Viering 70ste jaardag St. Stephanusschool in Suriname

4
Viering 70ste jaardag St. Stephanusschool in Suriname

Pupillen van de Sint Stephanusschool in Suriname dinsdag tijdens een opvoering ter gelegenheid van haar 70ste jaardag en de oplevering van het gerenoveerd schoolgebouw aan de Mr. E.J. Brumastraat. De ingebruikname van het opgeknapt gebouw vond plaats tijden een reünie van de huidige schoolgemeenschap met oud-leerkrachten, -leerlingen, en anderen die op de een of andere manier met de school verbonden zijn. De renovatie heeft ruim SRD 450.000 gekost. Behalve dat er dinsdag twee bomen zijn geplant, is er ook een schilderij onthuld met de naam van de school en de dag van de officiële oprichting in verband met de 70ste jaardag van de school.

- Advertentie -

4 REACTIES

 1. Zat ongeveer 65 jaar geleden op deze school. Leuke school,heel strenge frater Ulrich met zijn 2×4. Maar positief.Henk van Vliet kan erover meepraten. Het meest negatieve was ene Jimmy Chan Pin Jin. Zijn broer Felix zat een paar klassen hoger. Hij was rustig,maar Jimmy was een pestkop. Niet erg,maar hij pestte anderen omdat die het economisch minder hadden. Ook sloeg hij de economisch zwakkeren op hun achterhoofd en gaf hij ze bijnamen. Wat ik heb gehoord gaat één van die slachtoffers binnenkort naar Suriname om wat “”wisselgeld”” af te geven.Zowel Jimmy als Felix konden door de financiële draagkracht van hun vader( winkelier Waterkant) voor arts studeren.

 2. Zat ongeveer 65 jaar geleden op deze school. Leuke school,heel strenge frater Ulrich met zijn 2×4. Maar positief.Henk van Vliet kan erover meepraten. Het meest negatieve was ene Jimmy Chan Pin Jin. Zijn broer Felix zat een paar klassen hoger. Hij was rustig,maar Jimmy was een pestkop. Niet erg,maar hij pestte anderen omdat die het economisch minder hadden. Ook sloeg hij de economisch zwakkeren op hun achterhoofd.Wat ik heb gehoord gaat één van die slachtoffers binnenkort naar Suriname om wat “”kleingeld”” af te geven.

 3. Jan-Willem
  ook ik zat 64 jaar geleden in de 1e klas onder leiding van de heer Nipte die thans Wijntuin heet.
  Ja frater Ulrich was streng en chinezen en vooral de blanken (Groenen – Van Polanen etc) en de rijken waren zijn favorieten.
  Ik kreeg klop op mijn schouders met de steel van de koperen bel maar vooral de bruinhart houten lat heb ik mogen voelen alsook de klappen in mijn gezicht.
  Maar los hiervan, misschien heb ik dit alles verdient, ik heb in ieder geval een goede scholing en discipline gehad en daar ben ik al de leraren en de fraters dankbaar voor.
  Mijn favoriet onder de leraren was Jong A Lok en de frater van de 6e klas (ben zijn naam vergeten).
  Bekijk de foto eens op de site van mijn schoolbank van de eerste klas geplaatst door Theo Lieuw (woonde aan de Wanica straat)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.