PALU eert vrouwelijke rolmodellen op Dag van de Vrouw

3

Vandaag, 8 maart 2018, wordt voor de 110e keer de Internationale Dag van de Vrouw herdacht. In verband met deze bijzondere dag brengt de PALU hulde aan alle vrouwen, in het bijzonder de Surinaamse vrouw en organisaties die zich onuitputtelijk inzetten voor de verbetering van de positie van de vrouw in Suriname. Bij deze 110e viering staat de PALU ook stil bij 2 bijzondere vrouwen; Ilse Henar-Hewitt en Renate Wouden.

De PALU wil op deze bijzondere dag gedenken Ilse Henar-Hewitt, geboren op 3 mei 1922 in Paramaribo, die vooral bekend is geworden om haar grote inzet voor verbetering van de maatschappelijke positie van vrouwen in Suriname. Vanaf de jaren vijftig van de overige eeuw was zij in verschillende functies betrokken bij de werkzaamheden van de YWCA (Young Women’s Christian Association), waarvan achttien jaar als secretaris-generaal.

Na een actief leven, veelal ten dienste van de Surinaamse vrouw, overleed zij op 12 april 1996 in Paramaribo. Stichting Ilse Henar-Hewitt Juridische Bijstand voor Vrouwen verleent al langer dan 20 jaar juridische hulp en begeleiding aan de gemeenschap, in het bijzonder aan minder draagkrachtige vrouwen.

De tweede vrouw die de PALU als rolmodel naar voren wil halen is mevrouw Renate Wouden. Mevrouw Wouden heeft zich zeker 15 jaar verdienstelijk gemaakt als directeur van de Nationale Vrouwen Beweging en heeft 25 jaren actief gediend in het onderwijs. Sinds 2015 heeft zij de leiding van de BBGO, de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst. Deze bond heeft het niet gemakkelijk, met name omdat het om gepensioneerden gaat die vaak niet in een positie verkeren om hun gerechtvaardigde eisen kracht bij te zetten.

(ARCHIEFFOTO: herdenking Dag van de Vrouw 2017 bij Binnenlandse zaken)


3 REACTIES

  1. Wat wil Dagu Palu hiermee bereiken. Veel Eva’ s lijden dankzij Palu dagelijks een paarse kommer en kwel hoe de kinderen die ze op deze wereld hebben gebracht op te voeden. Heel veel paarse gezinnen zijn verworden een ouder gezinnen. De lafhartigheid van geest is bij het gros der ndp Adams een feit, te beginnen bij de top van de nationale Druipers partij. Oma taki, hulde aan alle moeders die hun kinderen waarheid en gerechtigheid bijbrengen. Oma taki al mijn kinderen en kleinkinderen is geleerd goed voor zichzelf te zorgen, goed te luisteren, weinig te spreken, niet ssnel boos te worden en goed nadenken wat je zegt en vooral doet, want het gevolg is voor jouw alleen. Jij alleen bent belangrijk en zal ter verantwoording worden geroepen voor alles wat je zegt en doet. Opa taki, hmm… maar dat kan men niet zeggen van Pa- ranoide- Bo en het gros der oerdomme debiele dwaze idiote paars verarmde zpmbies, de ndper ‘s. Oma taki, tuurlijk niet, want ze weten het wel, maar zijn zo ziekelijk paars ddb bezeten dat ze zich paars overgeven aan alles wat kwaad en slecht is. Veel ndper’ s roven, stelen, bedriegen, bedreigen, moorden en vernietigen net als hun afgod en lijder op wie ze tweemaal hebben gestemd ondanks waarschuwingen van oom Venetiaan. A so a moes de, wie eenmaal bestemd is te verworden een ndper’ s is werkelijk paars misdadig verdoemd en alle ndper’ s zijn te beklagen voor wat er nu in het gehele land gebeurd. Oma taki ndp in haar totaliteit van hoofd tot voetzolen is de oorzaak van de paarse misdaad.


    Maak melding

  2. Palu moet ook de kaboela feestende danseressen eren voor hun gulbere dansvertoning voor de gezichten van kindren. Vrouwen in Suriname willen onderrangs behandeld worden omdat ze meegaand zijn en als slaafs willen doen voor de mannen. Zie hoe de vrouwen op kaboeladan feesten dansen en zie hoe de groeuiende tweede of buitenvrouwen en alleenstaande vrouwen en moeders en ook biijna alle kinderen kennen hun vaders nuiet. Dus die vrouwen moeten ook geeerd worder neks no fout anders zijn ze buitengesloten en gediscrimineerd. Tijd om aandacht voor die vrouwn en hen in de bloemetjes zetten.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.