Start van upgrade EBS onderstation Kwattaweg

4
Start van upgrade EBS onderstation Kwattaweg

De N.V. Energiebedrijven Suriname (EBS) zal morgen, donderdag 25 januari, een aanvang maken met de upgrade van het onderstation Kwattaweg, dat in een kritieke fase verkeert. Deze investering wordt gepleegd met financiering van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB).

Het onderstation, dat onder meer de omgeving Kwatta, het Garnizoenspad en Vijfde Rijweg van elektriciteit voorziet, is opgezet in de jaren zestig en is technisch sterk verouderd. Door de toenemende vraag naar elektrisch vermogen in deze omgeving heeft het station zijn ontwerpcapaciteit overschreden, waardoor de betrouwbaarheid en bedrijfszekerheid niet gegarandeerd kunnen worden.

4 REACTIES

 1. 25 mei:
  De Caribbean Development Bank (CDB) en de regering van Suriname zijn een samenwerking aangegaan met als doel een meer betrouwbare, efficiënte en duurzame elektriciteitsvoorziening in Suriname te leveren.
  Het project, Upgrade en Expansie Elektriciteitsvoorzieningssysteem. Dit project zal worden geïmplementeerd door de Energiebedrijven Suriname (EBS).

  Binnen dit project vallen de upgrade van 36.6 kilometers transmissie-en distributielijnen, de bouw van vijf nieuwe onderstations en de uitbreiding en/of upgrade van drie bestaande onderstations.
  De totale financiering voor het project bedraagt USD 98 miljoen. CDB verschaft financiering door middel van een lening van USD 65 miljoen en de additionele USD 33 miljoen zal door de Surinaamse Regering worden verstrekt.

  Van welke instelling en voor hoeveel is er nou geleend???
  Wordt het volk weer genaaid???


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.