Donkere Amsterdammers vaker mikpunt discriminatie

30
Donkere Amsterdammers vaker mikpunt discriminatie

Het Amsterdamse discriminatiemeldpunt MDRA heeft dit jaar aanmerkelijk meer incidenten geregistreerd dan het jaar ervoor, waarbij met name Amsterdammers met een donkere huidskleur of een Marokkaanse achtergrond het moeten ontgelden. Dat meldt AT5. Volgens de zender is discriminatie op basis van afkomst, huidskleur of etniciteit gestegen met 25 procent ten opzichte van het jaar ervoor.

Volgens kandidaat-raadslid Raymond Pinas (DENK) heeft de Amsterdamse politiek jarenlang te weinig gedaan tegen discriminatie. ‘Zij hebben gefaald in het herkennen en aanpakken van de problemen. Enerzijds is het politiek gezien niet gunstig om voor moslims op te komen, anderzijds wordt racisme gelegitimeerd door bijvoorbeeld Geert Wilders’ aldus de in Suriname geboren Pinas tegen de zender.

PvdA-gemeenteraadlid Soufyan Mbarki heeft eerder deze week een spoeddebat aangevraagd welk woensdag plaats vindt. Pinas hoopt dat de voltallige raad woensdag een tegengeluid laat horen, en zich uitspreekt tegen discriminatie.

Photo credit: huub zeeman Amsterdam Noord, IJ-Hallen – 2017 via photopin (license)

30 REACTIES

 1. Donkere Amsterdammer is vaker mikpunt van discriminatie.
  Daar heb je het weer. De creolen voelen zich gediscrimineerd. Alles gooien ze op discriminatie. Hou toch verdomme mee op. Hoor je ooit een Hindoestaan roepen dat hij zich gediscrimineerd voelt.
  De creool heeft zelf een minderwaardigheid probleem en daardoor voelen ze zich gediscrimineerd.

  Stuur verdomme jullie kinderen naar school. En laat ze minder op de straat hangen. Hoeveel creolen zie je op het HBO? Weinig!

  De Nederlander heeft zijn buik al vol van jullie. Want alles is discriminatie.
  Sylvana Simons is verstandig geworden. Je hoort haar niet meer over dit onderwerp.
  Oen opo oeng eye en maak gebruik van de mogelijkheden die er zijn in Nederland. Laat ze studeren!!!
  Want in studeren blinken ze niet uit, maar wel in sport en muziek.
  Nogmaals, jullie hebben al een behoorlijke achterstand op de nieuwkomers.


  Maak melding

 2. Nederland ,please deporteer deze individuen naar hun thuisland.Ze wonen en leven in Nederland en genieten van alle uitkeringen maar klagen dat ze kunnen…
  Ze zijn niet geschoold of hebben geen hogere opleiding en willen de beste baantjes..
  Wel ja deporteer de surinamers die genieten van alle uitkeringen en blijven klagen,misschien dat ze plesjident kunnen worden van Suriname,cv is niet gevraagd.


  Maak melding

 3. Discriminatie, is corruptie! Waarom? Mensen worden doelgericht uitgesloten, voor anderen, te bevoordelen. Schoon voorbeeld zijn, de ‘Rohinjas’,die geneens voor mensen doorgaan; Worden overal weggejonast, ten voordele, van eigen mensen weer; Eigen babylonische, etnisch georienteerd groep. En zo krijg je een scheve aansnijding, van de koek; Corruptie!


  Maak melding

 4. Ze komen smekend en neerbuigend in nederland binnen en als ze naar buiten gaan dan gaan ze alleen maar zeiken. Houd toch op en stoppen met het gezeik van disco dit en disco dat. Als ze alleen maar bezig houden met kaboela dansen en kamelenmelkerij en zicht niet gaan aanpassen aan de nederlandse maatschappij. Er zijn hier kansen genoeg waarvoor iedereen naar hier toe zijn gekomen . Als de europeanen niet humaan zouden zijn waarom komen de donkere huiden en de mediterianen nog steeds massaal naar Europa. Deze mensen hier moeten gewoon eerst naar hun gedrag letten en niet niet alleen maar moord en brand schreeuwen dat ze gediscrimineerd zijn. Als ze zich hier gelukkig en thuis willen voelen, dan moeten ze hun gedrag veranderen door het aan te passen in de ned. maatschappij.
  En dit laatste is ook ook goed voor hun nakomelingen doorrdat ze niet opgezadeld worden met discriminatie gevoel.neks no fout.


  Maak melding

 5. Raymond Pinas slaat de spijker op zijn kop !! Sylvana had gelijk !!
  Surinamers moeten misschien meer de Nedrlandse cultuur en waarden en normen overnemen van meer drugs te gebruiken ! Dat is een cultuurwaarde geworden, anders hoor je niet bij!!
  Steeds hoor je “daar heb je een zwarte piet” ! !


  Maak melding

 6. Met de komst van een bekende waarnemend VVD burgemeester zal het niet mooier worden, denk maar aan Richi te denhaag die op beestachtige wijze is afgeschoten onder zijn bewind.


  Maak melding

 7. Als Denk, moslimpartijen of Bij1 van Sylvana over discriminatie beginnen dan doen ze dat om stemmen te winnen onder mensen die vermoeden dat ze gediscrimineerd worden of een hekel hebben aan “witte” Nederlanders. (Dan ga je dus in Nederland wonen!)

  Andere argumenten om op hun partijen te stemmen hebben ze namelijk niet, dus beginnen ze maar met stemmingmakerij onder lieden die het in Nederland niet hebben kunnen maken en daar een oorzaak voor zoeken die niet bij hen zelf ligt.

  De vraag is die partijen hun kiezers straks te bieden hebben met een paar zeteltjes in enkele gemeenteraden. Niets, en dat is maar goed ook.
  Laten die mensen blij zijn dat ze een huis en een uitkering krijgen. In de landen waar ze vandaan komen is dat wel anders, of willen ze soms dat het in Nederland net zo’n puinhoop wordt als in het land waar ze van armoe uit weg gevlucht zijn omdat hun corrupte neefjes daar de baas zijn?


  Maak melding

 8. Discriminatie komt overal voor, sinds de mensheid is ontstaan en is ook niet uit te roeien.
  Ageren tegen discriminatie is een hele goede zaak, maar geef vooral niet op. Zet door en blijf jezelf ontwikkelen, want dat is je belangrijkste wapen. Stilstaan is achteruit gaan.

  Er zijn worden genoeg kansen geboden in Nederland om je zelf te ontwikkelen, maak er ook gebruik van. Heb zelf racisme aan den lijve ondervonden maar heb doorgezet en liet mij niet uit het veld slaan.


  Maak melding

 9. Die Hindoestanen doen alsof zij niet gediscrimineer worden.
  En dat hun huid niet donker is.
  Wanneer men over discriminatie praat in dit soort landen.
  Gaat het om BLANK OF NIET BLANK.

  PANLI IK HOOO DAT JE HET OOK BEGRIJP.


  Maak melding

 10. Gaat wel lekker hier en goed lezen is er ook niet bij, ik was al nieuwsgierig wie er zouden reageren, er wordt nl. in het gehele artikel over surinamers gerept, alleen over amsterdammers met een donkere huidskleur en marrokkanen, net of alle donkergekleurde amsterdammers uit Suriname komen


  Maak melding

 11. Discriminatie was er, is er en zal altijd blijven ongeacht je kleur, afkomst, arm, rijk, boeren, burgers, buitenlui, stadsmens, autochtoon, alle tonen, geloof, aard, opleiding, ongeschoold, koning/in, prins/es, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Groningen, Utrecht, Feyenoord, Ajax, Fc Den Haag, FC Groningen, Herenveen, Willem II, praten met regio accent, jong, oud, enz

  Wat telt is hoe je je opstelt en ermee omgaat en je handhaaft. Het spel moet je kennen, meespelen of ten onder gaan. Het doel van je goed voor ogen houden waar je mee bezig bent. Op je werk, café, sportveld, in het verkeer, file, politie die je aanhoudt en onder vraagt, enz

  Wat telt is goede opleiding,atheneum, Gymnasium,
  Universiteit, je werk goed doen, eigen onderneming. In de juiste ondernemingen werken die internationaal zijn. Je niet in geen enkele hokje laten drukken of over je heen laten lopen. Er zijn genoeg Surinamers die dat doen en zich handhaven. Zie maar de sport, waar al bereikt je het hoogste je toch wordt aangesproken. Als het goed gaat ben je de held en Nederlander en als je het slecht doen ben je alle tonen enz.

  Zie:
  – Donald Trump, schatrijk, president van een van de sterkste landen in de wereld,
  – zwarte voetballers in EU,
  – enz, enz, enz.

  discriminatie was er, is er en zal altijd blijven. Het gaat aan niemand voorbij.

  It’s the game! In Suriname weten ze er ook alles van. In het buitenland krijgen ze wel een storm waar tegen ze niet opgewassen zijn en gaan ze janken.

  De sterken zullen het over leven in de natuur.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 12. Welnu Passant, ik ben het niet vaak met je eens, maar nu dus wel. Discriminatie is dom, maar helaas niet alleen voorbehouden aan laagopgeleide personen. Ook hoogopgeleiden maken zich daaraan schuldig. Daarnaast zijn er personen die immer in de ontkenningsfase willen blijven en luidkeels roepen dat discriminatie niet bestaat. Zulke personen noem ik struisvogels. Wat te denken van bekende personen van allochtone afkomst die in een dure auto staande worden gehouden door de politie? Ach etnisch profileren bestaat niet zullen sommige nittwitts roepen; en tja, als je een hoge functie hebt, wordt het je niet gegund want dat kan gewoon niet en het mag niet dat een allochtoon een hogere functie heeft of een hogere opleiding en zo zijn er nog vele aannames die niet overeenstemmen met de realiteit, net zoals gedacht wordt dat er geen zwarte artsen bestaan in NL, geen zwarte advocaten in NL, geen zwarte vroedvrouwen, geen zwarte tandartsen, geen hoogopgeleid zwart kader, en ach als we ze toch tegenkomen, die hoogopgeleide allochtonen, dan doen we alsof ze dom zijn en niet gestudeerd hebben, en zo kun je het lijstje zo lang maken als je wilt. Helaas kunnen ze er in Suriname ook wat van wat discriminatie betreft en vaak wordt de eigen soort gediscrimineerd, kortzichtig, armoedig en schandalig is dergelijk achter gedrag te noemen, men wilt zien en koesteren wat men wilt, met andere woorden, men wilt een bepaald beeld vasthouden, zeg maar een bepaald vooroordeel en let maar op, het gaat altijd weer over creoolse types, nooit over andere gekleurde types, want die schijnen niet zo interessant te zijn. Alleen hier op de site vliegen de vooroordelen je om de nek: zwarte vrouwen hebben nephaar, dat er zwarte vrouwen met kroeshaar rondlopen, wilt niemand zien; zwarte mannen gaan massaal vreemd; dat er nette getrouwde toegewijde zwarte mannen zijn, wilt niemand zien, want anders klopt het verkeerde en verwrongen beeld dat velen zo graag in stand willen houden niet meer met hun eigen zogenaamde waarheid. Neen, er wordt alleen gekeken naar de rotte appels onder de creolen die de zogenaamde norm zouden vormen. Dat er serieuze hardwerkende zwarte tieners zijn wilt niemand zien omdat het vooroordeel gevoed moet blijven dat zwarte tieners vooral voor overlast zorgen en hangjongeren zijn. En dat zwarten zouden uitblinken in sport en muziek, ach, weer zo een aanname waar anno 21ste eeuw de realiteit niet mee strookt, want er zijn genoeg zwarten die uitblinken in kunst, in uitvindingen, in politiek, in economie, in andere inventieve sectoren, maar dat mag niet hardop gezegd worden, want de creolen worden maar wat afgezeken en over 1 hoop gegooid, dan hebben de zeikerds en negatievelingen iets om over te praten, of het de waarheid is of niet, het maakt niets uit, als het vooroordeel maar in stand wordt gehouden.


  Maak melding

 13. Europa is een en al racistisch blanke witte mensen haten mensen met een donkere huidskleur of anders denkende dit is niet nieuw, hier in dit wereld deel moet je sterk in je schoenen staan om alle tegen slagen tegen te gaan maar het lukt wel geen hiele likkerij maar gewoon je zelf blijven en klaar ga er voor en laat je niet uit het veld slaan wat je wil bereiken. En nog iets blijft niet in je eigen kring hangen ga ook op zoek naar blanke vrienden want je heb ze nodig om verder te komen, om je portemonnee te vullen, je maakt geen misbruik van de gelegenheid je maakt gebruik van….


  Maak melding

 14. En nog iets het leven is vallen en op staan je komt veel tegen slagen tegen maar niet op geven door gaan door gaan en nog eens door gaan geloof in je zelf en het komt goed.


  Maak melding

 15. Noemt dat kind gewoon bij de naam, gelezen en te licht bevonden als discriminatie. Dit is doodsgewoon racisme of rassendiscriminatie. De witte mensen hebben altijd neergezien of jaloers waren om dit aan te (moet nog uitgezocht worden) zien. Vanaf toen hebben zij zich apart weten te houden door valse en minderwaardige uitdrukkingen gelanceerd op personen/mensen dat niet op hun leken.

  Men heeft zelfs niet geschroomd om religieuze vereringen te gebruiken om andersoortige te onderdrukken. Velen neemt dit als lief aan, maar in feite is het een geestelijk marteling.

  Ken je nog het verhaal over de Negre doro enz.
  dit zijn dingen dat de Negers nooit heeft aangesproken want ze hadden de tijd niet voor. En waren ook niet geschoold/analfabeten/ongeletters.

  Wat we willen is dat wij in vrede met elkaar mogen leven dan komt het wel goed.

  . .


  Maak melding

 16. Wanneer wordt er nou ingezien dat het hele discriminatie gebeuren in Nederland zinloos gezwets is. Overal in de wereld wordt er gediscrimineerd. Waar gaat dit over. Dit fenomeen bestaat al zins mensen heugenis.
  Niemand zal dit kunnen uitroeien. Tijd verspilling.


  Maak melding

 17. Je voelt je afgewezen wanneer je innerlijk verdeeld ben en steeds op zoek ben naar iets of iemand die je het gevoel geeft waardevol te zijn. Zoek die iets of die iemand in je hart en gedachten want alleen daar is hij te vinden. Jezelf.


  Maak melding

 18. Smatje het lijkt er sterk op dat jij ook tot de creoolse bevolkingsgroep behoort, maar lees de reacties van Mister Bojo en Lobiyang er eens op na, generaliserend en discriminerend naar andere dan hun hun eigen kleur, het komt bij alle rassen voor racisme en discriminatie gebaseerd op vooroordelen geen eentje uitgezonderd, de hand in eigen boezem steken wil nog wel eens helpen en wie zonder zonde is werpe de eerste steen


  Maak melding

 19. Natuurlijk wordt er gediscrimineerd in Nederland en flink ook. Zodra je een afwijkende geluid laat horen dan de rest dan ben je al snel ‘die buitenlander’. Maar ook inboorlingen met een niet-standaard geluid worden gediscrimineerd. Nederlanders zijn kuddedieren en in een kudde voelen ze zich erg sterk en veilig en apen ze elkaar na. Alles buiten die kudde zien ze als een bedreiging.
  Partijen als Forum voor Democratie, Leefbaar Rotterdam, PVV, VVD drijven op deze kuddepolitiek.
  Die Bolle met z’n LaTina en 3 musketiers Ahalia, Akazia en Azalia zal in z’n hart ook een racist zijn? Hij valt vooral op blondjes. Al z’n vriendinnetjes waren blond. Maar met een criminele Germaan opa is het altijd uitkijken welke genen actief zijn in je lijf.


  Maak melding

 20. @ Johan,

  Ik behoor tot de eerste bewoners van Suriname en de tweede groep die naar Suriname tegen hun zin werd gedeporteerd, om het maar even oneerbiedig te noemen. Ik kom graag op voor degenen die benadeeld worden. En tja, jammergenoeg is er onder alle bevolkingsgroepen in Suriname het eeuwenoude kankergezwel dat discriminatie of racisme heet, latent aanwezig en het zal nooit meer uit de Surinaamse samenleving verdwijnen (en ook niet uit de rest van de wereld, because it’s a condition of the heart (lees: mindset). Overal kom je dat kwaadaardige gezwel tegen dat ongeneeslijk is; heel jammer und leider sehr große und bedauerliche Sache verursachtet.


  Maak melding

 21. @ Jesse

  “Die Bolle met z’n LaTina en 3 musketiers Ahalia, Akazia en Azalia zal in z’n hart ook een racist zijn?”

  Beste Jesse

  Lees aub jou degenererende tekst nog eens goed.

  Discriminatie is een van de natuurlijkste reflexen van mensen. Wij tegen Zij. De ene kant van de rivier tegen de ander. Zwart tegen Wit in uw wereld en anders om als je aan de andere kant van de vergelijking staat.

  Beste Jesse Zwart discrimineert het hardst tegen Zwart. Ik heb ooit in Warri (Nigeria) mee moeten maken dat de voorman vermoord werd omdat hij van de verkeerde soort zwarten (Ibo) was.
  Zonder discriminatie waren er veel minder slaven aangeboden op de Afrikaanse kusten want Zwart bood Zwart toch echt te koop aan Zwarte, Arabische en Blanke slavenhandelaren.

  In de DNA stelde gisteren DNA lid Gonzalves(Coronie) dat 99% van de grappen in Suriname over Coronianen zou gaan. Is grappen maken racistisch of discrimiterend.

  Beste Jesse u bekijkt alles door een racisme bril. Dat zegt veel over u zelf.
  Om te kunnen bepalen of iets discriminerend of racistisch is moet u de bedoeling kunnen vaststellen.


  Maak melding

 22. @ Smatje alis Smatje09 alis Surinette,

  Jij moet toch echt de laatste zijn die durft het woord discriminatie in de mond te nemen of erover te schrijven.
  Als Smatje09 heb jij je op het forum in verschillende topics zeer discriminerend en vernederend uitgelaten over hindustanen.
  Hindustanen zijn de dalits, de kuli’s en de honden van Suriname en overal op de wereld waar ze wonen.


  Maak melding

 23. Panli, maak je er een creool toestand van? Ik woon al meer dan 45 jaar in Nederland en in de 18 jaren in Suriname ben ik meer gediscrimineerd dan hier. En weet je door wie? Door hindoestanen. Als kind had ik Hindostaanse vriendjes en vriendinnetjes, maar als we ruzie kregen, werd ik een aap genoemd door de ouders. Gelukkig heb ik mijn gezond verstand weten te behouden en heb nooit alle Hindoestanen daar de schuld van gegeven. Dus stop met generaliseren en gebruik je energie om iets van het land te maken in plaats van verdeeldheid te zaaien. Boerietjie gedrag noem ik dat.☀️🌻☀️


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.