zo 25 feb 2018 13:02
post thumbnail

Surinamers moeten visum Frankrijk halen bij Nederlandse ambassade

4

PARAMARIBO, 13 feb – Wie vanuit Paramaribo wil afreizen naar Frankrijk zal het voortaan via de Nederlandse ambassade moeten regelen. Dit meldt de Franse ambassade in Paramaribo. Alle houders van een normaal paspoort, ongeacht hun nationaliteit, die in Paramaribo een Schengenvisum moeten aanvragen om naar Frankrijk te reizen, moeten vanaf één maart hun aanvraag indienen bij het VFS Global kantoor in Paramaribo.

VFS Global heeft vorig jaar een filiaal gevestigd in Paramaribo. Dat was speciaal voor het afhandelen van visa voor Nederland. Nu willen de Fransen ook gebruik maken van de diensten van VFS Global. Daar zullen reizigers naar Frankrijk voortaan hun paspoort met inreisvisum moeten ophalen. Dit betekent dat de Nederlandse ambassade in Paramaribo de Schengenvisa zal verstrekken.

Het is een maatregel die alleen geldt voor personen die reizen met normale paspoorten voor alle Schengenlidstaten. Wat betreft een Schenvisum voor een diplomatiek of dienstpaspoort blijft de Franse ambassade verantwoordelijk. Ook visa voor langer verblijft blijven onder de verantwoordelijkheid van de ambassade. Het gaat er vooral om de dienstverlening te verbeteren voor alle soorten paspoorthouders.

<- klik hier om te reageren op dit bericht
44 Reacties | Plaats Reactie

 1. De vluchtelingen route wordt bemoeilijk.
  De regering Bouterse is aanzet.

  dinsdag 13 februari 2018 om 14:12 uur.
 2. Den fransman benben den sranangmang dja.
  Is net PSG tegen Coronie boys.

  dinsdag 13 februari 2018 om 16:17 uur.
 3. Luister als je een visum van Ned krijgt,en een dagje Francia gaat,moet je ook een visum. Vraag antwoord.

  dinsdag 13 februari 2018 om 20:13 uur.
 4. Moet Peggy nu naar die Nederlandse kantoor?

  woensdag 14 februari 2018 om 11:12 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ads:
Bezoek ook:
www.suriname.nl

Adverteer ook op:
www.suritrade.com