NPS: ergste nog niet voorbij voor Suriname

27

PARAMARIBO, 26 feb – “De downgrading is het zoveelste bewijs dat wij op het verkeerde spoor zitten. In weerwil van wat de regering ons wil doen geloven is het ergste helaas nog niet voorbij.” Dit stelt de adviesraad van de Nationale Partij Suriname, NPS. Aanleiding is de verlaging van Surinames kredietwaardigheid naar B2- door Moody’s. Suriname presteert barslecht. De wisselkeorsen en de inflatie stijgen alsmaar. De koopkracht is uitgehold en veel Surinamers leven rond het bestaansminimum.

De moeizaam opgebouwde stabiliteit die de regering Venetiaan had opgebouwd in de jaren 2000-2010 is aan diggelen geslagen. “In feite verdient de regering een diepe onvoldoende. Het laatste greintje vertrouwen dat de regering nog had, is verspeeld. De mooie droom van Suriname als een welvarende natie waar het goed toeven is, is door het expansief financieel- monetair beleid sedert 2010 een fata morgana gebleken”, stelt de adviesraad.

Het beleid wekt geen vertrouwen. “Integendeel zien wij een verdere verarming van het getergde volk. De regering richt een ware ravage aan en laat een spoor van vernieling achter. Het is van het grootste belang dat alle deskundigheid aangewend wordt om het tij te keren. De private sector moet voldoende faciliteiten ontvangen om de productie te vergroten”, aldus de adviesraad. Maatschappelijke groeperingen moeten hun stem laten horen.

27 REACTIES

 1. Het land is failliet gemaakt door Bouterse en zijn handlangers.Ook Somohardjo en Brunswijk moeten zich schuldig voelen want ze hebben mee geholpen aan de amnestie wet.Tevens hebben zichzelf verrijkt hun regeringsperiode.Ik zou mij schamen als ik ze was.Suriname heeft de slechtste president ooit in de wereld en dat is sergeant Bouterse die bloed heeft aan zijn handen.


  Maak melding

 2. “Maatschappelijke groeperingen moeten hun stem laten horen.” Aldus de Adviesraad. Als we tussen de regels door lezen, onderkent de Adviesraad van de NPS, dat de partij hun machtspositie hebben verloren en is het zoeken naar de ondersteuning van Maatschappelijke groepen.


  Maak melding

 3. Waarover lult de NPS ?
  Venetiaan en consorten hadden nog alles mee en dan toch hebben ze geen moer gedaan voor land en volk. Op een moment hadden ze zelfs de 2/3 meerderheid in de nationale assemblee en hebben het niet benut om zaken in orde te stellen.

  In plaats dat ze de verdachten van de moorden hadden opgepakt hebben ze juist de groep van Brunswijk e.a. amnestie verleent. Zo zie je weer hoe de politiek in dit land werkt.

  En dan creëert de groep van 15 nabestaanden in samenwerking met de ex regeringsadviseur Freddy Kruisland van Venetiaan, ex president van het Hof, John von Niesewand en de eendaagse kuiken ex minister van justitie en politie Chandrikapersad Santokhi. De decembermoordenaars voor het gerecht te slepen anders was het verjaard.

  Ga maar na hoeveel van deze mensen zijn al intussen overleden. Volgens mij is er nog twee of drie inleven. En de bedrijvigheid van de NV.Billiton, Alcoa-Suralco en de ontwikkelingshulp zijn komen te vervallen. Dan is het meer dan logische dat de economie ten onder gaat.

  Dus meneer Rusland dat geld wat Venetiaan voor Bouterse heeft achtergelaten was nauwelijks genoeg om de (weggevallen bedrijvigheid en ontwikkelingshulp) kosten te dekken. De laffe Surinamers als de NPS, VHP en de SPA hebben ook hun hand en spaandiensten verleent om deze zover te krijgen om alle bedrijvigheid en hulp stop te zetten om Bouterse onder druk te zetten.

  Het leven gaat gewoon door bij Bouterse en consorten maar de gemeenschap is de dupe van onze eigen mensen geworden.
  Een man als Ronald Venetiaan, Gregory Rusland NPS, Ram Sardjoe, Chandrikapersad Santokhi VHP en Fred Derby, Guno Castelen SPA. Enz.

  De sleutel figuren van land te koop!


  Maak melding

 4. Ach,een deel van het volk en Jerrycan en Dora hebben de pikin ingi boi gewild als president.En de ingi boi,pikin of niet,heeft altijd garant gestaan voor armoe.Dit keer zonder avondklok dan.


  Maak melding

 5. Bouta satan is een vloek voor su!
  Het land is falliet!
  Met een duivel aan de macht die ook nog een mppppp moordenaar is…. mijn hemelse vader ik als surinamers schaam me diep!
  Ik hoop echt dat het su volk ndp boeven partij met de slechtste pres van heel car.gebied weg stemt!


  Maak melding

 6. Wie neemt nog de NPS serieus. Het zullen nog maar enkele dwazen zijn die heilig geloven in de opstanding van Johan Pengel uit zijn graf. De kopstukken van de NPS hadden reeds jaren terug van beroep moeten veranderen. Het beroep van politicus is hen niet op de huid geschreven. Deze figuren blijven nog steeds vasthouden aan oude concepten die wel werkten toen het groot deel van hun achterban nog ongeletterd door het leven ging.

  De tijden zijn veranderd en dat dringt niet door tot de totempalen van deze partij. Zij blijven geloof hechten aan de achterhaalde smeersels. De NPS-ers willen de bevolking een standpunt m.b.t. de economie van Suriname opdringen dat als los zand aan elkaar zit. Terwijl het voor een ieder duidelijk is dat er sprake van een causaal verband waardoor de Surinaamse economie zware klappen kreeg te verwerken.

  In een klap was de Surinaamse regering 60% van haar inkomsten kwijt toen er een crisis uitbrak op de wereldmarkt van goud-, olie-, en grondstoffen wereldmarkt. De causaliteit van gebeurtenissen maakt het mogelijk dat mensen inzicht krijgen/verwerven hoe de crisis in Suriname is ontstaan. De theorieën van de oppositie slaan nergens op en kunnen geen standhouden. Nu proberen ze het rapport van Moody’s te gebruiken tegen de regering, maar het was deze Moody’s die enkele jaren terug vol lof sprak over het economisch beleid van de regering.


  Maak melding

 7. Vorige week heb ik op tv film gezien over de favela in Rio. Griezelig gewoon. alleen maar wetteloosheid . En Su is favela geworden met sodom en gomara, sarie torie. Bijna iedereen woon in HVB.
  Maar ze blijven zingen van Switie Sranang terwijl ze in favela wonen. neks no fout


  Maak melding

 8. Nps Nps mi e bar you. Zie je dat dat na laatste blo you abi.2020 bestaat jij niet meer. Geen visie wel dre visie samen gegeten met Somo die kromo.2020 gaan we afacheid van jouw nemen.


  Maak melding

 9. Bouterse de BESTE PRESIDENT van Suriname OOIT.

  De NPS – in de volksmond – Na Poor Sani (NPS) is door haar bestaan heen als SCHOOTHONDJE gefungeerd van Kolonisator Nederland, tezamen met de VHP – Vieze Hoop Poep. Deze twee partijen hebben RACISME als BASIS. Twee van RACISME levende partijen die Suriname tot de dag van vandaag VERDEELD hebben gehouden.

  Bouterse en zijn NDP die hebben SURINAME (met hoofdletters) de WEG GEWEZEN, hoe het HOORT en MOET. Het is Bouterse HIMSELF die deze KLUS voor SURINAME heeft GEKLAARD, hetgeen tot de dag van vandaag, JALOEZIE en AFGUNST teweeg brengt bij deze RACISTISCHE BOLWERKEN NPS – Na Poor Sani en de VHP – Vieze Hoop Poep.

  Wat de PL – Paé Law van Somohardjo betreft, weet menigeen dat het niet een politicus betreft, maar één of andere VISWIJF die NOOIT een politieke visie heeft weten te bewerkstelligen, maar evenals zijn SOORTGENOTEN, de RACISTISCHE toer bewandelt.

  Ten tijde van de Regering Venetiaan is de LAW Paé toch VERBANNEN, vanwege zijn ONBETROUWBAARHEID, waar hij om bekend staat.

  Nu willen deze zelfde van RACISME in leven houdende partijen Suriname OPZADELEN met deze HEBIE (lees: ZWARE LAST) van RACISME, die Bouterse HAAST in z’n EENTJE, PERSOONLIJK een HALT heeft toegeroepen.

  RACISME is het PROBLEEM die SURINAME in de weg staat en GEEN ENKEL RAPPORT van ene Moody, die het KAPITALISME en uitbuiting van BLANK jegens ZWART als KUNST denkt te KUNNEN en MOGEN verheffen als het ze UITKOMT.

  Als de BLANKEN met nog al te VAAK hun RACISTISCHE GEZICHT, VRIJ-BAAN hebben en krijgen om hun BEHOEFTE te MOGEN DOEN, in die zogenaamde/ zogenoemde DERDE WERELDLANDEN, dan hoort NIEMAND iets van een Moody en dergelijke. Moment dat ze, waaronder Nederland de PAS wordt afgesneden, worden hun KOLONIALE DIENAARS als Moody, Standard & Poor’s in stelling gebracht.

  Instellingen van Moody en Standard & Poor’s dienen te worden GEBOYCOT in de Derde Wereldlanden. De visie van deze instellingen is om de SUPREMATIE (lees: OPPERGEZAG) van BLANK jegens ZWART in stand te houden en dit KOSTE wat KOST te MOETEN VERDEDIGEN.

  Dat SURINAME met GIGANTEN als China, Rusland, India, Brazilië o.a. CONTACT onderhoudt, is het een KWESTIE van TIJD dat de VRUCHTEN ervan worden GEPLUKT.

  KOLONIALE spelers als Nederland, met HEEL VEEL BLOED (lees: KOLONIAAL BLOED) van TOEN aan hun HANDEN en RECENT 20.000 MASSAMOORDEN Sebrenicia, hebben geen ANTWOORD op de GEDURFDE en TERECHTE KOERS welke SURINAME vaart.

  Diplomatie gehanteerd door Nederland is niet meer van deze tijd en HEEFT GEFAALD ten opzichte van SURINAME.

  Wat de DRIE RACISTISCHE partijen in Suriname betreft, die Bouterse beschuldigen van slechtste President en dergelijke, heeft men zich nimmer uitgelaten over een Somo en/of Brunswijk, met wie men in zee wil gaan. What about hun ACHTERGROND voor wat betreft studie en dergelijke.

  Het is dus een FEIT dat er SMAAD, LASTER en dus VALSE BESCHULDIGINGEN worden gebruikt om aan de macht te komen. Voor de drie RACISTISCHE partijen, NPS – Na Poor Sani, VHP – Vieze Hoop Poep, PL – Paé Law in het bijzonder, is het een WAANZIN en ONDERSCHATTING van de SURINAAMSE KIEZER om te denken in SURINAME aan de macht te komen.

  SURINAME is niet een Nederland o.a. met BLOEDGELD uit de KOLONIALE TIJD en en desondanks steeds met het vingertje wijst, TAPT dus uit een heel ander VAATJE en moet het naast het HARDE WERKEN hebben van NIEUWE WEGEN en dus DIPLOMATIE. De weg die Suriname BEWANDELD met een STERKE MINISTER van Buitenlandse Zaken Yldez Polack-Beighle in het Kabinet is een VEELBELOVENDE.

  “Giem mie owroe soe”, trapt niemand meer in. Bouterse SURINAME’S PRESIDENT is een AUTODIDACT (door eigen studie specialistische kennis verworven), gaat de GESCHIEDENIS in als ALLERBESTE PRESIDENT van SURINAME ooit.

  Deze TERECHTE OPRECHTE CONCLUSIE komt van één der Nabestaanden van de 8 decembergebeurtenis van 1982.

  Tegelijkertijd LEVEN wij ALLEN met het BESEF en de WETENSCHAP, dat het voor de drie RACISTISCHE partijen een MISSION IMPOSSIBLE is om Bouterse te EVENAREN.

  SURINAME zal zich NOOIT terug laten voeren naar de RACISTISCHE VALKUIL van TOEN. Daarvoor is een te INTELLIGENTE GROEP van NIEUW BLOED – met name jongeren – OPGESTAAN die MEER dan WAAKZAAM is.

  Bouterse de ALLERBESTE PRESIDENT tevens de ALLERGROOTSTE SURINAMER tot nog toe.

  ERE wie ERE toekomt!

  How CAN you STOP, the SUN from SHINING?

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 10. Bouterse de BESTE PRESIDENT van Suriname OOIT.

  De NPS – in de volksmond – Na Poor Sani (NPS) heeft door haar bestaan heen als SCHOOTHONDJE gefungeerd van Kolonisator Nederland, tezamen met de VHP – Vieze Hoop Poep. Deze twee partijen hebben RACISME als BASIS. Twee van RACISME levende partijen die Suriname tot de dag van vandaag VERDEELD hebben gehouden.

  Bouterse en zijn NDP die hebben SURINAME (met hoofdletters) de WEG GEWEZEN, hoe het HOORT en MOET. Het is Bouterse HIMSELF die deze KLUS voor SURINAME heeft GEKLAARD, hetgeen tot de dag van vandaag, JALOEZIE en AFGUNST teweeg brengt bij deze RACISTISCHE BOLWERKEN NPS – Na Poor Sani en de VHP – Vieze Hoop Poep.

  Wat de PL – Paé Law van Somohardjo betreft, weet menigeen dat als het gaat om Somo, niet een politicus betreft, maar één of andere VISWIJF die NOOIT een politieke visie heeft weten te bewerkstelligen, maar evenals zijn SOORTGENOTEN, de RACISTISCHE toer bewandelt.

  Ten tijde van de Regering Venetiaan is deze LAW Paé toch VERBANNEN, vanwege zijn ONBETROUWBAARHEID, waar hij om bekend staat.

  Nu willen deze zelfde van RACISME zich in leven houdende partijen Suriname OPZADELEN met deze HEBIE (lees: ZWARE LAST) van RACISME, die Bouterse HAAST in z’n EENTJE, PERSOONLIJK een HALT heeft toegeroepen.

  RACISME is het PROBLEEM die SURINAME in de weg staat en GEEN ENKEL RAPPORT van ene Moody, die het KAPITALISME en UITBUITING van BLANK jegens ZWART als KUNST denkt te KUNNEN en MOGEN verheffen als het ze UITKOMT.

  Als de BLANKEN met nog al te VAAK hun RACISTISCHE GEZICHT, VRIJ-BAAN hebben en krijgen om hun BEHOEFTE te MOGEN DOEN, in die zogenaamde/ zogenoemde DERDE WERELDLANDEN, dan hoort NIEMAND iets van een Moody en dergelijke. Moment dat ze, waaronder Nederland de PAS wordt afgesneden, worden hun KOLONIALE DIENAARS als Moody, Standard & Poor’s in stelling gebracht.

  Instellingen van Moody en Standard & Poor’s dienen te worden GEBOYCOT in de Derde Wereldlanden. De visie van deze instellingen is om de SUPREMATIE (lees: OPPERGEZAG) van BLANK jegens ZWART in stand te houden en dit KOSTE wat KOST te MOETEN VERDEDIGEN.

  Dat SURINAME met GIGANTEN als China, Rusland, India, Brazilië o.a. CONTACT onderhoudt, is het een KWESTIE van TIJD dat de VRUCHTEN ervan worden GEPLUKT.

  KOLONIALE spelers als Nederland, met HEEL VEEL BLOED (lees: KOLONIAAL BLOED) van TOEN aan hun HANDEN en RECENT 20.000 MASSAMOORDEN Sebrenicia, hebben geen ANTWOORD op de GEDURFDE en TERECHTE KOERS welke SURINAME vaart.

  Diplomatie gehanteerd door Nederland is niet meer van deze tijd en HEEFT GEFAALD ten opzichte van SURINAME.

  Wat de DRIE RACISTISCHE partijen in Suriname betreft, die Bouterse beschuldigen van slechtste President en dergelijke, heeft men zich nimmer uitgelaten over een Somo en/of Brunswijk, met wie men in zee wil gaan. What about hun ACHTERGROND voor wat betreft studie en dergelijke.

  Het is dus een FEIT dat er SMAAD, LASTER en dus VALSE BESCHULDIGINGEN worden gebruikt om aan de macht te komen. Voor de drie RACISTISCHE partijen, NPS – Na Poor Sani, VHP – Vieze Hoop Poep, PL – Paé Law in het bijzonder, is het een WAANZIN en ONDERSCHATTING van de SURINAAMSE KIEZER om te denken in SURINAME aan de macht te kunnen komen.

  SURINAME is niet een Nederland o.a. met BLOEDGELD uit de KOLONIALE TIJD en die desondanks steeds met het vingertje wijst, TAPT dus uit een heel ander VAATJE en moet het naast het HARDE WERKEN hebben van NIEUWE WEGEN en dus DIPLOMATIE. De weg die Suriname BEWANDELT met een STERKE MINISTER van Buitenlandse Zaken Yldez Polack-Beighle in het Kabinet is een VEELBELOVENDE.

  “Giem mie owroe soe”, daar trapt niemand meer in. Bouterse SURINAME’S PRESIDENT is een AUTODIDACT (door eigen studie specialistische kennis verworven), gaat de GESCHIEDENIS in als ALLERBESTE PRESIDENT van SURINAME ooit.

  Deze TERECHTE OPRECHTE CONCLUSIE komt van één der Nabestaanden van de 8 decembergebeurtenis van 1982.

  Tegelijkertijd LEVEN wij ALLEN met het BESEF en de WETENSCHAP, dat het voor de drie voornoemde RACISTISCHE partijen een MISSION IMPOSSIBLE is om Bouterse te EVENAREN.

  SURINAME zal zich NOOIT terug laten voeren naar de RACISTISCHE VALKUIL van TOEN. Daarvoor is een te INTELLIGENTE GROEP van NIEUW BLOED – met name jongeren – OPGESTAAN die MEER dan WAAKZAAM is.

  Bouterse, de ALLERBESTE PRESIDENT tevens de ALLERGROOTSTE SURINAMER tot nog toe.

  ERE wie ERE toekomt!

  How CAN you STOP, the SUN from SHINING?

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 11. Goed zo Do the RIGHT thing!, dat heb je weer gezegd. Nu weer braaf bomen gaan omzagen voor de Chinezen en goud gaan zoeken voor de Canadezen en de Amerikanen.


  Maak melding

 12. Do the RIGHT thing@
  Geweldig waar is de tijd gebleven dat men met de taxi de uitkering kon ophalen.
  2 NLD guldens moest betalen voor 1 srf uitstekende gezondheids zorg uitstekende scholen men kon studeren in holland ach die bakras toch uit buiters


  Maak melding

 13. DDB Beste en Enige FAILLISSEMENTSPRESIDENT van SURINAME !

  De ENIGE pres met Harddrugsvonnis op zijn Naam !

  De ENIGE pres met een KRIJGSRAAD-STRAFeis van TWINTIG jaar, voor mede-plegen Massamoord op Surinaamse staatsburgers !

  DDB de Enige LANDVERRADER die met Hulp en Steun van de Koloniale NED Mil Inl Dienst (oa kolonel VALK) een bloedige staatsgreep heeft gepleegd !

  DDB de Enige pres die nu ook al onze Gebouwen, Gronden en lucratieve Bedrijfsaandelen gaat VERKOPEN, in een poging zijn CORRUPTE regiem in stand te houden !

  NEKS NO FOUT, MORO PAARSE PINA O DANGRA SRANAN !


  Maak melding

 14. Dtrt@
  Het laat zich raden dat je niet voor in de rij hebt gestaan ,toen hersens werden uitgedeeld.
  Jou taal gebruik doet vermoeden ,dat ze je te vroeg hebben ontslagen.
  En het valt op dat jij verschoont bent van racisme,als ik jou stukjes lees vraag ik me af welke gekwelde geest die pen vast houdt ,of toetsenbord hanterd.
  Als reageerde, doe het dan netjes en onder bouwd ,en vuil spuierij.
  Wat er in de laatste 38 jaar getracht is op te bouwen ,is in 8 jaar tijd down the drain gegaan,jou kinds kind er zullen hier nog van genieten Sari Tori


  Maak melding

 15. De grootste rasisten in Su zijn de paarse gemeenschap. Ze hebben alle paee en maee en baboe en maie hoge ambtenaren onder het mom van onbekwaamheid weggedonderd uit hun funktie om plaats te maken voor krullenbollen , limbodansers.en ook kaboeladansers. En deze paarsen imponeren met hun koto missie , africaanse normen en gewoonten en taal om andere volksgroepen van Su te domineren zonder respect en acceptatie van alle culturen in Su.. Ze denken dat Su van hen is . Als javanen en hindoestanen met hun taal en cultuur bezig zijn dan zien de paarsen in hun ogen dat javanen en hindoestanen etnisch bezig zijn en betempelen hen als rasisten . De paarsen weten niet wat SURINAME is. Ik heb alleen de lagere school opleiding maar ik weet wat Su is. Su is alle culturen bijelkaar met eigen achtergrond en waarden en ieder met elkaar respecteren en accepteren voor harmonie , welvaart en welzijn en ieder een plek heeft in alle delen van switie Sranan. En vooral ieder in zijn of haar waarde laten. Dat is Su. Wie is hier de domme rasisten. neks no fout maar sarie torie voor de minderwaardigheidscomplex ala afro amerikanen.


  Maak melding

 16. Rob
  Nu proberen ze het rapport van Moody’s te gebruiken tegen de regering, maar het was deze Moody’s die enkele jaren terug vol lof sprak over het economisch beleid van de regering.

  Dit is geen sterk argument.
  Je kan dit juist als argument tegen het huidige beleid zien. Immers men zat op de goede weg, maar is het spoor bijster geraakt.


  Maak melding

 17. @ Rob G

  Jouw held Bouterse heeft zelf al toegegeven geen verstand en eraring te hebben van politiek en van en land besturen, hij heeft al toegegeven dat de staatsgreep fout was en crimineel.

  Maar jij vind dat jouw held Bouterse het zelf verkeerd formuleert en weerspreekt zijn eigen schuldbekentenis.

  Rob G jij houdt wel ontzettend veel van die man. Ik bewonder jouw liefde voor Bouterse. En ik ben heel blij dat Bouterse geen IS-imam is want dan zou jij zeker een bomgordel voor hem hebben gedragen.


  Maak melding

 18. @Admin

  Kan die “Do the RIGHT thing!” niet een tijdje in de bezemkast met zijn lange onzin teksten die ook nog een schreeuwerig en dubbel geplaatst zijn.

  Iedere weldenkend mens scrollt toch gelijk door en het voorkomt dus mogelijke RSI schade


  Maak melding

 19. Hallo RobG, je slaat de plank mis. Niet de prijsdalingen zijn het probleem, Sterker nog de prijzen nog steeds hoger zijn dan onder de regering Venetiaan. Het probleem is dat per direct, zonder dekking, de begroting met tientallen procenten is verhoogd en men begonnen is met uitgeven zonder dat er inkomsten tegenover stonden. Tel daarbij op dat Suralco weg is. Dit werd in 2011 al gemeld. De paarse kabinet had geen alternatief uitgedokterd. Maw weer geen inkomsten. Ook door opnieuw te gaan onderhandelen met Newmont betaalde dit kabinet fors meer meer voor een extra 5% aandeel met als gevolg dat men niet in 2013 kon starten maar in 2016. Men moest 6 jaar vertragingsrente betalen voor dat er maar iets verdiend werd.

  WAKE UP !


  Maak melding

 20. @pico

  Je geheugen laat je duidelijk in de steek.
  Zo rond 2012 was Moody positief, maar dat was om een aantal redenen;
  – 1 – Onder de voorgaande Front regering was een goede basis gelegd met o.a. goede reserves.
  – 2 – De goudsector, ingezet onder Front, was veel belovend. Het ging dan vooral om de grote ondernemingen en niet om de vele paars gelieerde goudzoekers die het land met kwik vergiftigen.
  – 3 – De regering beloofde de extra inkomsten uit de goudsector vast te zetten in een Egalisatie Fonds voor slechtere tijden en duurzaam te investeren. We weten inmiddels allemaal dat dit geld is geroofd.

  Ja zo rond 2012 gaven Moody, etc goede beoordelingen dankzij eerder goed beleid van Front en de – inmiddels vals gebleken – beloftes van paars


  Maak melding

 21. Beste Klaas,
  Het eerste deel was niet van mijn hand, ik nam het over uit de posting van Rob, om hem duidelijk te maken dat zijn opmerking over Moody niet correct was.

  (Moody’s opmerking moest gelezen worden tegen de achtergrond van ongewijzigd beleid. Beleid van de regering voor Bouterse1).

  Wat mijn geheugen betreft;
  Ja, het gaat echt hard achteruit.
  Ik gaf mijn zoon gisteren wat voorbeelden hoe hard het achteruit gaat. Hij zei dat het niet zo was, maar ja ik merk het wel
  Daarom zei ik ook: ik hoop dat ik eerst dood ga en dan dement word in plaats van eerst dement en dan dood.


  Maak melding

 22. =@@@@Do the RIGHT thing!, speciaal voor jou. Aan deze groep was heel veel beloofd door jou vader Bouterse, maar ze zijn armer geworden.

  Een stukje tekst::::

  =Resultaten
  Uit haar onderzoek bleek dat van de Inheemsen in Suriname 41% arm is, terwijl dat voor de Marrons lager ligt met 30%. De overige etnische groepen hebben een armoede-incidentie van ongeveer 15-20%. Inheemsen hebben dus een relatief hogere armoede-incidentie binnen hun groep, ongeveer 1.5 keer zo groot als die bij de Marrons, en 3 keer zo groot als van de overige groepen. Naar stratum blijkt dat Para (met 53%) gevolgd door Coronie-Saramacca (CorSar) (51%) de hoogste armoede-incidentie (binnen hun groep) hebben. Paramaribo-Wanica (ParWan), als urbaan stratum, heeft de laagste incidentie, namelijk 11%. Dit is in schril contrast met de armoedepercentages van de overige strata (tussen 35-53%), die allen deel zijn van het rurale deel van Suriname. Het resultaat van huishoudens van verschillende grootte laat zien dat de groep huishoudens, bestaande uit 8 of meer mensen, voor ongeveer 39% uit arme huishoudens bestaat, terwijl dit percentage bij de 1-persoonshuishoudens ongeveer de helft hiervan is, namelijk 15%. Dus hoe meer mensen in een huishouden, hoe groter het risico op armoede.


  Maak melding

 23. =@@@@Do the RIGHT thing!, nog een stukje tekst voor jou. Ik ben geen fan van deze man, maar hij spreekt wel de WAARHEID.

  Lees hoe de armen het overleven in Suriname:::

  =De president en NDP-voorzitter waarschuwde ook voor inmenging van de buitenlandse politiek, die zich in economisch moeilijke tijden kan aandienen. “Als het buitenland wil inmengen, dan drukt Nederland op een knop en binnen 10 minuten is hij geen president meer”, weet Rozenblad. De politicus beweert dat het staatshoofd momenteel over 187 militaire vliegtuigen beschikt, terwijl het voormalig moederland, waarmee geruime tijd een gespannen relatie is, 26 vliegdekschepen, tientallen helikopters en andere militaire attributen heeft. “Slechts 1 helikopter is genoeg om Suriname, dat het zwakste leger in de regio heeft, over te nemen. Overigens wil ik niets horen over een buitenlandse inmenging, want als onze buitenlandse broeders en zusters aan het einde van de maand geen pakketten naar hier zouden sturen, unu beng dede ini a film dja. Als Nederland die maandelijkse stroom van tientallen naar Suriname stopzet, is dat een heel groot probleem. Laten wij god bidden dat dit niet gebeurt.” Volgens de politicus speelt de diaspora maandelijks een zeer belangrijke rol om Surinaamse burgers in leven te houden.


  Maak melding

 24. Beste mensen leven worden steeds duurder.inkomen srd2000 huur srd800 end srsd200 blijft 1000 srd over moet nog benzine , voedsel kinderen naar school ik zie niet meer zitten,graag reacties hoe kunnen mensen nog rond komen


  Maak melding

 25. NPS’er Venetiaan heeft massaal de Chinezen binnengehaald. Laat NPS’er Rusland massaal de Chinezen doen vertrekken. Misschien dat Surinamers zich dan kunnen ontwikkelen ipv dat de Chinezen zich massaal ontwikkelen.


  Maak melding

 26. @ Ira: Wat is dat voor wartaal die je daar citeert? Naar ik meen is Nederland het voormalige moederland van Suriname en dat land heeft geen enkel vliegdekschip. Zo veel als genoemd heeft de VS er niet eens.
  Die 187 Surinaamse vliegtuigen heeft Rozenblad waarschijnlijk zelf gevouwen uit oude kranten.

  Dat het Surinaamse leger door iedereen zo weggeblazen kan worden klopt wel. De hele Surinaamse politiemacht bleek niet voldoende om 16 man tegen te houden. In plaats van te vechten kwamen ze in hun onderbroek met de handen omhoog het politiebureau uit. Surinamers zijn niet geboren voor het heldendom.

  Nederland had toen kunnen ingrijpen, op verzoek van Arron. Dat hebben ze niet gedaan. Nederland was klaar met Suriname en stak liever niet de hand in een wespennest. Dat doen ze nog steeds liever niet en daarom blijft Bouterse president zo lang de Surinamers dat willen, of beter gezegd, zo lang Bouterse dat wil.
  De Antilliaanse eilanden geven al genoeg problemen, daar willen ze Suriname niet nog eens bij hebben.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.