Ook boten blijven aan de kade tijdens actie OBS

20
Ook boten blijven aan de kade tijdens actie OBS

De Organisatie van Bus- en Boothouders in Suriname (OBS) en het Nationaal Vervoersbedrijf (NVB) voert sinds maandag actie, om een eis voor betaling van tegoeden door de overheid kracht bij te zetten. De bussen rijden niet uit en ook de boten blijven aan de kade, totdat de achterstanden zijn ingelopen.

De bus- en boothouders zijn voor het laatst betaald voor hun vervoersdiensten gedurende december 2017. Een toezegging van de Surinaamse minister van Financiën dat het proces tot betaling al was ingezet heeft geen verandering gebracht in de situatie.

Donderdagmiddag hadden de bus- en boothouders hun geld nog niet in handen. “Er komt geen beweging in de zaak en zoals het er uitziet, zal er geen verandering komen in de staking van de Organisatie van Bus- en Boothouders in Suriname”, zegt OBS-voorzitter Kenneth Themen tegen De Ware Tijd.


20 REACTIES

 1. Uiteindelijk word iedereen genaaid door deze paarse rotzooi, net als die domme paarsevrouwenbeweging purple mouvement zonder hersencellen.


  Maak melding

 2. Vervelend voor die bus- en botenhouders. Het is jammer dat er nooit een toelichting wordt gegeven over de subsidie.

  Suriname heeft geen uitgebreid wegennet en weinig inwoners.

  Is de subsidie louter gebaseerd op1 vergunning per bus/boot bus of 1 passagier per afgelegde kilometer ?

  Want het zou een slechte zaak zijn als iemand 5 vergunning heeft, terwijl er maar 2 bussen daadwerkelijk rijden of buiten de spitsuren veel lege bussen rondrijden.


  Maak melding

 3. KThemen is een zeer zware fervente ndp dagu. Het is zijn schuld, want keihard krijste hij in 2010 en 2015, tegen zijn geweten in, mi e stem ndp, want ik hebbe geloof en een moordenaar, staatskasrover en drugbaas. Dankzij deze man, hebben vele bus- en boothouder op de nationale dieven partij gestemd in de hoop op verbetering van hun lot. Oma taki, sinds jaar en dag, sinds 1980 mi warskow a heri birtie. Sam sa arki kon trong boeng burger, ma sma sa no arki, tot heden ten dage verworde leki zoon Dinoka en Meribaka, misdadigers. Opa taki, hoe meer je Kenny voor ogen houdt dat joe nop moes klage, a mang e bari boos, ndp mpp.


  Maak melding

 4. Belofte maak schuld …..NEKS NO FOUT TOCH….NOG VIJF TOCH ….ALLES GAAT GOED IN SU…EN NU KUNNEN DE KINDEREN NIET NAQR SCHOOL . GEZONDHEIDSZORG RAMMELD VAN ALLE KANTEN…BRANDSTOF WORDT DUURDER…HET LEVEN WORDT HARDER EN HARDER IEDERE DAG …EN TOCH IS ER VOLGENS DE NDP NEKS NO FOUT.


  Maak melding

 5. Laten ze maar lekker aan de kade blijven,mijn advies aan de regering niet betalen,laten ze staken, jarenlang hebben zij geprofiteerd van de onkunde van de Fronters en het van voor miljoenen hebben opgelicht,door niet bestaande routes valselijk te declareren,soso rovers


  Maak melding

 6. Mie jere dat alle bus en bootvergunningen geevalueerd zullen worden !!
  De olichrchie van Bout zal toepast worden bij het verlenen van nieuwe vergunningen !! Mensen, voorgedragen door Misiekaba,Abdoelen Sapoen zullen ook in aanmerking komen buiten de olichargische kring van Bouta !
  Net als bij SLM; dochterPeggy deelt de lakens uit(niet Raad van Toezicht),schoonzoon Bilkerdijk (man van Peggy) strijkt duizenden US dollars met zijn beveiligings bedrijf op Zanderij! Plus, het auto-garagebedrijf aan de Verlengde Keizersstraat van de fam Bilkerdijk grenzend aan de oude Canadry Fabriek is voor duizenden dollars verhuurd aan ministerie van Leger !!Nooit een vraag hierover in DNA !!!
  Schoonzoon Boefdraad, minister van Financien; broer van Ingrid (onder de naam Loe A Sjoe) consul in Amsterdam !!
  Als klap op de vuurpijl, binnenkort benoeming van een familielid van Bouta als directeur van SLM !!!
  A No Mie tak so: na wan pikien fouwroe fruiti dies in mie jesie !!!


  Maak melding

 7. Onderschat die bussenmannen niet hoor. Ze kunnen alle belangrijke kruispunten blokkeren met hun bussen. Dan kan @Dagoebal op een rolstoel zitten en zich laten voorttrekken door dagoes eraan te spannen. En als de honden lief zijn, even aan hun ballen aaien.


  Maak melding

 8. @Dagoebalsing

  “jarenlang hebben zij geprofiteerd van de onkunde van de Fronters en het van voor miljoenen hebben opgelicht,door niet bestaande routes valselijk te declareren,soso rovers”

  Beste Dagoebalsing:
  Hoeveel jaar is het front al niet meer in de regering, Hoeveel jaar wordt het beleid al door de NDP bepaald en wordt door de regering Bouterse gecontroleerd op rovers gedrag en vals declareren.

  Volgens mij kunt u beter schrijven:
  >> Al 8 jaar profiteren de bus- en boothouders van gebrek aan inzicht, dadendrang en handelen van de regering Bouterse.
  >> Al 8 jaar laat de regering Bouterse na de vermeende roverpraktijken en vals declareren aan de kaak te stellen. >> Het wordt tijd dat de regering Bouterse gaat doen wat zij belooft heeft.


  Maak melding

 9. Pa-ranoide-Bo of te wel Parbo is verworden Dagobalsing. Oma taki, je moet wel over heel weinig fantasie beschikken om zo een nickname te willen hebben. Opa taki, ndpers zijn paars knettergekken debiele dwaze idiote paarse geesten, met een duivels paarse indoctrinatie. Nooit zullen deze paarse gekken ddb, kwalijk nemen dat hij land en volk de paarse verdoemenis in heeft gebracht. Ze willen alleen paars zien en paars horen hoe paars kuut hun afgod, de allergrootste misdadiger is. Alle ndper’s horen thuis in een krankzinnigen gesticht. Deng paars law.


  Maak melding

 10. Ik hoop dat de regering overgaat tot confisqueren van boten en bussen. Vervolgens moet de rechter maar oordelen of het terecht is. Daarnaast moet de regering overgaan tot het aannemen van wetgeving waardoor staking in het onderwijs en vervoer verboden word. Het is te idioot voor woorden.


  Maak melding

 11. Wat Wil Het Surinaamse Volk?

  Dit rotzooi langer aanzien en in de film, hmmm, de realiteit van armoede en ellende sterven.

  Zie de armoede en ellende, geen normen, geen waarden, geen respect, hoge criminaliteit, zie de duikboot, ddb de hoofdverdachte die in Nederland voor 11- jaar gevangenisstraf voor drugshandel is veroordeeld door de rechtbank in Nederland, in Suriname van de krijgsraad/rechtbank een eis van 20 jaar heeft gekregen als hoofdverdachte voor de december 1982 moorden, op de opsporingslijst van DEA van de USA staat om in Miami staat en een jarenlange gevangenisstraf te wachten staat na te worden veroordeeld door de rechtbank van MIAMI, een staatsgreep heeft gepleegd met medeweten/medewerking van Nederland op 25 februari 1980, geen valuta, ontwaarding van de Surinaamse gulden aan het eind van de vorige eeuw en thans van de Surinaamse Dollar, Suriname sinds hij op 25 februari 1980 aan de touwtjes trekt skeer heeft gemaakt, grote werkloosheid, enz.ddb heeft zichzelf en familie, adviseurs verrijkt en de rest zal hem een worst wezen.

  ddb is om één reden president van Suriname en dat is om niet in de gevangenissen straffen uit te zitten. ddb is niets anders dan een sergeant van van besturen en leiding geven van een land heeft hij geen kaas gegeten. Zie hoe hij het land Suriname tracht te besturen en onder controle wilt houden, door middel van het alleen recht te willen hebben, dictatuur/dictator te zijn, zoals in Cuba, Venezuela, Equatoriaal Guinee.

  Het land, de republiek Suriname en het Surinaamse Volk zit op zijn gat. Wie denkt en geloof heeft dat ddb Suriname uit de huidige crisis zal helpen is een idioot. Waarom is het hem dan sinds 25 februari 1980 niet gelukt.

  Louis van Gaal zegt hierover: “Ben ik nou degene die zo slim is, of ben jij zo dom?”

  Wees realistisch, ddb en gangsters gaan never, nada, nooit, notie, negatief van Suriname een land kunnen maken waar het leven goed is en de wereld een voorbeeld aan kan nemen de de Surinamers trots op kunnen zijn. ddb is een ordinaire moordenaar, zware crimineel die misdaden heeft gepleegd tegen de mensheid en hoort opgesloten te worden in gevangenissen.

  Als het Surinaamse volk vindt dat het zo niet langer kan en het zo niet langer wilt, zal ze toch actie moeten ondernemen.

  Ik doe een oproep aan ddb en gangsters om het landbelang en de toekomst van Suriname, ddb en gangsters gooien jullie de handdoek in de ring en redt de republiek Suriname de Surinamers. Jullie horen gewoon in de gevangenis thuis. Wees eerlijk, zie u daden. Niet om over naar huis te schrijven. Zorg er ook voor dat al het valuta dat op vreemde bankrekeningen van jullie in het buitenland is geparkeerd weer naar Suriname komt, want daar hoort het thuis. Het geld is van het Surinaamse Volk, ja toch?

  Get Up, Stand Up, Get Up For Your Rights!

  Alle kracht en macht berust in een democratische rechtsstaat bij het volk en nergens anders.

  Niemand gaat jullie uit de problemen helpen als jullie niet bereid zijn zelf tegen deze onderdrukking in opstand te komen. This is not a teaparty, het gaat om u leven en van uw kleinkinderen.

  Wie zich niet aansluit tegen een grote protestmars dat ddb en gangsters weg moeten is gewoon een lafaard.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 12. WANNEER DE BOND VAN LERAREN STAAKT DAN HOOR JE HEEL VEEL JONGEREN KLAGEN …NU HOOR JE ZE NIET ..WAAR ZIJN ZE NU…OF ZIJN ZE OOK VAN DE NEKS NO FOUT.BEWEGING..NDP? …ALLES GAAT GOED DUS ..NOG 5 TOCH…


  Maak melding

 13. BOUTA IS BEZIG JUSPOL.TE VERNIETIGEN ..DOOR GEEN GELDEN VRIJ TE MAKEN VOOR ZE….EN VERVOLGENS HET VOLK AFHANKELIJK TE MAKEN VAN ZIJN NEKS NO FOUT PARTIJ EN ALS STEMVEE TE GEBRUIKEN..


  Maak melding

 14. @Parbo,

  Je eet die Drugscrimineel zijn achterwerk wreed: Je schrijft alleen maar Poep. Die veroordeelde Drugscrimineel vernietigt het land en jij blijft hem maar verheerlijken.

  Je bent een misselijkmakend ventje dat zelfs zijn eigen moeder verkoopt als deze Drugscrimineel jou zou vragen.


  Maak melding

 15. @Busjekomtzo
  De subsidieregeling staat nu niet ter discussie. Er was een bestaande regeling op grond waarvan de regering gewoon moet uitbetalen. Door nu de subsidie onderwerp te maken ben je verkeerd bezig.
  Het gaat om een harde, bestaande schuld. Probeer niet de aandacht af te leiden want dat is slecht gedrag!!

  @Dagoebalsing
  Je reactie slaat werkelijk nergens op. Ben je vergeten dat deze paarse nu al 8 jaar bezig zijn het land leeg te stelen en vernietigen?? Als je de werkelijkheid niet kunt zien moet je snel hulp zoeken.

  @Parbo
  Je reactie raakt kant nog wal. Als de overheid haar verplichtingen niet nakomt hebben ze alle rechten om hun dienstverlening te staken. Het is Suriname, niet Noord Korea. Als je geen verstand hebt van de rechtsregels in de democratie Suriname kun je beter je mond houden voor je nog meer domme onzin gaat verkondigen. Staat zo zwak en zielig.


  Maak melding

 16. Parbo je bent gewoonweg een domme randmongool, boten en bussen confisceren, en wie moeten er dan varen en rijden, de opgepakte criminelen als taakstraf? de regering moet gewoon doen wat ze moet doen en zich houden aan hun financieele verplichtingen.
  En stakingen verbieden in een zogenaamde democratie? echt je hersens voorzover aanwezig zijn zwaar aangetast door het paarse virus, idioot


  Maak melding

 17. Boefdraad en zijn collega minister hebben weer gelogen. Wat een drama/ trauma voor de hard werkende mensen van OBS, en wat een las aan de grond mentaliteit van deze paarse roversbende en haar aanhang. Soso dagoe anga boertjie e lob a paarse leeghoofdenpartij.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.