Trump: geen importheffing op Surinaamse zonnepanelen

17

PARAMARIBO, 31 jan – Suriname krijgt vrijdom van importbelasting als het zonnepanelen exporteert naar de Verenigde Staten van Amerika. De vrijstelling geldt ook zonnebaterijen. Dit heeft de Amerikaanse president Donald Trump gezegd in zijn jaarrede of State of the Union. Suriname werd in een rijtje genoemd van landen waar de vrijstelling op van toepassing is. Het is nu even bekijken of Suriname geholpen is.

Zelf maakt het land geen zonnepanelen of –batterijen. Het gebaar van Trump moet voer zijn voor de Surinaamse beleidsmakers. Die zullen moeten bekijken wat er mee aan te moeten. Volgens de Times of Suriname komen de banden in beeld met landen als China en Korea. Dat zijn wel grote spelers in de zonne-energiebranche. Beide zijn uitgesloten van de vrijstelling van impoirtheffing in Amerika.

Aan de andere kant hebben landen waar Chinese en Koreaanse bedrijven vestigingen hebben, wel vrijstelling gehad. Volgens de Times hebben zeker twintig Chinese bedrijven al een filiaal staan in Suriname. Dat moet mogelijkheden kunnen openen. In Suriname zelf wordt al diverse plaatsen gebruik gemaakt van zonne-energie. Multinational Iamgold heeft zelfs een groot opwekkingsveld in gebruik.

17 REACTIES

 1. Trump kan beter Dino vrij laten, en het import van drugs naar
  US legaliseren. Dan pas hebben we een goede verhouding met US, en DDB vogelvrij verklaren !

  Jacko


  Maak melding

 2. Dit leidt tot China vrijhandel geven met USA terwijl Trump zijn mond vol heeft en China de blijft uitmaken voor alles en nog wat en de import stopt uit China.
  Amerikanen worden zo een rad voor de ogen gedraaid.
  iedereen weet dat Suriname nagenoeg niets produceert het importeert en exporteert deze goederen weer.
  Suriname mag alles exporteren naar USA ja zelfs criminelen


  Maak melding

 3. Misschien heeft mr Trump ons per ongeluk aangezien voor Noren; Alleen is onze offshore, nog niet in zicht, hebben wij geen blond haar en blauwe ogen.
  Diamant hebben wij zeker wel, ben ik honderd % van overtuigt ( is goed zo noh? Wat een woord!) van. En wordt dit wel onze, Surinames core export product! JAHMANTI.


  Maak melding

 4. Het enige waarin het land uitblinkt wanneer het gaat om export is, zijn drugs. Elke koe weet op al die paarse ezels en koeien na dat de paarse roverheid die ze verdienen deel uitmaakt van de Suribabwaanse drugsmaffia. Dinoka is al opgepakt, baas nog. Dan gaan al die oerdomme bezeten paarse zombies knettergek paars dol worden, want ook al weten ze het…..is neks no fout. Opa taki, ndp na wang mpp politieke criminele sekte.


  Maak melding

 5. Ook Trump weet dat Sur.een land is van hosselaars, boeven en moordenaars.En dat het nog eeuwen gaat duren voor er wat gemaakt wordt in het land.Het Suri heffings vrij staat goed op statistieken.


  Maak melding

 6. TRUMP denkt dat de Vader van de criminele zoon ZEER GEK IS !!!

  Hij gaat ECHT NIET ZONNEPANELEN GEVULD MET HET WITTE POEDER, vanuit PARAMARIBO EXPORTEREN NAAR DE USA !

  PS : ALLE SRANANMANS WETEN DAT HET DRAAIT OM USA-TOESTEMMING VOOR LOK-ZONNEPANELEN. !!!


  Maak melding

 7. sinds wanneer produceert s m e panelen voor de export, ze kunnen hun eigen billen niet behoorlijk wassen..

  van export heeft een surinamer nooit gehoord althans de donkere behalve die witte poeder.


  Maak melding

 8. Weer een volkstunt van Trump. Helpen derde wereld landen.
  Net Als de muur aan de grens met Mexico .

  Bouterse kan zich nu warm maken voor Commissie van de geheime transit handel in zonnecel en batterijen.


  Maak melding

 9. En wie gaat er geld verdienen ,de surinamer of de Chinees net zoals het goud de olie en bauxiet en het hout ,suris zijn geen handelaren .
  Zonnepanelen we gaan ze verkopen zij de handelaar, waarop zijn magazijn meester zij 1 of alle bij


  Maak melding

 10. Dankjewel Remie Burke. Triest onze mensen zijn weer zo negatief jammer toch. Heb ik 5 jaar geleden ook willen plaatsen toen ik mijn huis bouwde maar vond hem toen erg prijzig.


  Maak melding

 11. Hey Marcel gelooft mij dat wij dat vaker doen dan jullie,want douchen doen jullie niet graag,of nauwelijks,hey Nederland is ook importeren en exporteren,dus zeik niet zo,en Marcel exporteert graag weer al dat gestolen goud terug,stelen doen ze zelfs niet in eigen land,maar rondom de wereld,weten jullie der alles van toch,nazaten tocht van Michel de ruiter.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.