Onbekende roept op tot straatprotest in Suriname

29
Hofwijks ondersteunt protest actiegroep 'We Zijn Moe'

PARAMARIBO, 27 feb – Een onbekende organisatie of persoon heeft burgers opgeroepen te protesteren. Verzamelplaats is het Kerkplein in hartje Paramaribo. De oproep is gedaan via sociale media. Curtis Hofwijks, organisator van menig straatprotest, is er niet van gediend. Dit vanwege de geheimzinnigheid rond de organisator. Ook de Associatie van Kleine & Middelgrote Ondernemingen in Suriname, Akmos, geeft niet thuis. Voor de Akmos is het veel te vage bedoening.

Dat maakt de kans op brokken levensgroot. “De Akmos is altijd kritisch tegen de regering, maar deze actie hoeft geen ondersteuning van ons te verwachten. Dit soort ongestructureerde acties kan leiden tot vechtpartijen, vernielingen en ongecontroleerde situaties. Zo een actie ondersteunen is dus niet verantwoordelijk”, zegt Akmos-voorzitter Shyam Binda tegenover de Times of Suriname.

De kans op slagen kan om zoveel redenen niet heel groot ingeschat. “Laat de persoon die de actie organiseert ballen tonen en publiekelijk tevoorschijn komen in plaats van op de achtergrond te schuilen. Een ongestructureerde actie gaat nooit succesvol zijn om de regering Bouterse naar huis te sturen”, aldus Binda. Hij ziet alleen durf en goede organisatie eventueel leiden tot een vroegtijdig opbreken van de regering.

29 REACTIES

 1. Het is zaak aan binda en hofwijks om na te gaan hoe serieus de kreten zijn van die oproep van die ene onbekende hoek. Deze 2 heren moeten spier ballen tonen en niet diegene die de oproep heeft gedaan. Alsof binda en hofwijks reeds een dikke poen hebben ontvangen , is nu al duidelijk.
  Rest nog 1 persoon en dat is mevr. Neus . Kom en spreek !!!


  Maak melding

 2. De oproeper is waarschijnlijk de wanhoop nabij.Hij moet zich maar met de gedachte troosten dat meer dan de helft van de Suri’s het niet meer zien zitten met de pikin ingi boi als president.


  Maak melding

 3. De man met de masker en de boksende politie agent hebben zoveel indruk gemaakt op de oproeper dat hij liever onbekend blijft.Hij zal zich het beeld van hoe Curtis aan de hals de pick up ingetrokken werd levendig voor geest de kunnen halen.En de agent die bloedneuzen slaat.


  Maak melding

 4. Ondertussen schijten het gros der oerdomme verarmde debiele ndper’s zich dagelijks een didibri drol, hoe rond te komen. Oom en neefje stelen gasbommen, neefje wordt tijdens een vluchtpoging doodgeschoten en oom wordt door de politie klem gereden. Bijna elk uur van de dag doen zich berovingen voor in bijna het gehele land. lokoe no, krijsen enkele luie niets doende hangjongeren o de hoek bij omoe snesi aan de Calcuttastraat. Sa wi jong ndpsma moes doe efoe baas e foeroe a heri kondre legi, efoe Meriba gi onoe a slechte voorbeeld. Lokoe Meriba heeft alles, van huizen, auto’s, jetski etc, zoals zijn pa didibri en toch stelen en roven ze andermans goederen, de staatskas etc. dang hoe wil je dat we eerlijk blijven met zulke boeven aan de macht, die wij domme jongeren hebben geloofd. Opa taki, tang teki sa e go kong moro, joe dong ndpsma.


  Maak melding

 5. Terecht. Het doel moet duidelijk zijn en ook wie er achterstaan en zorg dragen voor een goede organisatie.
  Deze oproep is vreemd omdat het zo eenvoudig was om bv met Neus of Curtis contact te zoeken en een duidelijk communicatie en demonstratieplan op te zetten.

  Dat deze regering geen draagvlak meer heeft en eigenlijk moet opstappen is duidelijk. Maar dan moet je er wel voor zorgen dat er een duidelijk en krachtig signaal wordt afgegeven. Met een oproep als deze bereik je niet veel. Het kan zelfs tegen je werken.


  Maak melding

 6. @Frede
  Je reactie mist logica. Iedereen in Suriname weet tot wie hij zich moet wenden en die mensen doen het ook. Vraag je liever af waarom de mensen achter dit protest geen contact hebben gezocht en daarbij duidelijk hun doel en plan hebben besproken.
  Wie weet is het gewoon een opportunist die denk ook een partij op te richten of heeft hij een ander vaag en ongewenst persoonlijk of ander doel.


  Maak melding

 7. Een Volk Dat Voor Tirannen Zwicht Zal Meer Dan Lijf En Goed Verliezen Dan Dooft Het Licht…

  Iedereen mag een vrije mening te hebben in een rechtsstaat en dat zal deze man/vrouw of organisatie ook gedaan hebben. Gelet op de financieel, economische, sociale situatie van het land en hoe iedereen het voelt mee maakt, is het dus te begrijpen.

  Raar dat CH van van zijn moesje, AKMOS zo overspannen reageren op een oproep van iemand man/vrouw of wie dan ook om te komen demonstreren?

  Er zal iets moeten gebeuren vanuit de regeringscoalitie, coalitie in de dna om met maatregelen te komen om de nood op te lossen en de de koers naar de afgrond van het schip te wijzigen. Deze man/vrouw, organisatie is/zijn een roepende in de woestijn.

  ddb en gangsters zijn niet de personen die de koers kunnen wijzigen en kunnen beter vandaag dan morgen de handdoek in de ring gooien. ddb en gangsters kunnen het niet. Sinds 25 februari 1980 tot heden hebben ze niets voor Suriname en de Surinamers kunnen betekenen voor welzijn, welvaart, ontwikkeling. Kijk maar om u heen, een en al heel grote armoede en achteruitgang, zie uw lege portemonnee, geen valuta, betaalrekeningen die niet betaald kunnen worden, lege magen van honger en dorst, devaluatie srd, hoge prijzen voor voedsel, huishoudelijke artikelen, kleding in de winkels, geen werk, enz.

  Suriname is een rechtsstaat en iedereen mag van zijn/haar grondrechten, mensenrechten, oa vrije meningsuiting gebruikt maken.

  Time4Chan(ge)!
  Yes We C(h)an(ge)!
  Yes We Will)
  Yes WE Do!
  Yes We Shall Overcome One Day!

  Sranansma Oe Wiki!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 8. Lamlendigheid is troef onder het laffe en angstige volk. Elk zichzelf respecterend volk had reeds lang het initiatief genomen om deze paarse Bouta-maffia aan de hoogste boom te hangen. Maar ze laten zich liever 8 jaar lang uitknijpen. misbruiken en kastijden door dit misdadige regime.


  Maak melding

 9. WEES ALERT

  dit kan ook doorgestoken kaart zijn v ddb

  hij kan dit gebruiken om de noodtoestand uit te roepen om zijn veroordeling te stoppen dna buiten werking te stellen en tot zijn dood aan de macht te blijven


  Maak melding

 10. Wat is er nou toch aan de hand in de wereld? God’s Hand is duidelijk te merken!! De meeste ‘Dictaturen en Schurkenstaten’, trekken zich terug in hun eigen constellatie in waarin risico’s uit den boze zijn. Is het toch de eer en geweten die zich aan het schiften is; In waarin, het kaft van de koren wordt gescheiden! die bonuman/duman van konhesibaka zei ooit eens; ‘Wie weet weet, wie niet weet, weet niet.’


  Maak melding

 11. ”Volgens Akmos-voorzitter Shyam Binda wordt de kans van slagen om zoveel redenen niet heel groot ingeschat.
  Zo een straatactie ondersteunen is niet verantwoordelijk”,
  “Laat de persoon die de actie organiseert ballen tonen en publiekelijk tevoorschijn komen in plaats van op de achtergrond te schuilen” .

  Mijns inzien is het niet de vraag in hoeverre of hoe serieus je deze oproep van een anoniem persoon moet zien, die volgens Binda ballen moet tonen door op de voorgrond te treden. Vanuit een ander licht of invalshoek bezien wordt echter de moedeloosheid en de wanhoop en het onheilspellende geïllustreerd. Het blijkt thans dat mensen nu tot alles in staat zijn en dus hun gezicht dus niet zullen laten zien. Uiteindelijk zullen we te maken krijgen met het fenomeen ” Snipers ‘ die geweld tegen de huidige gevestigde orde niet zullen schuwen.


  Maak melding

 12. Die Binda moet inbinden; evenals Curtis Hofwijks. Hun straatprotesten hebben tot nog toe ook geen fuck opgeleverd.
  Elk straatprotest tegen deze regering moeten wij toejuichen ongeacht of hiervoor door een bekende dan wel een onbekende wordt opgeroepen. Waar zijn Binda en Curtis voor bang? Ze streven toch hetzelfde doel na; of zijn ze bang dat een ander met de eer ervan door gaat. Voor mij persoonlijk is elk straatprotest tegen het beleid van deze regering er een; ook al zouden er vechtpartijen uitbreken. Het is niet anders. De machtsovername van degene die zich nu staatshoofd noemt, is ook niet zonder slag of stoot verlopen.
  DUS BINDA, INBINDEN JA!!!!
  Ik doe wel mee


  Maak melding

 13. Welzijn: Regering heeft geen invloed op brandstofprijs

  Dit is nou duidelijk oerstom gelul.
  Je kunt de government take gebruiken om de prijsschommelingen teniet te doen.
  Hoezo geen invloed.
  De government take is iets van de overheid daarom noemt men het government take domme oetlul


  Maak melding

 14. De 32-jarige kapitein Andy Skeete is vorige week overleden aan een schotverwonding die hij opliep tijdens een zeeroof op de Marowijnerivier. Het waren vermoedelijk ndpers.

  De situatie bij delen van het Korps Politie Suriname is vanwege de financiële problemen bij de overheid zodanig verslechterd dat goederen van vermoedelijk criminele figuren worden aangenomen om de dienstverlening aan de samenleving te kunnen continueren, dankzij de ndp.

  SLM stevent af op ’tweede grote vliegramp, alles wat ndp aanraakt is paars verdoemd.

  Politie schiet inbreker dood, een beruchte ndper

  Ravella H. (21) zal worden vervolgd voor het doodsteken van haar ex-vriend, Shakur Merkus. Beiden ndper.

  Armste Surinamers wonen in Para, Coronie en Saramacca, allemaal ndper’s.

  oma taki, wi e sjie ddb= ndp = misdaadvloek.


  Maak melding

 15. Er is geen draaiboek dat gemaakt kan worden of is wanneer een de bevolking die in grote armoede leeft, ellende meemaakt, in een uitzichtloze situatie leeft, radeloos, uitbuiting en onderdrukking door dictators het juiste moment voor slimme actie van één of enkelen, een groep is wanneer het tijdstip is en het moment er is voor actie die leidt naar de bevrijding van de bevolking om van de onderdrukkers bevrijd te worden.

  Wat het juiste moment/tijd of actie van de bevolking voor de oplossing in deze uitzichtloze situatie is, is altijd onvoorspelbaar. Het kan zijn dat ddb en gangsters blijven aanzitten tot het bittertest uiteinde, het kan ook zijn dat hij en gang het al hebben opgegeven. Laat ze hem maar komen halen om hem te kruisigen. Naar Holland kijkt en schreeuwt, Mijn Vader, Mijn Vader, Waarom heeft Gij Mij Toch Verlaten (op 8 december 1982?) Het Is Volbracht! Holland Vergeef Het Hun, Ze Weten Niet Wat Ze Doen!.

  Daarom moet Binda, CH en iedereen zich stil houden en als zich zaken voordoen, goed de kat uit de boom kijken en wees paraat te zijn en zich aan sluiten en er zorg voor dat als ddb en gangsters weg moeten ze dan ook weggejaagd kunnen worden.

  Iedereen moet daarom zich gereed houden, wees paraat zijn en zich aansluiten bij de massa.

  Niet de weg die Binda of CH of wie dan ook bepaalt hoe ddb en gang weg moeten. Het zijn de omstandigheden, het moment en samenloop van omstandigheden die het bepalen.

  Achteraf als het een succes geworden is, kan altijd gezegd worden als het zo kinderachtig was, kon ik het zelf, maar dat weet niemand. De helden zullen dan pas opstaan en dat zal niemand ze kunnen ontnemen. Je kan je zo goed voorbereiden als je wilt zowel ddb en gangsters aan de ene kant als het arme hongerige en uitgebuite bevolking. Er is geen draaiboek hiervoor. Dus zij die denken dat zij de helden gaan worden, zullen bedrogen uitkomen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs

  ..


  Maak melding

 16. De meeste Surinamers in Suriname werken niet, maar slapen hun roes uit. Ze houden dus al elke dag een slaapprotest. Wat gaat dit toevoegen. Oen mars go wroko!


  Maak melding

 17. Noodtoestand politiek!!!

  De noodtoestand of de staat van beleg is een buitengewone rechtstoestand op grond van een publiekrechtelijke bekendmaking van een overheid dat de normale toestand en wetgeving tijdelijk niet meer van toepassing is.

  Tijdens een noodtoestand kan een overheid zeer slagvaardig handelen, zonder eerst toestemming over iets te vragen of overleg met inwoners te voeren.


  Maak melding

 18. In een dictatuur
  De noodtoestand is, vanwege de versterkte overheidsbevoegdheden en verzwakte controle, een geliefd machtsmiddel van dictators gebleken. In sommige landen zoals Syrië is de noodtoestand jaren van kracht geweest. Hitler wist door het uitroepen van de noodtoestand in februari 1933 het parlement buiten spel te zetten.


  Maak melding

 19. Dit is superrr sluw. De toestand in een land verslechteren, zodat het volk in opstand komt. En dan de noodtoestand afkondigen om levenslang aan de macht te blijven. Dit weet meneer Binda.

  Wake up and smell the coffee!!!!


  Maak melding

 20. The Black Zorro is al aanwezig, want in het donker zie je hem niet, maar hij is er wel. Suriname staat op de vooravond van een geweldige verassing uit geheel ontverwachte hoek. Black Zorro en zijn groep kan op 1 avond zoveel schade aanrichten dat het volk overhaast een nieuwe parlement en leider moet zien te vinden. En god zal zelf alle kerken afbranden. Vraag maar aan Ludwig fu abrabroki, hij praat veel poep, maar in al zijn poep heeft hij de oplossing onbewust uitgebraakt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.