Bouterse wil transparantie en eerlijke verkiezingen

44

PARAMARIBO, 10 feb – “De regering gaat voor transparantie en eerlijke verkiezingen, omdat de democratie daarmee gediend is.” Dit zei president Desiré Bouterse bij de beëdiging van ex-minister Jennifer van Dijk-Silos tot voorzitter van het Onafhankelijk Kiesbureau, OKB. Hoewel er maatschappelijk veel kritiek is, moet de keuze voor Van Dijk-Silos als juist worden opgevat. Een sterke en volwassen democratie zijn namelijk essentieel voor de ontwikkeling van Suriname. Van Dijk-Silos beschikt over de juiste kwaliteiten.

Volgens Bouterse wordt zij nationaal en internationaal gezien als “één van de top verkiezingsfunctionarissen van de regio.” Onder meer heeft zij jarenlang deelgenomen aan waarnemersmissies bij verkiezingen in Zuid-Amerika en Caricom-landen. Ook heeft Van Dijk-Silos vaker Caricom-waarnemersmissies geleid en is zij voorzitter geweest van de Verkiezingsraad van Unasur (Unie van Zuid-Amerikaanse Staten, red.).

“Kortom, zij heeft Suriname internationaal hoog op de agenda geplaatst. Gelet op haar verdiensten presenteren wij Van Dijk-Silos als voorzitter van het OKB, waar zij wederom plichtsbewust, eerlijk, transparant, objectief en evenwichtig deze veeleisende taak zal vervullen”, aldus Bouterse. Er mag dus op worden vertrouwd dat het toezicht op een goed verloop van de verkiezingen van 2020 in goede handen is.

44 REACTIES

 1. De van moord verdachte en veroordeelde drugscrimineel durft de woorden Transparantie en eerlijke verkiezingen in de mond te nemen.

  Mie Gado, Mie Jezus, Mijn Hemelse Vader


  Maak melding

 2. Deze man heeft niet alleen suriname maar ook surinamers veel pijn gedaan.Je vraagt dan af hoe een weldenkend mens achter deze man kan staan.Natuurlijk zijn er vele volgelingen om eigen belang.Van Dijk Silos een goed voorbeeld van.Wanneer zal Su bevrijd worden van deze hebbie?


  Maak melding

 3. Opa taki, wie geloven leugenaars die keihard blijven liegen, dieven die keihard blijven stelen en roven uit de staatskas, politieke en religieuze misleiders die steeds misbruik maken van het vertrouwen van hun oerdomme bewonderaars, moordenaars die keihard blijven moorden, drugssmokkelaars die keihard blijven drugssmokkelen? Oma zugtoe, het zijn allemaal die debiele, oerdomme idiote met het ddb misdadig vervloekte paarse virus die anno 2018 nog hoop hebben en geloven dat als ze deze misdadiger en volksverlakker sinds 1980 wederom in 2020 nog vijf jaren de kans gaan geven om zijn paars loze beloften en leugens waar te maken. Par’bo is zo ’n paarse debiele zombie of niet, hihihi


  Maak melding

 4. Ze heeft een ding mee , ze kan tellen ,het duurt een paar maande, maar dat mag pret niet drukken en transparantie, Jezus dan ben echt van God los.
  Silo transparant en corruptie vrij ,hoe durf je het te verklaren,lang leven de fabeltjes krant,als jullie hier weer in trappen snap ik waarom het land is blijven steken in 1975.
  Wat een toneel stuk zeg, maar dan wel een hele slechte


  Maak melding

 5. Wat een grote fantast is deze moordenaar, zijn woorden hebben totaal geen inhoud, hij durft over transparante en eerlijke verkiezingen te praten, omdat de democratie daarmee gediend is, als er eentje de democratische rechtsstaat vertrapt, is het deze eikel van Bouterse het wel om met allerlei listen en bedrog, zijn straf te ontlopen, en grondwetrechtenschendingen toe te passen. Bovendien weet het volk nooit waar het aan toe is, doordat deze paarse roversbende nog nooit transparant zijn geweest, alles gebeurt op een duistere manier, net zo duister als de aanstelling van miss piggy Silos, die de hemel word in geprezen, maar in feite te slecht om te branden is.


  Maak melding

 6. De Drugsveroordeelde Misdadige Moordenaar Desiré Delano Bouterse … zoekt naar mogelijkheden om ‘ de handdoek in de ring ” te gooien. De benoeming van Dora is er één van.

  ER KOMEN VERVROEGDE VERKIEZINGEN … mensen … mark my words !!!!!


  Maak melding

 7. Suriname overnemen door hardwerkende Aziatische volkeren, alleen daar zit kennis kunde en potentiële kachten in Suriname in een snel tempo te ontwikkelen…in elk geval niet door Afroos, de helft woont in de oerwouden van Suriname met de zelfde traditie als Zimbabwe….


  Maak melding

 8. Er gaat weer een klucht opgevoerd worden onder de regie van
  de beste president van de hele wereld.
  Ik vraag me zelf af ; hoe kan een Mini – ster die haar taak niet goed had vervuld, en van haar taak is ontheven nota
  bene door DDB zelf, later zijn adviseur worden ??
  Maar ja ; alles is mogelijk in Su, zefs als je verdacht bent van moord kan je nog president worden!!!!!!
  Ach ja ; het is immers maar een bananen republiek, dus dat is hun optie een hele normale zaak van de wereld.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 9. Eerst Transparantie en Eerlijkheid in het 8-December- massamoordstrafproces !

  Eerst Transparantie en Eerlijkheid naar het Volk toe over Al Onze VERDAMPTE Gelden, Reserves, Goud, Deviezen !

  Eerst Transparantie en Eerlijkheid over de door WANBELEID ontstane MASSIEVE MEGA-STAATS-SCHULD !

  Eerst Transparantie en Eerlijkheid over het in het GEHEIM DRUKKEN van MILJARDEN aan SRD-Bankbiljetten, terwijl de staatskas al was leeggehaald !

  Eerst Transparantie en Eerlijkheid over Onderzoek en Vervolging van ALLE CORRUPTIE !

  Eerst Transparantie en Eerlijkheid over de het STOPPEN van de SCALIANS !

  Eerst Transparantie en Eerlijkheid over wie WEL en WIE NIET, Belastingen en Heffingen afdragen in Sranan !

  KOM D A A R N A PAS WEER OVER TRANSPARANTIE EN EERLIJKHEID, BIJ ANDERE ZAKEN, BABBELEN, HEER DDB !


  Maak melding

 10. Ook hier geldt volgens mij het spreekwoord waar een wil is is een weg. Deze man heeft zijn droom waar gemaakt. Hij wou graag hoofdpersoon worden van een sprookje . Het is hen gelukt. Yes he can. En hij blijft na 2020 nog steeds als hoofdrol spelen in het prookje van Su. sarie torie. Maar neks no fout met Paee Somo en zijn mensen die op hem lijken. Ze zijn zo flexibel als riet en hebben in alle omstandigheid altijd werk en voedsel in overvloed . neks no fout.


  Maak melding

 11. Bouta en eerlijke verkiezing?
  Me bar joe!
  Fraude op hoog niveau!
  De afgelopen verkiezing is er volgens betrouwbare bronnen 3 zetels gefraudeerd! Weet je nog toen nis 3 wkn of 2 gesloten was er moest 3 zetels gefraudeerd worden.
  En in 2020 wordt het fraude op meerdere zetels!
  Me bar joe!
  Desi opa j hele reet lijkt op eerlijk moordenaar!


  Maak melding

 12. Silos je bent nationaal en internationaal bekend als een hielen likster,schaamteloos, fraudeert, je heb vaak een dubbele pet op. Het feit is dat jij nationaal en internationaal als een paria wordt gezien als het om geld gaat, draai je je vette handen niet voor om, om vieze spelletjes te spelen. Je verkoopt zelfs je moeder en hele familie om Bouta en aanhang te plezieren. Behalve het Surinaamse volk. Als je niets beters te doen heb, ga naar de sportschool om 40 kg lichter te worden dan doe je iets nuttigs voor jezelf. Wij hebben geen moer aan jouw vetklep. Bij dit soort zaken zie je jezelf al een vet gebraden kippetje eten. Sarie Torie


  Maak melding

 13. Bouterse weet niet eens wat transpiratie betekend.Die dikken mevrouw kletst maar wat.Suriname is al verloren onder Bouterse.Het land is failliet en leeggeroofd door de president en zijn loopjongens.Hij wordt weer gekozen tot president de komende verkiezing want hij heeft die fraudeurs aan zijn kant.Hert volk is bang en daarom kiezen ze voor Bouterse anders worden ze weer opgepakt en doodgeschoten als in het verleden met name 1982. De domkop is een dictator punt uit.


  Maak melding

 14. Een ding is mij duidelijk geworden:
  De afgelopen 42 jaren hebben bewezen dat Surinamers ondanks hun vaderlandsliefde, hoge opleidingen, hoge ontwikkelingen niet in staat zijn gebleken om op eigen kracht en eigen inzichten en eigen leiders het land vooruit te brengen.
  Desi Bouterse is sinds 2010 ondemocratisch bezig en sinds 2010 is het parlement buitenspel.
  Van binneuit Suriname gaat het niet meer lukken want de opvolgers van Desi Bouterse worden nu al klaar gestoomd.
  Ze gaan weer vlak voor de verkiezingen van 2020 de arme mensen lapjes grond geven en ze daarmee omkopen.
  Desi Bouterse is niet slim maar vooral sluw.
  In Suriname hebben we vissen die in schoon water leven en logo logo’s die in modder en vuiligheid leven en hij is bezig van iedereen in Suriname logo logo’s te maken. Dat is namelijk het gebied waar Desi Bouterse het beste gedijt, het is zijn comfort zone.
  Voor Democratie, eerlijke en transparante verkiezingen en zaken voor de boven wereld heb je andere type mensen nodig en niet mensen zoals Desi Bouterse en consorten.


  Maak melding

 15. Zo een verkondiging klinkt hetzelfde als
  “lood drijft in het water zoals een stuk hout”
  Of zoals Dokson het zei
  De Skalians halen de kwik uit de bodem van het stuwmeer, daarom zijn ze daar aanwezig”
  Of zoals Misiekaba dat zei
  “Suriname word een tweede Dubai”
  Of zoals Hoefdraad dat zei
  “wij hebben geld maar wij gaan de leningen en betalingen herschikken”


  Maak melding

 16. Ik heb uit zeer betrouwbare bron vernomen (niet uit Suriname) dat er een compleet draaiboek klaar ligt om van alle mensen die aan Bouterse verbonden zijn om op hun bezittingen beslag te leggen en te bevriezen.
  Er is namelijk een geheime taskforce die zich doel heeft gesteld om zo een roll back van gestolen zaken in gang te zetten.
  Dit omdat men door heeft dat de bevolking op eigen kracht nooit al die internationale schulden zal kunnen terug betalen.
  Let wel het gaat niet om de soevereiniteit van Suriname want die staat niet ter discussie.
  Het spijt maar meer kan is niet openbaar maken.


  Maak melding

 17. van Dijk-Silos vindt “Ongenuanceerde uitspraken en een zware belediging”. Niet alleen het land is gebaad bij een eerlijk verloop van de verkiezingen. “Het gaat om mijn naam, mijn reputatie. Ik ben niet van plan mijn carrière in de goot te gooien voor wie dan ook”, zei ze in Bakana Tori

  Woei woei in pies in mijn broek “Het gaat om mijn naam, mijn reputatie. Ik ben niet van plan mijn carrière in de goot te gooien voor wie dan ook”,

  vrouw vrouw je komt net uit die ene stinkende riool en beweert nu dat met je carrière niet in de goot wilt belanden.
  Je stinkt al mijlen ver van partijdigheid en obstructie en diefstal jaja je komt uit de riool en word teruggezet in de goot.


  Maak melding

 18. De SURINAAMSE KRIJGSRAAD, komt na uitvoerige studie

  van het strafdossier en de bewijsmiddelen, met een

  EERLIJK EN TRANSPARANT STRAFVONNIS !

  LEVENSLANG SANTO BOMA !!!!!


  Maak melding

 19. Ze heeft een kwalijke rol gespeeld als voorzittster van het OKB de vorige verkiezing. Haar benoeming duidt erop dat dit weer van haar wordt verwacht. Ze heeft dit geaccepteerd, dus.


  Maak melding

 20. Deze dame is absoluut ongeloofwaardig.Bij haar groeit de neus niet, maar ze valt steeds letterlijk op haar bek bij grove leugens.Is haar overkomen in Lima[UNASUR SECRETARIAAT].Aan deze val heeft ze haar idee overgehouden dat ze al maar in 5 sterren hotels logeert op haar eigen kosten ha haha.
  De volgende keer dacht ze slim te zijn en gebruikte ze een rolstoel om zich te verplaatsen in Zwitserland.Maar leugens zijn zware vergrijpen.De rolstoel heeft niet kunnen voorkomen dat ze weer op haar bek ging.Dat ploffen was tot in Paramaribo hoorbaar.


  Maak melding

 21. Als de wolf preekt transparantie,mensen oppassen is geblazen wand ddb wil hoe dan ook aan de macht blijven.oppositie vraagt international toezichthouder wand jullie weten ook waarom die mis Piggy weer als voorzitter aangesteld er is altijd een vraagteken bij vorige verkiezingen


  Maak melding

 22. NDP zal de verkiezingen winnen. Zoals in 2015, staan de NPS-ers achter Bouta !! En in 2020 zullen deze Redi-Musu’s weer op Bouta stemmen !! Kijk maar: hun top mensen zitten overal op Financien en Centrale Bank !!
  En vergeet niet: alle “niet belastingbetalede goudzoekers “zullen op Bouta stemmen!!
  Hij is ze al tegemoet gekomen, ze mogen ongebreideld “kwik” gebruiken om ons langzaam te vergiftigen, terwijl hij alleen vis uit zijn vijvers van Brokkobakka eet !!
  Mie dat ne-njang: Anjoemarra, Pireng,Toekonarie, morro.


  Maak melding

 23. O jeeee. Alweer eentje met het somohardjo complex.
  Ik bedoel dat de ene leugenaar de andere leugenaar voor jokkebrok uitmaakt.
  Dom,Dom,Dom,Dom en kinderachtig.


  Maak melding

 24. Zo zie je maar weer. De oppositie en haar aanhang oa op wkn blijven maar zoeken naar spijkers op laagwater, m.a.w. ze blijven maar zeuren over ongegronde beschuldigingen en men blijft maar pietluttigheden aanvoeren. Zijm jullie doodsbang dat mevrouw Silos gaat roeren in de beerput en dat alle stront van de fronters komt boven drijven?


  Maak melding

 25. SPIJKERS OP HOOG WATER, TRANSPARANTIE :

  Ik zal ook over mijn JAAR-INKOMSTEN en over mijn GEHELE HUIDIGE VERMOGEN, TRANSPARANT en EERLIJK ZIJN, naar het Volk toe !
  OVER DE PERIODE VAN DE AFGELOPEN VEERTIG JAAR tot HEDEN !

  ALLES HEB IK EERLIJK VERKREGEN, HEB OOK EERLIJK OPGAVE GEDAAN BIJ DE BELASTINGDIENST !

  VELEN VERGETEN DAT IK STEEDS, ZOWEL IN DIENST BEN GEWEEST VAN DE SURINAAMSE OVERHEID, ALSOOK TEGELIJKERTIJD VAN DE NEDERLANDSE STAAT !

  Dat schept VERWARRING, MMMMMAAAAAARRRRRRR ,

  NEKS NO FOUT !!!!!


  Maak melding

 26. Dora … weet bliksems goed dat zij na de verkiezing direct moet vertrekken … erger nog … ze wordt oneervol ontheven van de functie voorzitter OKB.

  Daarom zal … Dora … alles uit de kast halen … om de Nationale Dieven Partij de verkiezing in 2020 te laten winnen.

  @ Parbo … bidyi sma de na ini oen oso … ma … bidyi sma de na ini oen oso toe !!!!!!!


  Maak melding

 27. Er zijn twee redenen waarom zij het niet mag zijn. Redenen die elk voor zich maken dat zij ongeschikt is:
  -1- Zij staat duidelijk niet boven de partijen maar is juist sterk NDP gelieerd gezien haar huidige en eerdere functies, en ook gezien haar gedrag.
  -2- De verkiezingen in 2015 waren een vreselijk slecht georganiseerd en chaotisch zooitje met allerlei lossen biljetten, onduidelijkheid over waar die dozen onder de trap vandaan kwamen, etc. Het was zo knullig dat zij de lacher van de regio was en is. Bouterse kan wel zeggen dat zij gerespecteerd wordt, maar hij is dan één van de enige en zeker de laatste die dag mag zeggen.

  NB de paarse troll die mij een block op FB bezorgd heeft omdat ik aangaf dat zijn argumentatie, op wetenschappelijke gronden, als fascistoide aangemerkt moest worden nog bedankt. Ik heb de sukkels van FB gelijk maar duidelijk gemaakt dat dit een terecht en wetenschappelijke term was en dat die sukkels maar eens op Wiki moeten kijken wat fascisme is. Wie dat doet kan niet anders dan constateren dat veel van de aanhangers van Bouterse, net als de kleine splinters in N incl DENK, puur fascisme prediken. Het zijn partijen die niet democratisch zijn maar gaan voor de macht en dictatuur (van de meerderheid). De pluriformiteit van de democratie gaat hun denkvermogen ver te boven.


  Maak melding

 28. DORA is volstrekt Eerlijk en Politiek Onafhankelijk, jaaahhh !

  DORA heeft toen zij als minister mededeelde dat NDP-ers

  de STAATSVEILIGHEID BEDREIGDEN, DEZE PAARSE

  ANTI-SURINAMERS, DIRECT LATEN OPPAKKEN DOOR

  POLITIE EN JUSTITIE !!!!!

  IIIIIIJJJJJJJAAAAAHHHJJTTTTTOOOOOCCCCCHHHH !!!


  Maak melding

 29. @parbo,

  Ondanks dat ik iemand van feiten en onpartijdig ben en ik mij liever richt op een beter en een gezond su en haar mensen ONGEACHT afkomst/religie … wat een racistische azijn/zuurgoed pisser ben jij. En niet gebaseerd op dit onderwerp alleen, maar ook de scheldpartijen die jij gebruikt bij andere onderwerpen jegens o.a. mede surinamers ( ondanks dat er misschien ook een paar mafkezen tussen zitten). Ben je ondanks je “mooie” woorden zwaar gefrustreerd op gebied van afkomst, sociaal, carriere, prive etc ? Wat voor een voorbeeldfunctie geef jij aan o.a. de jongeren! Misschien vind je jezelf heel wat… nou wake up call dan ben jij de enige en je zal jezelf ook tegenkomen met je blikjes PARBO. Je kan beter om hulp en kennis aan een echte surinamer/nederlander vragen/uitwisselen dan krijg je die ook. Zelfs als je nederlanders en hindoestanen/aziaten haat, zou je niet allemaal over 1 kam moeten scheren. Je zal je gelukkiger voelen en misschien ook iets voor su kunnen betekenen. Op dit moment heeft niemand er wat aan, geen SU, geen surinamer, niemand. Alleen totale VERNIETIGING (weg van minste weerstand) waar mee jij bezig bent…en dat verwijt jij anderen ? Proficiat! En om misverstanden te voorkomen, zelfs voor jou ben ik blij dat je je reactie geeft en mag geven…of het gezond is dat is een tweede..

  Je kan liever de unieke gaven promoten die wij (suri’s) hebben qua kennis, (natuurlijk) rijkdom, geografische ligging, maatschappelijke positie, wereldwijd netwerk etc.

  1suriname


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.