vrijdag, april 19, 2024
HomeNieuws uit SurinameDanpaati River Lodge betrekt plaatselijke bevolking bij toerisme

Danpaati River Lodge betrekt plaatselijke bevolking bij toerisme

-

Does Travel - naar Suriname

Danpaati River Lodge aan de Boven-Suriname rivier heeft al verschillende prijzen gewonnen. Dat is voor de ongerepte natuur, waarvan je op verschillende manieren kan genieten. En voor de vriendelijke service die krijgt. Maar zeker ook voor de manier waarop de plaatselijke bevolking betrokken is bij het toerisme. Wie op vakantie gaat naar Danpaati, draagt ook bij aan projecten van vrouwen, kinderen en ouderen in de omgeving.

In deze aflevering van de Radio- en Televisie-special ‘Meer dan toerisme’ gaat verslaggever Sam Jones mee op bezoek naar een dorp vlak bij Danpaati. Bekijk de aflevering hier:
(FOTO: Sirano Zalman)

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

8 REACTIES
 1. ene kant de toeristen verwelkomen met groen etc en aan de andere kant de ondernemer onmogelijk maken het gebied te promoten door milieu vervuiling door de vele goudzoekers


  Maak melding
 2. Bien,

  Het gaat erom dat die mensen zich goed verstaanbaar kunnen maken, gastvrij zijn en goede services aanbieden. Alleen sommige hoogmoedige Surinamers zullen op- en aanmerkingen over hun Nederlands hebben. De witte Nederlanders zullen dat nooit doen, want ze zijn al lang blij zijn, dat ze in het Nederlands te woord worden gestaan.

  Als je op vakantie naar Thailand gaat or where ever, praten ze toch geen Nederlands?

  Peace out,

  Kwamma (de Saamaka)


  Maak melding
 3. Heel goed plan om de locale bevolking bij het toerisme te betrekken; is uiteindelijk een win-win situatie voor beide partijen. Echter, wat mij betreft mag het eco-toerisme richting Indianendorpen ook best wel gepromoot worden want dat lijkt mij ook een goede zaak.


  Maak melding
 4. Kwamma, daar heb je beslist een punt, en het is voor de nederlanders helemaal geen punt dat het in hun ogen gebroken nederlands is, een Fries en een Limburger verstaan elkaar ook niet altijd even goed


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES