Ronald Snijders brengt eerste twee LP’s opnieuw uit

1
Edison nominatie voor CD Ronald Snijders

De eerste twee LP’s van fluitist Ronald Snijders, uit de jaren zeventig, worden dit jaar opnieuw uitgebracht op LP en op CD door het internationaal georiënteerde label Everland. “Mijn eerste twee LP’s heten ‘Natural sources’ (1977) en ‘A safe return’ (1980). Hierop speel ik naast fluiten alle overige instrumenten zelf en alle muziekstukken zijn eigen composities, waarvan diversen tot mijn klassieken zijn gaan behoren”, vertelt de musicus.

Het is hem niet aan te zien, maar Ronald Snijders wordt dit jaar op 8 april 67. “Andere mensen gaan dan met pensioen, maar dat zit er voor een muzikant niet in. In 1970 kwam ik van Suriname naar Nederland om weg- en waterbouw te gaan studeren. Ik was er bijna klaar mee toen ik definitief voor de muziek koos. Waar ik nooit spijt van heb gehad, hoor. Maar ik moet nu dus wel doorwerken.”

In april komt ‘A safe return’ uit. De overige lp’s ‘Quartz’, ‘Black straight music’ en ‘Funky flute’ van Snijders zullen ook volgen. Daarnaast heeft de tovenaar op de fluit ook plannen om al zijn LP en CD werk online te zetten.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.