Surinamers moeten visum Frankrijk halen bij Nederlandse ambassade

4
Petitie afschaffing NL visumplicht voor mensen uit Suriname

PARAMARIBO, 13 feb – Wie vanuit Paramaribo wil afreizen naar Frankrijk zal het voortaan via de Nederlandse ambassade moeten regelen. Dit meldt de Franse ambassade in Paramaribo. Alle houders van een normaal paspoort, ongeacht hun nationaliteit, die in Paramaribo een Schengenvisum moeten aanvragen om naar Frankrijk te reizen, moeten vanaf één maart hun aanvraag indienen bij het VFS Global kantoor in Paramaribo.

VFS Global heeft vorig jaar een filiaal gevestigd in Paramaribo. Dat was speciaal voor het afhandelen van visa voor Nederland. Nu willen de Fransen ook gebruik maken van de diensten van VFS Global. Daar zullen reizigers naar Frankrijk voortaan hun paspoort met inreisvisum moeten ophalen. Dit betekent dat de Nederlandse ambassade in Paramaribo de Schengenvisa zal verstrekken.

Het is een maatregel die alleen geldt voor personen die reizen met normale paspoorten voor alle Schengenlidstaten. Wat betreft een Schenvisum voor een diplomatiek of dienstpaspoort blijft de Franse ambassade verantwoordelijk. Ook visa voor langer verblijft blijven onder de verantwoordelijkheid van de ambassade. Het gaat er vooral om de dienstverlening te verbeteren voor alle soorten paspoorthouders.

Bekijk ook:


4 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.