Tarief toeristenkaart Suriname deze week omhoog

55
Buza minister Winston Lackin toont een voorbeeld van de toeristenkaart op vrijdag 18 november 2011. Foto: ArtnPhoto Ranu Abhelakh

Het tarief van de toeristenkaart die nodig is voor een bezoek aan Suriname, gaat weer omhoog. De kaart die nu nog 30 euro kost, is vanaf donderdag 15 maart 2018 te koop voor 35 euro of 40 US$. Dat heeft het Consulaat van Suriname in Nederland afgelopen vrijdag bekend gemaakt.

De toeristenkaart, die op 15 maart 2016 al werd verhoogd van 20 naar 30 euro, kan vooraf worden aangeschaft op het Consulaat van Suriname te Amsterdam. Toeristen richting Suriname kunnen op de dag van vertrek, ook terecht bij de toeristenkaartbalie van Suriname te Schiphol.

De toeristenkaart is bij aankomst op de Johan Adolf Pengel internationale luchthaven in Suriname ook te koop. Daar kan echter alleen contant en met gepast geld betaald worden.

(FOTO: Toenmalig minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken toont een voorbeeld van de Toeristenkaart Suriname, die op 25 novemer 2011 in werking ging en toen nog 20 euro kostte)


55 REACTIES

 1. de tarief zal elk jaar verhoogd worden , dit is een goede bron van inkomen voor de paarse bende de toeristen sector ten spijt het interesseert ze toch niet


  Maak melding

 2. In Suriname betaalt men voor een Nederlands visum bijna twee maal duurder. En wie klaagt dan ?
  En de garantiestelling, die ook zo veel kost !


  Maak melding

 3. Wat krijg je van 40 euro voor terug in Su. Misschien gratis kaboela feesjes en dat is ook heeel leuk en met veel genot. Neks no fout, maar sari torie voor torarica met minder toeristen. De nederlanders gaan liever naar Indonesie met gratis toegang, goedkoop voedsel en meer luxe , meer bezienswaardgheden en vooral vriendelijke mensen. Jammer voor Suriname.


  Maak melding

 4. Deze Daltons gaan het toerisme op termijn de nek omdraaien zoals met bijna alles wat ze in hun handen krijgen.

  Onkunde nanga Roof meki now de soeku Monie.


  Maak melding

 5. 🖕🖕🖕🖕🖕
  Jullie kunnen de pot op.
  Suriname heb al ik deccenia lang afgeschreven als vakantieland. De meeste Surinamers denken – bij gebrek aan referentiekader – dat het land Suriname het vakantieland bij uitstek is. Na vele jaren vakantie-ervaring in Zuid-Oost Azië heb ik sinds kort ook de Caribbean ontdekt met als uitvalsbasis Caribisch Nederland; de BES eilanden.
  Evenals vele SurNeds, verkeer ook ik in de gelukkige omstandigheid om niet te hoeven beknibbelen tijdens vakanties. Afhankelijk van de keuzes, kost een vakantie naar genoemde bestemmingen echt niet minder dan een vakantie in Suriname zoals menigeen hier op dit forum beweert. Integendeel.
  Het verschil zit ‘m wat mij betreft in de vele toeristen faciliteiten, de veiligheid, de service en de vriendelijkheid. Voor mij zijn dat vakantielanden bij uitstek en je krijgt waar voor je zuurverdiende geld.
  Suriname heeft op het gebied van toerisme nog een hele grote achterstand in te werken.
  De verhoging van het bedrag voor een toeristenkaart zal best wel meevallen; echter ik weiger mee te werken aan de totstandhouding van een roversbrigade die in Su de dienst uitmaakt.


  Maak melding

 6. Dit heeft te maken met het uitbuiten van je eigen volk. De Surineds brengen al valuta in het land, dus voor ze een voet in het land zetten nog even extra uitbuiten.Dan wil Suriname hebben dat de visa plicht voor de Surinamers die naar Nederland komen moet worden afgeschaft.. Niemand is verplicht naar Suriname te komen. Europa is groot genoeg om te reizen voor weinig geld en je hoeft geen visa te hebben.
  Mensen die veel reizen, Suriname heeft niet veel te bieden op het gebied van veiligheid en gezondheidszorg. Het wordt steeds gekker in dit land. Steeds de visa prijs verhogen werkt niet motiverend.


  Maak melding

 7. @Roy H.

  “In Suriname betaalt men voor een Nederlands visum bijna twee maal duurder. En wie klaagt dan ?
  En de garantiestelling, die ook zo veel kost !”

  Voor de meeste Surinamers die naar Nederland komen geldt dat hun “Nederlandse” familie vaak de tickets/visa kosten voor hun rekening nemen! Kosten garantie stelling? Wat bedoel je? Garantie stelling kost de aanvrager, (lees: de Nederlandse familie), welgeteld € 11,50 !
  Zodra het Surinaamse familielid aankomt wordt hij/zij “in de watten gelegd”, gratis kost en inwoning, wordt er ook nog voorzien in kleding (omdat het hier te koud is) etc.
  Als ik naar Suriname ga, dan zijn alle kosten voor mij, er worden dan ook nog cadeau’s verwacht en ontkom ik er niet aan om bij tijd en wijle de plaatselijk supermarkten te sponsoren om de lege provisiekast bij de familie weer te vullen, zodat alle “mee-eters” (neven, nichten, tantes) die je opeens weer willen leren kennen, ook voorzien kunnen worden!
  Begrijp me goed, ik doe het zelf, eigenlijk tegen beter weten in!


  Maak melding

 8. Het overgrote deel van dit geld, zal weer in de ndp kas verdwijnen. Nu de ndp de staatskas heeft leeggeroofd, worden toeristen op een paarse wijze opgelicht. Wat een bende roofzuchtige beesten maken de gehele nationale dieven partij uit. Hun eigen oerdomme dwaze debiele idiote aanhangers hebben ze ook beroofd van de waarde van hun inkomen. Oma taki, geldt dit alleen voor Nederland of ook Cuba, Venezuela, Haiti en Afrika? Opa taki, ddb is de baas der misdadigers en roversbende van het gehele land.


  Maak melding

 9. Van mij mag er ook nog een toeristenbelasting (tussen 3 & 5 euro) per persoon vanaf 3 jaar worden ingevoerd.

  Deze TB dient men ook te heffen aan de grensposten Albina en Nickerie.

  Met een deel van deze inkomsten zou de Stichting Toerisme Suriname kunnen worden ondersteund, en verder ook aan opschoning en verfraaiing van de stad worden gedaan.


  Maak melding

 10. Wanneer kan de surinamer ook met een toeristenkaart naar Nederland voor 40 euro?Om aan een nederlands visum te komen in Suriname is not that easy.


  Maak melding

 11. @Roy. H,
  Wat ben jij toch slecht geïnformeerd; lummel.

  “In Suriname betaalt men voor een Nederlands visum bijna twee maal duurder. En wie klaagt dan ?
  En de garantiestelling, die ook zo veel kost !”
  Degenen die vooral niet klagen zijn de Surinamers zelf; sterker nog, ze zijn best bereid het dubbele voor een visum te betalen in de wetenschap dat zij minimaal een maand in de levensonderhoud worden voorzien door de familie in Nederland. Tel daarbij alle bijkomende kosten die gekoppeld zijn aan ‘vakantie vieren‘ en het plaatje wordt compleet.
  En owee als zo’n Surinamer het in zijn/haar kop haalt om na de geldigheidsduur van het visum onder te duiken. Dan zijn de rapen gaar voor degene op wiens ‘uitnodiging’ hij/zij onder valse voorwendselen naar Nederland zijn gekomen. Dan gaat de Staat Nederland onder die garantiestelling claimen bij die ‘bun hati’ SurNed familielid. Dat betekent een claim van alle kosten die die door zo’n profiteur zijn gemaakt tijdens zijn/haar illegale verblijf hier te lande.
  Dus @Roy. H, je praat alleen maar poep.


  Maak melding

 12. Roy. H
  50.000 toeristen betalen 30 euro hetgeen 1.500.000 euro oplevert
  6.000 toeristen betalen 60 euro hetgeen 360.000 oplevert.

  Dus Nederlandse toeristen leveren meer op dan Surinaamse toeristen terwijl in Nederland de veiligheid en medische zorg en infrastructuur beter is dan in Suriname.


  Maak melding

 13. Wat zijn mensen dom en lezen maar begrijpen er niets van.
  Het gaat om een verhoging van 5 euro per persoon.
  De surineds klagen steen en been.
  Dit omdat hun bijstand nu per reis met 5 euro word belast.
  Het overgrote deel vergelijkt andere landen waar het goedkopere is.
  Het gaat om Suriname en ben verbaasd dat de Surineds doen alsof ze beter weten maar tot de domme massa behoren enkele er buiten gelaten.
  Geef je mening of commentaar over het onderwerp dat visum nu duurder is /word en haal geen ander land erbij dombo’s.


  Maak melding

 14. Dat mag, niks aan de hand! Maar mijn veiligheid in de vliegtuig moet ook gegarandeerd zijn.
  p.s tickets naar Indonesië is ook hetzelfde bijna, afhankelijk van de seizoenen af.maar dan vlieg men met de beste Dreamliner en B777.


  Maak melding

 15. @A Tan so
  de tarief zal elk jaar verhoogd worden , dit is een goede bron van inkomen voor de paarse bende de toeristen sector ten spijt het interesseert ze toch niet
  //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
  HOU JE BAKKES UILSKUIKEN,ALS JE NIKS WEET DOMBO,..HOLLAND IS DUURDER,WAT LUL JIJ.TAP JOE GO !


  Maak melding

 16. @ Eigen Mening Democraten
  Ik ga liever naar Spanje of Frankrijk, of andere vakantie landen daar zie je tenminste mooie mensen .
  ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
  Reis door naar Irak,dat ze jou aan je kleine kloten en mini penisje opknopen lelijke idioot.stay away of my country you idiot.


  Maak melding

 17. Groeten van HOOFD-Redi-Musus Opa Desi, die Staatsgreep pleegde met behulp van handlangers van onze Koloniale Onderdrukker Holland !

  Zogenaamde revo met hulp, advies, technische ondersteuning van Neerlands-koloniale kolonel VALK !


  Maak melding

 18. Wat voor mij duidelijk is wanneer ik de reacties lees is dat 1 persoon minstens 5 aliassen heeft .Ik heb zo een vermoeden wie dat is Dit maakt dat deze reacties van het niveau muppet show verworden


  Maak melding

 19. Allen,

  Wat begrijpen zij in Suriname NIET ?
  De toeristen brengen juist geld naar Suriname (vooral de SuriNeds).
  Visum moet juist afgeschaafd worden, zo moeilijk is het toch niet.
  Als de SuriNeds niet meer of minder naar Su gaan op vakantie gaan, is dit allemaal verlies voor Suriname.
  Dit is zo geen win win situatie, maar alleeen verlies.
  SUCCES.


  Maak melding

 20. Het is niet een visum alleen voor Nederland.Shengenlanden mogen met het visum bezocht worden.
  Wil ik tussendoor buiten Suriname gaan moet ik telkens weer een toeristenvisum aanschaffen om toegang te krijgen tot het land.


  Maak melding

 21. asta,
  bij je volle verstand, wordt je genaaid. maar nogmaals, bij mij kom je niet klaar, Dus..haal je hart maar op met je witte man. want na dat e frei aj ede.
  Laat mij met mijn broko broko nederlands jouw niet krijgen, want mi wel e boro joe bere/kikker!


  Maak melding

 22. Meneer koopt u geen Dosi, parakorantiof of markusa?
  straks hebben de resterende arme Paranengre die hun waar aan de man brengt op de luchthaven ook geen inkomsten meer.

  Saliem Taxi zie je helemaal niet meer op zanderij. Het kan zijn dat ik mij hebt vergist. Het wordt voor de kleine man steeds moeilijk om zich staande te houden met al die verhogingen.

  De bond bij de SLM is in een winterslaap je hoort niets meer van deze. De naam van Ommeren doet mij denken aan Tonie van Ommeren de toeristen gids.

  De gezelschap of kennissen van Bouterse bestaat alleen maar door onderwereld figuren de ene verdwijnt komt er een nog ergere in de plaats. Charles Pahlad weg Dilep Sardjoe in de plaats, Atta Mungra weg Robbi Lachmising/Santoucha Raghoe in de plaats enz. Bouterse is echt geen eenvoudige man maar een inktvis. Hij zuigt en grijpt van alles en nog wat.


  Maak melding

 23. Wat ik bedoel #astaman, Jouw gezwets, verraad een onbevredigend gevoel. Gaat die witte man jouw ook niet geven. Dus kom maar bij papa! want je bent net loko als toko zelf.


  Maak melding

 24. Jaarlijkse indexering van circa 11%. Dit is bijna niet te rijmen. trouwens het is een belasting dus hoef er geen dienst over te staan ofwel een verhoging van belastingen is in principe onbegrenst.


  Maak melding

 25. Hij kan liever de coca prijs om hoog schroeven dan onze potie viez-zum!
  Jammer, moet meer gaan lenen zeker weten want in Su. is alles ook duurder geworden.


  Maak melding

 26. Als gevolg PAARSE verval door Langdurig Faillissement plus mega-criminaliteit, prijsverhogingen, zware corruptie plus nog verhoogde Visumkosten, stromen de toeristen richting bananen-republiek Sranan !

  A DONG DIE DING PAARSE MACHTHEBBERS DONG !

  STELLETJE YO-KOEIEN !!

  PS : Paarse kliek zit ernstig verlegen om VALUTA !


  Maak melding

 27. Revo
  ALLE REDIEMOESOES GAAN OOK MOETEN BETALEN ALS JE DAAR SCHIJT EN POEPT MOET IEMAND JE STRONT OOK OPRUIMEN !

  Dan nog willen jullie het niet opruimen want jullie willen alles gratis.
  Van huizen en terreinen tot voedselpakketten.
  Ja zelfs het dom houden krijgen jullie gratis


  Maak melding

 28. Ik heb een vermoeden dat @ Surinamer en @ Revo de zelfde persoon is, gezien hun vocabulaire en schrijfwijze !!
  Alles met hoofd letters en beledigend richting mede forummers ..

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 29. Jacko:
  Er zijn een paar gefrustreerde pielemozen die niet anders doen dan de boel opnaaien. Ze hebben geen inhoudelijk weerwoord op feiten, dus schreeuwen ze maar wat en slaan wild met hun armen om zich heen in de hoop iemand te raken!

  Toko es loco:
  Jouw (met een w) reactie’s raken mij in het geheel niet, het zegt genoeg over jouw ( met een w) lage niveau.


  Maak melding

 30. over de rug van alle surneds die families en vakantie het geboorteland bezoeken, moeten ze meer gaan betalen om hun geboorteland te mogen zien!!!!! verkapte belasting!!!


  Maak melding

 31. Een tariefsverhoging tot € 75,- lijkt me reëel. De € 75,- kunnen de reislustigen wel missen omdat zij wel de offers kunnen opbrengen om veel duurdere tickets te betalen. Maar waar kletsen de mensen over m.a.w. waar hebben zij het over? Het zijn juist dit soort figuren die in opspraak raken omdat zij weigeren geld uit te geven voor de scholing van hun kinderen. Hun kinderen bezoeken de scholen maar dan wel zonder schoolmaterialen zoals boeken, pennen.enz.


  Maak melding

 32. @ Peter,,, jeri no., als ik het niet was dan had ik het ook niet gezegd. In Suriname moet je uren wachten voordat je een leuke dame voorbij ziet komen aan de watra -see , het is net hengelen in Nederland ( uren wachten op een visje ) hahahaha. a no mie ,hahah . peter, hopelijk ben je niet blind


  Maak melding

 33. @Robje-huisslaaf-van-Opa-D :
  Het lijkt mij reeeler wanneer de Paarse Wanbeleid-strategen OPNIEUW en IN HET GEHEIM Miljarden aan Ongedekte SRD-bankbiljetten drukken !

  Dat is tot nog toe hun beleid geweest wanneer al Ons Geld en Goud er doorheen gejaagd is met massale Paarse CONSUMPTIEVE uitgaven !

  U babbelt namens de Paarse Faillietmakers van Sranan, wel makkelijk over andermans zuur verdiende geld en over uitgaven van derden !

  PS : Paars is bezig met NOODGREPEN en PANIEKBELEID om de vele financiele gaten te dichten !

  Door de veel te te hoge Paarse staatsuitgaven en door de leenziekte van Paars, zal dit helaas niet veel helpen, onze staat is Langdurig Failliet, door voortdurend DOM PAARS BELEID! !

  De PRIJSVERHOGINGEN als gevolg van de Paarse-BTW-invoering komen er aan ! De nekslag voor Opa Desi !


  Maak melding

 34. Rond April zal blijken dat dit en de leningen nog steeds te weinig valuta opleveren en gaat de regering over op een middel uit de 80’s. Het verplicht inwisselen van valuta tegen SRD’s


  Maak melding

 35. Hallo meneer LACKIN (cassave-fabirek-schandaal !) , een van de hoofdadviseurs van Opa Desi, wanneer start uw NDP met het UITBETALEN van de HUURSUBSIDIE aan de bevolking van Sranan ?????????

  U heeft dat BELOOFD! BELOOFD IS BELOOFD !!!!!

  PS : Weet u trouwens ook wanneer de 16.777
  (zestienduizend-zevenhonderd-en-zeven-en-zeventig) beloofde Paarse Volkswoningen In Sranan aankomen ????

  Uitmelken van toeristen zal het PAARSE Faillissement niet kunnen opheffen !
  Door het paarse WANBELEID krimpt de Sranan productie nog steeds !!! Dalla no e kong binne !!!


  Maak melding

 36. Willen ze dat wij hun tekorten moeten aanvullen.
  Eigenlijk zouden wij Surinamers met z`n allen een jaar lang niet naar Suriname gaan en zo ook afdwingen dat ze de ticket prijzen normaliseren


  Maak melding

 37. Mensen toch, wat een commotie om de tariefsverhoging van de toeristenkaart!! Als de verhoging u niet zint, dan gaat u niet naar Suriname. Zo simpel is het.

  U hebt allemaal de vrijheid te kiezen voor een “vakantie” naar Suriname of niet, maak gebruik van die vrijheid. Voor het geval u het niet weet, de wereld telt 195 officiele landen, exclusief de landen die niet offcieel door de Verenigde Naties worden erkend.

  Ik sta derhalve volledig achter BAN SUR. Reis de wereld rond, verbreed uw horizon, uw kennis en bovenal uw taalkennis, om te beginnen van de Nederlandse taal. Ik sta perplex van de vele taalfouten die hier op het forum door Surinamers, die overigens in Nederland wonen, worden gemaakt.

  Er was een tijd dat Surinamers vlekkenloos waren in hun beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift. Ik krijg plaatsvervangende schaamte wanneer ik in Suriname ben (ja, ik ben er regelmatig genoeg want ik kan het mij financieel permitteren) en getuige ben van de snobistsche Nederlandse vakantiegangers van Surinaamse afkomst die zeer slecht Nederlands spreken en ook nog in het openbaar luid praten zodat iedereen kan meeluisteren. Schaamtevol vind ik het, wanneer de kennis van de Nederlandse taal van de ingezeten Surinamer velen malen beter is dan die van de doorsnee Surinaamse vakantieganger die overigens in Nederland woont en werkt, althans, het laatste mag ik hopen.

  Al met al, laat u niet afleiden door een tariefsverhoging, maar juist verleiden om uw horizon in elk opzicht mogelijk te verbreden.

  Tot slot; er wordt vaak gerefereerd aan de hoge ticket tarieven voor Suriname. Mijn advies, klop aan bij de Surinaamse regering met de vraag: “Hoeveel betaalt de KLM aan landingsrechten?” Het antwoord, als die eerlijk wordt gegeven, zou u nog meer moeten stimuleren om uw vertier elders te zoeken dan in Suriname.

  Een gezegende groet aan u allen.


  Maak melding

 38. Ja, Bouterse en z’n kornuiten zijn er alleen uit, om zoveal mogelijk buitenlands valatu binnen te halen in Suriname. Buitenlanders kunnen sinds kort niet meer pinnen bij DSB ATM’s. Belachelijke zaak gewoon. Je wordt dus verplicht om ontveranwoord veel contant geld bij je te hebben. De oorlogmisdadiger Bouterse en zijn kornuiten profiteren hiervan. Tijd voor een democratische regering in Suriname.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.