VHP: er komen betere tijden, we zullen de duisternis overwinnen

50

PARAMARIBO, 2 mrt – Als samenleving worden we niet alleen geconfronteerd met de financieel-economische crisis maar ook met grensoverschrijdende criminaliteit, corruptie, het aanwakkeren van etnische spanningen, sociale fricties, verval van waarden en normen, bandeloosheid, verloedering en verpaupering. Dit stelt de Vooruitstrevende Hervormings Partij, VHP, in verband met het hindoenieuwjaarsfeest Holi Phagwa. Het streven van de VHP is om alle negatieve zaken een halt toe te roepen. “Verlies geen hoop, er komen betere tijden, we zullen de duisternis overwinnen. “

Hoe donker de dagen ook mogen zijn, hoe hartverscheurend het kwaad ook aandoet, deze duisternis en dit kwaad zijn niet van blijvende aard. Het zal overwonnen worden en plaats maken voor licht en goedheid. “Wij zijn allemaal verbonden aan elkaar en kunnen in Eenheid en Partnerschap een veel betere en meer harmonieuze maatschappij creëren”. De VHP, als politieke organisatie, geeft aan alle Surinamers mee om hoop en kracht te halen uit de spirituele boodschap van het Holifeest.

Gestreefd moet worden naar het betere en het hogere waardoor het leven waard gemaakt wordt om geleefd te worden. “Holi is een overwinningsfeest omdat het ook symbool staat voor de overwinning van het goede op het kwade, van het licht op de duisternis, van kennis op onwetendheid, van recht op onrecht, van waarheid op onwaarheid van dharma (integriteit) en op a-dharma (onrecht en wanorde). Tot op heden is deze boodschap – plaats en tijd trotserend- nog steeds van kracht.”

50 REACTIES

 1. VHP moet een pact met andere politieke partijen sluiten.
  Samen opgaan in een nieuwe politieke partij waarbij niet een van de ander partijen de overmacht heeft binnen de nieuwe politieke partij. Er moet voldoende controle op elkaar zijn dat corruptie niet mogelijk is en vriendjes politiek onmogelijk is.
  Gewoon Samen een nieuwe democatische partij opzetten.
  Samen geregeerd door VHP NPS PL en iedereen die zich erbij wil aansluiten.
  Partij en lands belang gaat boven indivudueel belang (en dat van fam en vrienden)
  Dan kunnen ze het land samenterug in het licht brengen.


  Maak melding

 2. Laat de paarse rovers party het boodschap goed in z’n hersenen doordringen. Dharma heeft altijd gewonnen van A-dharma. Dit geld met name voor de president en de ja knikkers. Ik hoop alle paarse rovers en hun familie met de vuur van holi wordt verbrand en uit gerooit. Dat er weer tijd komt voor bloei in Suriname.


  Maak melding

 3. Off topic

  John en Tony Chocolonely
  Wellicht dat mijn reactie jullie niet heeft bereikt, aangezien het artikel al enkele dagen oud is en ik geen tijd heb gehad eerder te reageren.
  Artikel
  Parlementariër: Surinaamse politie gefinancierd door criminelen
  Beste John,
  Ik ontleen mijn status niet aan het aantal vrouwen dat ik bezwanger en vervolgens met kroost achterlaat.
  Ik ontleen mijn status niet aan een grote mond
  Vraag je mij nu of ik homo ben zodat je een poging kan wagen tot een date?
  Het feit dat je een vermoeden had, betekent dat je hierover hebt nagedacht.
  Ik moet je teleurstellen. Zoek rustig verder, ik veroordeel niemand om zijn seksuele geaardheid.
  Zoals Freud ons leert, wenst de vrouw het tegenovergestelde van wat ze zegt of verklaart, de man daarentegen, zo leert Perogrullo ons, luistert naar het bevel van zijn genitale dan wel zijn digestive apparaat.
  Voor mij geldt, een goed boek, ik heb net het vierde boek van Carlos Ruiz Zafon uit, (het labyrint der geesten) gevoegd met een goed glas whisky overdag, ’s avonds een Borgoe Vintage en mijn dag is geslaagd.
  Voor jou geldt wellicht de leer van Perogrullo.
  Ik ontleen mijn status aan opvoeding, studie, hetgeen ik bereikt heb, zowel op het persoonlijke vlak alsook het feit dat ik drie kinderen heb grootgebracht en binnenkort zelf opa word.
  Daar ben ik trots op.
  Voor jou geldt wellicht de leer van Perogrullo

  Beste Tony Chocolonely,
  Ik ga er van uit dat je een man bent, afgaande op je naam. Indien dit niet zo is, mijn excuses voor deze aanname.
  Het zou wel heel knap van haar zijn om uit hetgeen ik haar verteld heb op te kunnen maken dat ik vrijgezel ben.
  Maar, aangezien ik een man ben die van afnemende abstractie hou, sluit ik niets uit.
  Overigens, het feit dat ik geen partner heb wil geenszins zeggen dat ik eenzaam ben.
  Het heeft denk ik allemaal te maken met leeftijd en opvoeding;
  Ik hoef niet zoveel. Mijn moeder heeft mij altijd geleerd, tevreden te zijn met dat wat je hebt.
  Als ik zie hoe het met de gezondheid van mensen gaat die ik ken, dan prijs ik mij gelukkig;
  mijn kinderen en ik zijn gezond en veilig, we hebben een dak boven ons hoofd, drinken en eten.
  Ik ben een tevreden man. Hopelijk jij ook. Geniet van de kleine dingen met je vrouw.
  Later blijken deze kleine dingen, grote dingen te zijn (geweest)
  1 minuut verdriet is 60 seconden niet gelachen


  Maak melding

 4. Koninkrijken staan op tegen koninkrijken.Er zullen aardbevingen en overstromingen zijn. Alleen het geloof in de Trinity kan de men redden. Hij heeft de vrede en welvaart als je Hem dient. Een Christen visie.


  Maak melding

 5. Blanken hebben al moeite met macht en het leiden van een land. Maaaaaaaarrrrrrrrrr probeer 1 land te zoek waar een zwarte(neger) het goed heeft gedaan ook voor christus is het geen 1 gelukt.
  maar goed dit geld ook voor alle anderen met een getinte huidskleur maar de Zwarte en met name de neger spant de kroon (oke oke obama is een uitzondering op de regel en daar blijft het ook bij) m.a.w. waar Zwarten een land regereren kan je er donder op zeggen je gaat terug naar het verleden dus geen vooruit gang.


  Maak melding

 6. Aan deze boodschap die nog steeds van kracht is hebben we niet veel aan, doordat bij elke Nationale feestdag, dezelfde boodschap word afgespeeld, maar dan in andere bewoordingen, heb in nog geen enkel ander land, zo,n zwakke oppositie meegemaakt, als in Suriname, veel woorden, weinig daadkracht.


  Maak melding

 7. Laten wij even realistisch zijn kan je een land noemen waar een andere dan een blanke het land regeerd goed gaat …..het antwoord is nee ze kunnen het niet het is allemaal het zelfde in die landen alles gaat dan berg af het gaat om eigen zak vullen en vaak ook nog met criminele activiteiten en vraag ze niet om het geld terug te zetten in de kas wat dat is praten tegen dove mans oren.


  Maak melding

 8. even nog dot..

  in saramacca is een kanaal uitgegraven bij een perceel particulier, waardoor een zelf gemaakte duikboot is ingevaren inmiddels ontdekt en man aangehouden een Columbiaan..
  waar is de perceel houder gebleven, waarschijnlijk heeft dit te maken met e.e.a. export product bekend bij de overheid.


  Maak melding

 9. Met dit verhaal zijn mijn ogen nu wijd opengegaan. Dat de VHP zo’n achterlijk partij is is meer dan duidelijk gebleken Met dit zwaar overdreven/beladend misleidend verhaal denk de VHP dat we slappelingen zijn.
  Hoop doet leven en verder niks meer. De rest van het verhaal is doodsgewoon overbodig en een slapgelul.

  De VHP is en blijft een partij van de Hindoes, ik heb tot dus ver geen enkele druppel Surinamisering gemerkt bij deze puur Hindoestanen partij. De naamsverandering Verenigde Hindoestaanse Partij naar Vooruitstrevende Hervormings Partij zegt mij ook helemaal niks.

  Heeft men ooit een Kerstboodschap van deze zelfde VHP op de TV gezien of via de radio gehoord/beluisterd.

  Als samenleving worden we niet alleen geconfronteerd met de financieel-economische crisis maar ook met grensoverschrijdende criminaliteit, corruptie, het aanwakkeren van etnische spanningen, sociale fricties, verval van waarden en normen, bandeloosheid, verloedering en verpaupering. Dit stelt de Vooruitstrevende Hervormings Partij, VHP, in verband met het hindoenieuwjaarsfeest Holi Phagwa.

  Een stelletje lafaards bij mekaar dat probeert ons knollen voor citroenen te verkopen.


  Maak melding

 10. @Parbo, je baas Bouterse heeft geen ballen anders zaten zij allang in de gevangenis. vergeet dit niet:::

  Bouterse is nationaal en internationaal veroordeeld wegens, drugs en het moorden van mensen, dit kun je niet zeggen van de heer Santhoki.

  Zoek hulp voor jou trauma, omdat er geen weg terug is voor Bouterse.

  =Er is drugs gevonden in een duikboot, dit laat jou baas Bouterse toe.


  Maak melding

 11. Wat een huichelarij die Baboeanen. Zij duiken een keer per jaar op om licht te happen en duiken weer snel onder met hun zwarte praktijken. Kijk maar naar hun gedrag om vrouwen af te takkelen . Gelukkig wonen de verkrachters in Meerzorg anders zijn ze al opgehangen als ze in pakistan wonen . De mensen die op VHP lijken zijn schijnheiligen en huichelaar . Ze claiem de harwerkende suries maar ze leven allemaal in het duister. Neks no fout met Asha Bosle in Ned. Ze zijn bevrijd van het het duister en len in vrede met Jan van allemaal maar wel sarie torie met Chan die heeft verdriet en zit met drank en roti.


  Maak melding

 12. Ze zijn bij de VHP het spoor bijster. Thans zoeken zij het in vredelievende woorden die in relatie worden gebracht met het Holi feest, maar gisteren gebruikte een van hen bombastische taalgebruik tegen de president. De polarisatie hebben zij in gang gezet.


  Maak melding

 13. Blijk maar dromen, het komt nooit echt goed. Degene die gevlucht zijn hebben puur geluk gehad.

  De groep vernietigers is groter dan de groep opbouwers.


  Maak melding

 14. Hoor wie wie voor ongelikt uitmaakt. Als iemand in Suriname ongelikt is, dan is dat de president, de grootste miskleun die Suriname ooit voortgebracht heeft.


  Maak melding

 15. Makkelijk gezegd dan gedaan. De oerdomme debiele dwaze idiote knettergekke ddb bezeten didibrizombies gaan het gehele land olv ddb vernietigen. Wo ka.


  Maak melding

 16. Vervloekt zijn moordenaars en allen die moordenaars de handen boven het hoofd houden. Opa taki, dat zijn alle mpp ndper ‘s. Een misdadig slecht ddb minnend dom volk. Oma taki, elk uur van de dag waarschuw ik mijn kleinkinderen, alles, familie of niet uit de weg te gaan dat paars misdadig besmet is met het didibri virus. opa taki, jepi no de, na joe heri libi joe e go ddb ka, leki Dino en Meriba.


  Maak melding

 17. Dankzij ddb hebben wij als familie heel veel verlies geleden in de jaren tachtig. Supermaket te Moengo ddb militair brong. Schade 200.000 US. Oe vluchtte. Ndp joe mpp en alle ndper’sjoe mpp.


  Maak melding

 18. Allen,

  Kijk hoe jullie elkaar afmaken op deze forum.
  De verdeeldheid is er dus al, dankzij de huidige regering.
  Vroeger was alles anders, en beter.
  Hoogste tijd voor een nieuwe regering.
  SUCCES.


  Maak melding

 19. RobG,

  bombastisch taalgebruik??…ik herinner je er even aan dat jouw laaggeschoolde gymleraar, enige tijd geleden Gajadien uitmaakte voor ‘POLITIEK KUIKEN”, die bij de volgende verkiezingen de gevolgen zou ondervinden. Die ranzige paarse bende o.l.v. een rancuneuze, gevaarlijke gek hebben bedreigen en beledigen uitgevonden. Maar Gajadien heeft de ballen om te blijven zitten en jouw laffe, tandeloze tijger vlucht met de staart tussen zijn poten tot 2x toe met een bek vol tanden DNA uit. En jij bent een kloon van deze randdebiel en dorpsidioot.


  Maak melding

 20. @Parbo je moeder en of dochter(s) hebben zeker slechte ervaringen met pandits.Vraag ze of het lekker was om door pandits misbruikt te zijn.


  Maak melding

 21. @ RobG,

  Je bent net als jouw president heel goed in het verdraaien van woorden.
  Bovendien het Holi feest verbiedt niet om harde taal te gebruiken daar waar het nodig is om de waarheid boven tafel te krijgen.
  Jouw president is in gebreke gebleven om die waarheid te vertellen om achteraf te beweren dat Gajadien ongelikt is.

  Jij en je president zijn niet in staat om met harde kritiek om te gaan.
  Jij en je president zien harde en terechte kritiek als negatief.
  I.p.v. die harde kritiek om te buigen naar positief, kruipen jullie in de slachtofferrol.

  In elk geval heeft Gajadien Bouterse de mond gesnoerd en keihard ook.


  Maak melding

 22. Surinamers en daarmee bedoel iedereen die de Surinaamse nationaliteit heeft, zijn ontzettend racistisch naar elkaar toe.
  Vooral de hindustanen worden racistisch benaderd en behandeld.

  Er wordt beweerd dat het meestal hindustanen die aan de VHP zijn gelieerd, die de grote drugs bonzen zijn, terwijl die verdomde drugs bonzen juist bij de NDP zijn te vinden.

  Zou zeggen, zoek en vind ze bij die Nyan Dringi Partij.


  Maak melding

 23. VHP en NF: LOOP NAAR DE POMP!

  Duister? . Jullie waren en zijn duister, jullie zijn geen knip voor de neus waard. Als jullie zoveel met jullie meebrachten….waarom heeft het volk dan voor Bouterse gekozen?

  Ezels als jullie schreeuwen moord en doodslag, Bouterse dit, Bouterse dat, Bouterse, Bouterse Bouterse……Bla bla bla.

  Corruptie, vriendjespolitiek, en een banenrepubliek…. Dat was Suriname al voordat Bouterse aan de macht kwam.

  Onder jullie bewind mocht er een crimineel netwerk ontstaan, bij justitie, politie en binnen de rechtspraak.

  Zo mocht de gevallen rechter, Frank Truideman gewoon verder als advocaat terwijl hij en zoonlief ( ja ja, vader was rechter en zoon was advocaat) betrokken waren bij grootscheepse drugsdeals, witwaspraktijken en ga zo maar door. Dan komen de notarissen erbij o.a. Soerjbalie die tot heden valse stukken opmaakt aan de lopende band. Er zijn genoeg klachten geweest maar jullie NF VHP hadden van deze zelfde notaris hoofd van de klachtencommissie gemaakt. Dus burgers die willen klagen, waar, bij wie?.

  Dan komt er nog bij advocaat Dharmindernath Moerahoe, ofwel Jan L..L. Zoveel klachten geweest, op de televisie te zien geweest hoe deze advocaat het individu oplicht etc.

  Rechter Anandkoemar Charan, was samen met Truideman de LEIDER van de hele criminele bende waarbij buitenlandse investeerders werden opgelicht. Hoe kan het in een rechtstaan bestaan dat een gevallen rechter als Truideman wel als advocaat door mag?. Jonge en onervaren rechters worden door Truideman als ondergeschikte beschouwd omdat Truideman zich neerzet als de ervaren rechter.

  Dus het was al een bende in Suriname, het is een bende in Suriname en het blijft een bende in Suriname.

  Er is wel een verschil:

  Als Bouterse iets doet, aai baja, dan beginnen de apen van VHP NF in het wild te springen als ware zij radeloze apen.

  Wat mij betreft blijft Bouterse gewoon zitten waar hij zit en neem zijn zoon de stok van hem over. Suriname is een dictatuur onder het bewind van NF VHP geworden, waarom dan nog schijnheilig doen en ontkennen?

  Advies aan Bouterse: maak er een dictatuur van en blijf zitten waar je zit.

  STEM NOOIT VHP NF!


  Maak melding

 24. @ ling,

  De apen van de VHP???
  Dan mag ik gerust zeggen dat je de giftigste slang bent die rondkruipt in Suriname om te bijten in ‘apen’ van de VHP.
  Je bent op een gemene manier op de loer, of is het dat je uit jaloezie spreekt.

  Jij bent blind om niet in te zien dat alles onder Bouterse slechter en erger is geworden.
  Corruptie, vriendjes politiek, stelen, roven, vermoorden enz.


  Maak melding

 25. Apen leven altijd in duisternis. Daarom zijn het apen. Ook al geef je hen een flash light, ze gaan hun kon t ermee krassen ipv er licht mee te maken.


  Maak melding

 26. Mooi standpunt van VHP: het komt ooit wel goed met Suriname als wij met z’n allen de schouders eronder zetten en gefocust zijn op het belang van Suriname. Met azijnpissers kun je geen goede resultaten behalen. Top voor eindelijk een positief geluid vanuit VHP-hoek. Let’s go for it; we can turn Surinam into a prosperous country, in all areas (moral, financial, industrial, economical, health, etc.).


  Maak melding

 27. @Jan Waar,

  Ik zou heel graag die flashlight in je reet willen steken om op zoek te gaan je hersenen. Blijkbaar zitten ze bij jou op een verkeerde plek.


  Maak melding

 28. Ma die fraag is nie of kom ligt naar duisternist, want dat gebeur tog. Die fraag is wie gaat brenge die ligt naar die duister en waneer.
  Want als nie kom die ligt gouw, dang die motte bleife fliege en peste.


  Maak melding

 29. @Sari Suriname,

  Vergeten dat tijdens de ‘revolutie’ uitwerpsel werd verkocht als pindakaas en urine als olie? Zo goed waren de tijden onder de nieuwe machthebbers, niet?
  Is tenminste nooit voorgekomen tijdens de regeerperiode van de oude politieke partijen.


  Maak melding

 30. Santokie loekoe in a glazen bol foe ing. Dang a shie tak moro boeng ting ai kong. Soso a no wang takie tak a boeng ting ai kong baka undro NDP.


  Maak melding

 31. @@K. Frie, dit zijn velen al vergeten, of ze willen er niet meer over praten, maar onder Bouterse is het NOOIT goed gegaan.

  Eenmaal een moordenaar, altijd een moordenaar en die stempel heeft Bouterse al en zal in de geschiedenis boeken ook zo bestempeld worden.


  Maak melding

 32. Jiyani,
  Slap gelul.
  Je zegt tegen Rob jouw President.
  Dombo Bouterse is President van alle Surinamers dus ook van jouw en je overleden ouders.
  Hiermee moeten jullie het doen tot 2020.
  Tot nu toe de machtigste leider aller tijden in Suriname


  Maak melding

 33. Ira,

  In de ogen van K. Afrie ben jij gewoon een kaffrie hoor. Hij noemt zichzelf niet K. Oelie, maar geeft zichzelf een andere nickname om indruk te willen maken, maar dat is helaas alleen op een kaffrie als jij Ira gelukt, meer dan dat kan hij niet bereiken.


  Maak melding

 34. Anti Hindustanen/VHP door jullie soorten idioten is Su nu naar de Afrikaanse toestanden.

  Alleen de VHP kan Suriname nog redden.

  Ohm Namah Shivaya


  Maak melding

 35. VHP: er komen betere tijden, we zullen de duisternis overwinnen.
  Opa taki, dat hadden velen die in 1987 didibri’ s nieuwe politieke partij, de nationale duivelse partij, wegstemden, gedacht. maar men heeft didibri zwaar onderschat en zichzelf overschat. Oma taki, wie geloven dat ddb werkelijk bekeerd is zoals zijn paarse awariedomrie het volk voorhouden zijn oerdomme sukkels en dat zijn verdomd vele paars verworden duivels bezeten zombies. Ddb en duivelse trawanten zullen letterlijk en figuurlijk over lijken gaan om aan de macht te blijven. Wie niet willen leren uit het verleden en moedwillig oerdom ndp stemden en ook misschien in 2020, zijn waarlijk duivels paars bezeten. opa taki, zeg gewoon bouta verslaafde slachtvee. Tot op heden zwijgen het gros der paars verarmde debielen en laten het paars misdadig wanbeleid zwijgend toe. Neks no fout, we gaan niet protesteren want god heeft baas der gezet om ons verder te doen lijden, te verarmen en zijn paars misdadige hel in te leiden. Oma taki, alle moordenaars zijn vervloekt, maar nog meer de aanhangers die moordenaars vereren en aanbidden. Hun loon zal zijn de misdaadvloek over hen en hun nakomelingen. Wo ka. Nog meer paarse ellende is wat komen gaat. Geen rust, vrede en voorspoed, zolang de paarse duivels niet worden berecht en alles wat ze hebben gestolen van land en volk is teruggestort in de staatskas. Zolang die paars verdoemde ndpers de waarheid en gerechtigheid haten, zolang zullen ze door ddb en duivelse trawanten worden bedrogen vol onrecht. Wo ka. Wie weet gaat Channy zelfs vallen in de paars boobytraps die de duivel ddb al klaar heeft. Hij gaat nooit meer de macht weggeven, ook al wint de oppositie, hij gaat het niet accepteren. En om dat te doen heeft hij alvast Bessie Turf daar geplaats om te voorkomen dat de oppositie of welke partij dan ook wint. Het land is voorgoed verloren als de duivels bezeten paarse zombies krijsen, ook in 2020 gaan we weer voor vijf. Een burgeroorlog is wat komen gaat en Nickerie zal onafhankelijk worden. Wo ka, geen rijst meer voor die paars verarmde domme ndper’s, alleen groene bananen, en cassave.


  Maak melding

 36. Ik zou eerder zeggen dat er zware tijden aankomen. De jeugd van nu die over 10 jaar moet regeren en besturen, bakt er niks van, is opgegroeid in een kansloze maatschappij en heeft onvoldoende scholing, integriteit en slimheid. Onder hen zul je weinig expertise vinden en ook weinig energie.
  Ik vrees juist voor het ergste.


  Maak melding

 37. @ Bagson

  In Su hoeft men geen goede scholing te hebben om iets te kunnen
  worden, het enigste en belangrijkste wat je moet kunnen is
  onschuldige burgers doodschieten !!!!!
  Je moet goed kunnen liegen en bedriegen, en uiteraard heel corrupt kunnen zijn. Dat zijn de belangrijkste vereiste om iets te kunnen bereiken in Su.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 38. 1954 Suriname in het kort ,we kregen zelf bestuur en die bakras keken over onze schouders mee, en hielden zoveel mogelijk het racisme in de hand ,het was toen al niks nieuws onder zon .simpel gezegt in 1975 werd Suriname onafhankelijk omdat een stelletje heet hoofden dat wilde ,en onder het juk van de overheerser uit wilden.
  De rest laat zich raden,het gaat uitstekend met sur .
  En als het geschrevene hier boven leest ,krijg je een hart verzakking , van de onderlingen tolerantie .jullie verdien niet better


  Maak melding

 39. 1954 tot 1975 twee Nederlandse guldens voor een 1 Surinaamse gulden,uitstekende gezondheid zorg goede scholing ,goede export,met andere worden goede structuren ,
  We in die periode steen rijk,alle criticasters moet maar eens hun eigen historie gaan bekijken en niet door een gekleurde haat bril ,


  Maak melding

 40. Met Suriname komt het vast wel goed en zullen wij als Suriname uit het as herrijzen. Met de vhp anderzijds, weet ik het zo net nog niet. Ben ik bang van niet.

  Haco@ Je kan niet eeuwig bij jouw ouder, stiefmoeder onder de vleugels liggen! doei doei…


  Maak melding

 41. Ja jaa jaa sommigen zijn misgunnend zoals altijd i.p.v. om elkaar te steunen zodat de burgers en vooral die kinderen een goed leven hebben maarrrr nee, blijf maar onderling vechten want daarmee gaan jullie ver schoppen. Een tijdje las ik soso negatieve dingen over bouta en nu over Chan terwijl het heel simpel is om te weten wie het land kapot heeft gemaakt en dat nu nog steeds..als jullie zo doorgaan dan gaat bouta in 2020 weer winnen. Jammer dat er geen eenheid is in Suriname en daarmee bedoel ik burgers onderling terwijl al die boeven lekker in het geld aan het zwemmen zijn en hier misschien leest en zich kapot lacht. Het land heeft alle burgers van suri nodig anders zal niemand rust en vrede hebben i.p.v. onderling te ruziën. Het beste!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.