiven!


  Maak melding

 2. Het blijft maar doorgaan. Zelfs kinderen worden niet ontzien met hetgeen zij recht op hebben. Het stelen wat niet van jouw is. Ik kan mij niet voorstellen dat de mensen die stelen, zich dan gelukkig voelen. Als je een rein geweten heb, zal dit op een gegeven moment aan je knagen. Ben je gewetenloos dan vraag ik mij stellig af of je bestaansrecht hebt, want je richt zoveel leed aan,dit is puur de rechten van het kind met de voeten betreden. Dat zulke mensen bestaan, onbegrijpelijk.


  Maak melding

 3. Eerst was het : kinderen kunnen niet naar school, vervolgens kindermishandeling , en nu gaan ze ook nog vandoor met de kinderbijslag. Ai boi, heb wel te doen met die kinderen daar. What’s next!


  Maak melding

 4. Goed begin.
  Maar what about de corruptie en diefstal zaken bij OW(Abrahams), EBS, Telesur, carifesta, de naschoolse opvang , verdeling van pakketten en de immigratiedienst en ettelijke meer?
  Deze gevallen worden niet onderzocht en als ze onderzocht zijn en strafbare feiten zijn geconstateerd dan nog worden de daders niet bestraft omdat het NDPers zijn


  Maak melding

 5. Kopstukken van Bouterses politieke partij NDP, vermoedden politieke motieven achter de verduistering.
  Deze kopstukken olv van didibri zijn zelfs te beklagen en de paarse hypocresie is grenzeloos. Deze kopstukken olv ddb zijn de ware oorzaak dat sinds 1980 tot heden, land en volk achteruitgaan, zodra zij aan de macht komen. Opa taki, maar wee het paars misdadig zeer slecht oerdom, debiel, idioot, dwaas verpauperde na dagu partij volk, wee deze paars verarmde domme stommelingen als ze in 2020 wederom voor een derde keet op deze duivelse ndp misleider, didibri en zijn roofzuchtige trawanten stemmen. Dan is de gehele natie generaties lang paars corrupt misdadig verdoemd. Een paars oerdom volk dat in paarse lompen en barrevoets door het leven zal moeten gaan, net als het gros van de beroofde en onderdrukte Afrikanen, waar het gros der afstammelingen, aanhangers zijn van de meest corrupte politieke partij, de mpp nationale Dieven partij. Oma ndper’ s zijn verantwoordelijk voor de ddb misdaadvloek van het gehele land. Na soso dagoebal deng dong arme ndpsma e go njang leki Dagoebalsing.


  Maak melding

 6. De COMPLETE Paarse Bende opsluiten :

  Carifesta-Boeven !

  EBS Boeven !

  Naschoolse Opvang-Subsidie-boeven !

  OW-jaarbudget-Boeven !

  Cassave-Fabriek Boeven !

  Ballast Nedam-Corruptie-Boeven !

  Schoolboeken-project Boeven !

  Sneltrein-project Boeven !

  Voedselpakkettenboeven !

  Miljarden-Ongedekte-SRD-Bankbljetten-drukkersbende !

  Aankoop-Ambassadegebouw-Parijs-Boeven !

  etc etc etc


  Maak melding

 7. … ” De verduistering vond in 2015 plaats, tijdens de eerste regering Bouterse.” …

  Maar dan hoe om de imago van de NDP te schaden. Het is gebeurt o.l.v. en onder toezicht van de NDP. Net zoals bij min.v. juspol met van Dijk-Silos.

  Wel weer toevallig dat het nu tijdens hun verkiezingscampagne dusdanig wordt geformuleerd.

  Alle domme Surinamers geloven die BS van de NDP natuurlijk meteen zonder verder na te denken.

  NDP heeft weer zo stemmen gewonnen in t binnenland.


  Maak melding

 8. Alle betalingen lopen altijd via het Min van Fin. Dus hoe kan een ander ministerie fraude plegen als die goed hun werk doen!! Het Min van Fin stelt de gelden beschikbaar aan “uitbetalers” die vervolgens het binnenland in gaan.
  Het verhaal dat de regering geeft is vreemd. Ik zou eerder iets verwachten als het volgende:
  “Ivm de komende verkiezingen gaf Bouterse opdracht om snel het KB geld beschikbaar te hebben zodat hij dit kon gaan uitbetalen. Zijn maties kregen het geld. Of zij de uitbetaling slecht geadministreerd hebben of achter gehouden is dan de vraag”


  Maak melding

 9. klaas, 1 vraag; Wat is jouw bloedband met mijn land Suriname?
  Anders dan het bloed wat jouw soort daar hebt gegoten!!

  Je mengt je met interne aangelegenheden naar gelang. Je belaagt, en besmeurt. Je herhaald het werk van je voorouders, niet eens subtiel!
  Tracht jij het kwade van jouw soort af te leiden? bek af van Suriname joh.


  Maak melding

 10. Vinger aan de pols … de juiste personen { de NDP – boeven } moeten opgepakt, eventueel veroordeeld en opgesloten worden. Begin van een grote schoonmaak !!!!!


  Maak melding

 11. Berichten van deze regering en NII doet mij denken aan de “glorie” jaren van de USSR.Met hun persbureau TASS EN krant Pravda.
  Het politbureau van toen heeft ook een heel land,hun eigen land, kapot gemaakt.


  Maak melding

 12. Ik BEN EEN KIND van SURINAME : Alle corrupte Paarse ea politici opsluiten, Alle Paarse drugsdealers ea opsluiten, Alle Paarse MOORDENAARS ea direct opsluiten !

  Leve de Sranan RECHTSSTAAT !

  STOP DE PAARSE DICTATUUR !

  FREEDOM FOR THE SRANAN-PEOPLE !


  Maak melding

 13. hallo, er is nu een duikboot beschikbaar staat ergens in saranacca en is schiet klaar ingericht vertrekt zo naar de suriname rivier bij de hoofdstad en van daaruit actie onder nomen..

  let op kan ook voor andere doel einden gebruikt worden de verkiezing is komende ….

  ons land is in ernstige vaarwateren terecht gekomen, waarbij niemand iemand meer kan vertrouwen, geen enkele verhaal van wie dan ook is de waarheid vandaag de dag..

  wees op uw hoede..


  Maak melding

 14. Bouta na wang “strateeg” !! Hij komt steeds met een duif uit zijn hoge hoed !!
  Wie durft nog te vliegen met SLM ??
  Weer “de olicharchische bende” van Desie ,nu bij de SLM !!!
  En de ex-directeur van CASAS, wordt rijkelijk beloond met een adviseurs functie door zijn matie Miranda van OW !!!
  We stree go moro fara !! Desie president voor het leven zoals de pres in China !! Binnenkort komt een delegatie uit China om hem uit te leggen , hoe hij de zaak moet aanpakken, om Pres/voor het leven te worden !!!


  Maak melding

 15. Toko@
  Weest trots op je bloed band ,maar niet de realiteit uit het oog verliezen.
  Kinderbijslag gestolen door een aantal mensen,mooie bloed band.
  Ik zou zeggen let op je toko


  Maak melding

 16. Alleen in suriname kan dit hoor.kinderbijslag spoorloos niet normaal man zelf daar kunnen hun niet vanaf blijven.fuckingboeven zooitje daar man 😡😡😡😡😡😠😠😠😠😠😠😠😠😠😠😠😠😠😠😡😡😡😡😡


  Maak melding

 17. DIT IS ECHT POPPENKAST…WANT DE BOEVEN PARTIJ ZEGT HEEEEE…HOUDT DIE DIEF AAN…. KORTOM HET ZIJN ALLEMAAL DIEVEN DIE EEN ANDERE DIEF WILLEN OPSLUITEN…..NEKS NO FOUT GEEF ZE NOG VIJF…HET GAAT HEEL GOED MET SU..ONLANGS KREGEN WE OOK BEZOEK VAN EEN DUIKBOOT SU. IS POPULAIRDER GEWORDEN HET GAAT BETER EN BETER MET SU..WE KUNNEN HUN DAARVOOR DIE CREDIT NIET ONTHOUDEN..WANT WANNEER BOUTA KOMT..DAAN A MANG E KOME NANGA DRUGS.DAN …NEKS NO FOUT….


  Maak melding

 18. het wordt triester.en straks niet meer vol te houden vooral als je in paramaribo in een huurhuis woont .er is al een stoom van mensen te merken richting oosten van su. Te trekken opzoek naar een job of hossel of opzoek naar huurpanden


  Maak melding

 19. @toko

  Blijkbaar kan en wil jij zaken niet inhoudelijk op hun merites beschouwen. laat ik daarom maar ff duidelijk de huidige situatie in Suriname beschrijven die voortbestaat dankzij het laffe volk dat zich niet bundelt, dat zich keer op keer laat voor liegen en waar te veel schaamteloze opportunisten rondlopen De goed, ik ken er velen, niet te na gesproken.

  Maak je liever druk om de vele moorden die je baas heeft gepleegd of laten plegen en de vele die dood gingen en gaan doordat hij het land steeds leeg steelt waardoor de gezondheidszorg niet adequaat is, veel kinderen ondervoed zijn, etc. Een stel criminelen verantwoordelijk voor 1000-den drugsverslaafde, vele moordpartijen,
  De laatste 8 jaar wordt het land leeggeroofd, vernietigd en verkracht door een stel incompetente, onmenselijke, super egoistische criminelen.


  Maak melding

 20. In Suriname stelen ze altijd waarom heeft Bouterse die 1.3 miljard USD die uit Staatskas is verdwenen nooit verklaart aan het volk.Al onze reserves zijn verdwenen in zijn zak met zijn handlangers.Dat is mijn verklaring als Surinamer.Ook Brunswijk en Somohardjo hebben zichzelf verrijkt ten kosten van allen in hun regeerperiode.


  Maak melding

 21. klaas@
  Wie heeft ‘mijn baas’ geestelijk vergiftigd, en in Suriname gedropt? Jullie soort blijft het zaakje gloeiend heet houden, stoken. Houd je toch bezig met je eigen rotzooi. Wij Surinamers wordt in de wereld sinds mensenheugenis naar opgekeken en lossen de kunus ook zelf op.
  Kom als je geld heb, genieten van de gastvrijheid en natuur, maar sloes verder.


  Maak melding

 22. @ john,

  Het gedoe rondom het vieren van het verjaardagsfeestje was onder Venetiaan. Dat was ook de reden dat zij haar ministerschap moest opgeven.

  Kinderbijslag rotzooi is een erfenis uit het regiem van Bouterse I.


  Maak melding

 23. Sorry hoor, maar veel Suri,s denken eerst met hun tollie en daarna hun kop. Al die alleenstaande loslopende oema’s met een kindje is het bewijs. Het lijkt wel Afrika.


  Maak melding

 24. Mevrouw Amafo wordt vrijgesproken omdat haar bevolkingsgroep niet zo goed is in rekenen vandaar dat ze nu gratis bijles in rekenen krijgen van brunswijk in het binnenland. Brunswijk is rekenkundig heel sterk en heeft een fotografisch geheugen alleen soms is het rolletje op en dat zekt ie ik kaa jullie skoppennnnn


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.