zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieGevangenissen worden noodopvang arrestanten in Suriname

Gevangenissen worden noodopvang arrestanten in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 8 mrt – De overbevolking in cellenhuizen is niet goed voor de arbeidsmoraal van het Korps Politie Suriname, KPS. Minister van Justitie en Politie Ferdinand Welzijn is zich bewust van deze ontwikkeling. Vooral het vroegtijdig vrijlaten van arrestanten heeft de aandacht. Steeds vaker worden verdachten naar huis gestuurd, kort nadat ze zijn aangehouden. Er is geen plaats. Aan de andere kant zijn er de half lege gevangenissen.

Daar is er juist veel plek, ook omdat de doorstroom vastloopt. De politie is overwerkt en kan de toestroom niet aan. Intussen worden wel veel arrestaties verricht. Welzijn zegt tegenover Dagblad Suriname dat hij al instructies heeft gegeven. Die moeten leiden tot een oplossing op korte termijn. Arrestanten zullen ondergebracht moeten worden in gevangenissen. Welzijn spreekt van een organisatorisch probleem.

Dat moet ook als zodanig worden aangepakt. Het probleem is vaker aangekaart door politiefunctionarissen. Als tussenoplossing is het vroegtijdig vrijlaten bedacht. Sinds begin dit jaar is een flink aantal verdachten heen gestuurd. Enkelen zijn voorwaardelijk in vrijheid gesteld. Deze kunnen dus weer aangehouden worden. Politieagenten ervaren het soms als water naar zee dragen.

opening
Fernandes Express
BODO Party

17 REACTIES
 1. Natuurlijk zijn de cellenhuizen overvevilkt, want de kaboela jawas Sapunta en suwarta hebben de de huizen van bewaring overgenoemen om hun kaboela jawas van onderdak te voorzien. Vandaar heet hun vereniging Huis Van Bewaring HVB. nek no fout maar sarie torie voor de buurten in arme wijken van para, coronie, saramacca en parbo zuid oost , want daar tiert de crimi waarbij veel hoofdpijn verzorgen voor de korpspolitie. Misschie kan Paee Somo een oplossing bieden . Paee Somo heeft achter Zanderij sse resort met woningen die tijdelijk bewoond kunnen worden. Daar zijn er cellen vrij omdat er geen wong jowo zijn die met crimi bezighouden . Die wong jowo zitten allemaal op het veld, op zee en op werkplaatsen en andere nijverheidssectoren en geen tijd hebben voor crimi. Paee Somo is voor iedereen en hij kan veel doen voor vredig switie sranan


  Maak melding
 2. Ferdinand je voert een likje mijn vestje.
  Waardeloos daarom viert de criminaliteit hoogtij. De boevenbende weten dat er geen opbergplek is dus gaan zij rustig door met roven en.moorden. Denkt de politie succesvol te zijn met boeven vangen wordt hun werk teniet gedaan. Ferdinand je bent een loser. Hoeveel moordenaars heb je weer op vrije voeten gesteld.


  Maak melding
 3. De frustratie’s van de agenten is begrijpelijk.Ze zetten hun leven op het spel om iemand aan te houden en na een paar dagen wordt zo iemand weer in vrijheid gesteld,ondanks dat er bogo bogo bewijzen tegen hem zijn.
  Misschien dat het tekort aan cellenhuizen opgeheven worden door een voorlopige wet te slaan dat cipiers[penitentiaire ambtenaren] ook arrestanten mogen bewaken.
  Volgens de huidige regels moeten arrestanten bewaakt worden door politie agenten.En de politie heeft niet zoveel bewarings capaciteiten.


  Maak melding
 4. Whahaha, het gehele paarse roversheid orgaan is een organisatorisch probleem. Sinds het aantreden van deze paarse roverheid, heeft de baas der rovers allerlei beunhazen op posten geplaatst die het tot heden er een paarse warboel van hebben gemaakt.Opa taki, a dididbri foe kondre ddb en zijn duivelse trawanten zoals Welzijn moesten toch beter weten dat de duivel die hem daar heeft geplaats om zijn duivelse werken waar te maken de werkelijke oorzaak is dat alles, letterlijk en figuurlijk van a tot z paars gedoemd is te mislukken. Oma taki, wie eenmaal met het duivelse dididbri virus is besmet kan moeilijk eerlijk en rechtvaardig blijven of zijn, want het duivels paarse virus is van oorsprong misdadig van aard. Daarom zijn alle ndper’ s gelovig in didibri of niet, geschoold of niet, jong en oud, rijk en arm die op didibri bouta hebben gestemd nog meer vervloekt, want zij besmetten via dagelijks waar ze ook gaan en staan hun omgeving met de paarse misdaad/moord/roof/geweld vloek. Opa taki, ze kunnen net als de paarse ddb besmette Pa- ranoide -Bo niets anders doen dan het opnemen voor de duivel ddb, ondanks ze weten dat hij de oorzaak is van all paarse kommer en kwel. Oma taki, Parbo ka.


  Maak melding
 5. Breaking news, de reden waarom Pabo niet meer verschijnt op het forum……….douane hori a mang nanga wang paarse lai.


  Maak melding
 6. @ moksie metie

  Jij bent een kamelion de ene keer ben je mini min en nu
  moksie metie. Ik vraag me zelf af of je inderdaad een wong djowo bent !!

  sari tori

  Jacko.


  Maak melding
 7. Meneer JZartman ;Moksi meti is tjampoer nps en paars en opvevoed in commewijne tussen lieve mensen die op Paee Somo lijken, Maar ik heb de adat( opvoeding) wong jowo en daar ben ik heel trots op . Ik heb geleerd van mba wedok en mba lanang om nuttig te zijn in de maatschappij en om medemens, arm of rijk, bruin, wit of zwart te respecteren en te accepteren met hun achtergrond voor een volwaardig surinamer. En dat ben ik ook geworden, Ik leef met mijn gezin en met mijn distriktgenoten in mijn paradijselijk voedselrijke distrikt Commewijne in welvaart , welzijn en harmonie zonder getralieseerde huizen . Aku senang en hebt respect voor wong jowo . Wong Jowo is mijn seduloor.(familie). maturkesuwun./bedankt meneer JZwartman.


  Maak melding
 8. Het echte probleem wordt niet benoemd en dus ook niet opgelost. Als er veel gevangen zijn dan kan dit de volgende oorzaken hebben:
  -1- Het onderzoek door recherche en gereedmaken van de zaak voor de rechter duurt te lang.
  -2- De wachttijd voor de rechter is te lang. (Zware zaken waar mensen in voorarrest moeten blijven kun je natuurlijk sneller behandelen. Dit is ook belangrijk naar de maatschappij toe. Lichte gevallen kun je in voorlopige vrijheid stellen.).
  -3- Het aantal mensen dat opgepakt wordt is sterk gestegen. Hetzij omdat agenten veel beter hun best doen, hetzij omdat de criminaliteit sterk groeit.
  .
  Bij mij bestaat de stellige indruk dat het vooral komt door de sterke stijging van de criminaliteit met de verarming van het volk als achterliggende oorzaak.
  Die oorzaak en de achterliggende oorzaak moeten dan benoemd worden en er moet daarop beleid geformuleerd worden.


  Maak melding
 9. Kort gezegd, het worden kringloop verdachten. Stelen, vervolgens laten gaan , weer stelen en weer op vrije voeten. Dweilen met de kraan open heet dit.


  Maak melding
 10. Welzijn is de grootste grappenmaker allertiden als minister van J/P !! Weet deze man wel wat hij doet ??
  Silos toonde nog “ballen” !!


  Maak melding
 11. Men zegt oud geleerd, jong gedaan. Maar nu is het omgekeerd. Kong geleerd oud gedaan. De politie weet beter dan de boef welzijn. Zij has de straten op, note weten als ze weer thuis komen. Als je geen plaats heb voor de arrestanten, breng ze niet in, but shoot them mother f#####. Ze komen weer buiten om hetzelfde weer te doen. Het is een schaamde van/ voor de leiding gevenden, en voor zij die opdrachten moeten aannemen. Suriname heeft een rovers bende, van President tot de kleine man. De goeden niet aangesproken. Moro sranang mang o dede, but not me. Waarom hebben criminelen vuistvuur wapens, terwijl een goede burger zich zelve niet kan beschermen of vededigen? Noemen jullie dat demokratich, geef me een brik.


  Maak melding
 12. Wel moet ik ook aangeven, dat ik mijn bloed wil opgeven in Su met sterkere landen om bouta en ronny naar huis voor goed te sturen, en criminaliteit te dalen. Het kan toch niet wat er hier gebeurd. Sang lantie e du? We beroven, en vermoorden onze eigen landgenoten elke dag. Santokhi alleen kan een stop aanbrengen.


  Maak melding
 13. Ze kunnen gratis amandelen, kokosnoten en manja’s gaan oprapen en verkopen, maar nee, ze stelen liever. Omdat dat makkelijker is en een kick geeft. Wel, die kick verdient een tik.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES