Installatie Raad van toezicht van het Pensioenfonds Suriname

14
Installatie Raad van toezicht van het Pensioenfonds Suriname

Minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken in Suriname(l), heeft vorige week de Raad van toezicht van het Pensioenfonds Suriname geïnstalleerd. De Raad is belast met het houden van toezicht op de uitvoering van de taak die aan de directie is opgedragen. Zij doet aan de minister voorstellen toekomen die in het belang van de toepassing van de Ambtenarenpensioenwet nodig worden geacht.

Edmund Leilis(m) is voorzitter van de raad. Naast Leilis, bestaat de raad uit: R. Soerodimedjo en M. Srihar Doobe (allebei van BiZa), L. Halfhide (Ministerie van Financiën), R. Hooghart en D. Telting (allebei van de Centrale van Landsdienaren Organisatie).

Bekijk ook:


14 REACTIES

 1. @ misterbojo: De minister stelt mensen aan die hij vertrouwt. Wie hij vertrouwt hangt af van wie de minister is. In een ander bericht ziet u de tripartiete commissie “Herziening Wet Minimum Uurloon”, ingesteld door minister Soewarto Moestadja. Ook hij stelt mensen aan die hij vertrouwt. Logisch toch?

  In Nederland hebben ondernemers ook die neiging (de overheid niet, die doet het omgekeerde) omdat ze risico lopen als ze de verkeerde in dienst nemen, maar dan gaat men ze beschuldigen van racisme en discriminatie.
  In Suriname heb je dat probleem gelukkig niet want Surinamers zijn niet racistisch, nietwaar?


  Maak melding

 2. @ misterbojo,
  Je had jezelf ook de volgende vraag kunnen stellen; ‘Waarom geen pensioenspecialisten en/of actuarissen?’

  FYI; R. Hooghart is wel een creool. Maar, of die verstand heeft van beleid mbt pensioenen, trek ik in twijfel.


  Maak melding

 3. @Doe Bye
  Helemaal mee eens, het gaat niet om de etnische achtergrond maar de geschiktheid.

  Afgezien hiervan heb ik weinig of geen geloof in de mogelijkheid voor deze raad om doelmatig te werken. Men zal eerst het zogenoemde “(ambtenaren)pensioenfonds” tot een echt fonds moeten maken dat geheel los staat van de overheid. Nu is er voor zover mij bekend nog steeds een grote verwevenheid tussen de overheidsfinanciën en het fonds.


  Maak melding

 4. Men heeft in ons land een halfslachtig beleid gevoerd: wel een pensioenfonds in het leven geroepen zoals het ABP in Nederland,maar niet verzelfstandigd.Alle premies vloeien rechtstreeks in de staatskas en de pensioenen worden met veel pijn en moeite op een stiefmoederlijke manier door de overheid betaalt.Om het pensioenfonds te verzelfstandigen is veel geld nodig.Daar de overheid bijna bankroet is ,kunnen we nu niets positiefs verwachten.


  Maak melding

 5. Een failliete, geld-verdampende-overheid, die pensioenen beheert !

  UN TAN SRIBI, DRENG SWITI DRENG !

  PS : Voor de Racisten, waarom niet de creoolse financiele deskundoloog Gilmore Hoeffie benoemd ? Hij kan, ongezien en ongestraft, Miljarden Ongedekte SRD-bankbiljetten drukken voor dit pensioenfonds !!!


  Maak melding

 6. He yu ka @Bongkoro-sranangman,
  Je moet beter uit je doppen kijken.
  Ik, Ropie Hooghart sta wel op de foto tussen Moersalim en die dame in blauwe colbert. Alleen die foto is overbelicht.


  Maak melding

 7. Ik zie voor een vorig lid@ welgeteld, precies, 1 Hindostaanse en de minister, laten we zeggen een Javaan! Voor de rest, toch echt wel allemaal Creolen hoor! If Leilis a no creool, dan mi na wan boeler.


  Maak melding

 8. Een eskimo en een bosjesman met verstand van pensioenen hadden wat mij betreft in de raad van toezicht mogen zitten.
  Overigens is er geen sprake van een echt fonds want een opgebouwd vermogen uit eerder afgedragen pensioenpremies is vrijwel afwezig. De pensioenen die nu worden uitgekeerd worden betaald uit de begroting. Of preciezer, van de ingelegde pensioenpremies van de werkenden van nu. De overheid houdt de premies in op het loon en draagt ze over aan het pensioenfonds. De regering bepaald daarom of de pensioenen omhoog gaan of niet en niet het pensioenfonds want elke verhoging drukt via de pensioenpremie direct op de begroting.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.