Parlementariër komt op voor studerende Coroniaanse leerkrachten

13
Parlementariër komt op voor studerende Coroniaanse leerkrachten

In het district Coronie zijn er genoeg leerkrachten die graag zouden willen doorstuderen. Zij doen er alles aan om in Paramaribo hun studie voort te zetten. Dit zegt de nieuwe NDP parlementarier, Joan Wielzen die zich zorgen maakt over deze groep onderwijsgevenden. Zij hebben graag wat hulp van de overheid in Suriname, die zou kunnen zorgen voor vervoer om de reis van 260 kilometer te overbruggen. Zij willen er zelfs voor betalen.

Eerder beschikten ze over vervoer vanuit het commissariaat maar dat was van tijdelijke aard. Daarna vonden ze ondersteuning vanuit het ministerie van Defensie die een bus voor 15 personen ter beschikking stelde. Deze bus reed hen naar Saramacca waar ze de overstap maakten op een grotere bus en dan door reden met de andere leerkrachten van Saramacca naar Paramaribo.

Echter is men gestuit op een probleem aangezien de bus naar Saramacca vertrekt om 14.30 uur. De leerkracht gaat om 13.00uur van school en vertrekt om 13.30uur uit Coronie en moet ervoor zorgen dat ze om 14.30uur aankomt in Saramacca. Dus ze moeten in 1 uur die afstand afleggen op een snelheid van 80 kilometer per uur. Dat is dus eigenlijk een onmogelijke en gevaarlijke situatie.

Aangezien ze niet meer over de bus van Defensie beschikken komen ze nu met eigen vervoer naar de stad maar ook dat is niet haalbaar geeft Wielzen aan. Zij doet een verzoek bij de minister van Defensie als de leerkrachten weer mogen beschikken over de 15 personen bus waarbij ze zelfs bereid zijn om in de kosten te delen. Op deze manier kunnen ze toch hun studie in de stad afronden.

Bekijk ook:


13 REACTIES

 1. Als Mozes niet tot de berg kan gaan moet de berg tot Mozes komen. Waarom gaan het opleidingsinstituut niet naar Coronie? Dat is volgens mij minder problematisch.


  Maak melding

 2. Leerkrachten van Coronie moeten naar Nickerie om verder te studeren.Waarom willen ze naar Par’bo komen? Is Wielzen zelfs zo dom dat zij dat niet begrijpt?


  Maak melding

 3. Een geacht lid hier bracht het ooit zo, dat ik door de Ndp van de heer Bouterse, gewogen en te licht bevonden was! Kan hij van deze joan in geen geval zeggen! Zou maar niet te veel naar Paramaribo afreizen, voor de mcdonald en kfc te bezoeken; Want het zou anders weleens het hart fataal worden. Gods zegen u!


  Maak melding

 4. Is er trouwens nog geen kfc of mcdonald in Coronie?! Lekker met kokosolie en verse kersensap. Loslopende koeien hoeven geen probleem! Voor mc heten ze geen “Hermien” en vrienden!!


  Maak melding

 5. Kolonie is klein maar plettig.
  In plaats dat de Juf op en neer gaan dan laat de overheid twee docenten in kolonie stationeren. Wat heeft Kraag en Karoles al die jaren voor hun geboorte district gedaan?

  De docenten weigert om naar Coronie te gaan want de school krioelt van de spoken. De mensen in het district loopt te vertellen dat een van die yorka een beetje op Jozef S lijkt.


  Maak melding

 6. Mie Gada, mi masra: weer zo een fatoe-todo als die van Buza!!
  Dit is in geen goede “reclame” voor het laten gebruiken van cocos-olie !!
  Ik weet nog vroeger zag je ook alleen dikke-vette varkens in Coronie wanwege het gebruik van cocos-copra afval !!
  Wanneer komt een “varkens-projekt” van Minister Agoe in Coronie !!! De zoveelste belofte: “we gaan varkensvlees
  exporteren naar Dubai ” !!


  Maak melding

 7. Mevrouw ga toch naar nnationaal vervoer buro en vraag ze een bus ter beschikking te stellen. Janken op dit nivo betekent dat je geen organisatie talenten hebt om problemen op te lossen. Wat doet een idioot van jou nivo in parlement?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.