Suriname is stemrecht VN kwijt door niet betaalde contributie

48
Suriname op Algemene Vergadering Verenigde Naties

PARAMARIBO, 13 feb – Suriname is haar stemrecht bij de Verenigde Naties (VN) voorlopig kwijtgeraakt vanwege een achterstand in betaling van de contributie. Dat schrijft de Suriname newssite De Ware Tijd vandaag. Volgens DWT heeft Suriname betalingsachterstanden bij meerdere internationale en regionale organisaties.

Door de betalingsachterstand mag Suriname voorlopig niet stemmen bij de VN net als de landen Equatoriaal-Guinee, Venezuela, de Centraal Afrikaanse Republiek, Dominica, Grenada, Libië en Jemen.

Lidlanden die een betalingsachterstand van twee jaar hebben kunnen krachtens artikel 19 van het VN-verdrag hun stemrecht verliezen. Een uitzondering is toegestaan als de staat kan aantonen dat omstandigheden buiten zijn controle hebben bijgedragen aan het onvermogen om te betalen schrijft DWT, aan de hand van de uitleg van een VN woordvoerder.

Bekijk ook:

48 REACTIES

 1. Nou hoeveel schulden heeft het land nog meer bij andere internationale organisaties ?
  Waarom komt er geen persbericht van de overheid hierover ?
  Dacht dat het zo goed ging. Hoeveel lijken komen er nog uit de kast ?
  Wanneer wordt het volk wakker ?
  Of is het nog steeds “niets aan de hand”


  Maak melding

 2. Volk van Surimane ‘gefeliciteerd’ met de officieuze status van República bananera :: bananen republiek.

  Deze regering schaamt zich niet eens!!! Weg ermee!!


  Maak melding

 3. Zie daar onze collega failed states:Equatoriaal-Guinee, Venezuela, de Centraal Afrikaanse Republiek, Dominica, Grenada, Libië en Jemen. Allemaal losers zonder zicht op verbetering binnen afzienbare tijd.
  Kies voor Bouterse en binnen de kortste keren ben je als land internationaal gezien een paria. De domme paarse meute ziet het uiteraard anders


  Maak melding

 4. Met de Nationale Degradatie Partij aan de macht kan je niks anders verwachten.

  Dat de jongeren van Suriname anno 2018 dit niet begrijpen. Wat hebben ze dan geleerd?


  Maak melding

 5. SURINAME is GESKOT door de Verenigde Naties !

  Dankzij WANBELEID van de Yo-KOE-regering !

  ‘NEKS NO FOUT” zegt de Pres, “MONNIE DE” !!!!!

  PS: ‘WIJ ZIJN OP DE GOEDE WEG” !!!!!

  FIDDIE DE NA PASSIE !!!!!


  Maak melding

 6. nog even en de s l m wordt de wacht aan gezet..

  waar zijn de n d p ers nu met hun grote bek, lakien en co waar zijn jullie,, simons laat je stem horen .

  hier kun je niemand meer het zwijgen op leggen of slechts enkele minuten een spreek beurt geven..

  kom op met je grote opening..

  waar blijven de 26 leden van de poppenkast nu,, laat ze nu hun midden vinger opsteken de .. ja .. knikkers..

  misie baka bana va-wa-ka.. opo jou bigimofo no.. waar is je doebay..


  Maak melding

 7. Als je leest welke landen nog meer geen stemrecht hebben, zijn het die landen waarmee Suriname een binding mee heeft, en daarmee ook geen stap verder mee komt.


  Maak melding

 8. Was wel te verwachten, maar dat brengt heel veel consequentie met zich mee zowel internationaal als nationaal .
  Dood eenvoudig : Guyana kan genadeloos een zware klap toe brengen aan Suriname in het betwist gebied en het amnesty wet zegeviert , omdat Suriname geen enkel steun meer mag verwachten of geen enkel bemoeienis uit het buitenland .
  Het is heel goed in kaart gespeeld door Bouterse om zijn dictatuur weer te prediken.
  Suriname waarheen, de rest van de wereld kennen ons niet meer, schandalig .


  Maak melding

 9. We hebben het buitenland niet nodig.
  We willen helemaal niet stemmen. Waarom zouden we.
  Het is de schuld van Front
  Het is de schuld van Nederland.
  Het is een fout, die we gauw hopen recht te zetten.
  Het is in ieder geval niet onze schuld.


  Maak melding

 10. Koos,…………..heb je het nog steeds niet door? Ik ga ervan uit dat de regering prioriteiten stelt. De Surinaamse regering kan de gelden voor het lidmaatschap van de VN nuttiger in eigen land kan gebruiken. Het geld moet o.a. worden aangewend worden voor de betaling van het loon van de ambtenaren die een groot deel van het overheidsbudget opslokken. Het financieel probleem van de overheid heeft niets te maken met het onbeheerd uitgeven van gelden door de overheid. Maar deze materie is een beetje complex voor jou hersenen. Jouw hoofd zit vol gegoten met beton waardoor jij vele dingen niet snapt.


  Maak melding

 11. dit is moord en nu misdaad van de staat suriname te danken aan god als bouta en volk van suriname een paar met echt hart voor suriname nps wakker worden


  Maak melding

 12. “ het financieel probleem van de overheid heeft niets te maken met het onbeheerd uitgeven van gelden door de overheid”!
  Aldus de top-econoom uit Grunning.


  Maak melding

 13. Mochten in 2020 die ongeneeslijke ddb verziekte ndpers wederom gaan voor vijf, dan zullen ze zevenmalen erger de jaren tachtig ervaren. Paarse knettergekken als Parbo hebben dit al aangegeven met hun paars misdadige baldadige gedachtegangen. Oma taki, elke ndper is in principe ongeneeslijk paars ziek met de ddb misdadige virus.


  Maak melding

 14. Goed zo .’Eindelijk,al de arme kleine landen met een dictator als lijder ,is stemrecht ontzegd.
  @RobG
  Zo,waar zitten de miljarden van het volk van Suriname?Ik neem aan in de bilgat van bouta!~?’In de bilgat van Parbo, van jou misschien?!
  Hoelang nog ga je deze crimineel verdedigen?!
  Till death do us part ,misschien?!


  Maak melding

 15. RobG,

  Starnieuws meld dat Suriname alle zeilen bijzet en uit alle hoeken en gaten tracht wat geld bij elkaar te harken om alsnog te proberen het geld over te maken.
  Dus waar blijf je nou met je Bijlmer-theorie. A-sociale kneus.


  Maak melding

 16. Wie ziende blind is,moet maar blind blijven.
  Had Nederland Suriname gevraagd om op 25 november 1975 op een goedkope manier van Nederland af te komen.Het waren Surinamers die roem wilden hebben.
  Vanaf mijn 6e jaar zei mijn oma van 1886 A no tide Sranan e kon boen.Gado wawan Sabi o ten.


  Maak melding

 17. Suriname als internationaal wanbetaler!!!
  Waarom stelde de journalisten niet de simpele vraag hoe groot de achterstand is en sinds welke datum??
  En ook naar achterstanden bij andere internationale organisaties?
  Een journalist heeft de plicht om aan nieuwsgaring te doen, niet om simpel tories op te tekenen!!

  @RobG
  Volgens mij heeft betaling van de VN een hogere prio dan betaling van Hoeffie !! Graag je mening en vraag dan ook ff gelijk welke rekeningen van internationale organisaties, onder vermelding van datum en belang, er open staan.


  Maak melding

 18. Deze MEGA-Internationale SCHANDE en BLUNDER van meneer DDB, BEWIJST, OPNIEUW, dat Sranan domweg GEEN BEGROTING HEEFT !

  Is er geen geld gereserveerd op begroting BUZA voor lidmaatschap VN ????

  Zoja, hoe kan dit dan AL JAREN, NIET VOOR DAT DOEL, uitgegeven zijn ?????????

  CONCLUSIE : HELE SRANAN-BEGROTING VAN PAARS IS FAKE !!!!! STAATSBEGROTING NO DE !!!!!

  SET THE SURINAM PEOPLE FREE !

  PAARSE SUKKELS, UN GWE !!!!

  PS : De DIJK -BOUW bij CORONIE LAG OOK PLOTSELING STIL !
  GOEDGEKEURD PROJECT, BEGROTING IN ORDE, BEGROTINGSGELD GERESERVEERD ! TOCH BLIJKT PAARS, DEZE GERESERVEERDE GELDEN, TE HEBBEN GEBRUIKT VOOR ANDERE DOELEN ! MISBRUIKT !

  ER IS EEN GROTE FINANCIELE BENDE, WANORDE, GESCHAPEN IN SRANAN, DOOR De PAARSE YO KOEIEN !


  Maak melding

 19. Yildiz als minister van buitenlandse zaken had je beter moeten weten. Wat je geweldig vindt is op de foto gaat met de ene na de andere ambassadeur? Shame one you to. Surinamers moeten nu ophouden met bedelen en niet steeds de schuld geven aan Nederland Door hun eigen chronisch falend beleid. Met geld weten.om te gaan is een kunst en.prioriteiten stellen. Dit is ver zoek.


  Maak melding

 20. Nee Rob ik snap het prima. Jij hoeft daar geen zorgen over te maken. Maar laat 1 ding duidelijk zijn, onder Bouterse is de bestand met ambtenaren exorbitant gestegen. Meestal rond verkiezingstijd werden zieltjes binnengehaald in ruil voor een stem. Slotsom Suriname is internationaal nu gebakken lucht. Je beschermd de Ndp te vuur en te zwaard maar ook jij weet dondersgoed Suriname nu een paria staat geworden is.


  Maak melding

 21. @ RobG

  Ja de regering stelt haar prioriteiten.

  Zo betaald het jacobs consultancy fors om te weten te komen wat chanthoki al in november /december 2015 in de DNA al stelde. Suriname betaald $ 35.000.000/jaar te veel aan Suralco. Dat is maar liefst SRD 280.000.000/jaar.

  Een soort gelijk bedrag wordt te veel betaald aan het snurkende kabinet van de president.

  Zo betaalde de regering pakweg $ 100.000.000 te veel voor 25% aandeel in Newmont Suriname LLC dat door het heronderhandelen 3 jaar vertraging op liep.
  Die 3 jaar vertraging heeft geleidt tot derving van royalties van ongeveer $ 35.000.000/jaar = $ 105.000.000 = SRD 800.000.000.

  RobG zo worden enorme bedragen verspilt voor de prioriteiten van deze regering. Het resultaat is dat er in 2018 SRD 1.800.000.000 meer naar de staatschuld gaat dan onder Venetiaan en dat de subsidies meer dan verdubbeld zijn door alle devaluaties en inflatie


  Maak melding

 22. President Zuma van Zuid Afrika moet binnen 48 uur weg ivbm corruptie en suma ien sranang mus gwee ooktu ivbm corruptie anga fefuru torie ????. anders sarie torie. Maar de su bevolking is dom en lui om de fefuru man weg te jagen . De su bevolking gaat met deze fefuru man gras eten, kirpalani en combe markt gaan ook stoppen met leveren van goederen en diensten ivbm niet betalen van kredietaflossingen. sarie torie. Maar nex no fout ; mensen die lijken op paee Somo en Baba Chan hebben voor altijd voedsel in overvloed voor iedereen neks no fout


  Maak melding

 23. Pico, waar maak jij je zorgen om. Jij moet gaan omdenken om de problematiek van Suriname beter te begrijpen. Jullie willen de indruk wekken alsof de Surinaamse bevolking een ijverig volk is dat veel goederen en diensten produceert en exporteert. Wat produceert en exporteert en exporteert de ” hardwerkende bevolking “van Suriname? Geef me een eerlijk antwoord……! Bijna alle inkomsten van het land worden verkregen door de export van grondstoffen, goud, olie,enz. Er zijn maar weinig mensen betrokken om deze natuurlijke productiefactoren aan te wenden t.b.v. de inkomsten van het land.

  Ik wil jou en vooral Jojo een spiegel voorhouden zodat gij allen vanuit een bepaalde denkkader een heldere analyse maakt over de noeste arbeid van de ijverige beroepsbevolking in het land. Een beroepsbevolking die lange werkdagen maakt en die ontzettend veel goederen produceert voor de export. De

  Jojo, de overheid streeft ernaar om de inkomsten van het land te vergroten en zij willen best wel samenwerken met de oppositie. De oppositie is echter een dood paard en een dood paard kan men niet tot actie bewegen. De oppositie is de verliezende partij en zij kunnen geen stempel komen drukken op het beleid van de regering. Met de weinige financiële midellen die de overheid tot haar beschikking heeft is het zeer moeilijk budgetteren binnen de begroting. Uw verhaal over de financiële zaken zijn gekleurd.


  Maak melding

 24. @ROBJE-G, U moet OMDENKEN ! FAILLISSEMENT, DE SO MENI LANGA !

  Opa D, jouw slavenmeester, heeft Sranan ZWAAR FAILLIET gemaakt via WANBELEID !

  SRANAN is Financieel een PAARSE TERINGZOOI !

  De PAARSE YO-KOEIEN, MOETEN OPDONDEREN !

  TRA FASSI NO DE !

  STOP DE PAARSE VERNIETIGING VAN SRANAN !!!

  PS : Uw PAARSE ROBJE-GARNALEN-HERSENEN KUNNEN HET FAILLISSEMENT NIET INZIEN !!!


  Maak melding

 25. welke suries pinaren in Su, De mensen die op paee somo en baba chan lijken pienaren daar niet van bankroet Su. Deze mensen zijn zelfvoorzienend en hebben zelfvoorzienend economie . Ze hebben dak boven het hoofd en altijd voedsel in overvloed.neks no fout maar wel sarie totie voor mensen die op paarsen lijken die altijd moeten wachten op voedselpaketten en kinderbijslag. Waaron zijn deze mensen overal in de wereld voor altijd dedelaars en wanneer worden ze zelfstandig en welvarend. sarie torie toch.


  Maak melding

 26. zolang je een boef denken heb komt er geen moer van suriname terecht . er komt nog meer onder weg dit is het begin en het einde zal je niet in je leven krijgen denk aan mensen die overleden zijn door een man opdracht uit voerder en zelf trekker in handen heeft gehad . leef in de wan dat het met deze man goed kom . de vloek is al in werking amen . god zij met u , voor de surinamers met een hart . en die zijn bijna nu niet meer te vinden in deze tijden .


  Maak melding

 27. De contributie voor Suriname aan de VN bedraagt $ 275.000 per jaar. De achterstand is $ 800.000, dus al meer dan 3 jaar niet betaald. Als Suriname $ 117.000 betaalt mogen ze weer stemmen.

  RobG zegt dat de regering prioriteiten stelt. Dat zijn dan wel de verkeerde prioriteiten want Suriname verkoopt haar VN Stem en krijgt daar geld voor. Laatst aan de Japanners om tegen verbieden van de walvisvangst te stemmen.

  Met $ 0,50 per jaar aan contributie kan Suriname door haar ziel in de VN te verkopen meer ophalen. Nu heeft helemaal niemand meer belangstelling om Suriname als vriendje te hebben, dus ook geen cadeautjes meer.


  Maak melding

 28. @ RobG
  Ik maak me nergens druk om. Ik hoop niet dat ik je die indruk heb gegeven.

  Ik heb wel erg moeten lachen om je laatste posting wat de eerste en tweede alinea betreft.
  Het feit dat ik erg heb moeten lachen zal je genoeg zeggen neem ik aan.
  (Voor alle anderen, die het toch niet begrijpen.
  Ik ben het volledig met RobG eens.)
  Overigens ben ik van plan in februari of in maart naar Su te gaan. Dit keer vakantie en op zoek naar een baan.


  Maak melding

 29. @ Rob G
  Het is duidelijk dat jij de NDP verdedigt met onzin ..

  Uit ” de ware tijd ”
  Suriname is zich terdege bewust van het belang van haar lidmaatschap bij de Verenigde Naties en de mogelijkheden die de gerelateerde gespecialiseerde organisaties kunnen aanbieden op de gebieden van technische assistentie en ontwikkelingssamenwerking”, laat het ministerie via het NII weten.


  Maak melding

 30. RobG
  Koos,…………..heb je het nog steeds niet door? Ik ga ervan uit dat de regering prioriteiten stelt.

  RobG je bent er weer en gelijk moet ik je domme reactie beantwoorden.
  Indien je prioriteiten stelt heb je de mogelijkheid om keuzes te maken.
  Maar als je geen keuzes hebt hoe moet je dan prioriteiten kunnen stellen?
  Voorbeeld
  Je hebt 10 kinderen en geen geld (want je bent skeer) en je hebt geen eten en geen drinken en geen kleding
  Dus stel je prioriteit nummer één “ik ga mijn kinderen te eten geven en dus nu geen drinken en geen kleding dat komt later wel”
  Boi je bent een echte domme stuk onbenul.
  Waar blijft je economisch intellect als je nog steeds staande houdt dat je econoom bent?


  Maak melding

 31. Hetzelfde overkwam de bacove winkeleigenaar bij ons op de hoek in de vijftiger jaren.Hij vergat steeds de huur te betalen.
  Dat zei hij tenminste.Ook frapant dat onze bondgenoten ook tot de wanbetalers behoren.Weer een voorbeeld van soort zoekt soort.Suriname is echt gedegradeerd onder dit leiderschap. op z,n surinaams un las ing! Er zal heel veel moeten gebeuren om de achterstanden in te lopen.En politici die beloven en hun beloften niet nakomen moeten afgestraft worden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.