zo 25 feb 2018 12:59
post thumbnail

Uitreiking certificaten door St. Bevordering Journalistiek in Suriname

4

De Stichting ter Bevordering van de Journalistiek in Suriname (SBJS) heeft donderdag aan 12 medewerkers een ‘Certificate of Qualification’ overhandigd, nadat zij de eenjarige journalistieke opleiding met goed gevolg hebben doorlopen. De opleiding was vorig jaar met 22 studenten aangevangen. De opleiding heeft als doel een basis te leggen voor de journalistiek.

Volgens Jane Kolk—Berggraaf, voorzitter van de SBJS, missen studenten die na de middelbare school meteen journalistiek gaan doen, de aansluiting op het vak. De eenjarige opleiding moet gezien worden als een overstapfase waardoor studenten gemakkelijk kunnen functioneren in het programma.

<- klik hier om te reageren op dit bericht
44 Reacties | Plaats Reactie

 1. Fijn dit te lezen, tevens gefeliciteerd jongelui.
  Hopelijk wordt jullie de mond niet gesnoerd.Maken jullie alles wat goed en fout is bekend. Hoop dat dit meer verbetering brengt inde huidige situatie in ons geliefde land.Journalistiek
  is een mooi vak. Brengen jullie enkel de waarheid aan het licht. Vrije meningsuiten.

  zondag 11 februari 2018 om 09:16 uur.
 2. Een journalist moet veel lezen, veel met mensen praten en veel weten, wil hij de verbanden tussen dingen kunnen leggen. Vooral moet hij zich niet laten leiden door hebzucht, voorkeuren en domheid.

  zondag 11 februari 2018 om 11:36 uur.
 3. Deze jongelui moeten niet vrezen voor de ervaring die de pikin ingi boi heeft in het neerleggen van journalisten.Laat de ingi boi jullie niet in de luren leggen.Tot dus ver heeft hij veel gepraat maar geen enkel vraag beantwoordt.Dwing hem tot antwoorden van vragen die de gemeenschap heeft.

  zondag 11 februari 2018 om 14:42 uur.
 4. Werd tijd, de oude generatie is niet professioneel,…niet objectief,..een stelletje amateurs bij elkaar.zij laten heel wat van die BELFORT en SOMO types telkens weer hun retorische gelul in de ruimte horen,om tegen de regering te schelden.het gros van de z.g. journalisten in Su, hebben het nog steeds niet begrepen tje potie neem nou PINAS van
  .Apintie..al langer als 30 jaar in het vak,en nog steeds een amateur.. ! niks tegen deze man hoor,..maar een lichtgewicht.RESHUFFELEN deze oudjes !

  zondag 11 februari 2018 om 18:29 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ads:
Bezoek ook:
www.suriname.nl

Adverteer ook op:
www.suritrade.com