Website moet gemeenschap informeren over BTW in Suriname

23
Website moet gemeenschap informeren over BTW in Suriname

Suriname voert per 1 juli 2018 de Belasting Toegevoegde Waarde(BTW) in. Het gaat om een heffing van 17,5% op luxe goederen. Gisteren werd daarvoor een speciale BTW website gepresenteerd. Deze is een sec informatieve website, die de gemeenschap moet informeren over alle vragen betreffende de voortgang met betrekking tot de invoering van de wet BTW.

Zoals bekend moet de wet nog worden behandeld in De Nationale Assemblee en nog worden ingevoerd. Vooruitlopend is er vanuit het Ministerie van Financiën, met name de Directie belastingen gemeend, alle informatie met betrekking tot de voortgang te delen, vanaf de launch van het Seminar op 16 november 2017.

De Directeur de heer Roy May, die de persconferentie leidde, gaf een overall view over de transformatie van de belastingdienst. De BTW website is te vinden op https://btw.belastingdienst.sr.


23 REACTIES

 1. Allerlei belastingverhogende maatregelen die noodzakelijk zijn geworden, nadat er 8 jaar door deze paarse rotzooi, wanbeleid en hoofdzakelijk voor miljarden gestolen is, en denken nu met al die belastingverhogende maatregelen dit te kunnen compenseren, door al dat gestolen geld, bij het volk weg te halen, zodat rovers als Abrahams, buiten schot blijven, terwijl er tegen dit soort lougefiguren een strafrechterlijk onderzoek zou moeten plaatsvinden, en dit volk pikt het allemaal maar.


  Maak melding

 2. NDP-kiezers willen geen bemoeienis van de kolonisator.

  NDP-kiezers willen niet onder de kolonisator.

  Maar ze willen wel net doen als de kolonisator.

  A swietie Sranang wordt nu stress ini Sranang.

  Stress net zoals het land van de kolonisator.


  Maak melding

 3. SRD met 65% in waarde gedaald en nu de goederen en diensten voor de consument met 17,5% verhogen. Vooral voor nog 5 kiezen in 2020. De Bouterse-maffia blijft jullie gewoon leegzuigen t.b.v. familie, vriendjes en loyalisten.


  Maak melding

 4. De paarse paria’s gaan het nog dieper in hun zakken voelen. Met, mi stem op ndp voo tweemaal vijf, zijn ze in de paarse verdoemenis terecht gekomen. Onroerend goed belasting is wat moet worden ingevoerd, want dan zullen ze ook bij de belastingen weten hoeveel onroerend goed staat op de fam. van dididbri, zijn paarse elitekring en stinkende corrupte paarse zakenlieden. Maar dat gaat niet komen, want daar hebben zowel de coalitie en oppositie grote belangen. Ondertussen wonen vele verarmde paarse paria’s met ouders of bij oma en opa, want sinds 2010 wachten al die paarse dommen op die 18.000 tuinhuisjes. Neks deng tjiesi.


  Maak melding

 5. Toch maar mooi veel jaren géén BTW gehad!Helaas welke overheid er ook is… van de wind kan een overheid niet leven. De oude farao’s in Egypte hieven al belasting en de Romeinse keizers konden er ook wat van. Geen overheid zou dat beter zijn?


  Maak melding

 6. Ok Prijzen gaan met 10% omhoog iedereen gaat btw vragen.
  Maar moeten zien of het ook afgedragen wordt.
  Gaat het overal ingevoerd worden ?
  Op de markt de chinees de toko etc. Iedereen gaat een bon vragen. Want ondernemers kunnen btw terug vragen. Zie nog een ramp voor de overheid. Als bedrijven het massal gaan terug vragen en anderen het nooit afdragen.


  Maak melding

 7. De BEVOLKING moet oa via BTW, bloeden voor het CORRUPTE PAARSE beleid !

  Zijn oa RvC en de Beveiliging van de SLM al GEZUIVERD van PAARSE BOEVEN ?????????

  Gehele bevolking WEDEROM Financieel achteruit door invoering BTW !

  Desi, ga BTW-PRIJS-VERHOGINGEN aub op het Onafhankelijkheidsplein uitleggen, tezamen met de VOORMAN-ONGEDEKT-GELDDRUKKER-van MILJARDEN, GILMORE HOEFFIE !

  PS : FREE SRANAN ! NO PURPLE SLAVERY !


  Maak melding

 8. niet iedereen heeft internet! hoe wordt de rest geinformeerd?

  VRIJSTELLING!!
  Personen met lage inkomens betalen naar verhouding MEER BTW dan die met hoge inkomens. Dit kan worden afgezwakt door te voorzien in een vrijstellingenregime voor goederen en diensten in de eerste levensbehoeftensfeer of onderscheid te maken in tarieven. Via een passend regime van vrijstellingen kunnen goederen en diensten in de eerste levensbehoeftensfeer; zoals bruine bonen, buiten de heffing van de BTW te houden.

  Er gaat dus weer flink ‘geregeld” worden hier. Alle NDP leden krijgen vrijstelling!!!


  Maak melding

 9. Mooi dan kunnen wij ook geld terug vragen bij de belastingdienst. Teveel betaalde zorg kosten. Staatsziekenfonds vergoed niet alle kosten, burgers moeten hun medicijnen volledig betalen of bij betalen zijn deze kosten ook terug te halen bij de belastingdienst? Waar moet dit heen?
  De armoede wordt groter. Nederland na willen
  doen. Wij leven niet in Europa. Andere delen in het Caraibischgebied doen het beter.De bevolking verder uitbuiten dan is hier aan de gang.


  Maak melding

 10. De redenering van sommigen is dat aangezien er in het verleden geen BTW betaald is, het nu broodnodig is.

  Doortrekkend, aangezien er nu ontzettend veel geleend is door de staat, gaan de komende generaties nog meer belasting moeten betalen om de leningen af te lossen.

  Maar de zeer slimme Suri’s staan hier niet bij stil.

  De nakomelingen van meneer of mevrouw Dagoebal zullen waarschijnlijk de ballen van dagoes moeten eten.


  Maak melding

 11. De handelaren op de markten moeten ook BTW afdragen van wat er verkocht is. Dus alles wordt nog duurder. Inschrijving bij de kamer van koophandel zal het druk krijgen. De straatventers zullen ook belastingen afdragen. Ik benne benieuwd


  Maak melding

 12. De invoering van BTW is een noodzaak. BTW bestaat sinds mensen heugenis en is een middel om crisissen tegen te gaan. Helaas leven de fronters nog in de stenen tijdperk. Dus zsm invoeren die hap.


  Maak melding

 13. @Parbo-Singh

  BTW bestaat al tijden, daarom moet je het na het FAILLIET maken van de staat, door PAARS Wanbeleid en Corruptie, invoeren !

  Liefst nadat je als Paarse FALERS, de SRD al een paar keer hebt GEDEVALUEEERD als gevolg van WANBELEID (oa massaal Ongedekte miljarden aan Srd bankbiljetten drukken !)

  A VOLK NO DE NA TERI, bij PAARS !

  ALLEEN DE PRIVE_BELANGEN VAN OPA D TELLEN !!!!!

  THANKS AAN DE PAARSE YO-KOEIEN !!!!!

  VOLK E PINA !!!!!


  Maak melding

 14. Breaking news!
  Opa desi gaat zijn dochter ene peggy benoemen tot directeur van slm!
  En zo kunnen de drugs gemakwalijk het land verlaten toch opa!
  Desi zoekt geld voor de as verkiezingen meneer wil weer frauderen en omkoperij op hoog niveau zal plaats vinden!
  Wach out!
  Desi desi strontvlieg het volk is u zat!


  Maak melding

 15. Hahahaha BTW=bouta tax wardering, stem weer op hem om het naar 25% te sturen want dino heeft vaseline nodig in Amerika, en zus piggy heeft wat cosmetiese chirurgie nodig.


  Maak melding

 16. BTW is helemaal geen gekke belasting. Je kunt er een aantal tarieven in hebben. Een nul-tarief, voor bijvoorbeeld, medicijnen, en OV.
  Een laagtarief voor basisbehoeften zoals brood, rijst/aardappelen, suiker, boter.
  En een hoogtarief voor de overige producten en diensten.
  Accijnzen op brandstoffen, alcohol, tabak en frisdranken is ook heel normaal.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.