zondag, oktober 24, 2021
HomeNieuws uit SurinameSuriname op Internationale Toerisme Beurs ITB in Duitsland

Suriname op Internationale Toerisme Beurs ITB in Duitsland

-

- Advertisement -

Suriname staat deze maand op de Internationale Tourismusbörse(ITB) in Duitsland. Deze wordt van 7 tot en met 11 maart 2018 gehouden in Berlijn en is de belangrijkste beurs op toerisme gebied over geheel de wereld. Ernie de Vries, penningmeester van de Suriname Hospitality en Tourism Associatie (Shata), geeft aan dat het van eminent belang is dat Suriname ook op deze beurs vertegenwoordigd is om de toerisme sector een boost te geven. Deze beurs is echter niet voor consumenten maar voor touroperators die met elkaar zaken doen. Wil je het land een kans geven dan is het noodzakelijk om op deze beurs aanwezig te zijn. Suriname heeft heel veel potentie in de toerisme sector vandaar de noodzaak om ook op deze beurs aanwezig te zijn aangezien Suriname heel veel te bieden heeft.

- Advertisement -

Sinfra Zaandam, managing director bij de Shata geeft aan dat als nieuwe organisatie het belangrijk is om op de beurs aanwezig te zijn. De Shata zal met nog ander zes bedrijven staan op de ITB zoals: Suriname Airways, Mets Travel and Tours, Residence Inn, Oetsie tours, Discover Suriname, Purity Tours en Orange Suriname. Wat ze heeft opgemerkt is dat Suriname nog heel nieuw is voor de Duitsers. Vaak moet er nog uitgelegd worden waar Suriname ligt. Op deze beurs worden complete pakketten aangeboden, vandaar de nauwe samenwerking met de verschillende deelnemers.

Sinds Suriname deelneemt aan de beurs is er inderdaad interesse geboekt bij zeven tot acht van de belangrijkste touroperators voor ons land. Een aantal van hen hebben al een bezoek gebracht aan Suriname. In vier jaar tijd is de interesse van de Duitsers aanzienlijk meer gaan groeien voor de schoonheid welke Suriname te bieden heeft.

De omvang van de beurs is enorm. Als de vakantiebeurs in Nederland bestaat uit 1 level met een bezoekersaantal van bijkans 120.000 bezoekers, de ITB beurs telt 7 levels. Elke level heeft zijn eigen thema als bijvooreeld: avontuur, wellness en natuur. Suriname staat bekend om avontuur en zo goed als mogelijk wordt de stand dan ook zo ingericht. Belangrijk is dat de unique selling points naar voren worden geracht zoals onze Luiaard, de Blue frog, de natuur en de soelas. De Duitse toerist gaat op deze factoren af en Suriname kan ze ook aanbieden.

De Shata is ervan overtuigd dat de toerisme sector in Suriname kan uitgroeien tot een sector waar echt geld mee verdiend kan worden. Daarvoor moeten wel alle Surinamers op 1 lijn staan en overtuigd zijn van ons product. Het minpunt is, dat voor deze beurs alle deelnemers het uit eigen zak moeten betalen, de Surinaamse overheid heeft geen financiën hiervoor ter beschikking gesteld.21 REACTIES

 1. Uit eigen zak moeten betalen. Hoe wil je anders geld verdienen moet het dan gratis zijn? dat is nou het probleem dat wij in Suriname hebben alles wat gratis is heeft geen waarde. Surinamers ga zelf de handen in eigen boezem steken en je zal zien dat er wel vooruitgang geboekt gaat worden. Succes


  Maak melding

 2. Duikboot ontdekt in een kanaal in Saramacca (perceel Abrahams) . Neks no fout !! Het is om”kwik” op te ruimen hiermee zegt Dodson !! Misiekabakka is mede aandeelhouder !
  Alles gaat in de doofpot !! Welzijn zal weer met een lullig verhaal komen vertellen !! De boot had Phagwa artikelen gebracht !!


  Maak melding

 3. De mensen die op vhp lijken hebben voor Phagwa roti laten komen met duikboot om geen belastingte betalen aan de Misijkabanen . Zo kan het ook. Hele jaar onderduiken en een dag opduiken om roti voor Phagwa te leveren en dan weer snel onderduiken met belastinggeld en de Misijkaben kijken ernaar. Lafoe in Su. maar wel sarie torie voor kinderen zon vaders.


  Maak melding

 4. Duitse toerist bij zijn huisarts.
  Dokter, ik wil graag Belg worden.
  Dat kan in deze moderne tijd zegt de huisarts; ik zou alleen zo’n 20% van je hersenen moeten verwijderen.
  Na de operatie vertelt de arts dat er geen 20% van de hersenen is verwijderd, maar 85%.
  Waarop de Duitse toerist antwoordt “ a n’a trobie jere datra, neks no fout”.


  Maak melding

 5. Het kan zo zijn om gebruik te maken van alle die beurzen om toeristen te trekken richting Suriname. Hopelijk hebben ze ook folders in het Duits met ernstige waarschuwingen over de criminaliteit en onze aller slechtste gezondheidszorg.Wanneer je toeristen blij maakt met een paar apen en een luiaard. Suriname zit er vol van. Blauwe en paarse kikkers en paarse slangen. Hebben wij in overvloed. Onze natuur die zwaar vervuild is met kwik, onze natuur en bomenkap. Restaurants waarvan de keukens zwaar vervuild zijn, onhygienisch, zwaar besmet voedsel verkopen zodat mensen voedselvergiftigingen oplopen soms met de dood tot gevolg. Het lijkt mij het beste om Suriname te promoten pas wanneer orde op zaken worden gesteld. Dit is op dit moment niet het geval.


  Maak melding

 6. Het feit dat menig tourist gaat googlen om meer te weten over het land zal maken dat het land, dankzij het oerdom verarmd debiel ndp volk, de moeite niet waard is. Moordenaars, drugscriminel en bankrovers regeren het land en wereldwijd weten velen………….what a stupid mother fuckers are al de ndp gangsta aanhangers. Oma taki, ndp is de misdaadvloek dankzij het bvervloekt misdadig ndpvolk.


  Maak melding

 7. Ndp is de grootse criminele, vals religieuze, politieke sekte in het land. Veel ndp Steffie Anusen Andre ka Dubai paars gelovigen, zijn duivels ddb besmet. Hoe meer ze bidden voor het land, des te meer misdaad. en achteruitgang. Opa nanga oma taki, hoe vromer de geest, hoe groter het beest. Dong ndper’s wo ka.


  Maak melding

 8. Zesde Klas Lagere School

  Je hoeft door je postings niet te laten zien dat je ontwikkeling en niveau niet hoger reiken dan die zesde klas


  Maak melding

 9. Brunswijk wil een Duitser complimemteren voor z’n deskundigheid. Brunswijk tegen de Duitser: Mann, was bist du Schlim.
  Die Duitser: Mann, was sind Sie Schwartz.


  Maak melding

 10. Dat Suriname op ITB in Duitsland wordt gepromoot vergroot alleen de naamsbekendheid van Suriname en dat lijkt mij een goed plan. Ben al een keertje toeristen uit Denemarken tegengekomen in Paramaribo; het moet wel goedkomen met het toerisme in Suriname.


  Maak melding

 11. Duitsers zijn een beeetje arrogant. Ze houden ervan bevelen te geven ipv iets te vragen. Ik vraag me af of de Suri’s – zelf niet gespeend van een grote ego – dat zullen pikken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.