Campagne voor werving bloeddonoren in Suriname

7
Campagne voor werving bloeddonoren in Suriname

Bloed geven is een daad van liefde zegt men vaak. En de Surinaamse Ziekenhuizen zijn naarstig op zoek naar meer bloed en bloedproducten om aan de vele aanvragen te voldoen. De Rotar act club Paramaribo is daarom een bewustwordingscampagne gestart onder de Surinaamse gemeenschap om meer bloed donoren te werven voor de Nationale Bloedbank. Om meer inhoud te geven aan dit project is de Nationale Bloedbank gevraagd om mee te helpen dit tot een succes te maken.

De gemeenschap moet ervan bewust worden dat bloed doneren een eenvoudige manier is om levens te redden. Echter de bloedbank telt tot op heden slecht 6500 donoren. Er wordt middels bewustwordingscampagnes als deze, ernaar gestreefd mensen te bewegen zich op te geven als bloeddonor. De Surinaamse bloedbank streeft naar 7000 bloeddonoren om in de behoefte van de verschillende ziekenhuizen te voorzien. De situatie zoals het nu is, is dat als een ziekenhuis 10 zakken bloed aanvraagt per dag er maar 3 zakken geleverd kunnen worden. En dat is heel erg weinig.

Vandaar dat mensen tijdens deze campagne worden opgeroepen zich te melden om bloed donor te worden. Ben je tussen de 18 en 55 jaar, weeg je minimaal 55 kilogram en je bent gezond dan kan je bij de bloedbank langslopen om deze daad van liefde naar je medemens te voldoen. Na een goed gesprek en enkele bloedtesten wordt u na goedkeuring opgeroepen om uw eerste zakje van 450 cc af te leveren. Het kost je niets dan een klein beetje tijd en het doet ook geen pijn.

Deze bewustwordingscampagne van de Rotar act club voor bloed doneren gaat door tot en met maart van dit jaar.

Photo credit: bogers via photopin (license)

7 REACTIES

 1. Hopelijk worden er geen grove fouten gemaakt. Alertheid is geboden en hygiënisch werken. Elke donor screenen op HIV en AIDS en andere chronische ziekten cq Tropische ziekten om onnodig slachtoffers te voorkomen. Hepatitis A B en C. Onze kleine schattige baby’s hebben al het leven gelaten.


  Maak melding

 2. Wanneer je naar de poster kijkt zie je al waar deze Campagne al verschrikkelijk faalt. Degene op de poster die bloed afneemt heeft nieteens handschoenen aan.Onhygiënisch werken. Bij het bloedafnemen prik je wel een bloedvat aan.
  Niks geleerd van wat de 6 onschuldige baby’s is overkomen wat hygiëne betreft. Weten ze ook wel wat desinfecteren van de huid met alcohol betekent voor je een bloedvat aanprikt. Ik schaam mij verschrikkelijk voor deze technische handelingen die een ieder hoort te weten die in de zorg werken.Roekeloosheid en onetisch gedrag moet uitgebannen worden.


  Maak melding

 3. Zou voor geen 100.000 euro een naald van een ziekenhuis uit Dubai (van misikaolokeba) in mijn aderen willen hebben om bloed te doneren.

  Straks heb je HIV van een javaanse motjo met tatooage op haar schouderblad.


  Maak melding

 4. Klopt helemaal wat Prakserie aanhaalt.
  Nu valt het op onhygiënisch werken. Wij kunnen wat van elkaar leren.Alertheid is hier aan de orde.


  Maak melding

 5. Geerlings-Simons als arts moet een wet voorstel indienen dat de rechter een gevangene kan veroordelen tot het periodiek afstaan van bloed.Zo kunnen ze,de gevangenen, een beetje van hun schuld aan de gemeenschap voldoen.
  Wat Miranda doet om gevangenen te werk te stellen mag niet.Rechter moet iemand daartoe veroordelen.Vroeger werd het openbare te werk stelling genoemd.Kon je de gevangenen de straten zien onderhouden.[in blauwe kleding]


  Maak melding

 6. Bijna iedereen in Suriname is een patient,
  Nu kan je toch geen bloed tappen van deze patienten om anderen ermee te besmetten!?
  Bij kans een ieder in Suriname lijdt aan 1 of ander ziekte ,er is geen genezing mogelijk ,specialisten zijn er niet,apparatuur om diagnosis vast te stellen zijn er niet ,een ieder zijn leven hangt af van donaties,
  Nee Suriname is geen gezond land meer.


  Maak melding

 7. Even, hoe zit het met straffen van de dood van de Baby”s
  Niemand die daar iets van zeg, Je Baby is door schuld overleden, hoe erg is dat, het is een Baby en niet 1 en we gaan weer over opporde van de dag


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.