zondag, oktober 24, 2021
HomeFotoMinisters bezoeken hun oude buurt Abrabroki

Ministers bezoeken hun oude buurt Abrabroki

-

- Advertisement -

Ministers Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling en Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken in Suriname, hebben zaterdag een bezoek gebracht aan de volksbuurt Abrabroki. Zowel Dikan als Noersalim zijn geboren en getogen te Abrabroki en keren nu terug naar hun jeugdbuurt, om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling daarvan.

- Advertisement -

De beide bewindsmannen waren er op uitnodiging van de ‘Stichting Ontwikkeling Abrabroki en Omgeving’. Ze hebben de aanwezigen, overwegend jongeren(FOTO), een hart onder de riem gestoken en opgeroepen zich te blijven focussen op onderwijs als een middel om de vicieuze cirkel van armoede te doorbreken.13 REACTIES

 1. Ben erg benieuwd met welke ontwikkeling zij zich gaan bezig houden? Hebben de mensen er baat bij?Buurtpreventie tegen onfrisse figuren die de buurt onveilig maken? Het plaatsen van camera’s in de straten.Want de buurt die je als kleine jongen verlaten heb dat vindt je niet meer terug. De goede ouden tijd waarin er rust en vrede bestond en veilig wonen. Nu ben je verplicht je huis te voorzien van dievenijzer dus wonen in je eigen gevangenis. Achter de tralies. Onderwijs? Hopelijk lukt het hun,want voor roven en.moorden heb je geen scholing nodig
  Aan armoede kun je zeker iets doen.Scholing is inderdaad nodig en je verder op hoognivea te ontwikkelen.Sommige mensen denken dat je na je 20ste levensjaar je uit geleerd bent. Juist dan moet je doorzetten om een hoger niveau te bereiken. Hoop dat dit de 2 heren lukt.


  Maak melding

 2. Eén ding is zeker als je in een pras óso hebt gewoond.De geur van van de erf privaat raak je nooit meer kwijt.Je draagt het overal met je mee.En natuurlijk het beeld als je ooit door de bril hebt gekeken .
  En Abrabroki zat vol met erf huizen.


  Maak melding

 3. beerput lijkt geopend te worden en door .. wie ..

  wordt tijd, dat hij zelf zijn eigen ,, beerput,, open maakt..

  je bent ,, pres,, en je durft geen verantwoordelijkheid afteleggen in het parlement waar jou regering zit,, maar gaat wel in de club huis staats zaken bespreken..

  wat voor soort lijder ben je dan..

  als ik lid wad was, van deze bende zou ik als eerste heel hard weg lopen en nooit meer mijn gezicht laten zien uit schande..


  Maak melding

 4. Eigenlijk zouden deze twee paars verworden klootzakken gewoon uitgejouwd moeten worden, want na zevenjaren mpp ddb aan het bewind is de situatie erger dan voor de onafhankelijkheid. Ndp wang mpp vervloekte criminele partij en allen die het beleid uitmaken zijn grote mpp ddb besmette poepvliegen en parasieten die stinkend rijk corrupt verworden. Geen enkele ontwikkeling hebben deze twee paarse klootzakken met zich mee gebracht, alleen paarse loze beloften. Oma nanga opa taki, heel veel oerdomme paarse verworden ndper’s leven te Abrabroki en dagelijks komen ze eten bedelen bij oma. Ma geen ene moer krijgen ze want daarvoor moeten ze bij de duivel ddb wezen.


  Maak melding

 5. Alsof onderwijs de visuele cirkel van armoede doorbreekt, juliie paarse ratten moeten snel oprotten om die visuele cirkel van armoede te doorbreken, daar jullie zelf de veroorzakers zijn van die armoede.


  Maak melding

 6. dikan zijn smjoel is niet te vertrouwen. zelfs in das en jas zou ik hem van mijn erf schieten. pa-ye ernaast is gewoon een meeloper en lacht als een gespleten tong slang, net als somo.


  Maak melding

 7. Ik ben niet van abra broki maar van abra abra broki (Ramgolamweg). Dat was en is nog steeds een echte getto. Toch ben ik goed terecht gekomen. Hoe? Niet door de politiek, maar op eigen kracht. Ik heb dus geen boodschap aan politici die mooi weer komen spelen in de getto. Ook Laurens Neede (Lover), Chas Mijnals en ik denk ook DDB hebben in de getto gewoond. Deze jongens hebben de getto verzaakt. Ze dachten later, toen ze de kans kregen, alleen maar aan hun eigen zak.
  Mijn advies aan de jongeren uit de getto: Reken nooit op anderen en in geen geval op politici. Ga op eigen kracht verder. Je hebt natuurlijk geluks- en ook pechvogels. Het zal zeker de geluksvogels lukken om de getto te ontvluchten. Het is mij gelukt door hard te vechten en niet door hulp van politici. En als het mij lukt zal het jullie ook lukken. Ik zit wel met een probleem en dat is: je kan iemand wel uit de getto halen, maar je kan de getto niet uit de persoon halen. Ik heb dus altijd aan de getto gedacht en ik had ook grootse plannen om de mensen uit de getto te helpen. De beste hulp is door ze goed betaalde banen te geven. Alleen heb ik nooit de kans gehad om mijn plannen te verwezenlijken. Dus mensen uit de getto: er zijn mensen die denken aan uw belang, maar niet de kans krijgen. Het spijt mij dat ook ik de getto heb verzaakt.


  Maak melding

 8. @ John,
  Je hebt gelijk !! Waardering voor jouw inzet en doorzettingsvermogen! Jeugd van Latour, Nieuw Weergevondenweg kunnen een voorbeeld nemen aan jouw
  positieve benadering ! Misdaad loont op de lange duur !!Wel je positieve inzet!!
  A No Mie, wang tak so, maar so dem bigie-sma leer mie !
  Dat zie ik ook bij vele Javanen en Hindostanen !!
  Helaas, bij de binnelandbewoners(Djoeka’s) schijnt deze regel niet op te gaan ! sarie foe Abra-broki nanga Latour met dit soort bewoners !!


  Maak melding

 9. Wanneer ik zo naar de lachende gezichten kijk, van de koke generaties, en dat van de buikriem, dan komt t wel goed met Su. Ze hebben de wijsheid in pacht.
  Nu nog die eerbied opbrengen, voor wat Paramaribo ooit was; En door kaffers is te niet gedaan!


  Maak melding

 10. Ik ben geboren onder een boom in een koffie plantage in commewijne. Mijn ouders waren arm en hadden geen geld en ook geen eigen huis. En ze konden niet eens lezen en schrijven en ze spaken alleen hun eigen taal. Maar toch konden ze hun 13 kinderen allemaal goed opvoeden en naar school sturen. Al de 13 kinderen hebben nu goed en rijk leven . Maar waar zouden deze 13 kinderen nu terechtkomen als ze opgevoed zouden zijn door een ouder en meestal door een moeder. Maw; Armoede in Suriname is vaak veroorzaaakt door gezindsvorm van een ouder(moeder). In het gezin in deze gezindsvorm is altijd alles behalve vadersrolmodellen om kinderen prestagie , discipline en leren om eigen cent te verdienen op een eerlijke en fartsoenlijk manier. De kinderen kennen niet eens wie de verwekkers zijn Het is neks no fout maar sarie torie toch dat vrouwen en mannen dat niet eens door hebben.
  De ministers moesten bij de kinderen zijn maar bij de vrouwen en de mannen dat fatsoelijk gezindsvorm( gezin bestaat uit vader en moeder) heel belangrijk om de kinderen van de armoede te redden,.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.