Workshop over consumentenbeschermingswet in Suriname

2
Workshop over consumentenbeschermingswet in Suriname

De consumentenkring in Suriname organiseert op maandag 26 februari een workshop in het Lallarookhgebouw met als thema: “Waarom een consumentenbeschermingswet?”. Uiteindelijk zal het de wet zijn die ons als consument moet beschermen. Tijdens deze workshop worden consumenten de gelegenheid gesteld ook hun zegje te doen bij de totstandkoming van de nieuwe consumentenbeschermingswet.

De workshop en discussie zal geleid worden door Viola Heutgers specialist in consumenten- en mededingingswetgeving. Leidende vragen zullen o.a. zijn: Wanneer heb ik recht op garantie? Wat staat er in de wet over piramidespelen? Waar heb ik recht op?

Het Burgerlijk Wetboek is een belangrijke bron van consumentenrecht. Het telt diverse bepalingen die de consument in de ruime zin moet beschermen. Echter zien we dat de consument bakzeil haalt bij conflicten omdat de gang naar de rechter ingewikkeld en duur is ten opzichte van het belang dat behartigd moet worden. Daarom moet de wetgever er zorg voor dragen dat de wetten die direct nodig zijn, zodanig op een rij gezet worden dat de consument gemakkelijk en goedkoper zijn recht kan halen. Daarom de noodzaak van een consumentenbeschermingswet.

De Consumentenkring is als vereniging in het leven geroepen om consumenten bij te staan. Tot op dit moment worden de meeste klachten van consumenten vs handelaren door mediation (bemiddeling) opgelost. De Consumentenkring participeert in verschillende commissies van de overheid en werkt waar nodig, samen met het bedrijfsleven om het belang van de consument te behartigen. De Kring is constant bezig te zoeken naar mogelijkheden om de verhouding consument, handelaar en overheid zo harmonisch mogelijk te doen zijn.

Bekijk ook:

2 REACTIES

  1. Waarvoor? Het is straks niet meer nodig met de komende schaarste aan blikjeswaren etc. Tijdens de revo jaren hadden de supermarkets alleen landbouw gewassen en tweede en derde hand spullen van a tot z te koop. Nog weer vijf en dan is het weer zover als tijdens de mislukte revo periode. De nationale Devaluatie Partij zal voor nog brengen. Wacht maar en zie. Laten al die domme jongeren de jaren tachtig weer ervaren. het was een vreselijke periode. Parbo kroop toen als uk nog met zijn luier vol plakkerige poep van al dat groenbana pap. Baby voeding in blik was er in 1982 en vele jaren daarna er niet. na soso blom en groene bananen pap van Mc Donald. Ondertussen krijsen het gros der verarmde paarse zombies, stree de foe stree, ddb is onze grootste lijder en eeeh morgen is het weer zover, voor een bordje paarse bonen en paarse stroop, want eeh baas gaat zijn verovering van land en dom paarsvolk vieren.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.