‘Quick Winsten’ voor sneller innen belastingen in Suriname

12
Koopkrachtversterking ambtenaren Suriname niet om vingers aan te branden

PARAMARIBO, 15 feb – De regering wil zich de komende tijd bedienen van het systeem van Quick Winsten. Dit moet vooral het voldoen van achterstallige belastingen versnellen. Volgens Roy May, onlangs aangesteld als directeur bij de belastingdienst, zijn er grote achterstanden. De inningsprocedures zullen worden versneld. Weliswaar wordt rekening gehouden met de belastingplichtige.

Die krijgt uimte genoeg om de achterstand in te lopen. “Ik heb een project geschreven en we gaan dit systematisch aanpakken, zodat we zoveel mogelijk de achterstallige ontvangsten binnenkrijgen. De achterstand loopt terug tot zelfs de jaren negentig en dat is natuurlijk afschrikwekkend”, zegt May tegenover de Times of Suriname. De oudste schulden zullen weliswaar niet veel opleveren.

Het gaat om bedragen in Surinaamse guldens. Als die worden omgezet in de huidige munteenheid is de uitkomst haast te verwaarlozen. “Om te beginnen gaan wij ons daarom focussen op achterstanden vanaf 2012 tot heden. Als we deze bedragen binnen een korte periode alsnog kunnen ontvangen, dan zal er al een opmerkelijk verschil zijn in de inkomsten van de overheid”, aldus May.

Bekijk ook:


12 REACTIES

 1. Minder ambtenaren brengt ook geld in het laadje.Waaraan wordt het geïnde geld dan aan besteed? Dure auto’s en buitenlandse reizen of aan onze medische zorg?


  Maak melding

 2. Nog meer paarse kommer en kwel is wat komen zal voor al die oerdomme verarmde debiele ndper’s. Het oerdom volk dat deze regering verdiend die misdadigers op handen dragen.


  Maak melding

 3. Aldus messias Oom Ludwig namens de Front Partijen. Je bent rijp voor gesticht dwaas. Een grootdeel van Suriname staat nog vierkant achter het NDP. Ook dat heb je te respecteren Opa.


  Maak melding

 4. Zolang de PAARSEN, de CORRUPTE POLITICI gedogen en beschermen. zal geen enkel systeem werken !

  Flinke ONAFHANKELIJKE FIOD met ECHT MANDAAT en voldoende DESKUNDIGEN kan een eerste stap zijn !
  ECHTER DE PAARSEN ZIJN FALIKANT TEGEN !

  DOORLICHTING GELDEN EN EIGENDOMMEN ALLE POLITICI ! VOOR, TIJDENS EN NA OPTREDEN ALS POLITICUS !

  PERMANENTE en ONAFHANKELIJKE SCREENING VOOR ALLE POLITICI EN AMBTENAREN !

  DAARNA MOET PAARS BABBELEN !

  ZO NIET, DAN BLIJFT SRANAN DE CORRUPTE PAARSE BANANENREPUBLIEK, ZONDER BEGROTING EN ZONDER GELD !!!

  PS : HERSTEL DE RECHTSSTAAT SURINAME OF BLIJF EEN BROKO-PRENASSI !


  Maak melding

 5. Met de extra belasting inkomsten kunnen Bouterse en zn vrienden vaker een checkup gaan laten doen in Cuba… Met ouderdom krijg je veel meer kwaaltjes…


  Maak melding

 6. Niet vergeten dat de achterstallige belasting door de devaluatie veel nu minder waard is dan toen. Ja, ook de overheid wordt slachtoffer van haar eigen beleid.


  Maak melding

 7. Niet vergeten vooral Brunswijk,Abrahams,Boerenveen,de neefjes/pleegkinderen van Bouta,familie-neefjes van Ingrid,de vele illegale goudzoekers die in een Hummer rondrijden en de achterban van Misiekaba en Belly !!
  Gewoon accijns met spoed verhogen op bier en alcoholische produkten en op kwik-importen !!!
  A No Mie tak so: a volk wan so !!


  Maak melding

 8. Het maak helemaal niet uit als achterstallige belasting veel minder waard is ,het feit is dat het betaald moet worden ,en welk regering ook mag komen in de toekomst ze zullen het moeten betalen ,dat is deels het motor van t land ,en de filantropen moeten ook hard aangepakt worden de kloof tussen arm en rijk blijf groter worden ,crime zal ook toenemen want de kleine man moet altijd vechten voor de kruimels


  Maak melding

 9. Parbo

  Aldus messias Oom Ludwig namens de Front Partijen. Je bent rijp voor gesticht dwaas. Een grootdeel van Suriname staat nog vierkant achter het NDP. Ook dat heb je te respecteren Opa.
  woensdag 14 februari 2018 om 23:56 uur.

  Zo is het nietgekke debiele dwaze idiote Parbo. Alle ndper’s zijn paars demonisch ddb misdadig bezeten, en rijp voor de paars komende gekke samenleving. Geen wonder dat het met de dag paars gekker en misdadiger aan het verworden is met paarse schizofrenen en psychopaten aan de macht, dankzij oerdom tot in hun botten zijnde geestelijke zieke ndper’s. Oma taki, alla dee mi e waarschuw alla sma foe no taki, bemoei nanga wang vervloekte ddber, deng tjes a dong lawmang mentaliteit foe dongkaw Parbo, neks no fout, we ga wee vo vijf en wiens wie e ka njang ddb ka e dringi eng tigi pisi, soso lobi eng. Oe tang ka.


  Maak melding

 10. Hihi, heel veel oerdomme ndpers zijn net als Dino en Meriba besmet geraakt, ook Parbo eng go voeroe,hihi, met het paarse ddb misdaadvirus. Een misdadige samenleving vol paarse misdadig besmette knettergekke ndper’s is wat het zal worden na 2020. Dader en slachtoffer zijn ndper. Baas en co. lachen deze oerdomme aanhangers dagelijks uit en nemen lening op lening. Die verarmde paars domme dwazen zullen het allemaal, met Parbo als bedelaar voorop, moeten aflossen. Hahahahahahahaha, tjies deng ndper’s mooi beet voor wat ze verdienen, een misdadige misleiders die hen misdadig doet lijden.


  Maak melding

 11. Dit kan meer kosten dan het gaat opleveren. Ik zal dat proberen uit te leggen
  Wat ik interessant vind is het “systeem van Quick Winsten” . Het staat geschreven met hoofdletters.
  De hoofdletters intrigeren mij en ik ken het geweldige systeem niet, dus ga ik maar googlen.
  Ik kan het niet vinden. Het is ook niet de naam van iemand. Dan maar zelf iets bedenken.
  Het systeem van snelle winsten. (meervoud; er is dus meer dan één. Nog vager.).
  Winst is toch het verschil tussen opbrengsten en kosten. Bovendien snel.
  Ik vrees. Puur gebaseerd op het artikel, dat het
  Niet snel zal gaan en misschien geen winst oplevert

  Uit het artikel leid ik af dat men (heel) ver terug gaat om achterstallige belastingschulden proberen te traceren en vervolgens te innen. Hiermee wordt veel tijd en veel mankracht (uitgedrukt in geld) verspild.
  Over een paar jaar heeft men in kaart gebracht dat er voor xxxx SRD aan belasting niet is betaald.
  Vervolgens blijkt de ontduiker, of niet meer te achterhalen, of is hij of zij niet in staat om te betalen.
  De ontduiker die wel in staat is te betalen en ook wil en zal betalen lacht zich een breuk. Het bedrag dat hij of zij moet betalen is te verwaarlozen,
  In tussen hebben de controleurs de staat heel veel gekost.

  “Om te beginnen gaan wij ons daarom focussen op achterstanden vanaf 2012 tot heden” lees ik
  Draai het om begin in 2017 en werk dan terug naar 2012.
  Bovendien moet en dat heb ik in het verleden al geschreven aanvullende wettelijke maatregelen komen.
  1. Inkeerregeling ; wie zich komt melden moet alsnog betalen verhoogd met de wettelijke rente
  2. Wie zich niet meldt kan een forse boete krijgen. Dit is dan alleen van toepassing op niet betaalde belasting boven een bepaald bedrag. Hiermee pak je de grote belastingontduiker en niet de kleine man.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.