Justitie onderzoekt geknoei met Surinaamse paspoorten

19

PARAMARIBO, 31 jan – Justitie in Suriname heeft een onderzoek ingesteld naar onregelmatigheden met paspoorten. Dit meldt de Ware Tijd. Het onderzoek concentreert zich rond het Centraal Bureau Burgerzaken, CBB, waar directeur John Saharie onlangs ontheven is. Onduidelijk is nog of de ontheffing te maken heeft met het onderzoek. De onregelmatigheden betreffen onder meer het illegaal verstrekken van paspoorten aan buitenlanders.

Op het ministerie van Binnenlandse Zaken, waar het CBB onder valt, wordt het onderzoek nauwlettend gevolgd. “Ik kan zeggen dat er in het verleden dingen zijn gebeurd met paspoorten en dat mensen zijn gepakt. Of meneer Saharie ermee te maken heeft, is nog onduidelijk. Maar de zaak is in onderzoek bij de procureur-generaal en we wachten de uitkomst af”, zegt minister Mike Noersalim.

Overigens is niet zeker dat Saharie gehandhaafd zou blijven als er geen justitieel onderzoek om de hoek was komen kijken. Het CBB wordt tegen het licht gehouden. “We zijn de processen aan het evalueren en we willen meer efficiëntie in de diensteverlening. We hebben daar nu een sterke manager nodig. We hebben deze inzichten besproken met de directeur en zijn toen de ontheffingsprocedure gestart”, aldus Noersalim.

19 REACTIES

 1. Jongens kom op nou.
  Dis toch geen nieuws. Iedereen weet dat er een levendige handel in Suriname is van:
  * Diplomatieke paspoorten: mensen die als surinaamse diplomat Mogen reizen met de bijbehorende priveleges.
  * Paspoorten voor chinezen die naar Suriname komen, vervolgens een surinaams paspoort aanvragen om daarmee makkelijker kunnen reizen -= emigreren naar de VS.
  * Paspoorten voor o.a. Haitianen en Guyanezen
  Een hele bekende in deze is dat mensen naar Suriname komen met een toeristenvisum en voor 100 USD hun paspoort laten afstempelen dat ze het land hebben verlaten terwijl ze daarna illegaal in Suriname een bestaan opbouwen.

  DUS WIE HOUDT WIE HIER VOOR DE GEK.

  Wat ik hierboven heb beschreven gebeurt met volledige medewerking van de landelijke top.

  MEN MOET TOCH ERGENS HUN GELD MEE VERDIENEN OM TE OVERLEVEN.


  Maak melding

 2. Is die zaak van crimineel Dino Bouterse betreffende de diplomatieke paspoorten ook bij de Pg terecht gekomen? Mensen van Cbb vervolgen, is minder moeilijk voor deze paarse corrupte criminele overheid.


  Maak melding

 3. Grappig de justitie systeem in Suriname..
  Ga vonnis uitspreken tegen crimineel bouta ,sluit hem op,dit duurt al 37 jaren,toon wat ballen en doe het.
  En idd zoonlief dinootje had een diplomatieke paspoort..in zijn bezit, in hoedanigheid van wat!!?
  Niemand die het justitie systeem in Suriname nog serieus neemt en ik geef ze geen ongelijk.


  Maak melding

 4. @ Sammy

  Dat is heel eenvoudig te verklaren, ze hebben een dubbele paspoort. of het zijn huichelaars !
  Het is gewoon een tering bende wat de klok slaat in sranang,
  Jammer dat sommige figuren het land naar zijn moer heeft
  geholpen!

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 5. Ik ken nog velen die een diplomatiek paspoort hebben. Ben ze tegengekomen in USA
  Dus niet verbaasd kijken hoor.
  Vraag maar bijvoorbeeld op welk paspoort een steenrijke industrieel reist die woont op mon plasier


  Maak melding

 6. Al deze ndper’s zijn als ddb zelve, moordenaars, rovers, dieven, drugscriminelen, fraudeurs, kortom allemaal misdadig gespuis dat land en volk regeert. opa taki ndp=ddb= is de ware misdaadvloek die in 1980 is uitgebroken en de gehele natie achter heeft gehouden. kijk maar naar het gros der dwaze debiele paars verworden zombies, sommigen zijn zo erg geestelijk en moreel vervallen dat ze op straat willen leven en uit vuilnisbakken willen eten. Willens en wetens hebben die paarse klote ndper’s gestemd voor de misdaad in al zijn vormen en armoede. Ddb e mek deng ka moro allata.


  Maak melding

 7. *** Offtopic*** ( bron: Starnieuws )

  Is onderstaande normaal??? //

  De aflegvereniging Michaël hekelt de mensonwaardige manier waarop met twee baby’s die overleden zijn, is omgegaan. De vereniging schetst een situatie die zich voordeed bij het mortuarium van ’s Lands Hospitaal. Ouders van twee overleden baby’s hebben uit financiële nood gekozen voor het zogenoemde pakket voor een ‘lanti beri’.

  Er kwam een truck aangereden waarin beide kistjes, tezamen met het afval van ziekenhuizen die ook daar begraven zou worden, in lagen. De beide kistjes waren identiek en er waren geen markeringen die aangaven welke baby in welk kistje lag. Ze zijn dood, maar dat ze maar kort op deze wereld geweest zijn, betekent nog niet dat zij het verdienen op een dergelijke manier naar hun laatste rustplaats gebracht te moeten worden. Dan hebben wij het nog niet over het feit dat zij tussen ziekenhuisafval naar hun laatste rustplaats zijn gereden!, stelt de vereniging. …


  Maak melding

 8. In Suriname is alles normaal, kan alles en kan je alles verwachten!!! Geen enkel haan die kraait.., behalve die in de vroege ochtend..Dat is (het “goede” van) Suriname….


  Maak melding

 9. “Boboe bit sjorie”. De zoveelste zaak over fraude en corruptie bij de PG/Justitie, die wederom niet onderzocht zullen worden!
  Laatst, van een Javaanse kennis te horen gekregen:if joe wan wang stuk foe CBB, kontakt mie.Mie e regel ing so-gie-joe !!
  Wan ptien lekkers no mo !!


  Maak melding

 10. je hoeft niet ver te gaan zoeken, die mensen zitten vlak bij het vuur in het hard van de regering..

  neem nou b.v. bosje, die had zelf een valuta rekening laten openen bij de bank om al die chinezen eerst 100 US$ te laten storten op zijn naam voor dat zij binnen kwamen.. algemeen bekend..

  dus p. g. jij weet ook ervan alle waka mangs weten het , dus no lul..


  Maak melding

 11. Ineens ..
  Zijn er paspoorten illegaal afgegeven ..
  Zijn er verblijfsvergunningen illegaal afgegeven ..
  Mevrouw Neus zou dus zomaar ineens in het bezit zijn van een niet rechtsgeldige verblijf ..
  Dat wordt zomaar ineens ingetrokken en Mevr. Neus moet t land uit ..
  Ineens .. zomaar .. plotseling ..
  het heeft niks te maken met haar plannen om een politieke partij te beginnen .. nee hoor , echt niet ..


  Maak melding

 12. CBB, directeur John Saharie
  Eindelijk is het zo ver dit is vanaf 2011 gaande. Voordien was het de VHP die daar de scepter zwaaide. En je begrijpt wat allemaal daar heeft plaats gevonden.

  Een grote boeven bende allemaal

  ex Pertjajah Luhur Minister Soewarto Moestadja heeft niet nagelaten zijn ex partij genoot te benoemen tot de nw. directeur bij CBB. met alle gevolgen van dien.


  Maak melding

 13. Niet veel verandert. Vlak voor de onafhankelijkheid ion je met relaties en tjoekoes je paspoorten in een oogwenk krijgen. Nu zijn het andere spelers.

  Waarom de onderzoek most plaats vinden? Been ndp minister.


  Maak melding

 14. Er gaan veel dingen mis in Suriname. Toch vind ik de verontwaardiging hier sterk overdreven. Men is erachter gekomen dat er malversaties zijn en mijn heeft een onderzoek ingesteld. Prima toch? Als men er niets mee gedaan zou hebben zou het erg zijn en dan zou ik de eerste zijn om ongezouten kritiek te leveren.
  Suriname zal nooit een model staat worden waar alles perfect is geregeld en geen misdaad of misdrijf voorkomt. Maar ik denk niet dat er zo een staat bestaat.


  Maak melding

 15. Zelfde systeem bij ROBG (Domeinen) !
  Bij grondaanvragen wordt jou stilletjes gevraagd,”wat kan ik voor je betekenen” .Als je toehapt, dan moet je enkele keren “dokken”.Steeds hoor je de Directeur of minister heeft dat stuk vast gehouden; intussen ben je duizenden aan “lekkers” kwijt !!
  Men schroomt niet om zelfs thuis bij jou aan te kloppen met het voorstel”mo regel a zaak gie joe, maar au kost wang ptjien sanie’ !!
  Eerlijkheidshalve moeten we wel zeggen dat dit al jaren tijdens NPS-bewind op dit Ministerie gaande was !!
  Het is niet iets van NDP alleen !!!
  Kijk maar naar de aanvragen van 25, 3040-jaar terug die nu boven water komen !!!


  Maak melding

 16. @bakraman
  Een foetus vanaf 24 weken is een uitvaart verplicht. Anderzijds het valt ook uit het artikel niet op te maken of ze voor of na geboorte zijn overleden en hoe oud ze waren. Maar vraag ik me af waarom ze ” lanti”/ overheid publiekelijk beschuldigen en door een gespecialiseerd / officiele aflegvereniging ? Vraag me echt af…bedoel hoop echt altijd het beste voor SU, maar was wel shocking hoe het beschreven wordt…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.