Surinaams project Islamic Development Bank geplaagd door rechtszaken

17

PARAMARIBO, 22 jan – Een reeks rechtszaken tegen vermeende onrechtvaardigheid stagneert een project van de Islamic Development Bank, IsDB. Dit meldt de Ware Tijd. De Project Management Unit, die het project leidt, krijgt ook nog belangenverstrengeling in de schoenen geschoven. Het Health System Strengthening Project is eerder onder vuur genomen in het parlement. De bank heeft er miljoenen dollar voor gereserveerd, maar eist nu correcties.

Met het geld zou onder meer het Academisch Medisch Centrum Suriname worden gebouwd. Suriname heeft een nieuw ontwerp op tafel gelegd. Dit ontwerp wijkt af van de oorspronkelijke bouwtekening. De bank eist dat het project voor het medsich centrum opnieuw geschreven wordt. Voor de bouw van zeven poliklinieken wordt geëist dat de aanbesteding opnieuw plaatsvindt.

Aanleiding is de bevinding van het projectmanagement dat er gefraudeerd is. De benadeelde aannemer eist genoegdoening bij de rechter. Ook het architectenbureau dat de ontwerpen verzorgde en de leverancier van bouwmaterialen hebben rechtszaken aanhangig gemaakt. Projectmanager Lothar Boksteen vreest dat er weer veel tijd verloren zal gaan als procedures overgedaan moeten worden.

Bekijk ook:


17 REACTIES

 1. Onderzoek journalisten ,,waar blijven jullie ,dit moet niet door de regering uitgezocht worden maar door kritische vragen te stellen .
  2018 het jaar van de waarheid ,het stinkt een uur in de wind in Suriname
  We stonden er bij en keken er naar dit is ziekelijk


  Maak melding

 2. Zoals gebruikelijk in Suriname hebben zich koeparie’s geposteerd rond dit project.
  Het nieuw ontwerp waarbij er zonder reden wordt afgeweken van het oorspronkelijk ontwerp laat bij de Islamic bank alle alarmbellen rinkelen want dat is een vaak gebruikte methode om corruptie te kunnen plegen.


  Maak melding

 3. Zij denken dat Islamitische bank gek zijn!ze denken weer aan jang patoe ,snel wat zakken vullen.aanbesteding wordt opnieuw gehouden openbaar en duidelijk.


  Maak melding

 4. En als nu blijkt dat er weer top fraude aanwezig is wat dan?
  Hopelijk stopt de Islamic Development Bank geheel met de financiering van deze projecten totdat de bovenste steen naar boven komt


  Maak melding

 5. Het is nooit anders geweest. Wij surinamers zijn met de paplepel ingegoten om een ieder op te lichten.
  Wij denken dat wij het beter weten dan de rest van de wereld en in het bijzonder wij weten het beter dan al die k.u.t.surineds.
  En hier wordt het bewijs geleverd dat wij een ieder die wij tegen komen kunnen oplichten.
  Jammer, jammer en nog eens een keer jammer.

  Tjee


  Maak melding

 6. Off topic

  AMSTERDAM – De partij Bij1 van Sylvana Simons valt verder uit elkaar. Opnieuw is er een kandidaat-raadslid opgestapt.

  Dit keer gaat het om Naomi Doevendans, die op haar Facebookpagina aangeeft zich terug te trekken uit de lijst van Bij1. De ex-dakloze wil niet aangeven wat de reden is van haar vertrek bij de nieuwe partij, die afgelopen maand fikse partijcrises meemaakte.

  In januari stapten ook zelfbenoemd oud-psychiater Cailin Kuit en buschauffeur Bob Schoute op. De eerste kwam in opspraak toen bleek dat zij loog over haar werk als ’psychiater’, terwijl ze nooit ingeschreven heeft gestaan in het artsenregister. De artsenfederatie KNMG dreigde daarop met aangifte en wilde opheldering van Sylvana Simons. Schoute stopte om persoonlijke redenen.

  Pikante foto’s:

  Later waren er twijfels over kandidaat Ana Paula Lima, van wie zeer pikante foto’s op prostitutiewebsite Kinky.nl verschenen. Zij verklaarde dat het om een vals profiel ging. Op een site voor prostitueebezoekers zijn echter klantrecensies te vinden van recente datum. Bezoekers verbazen zich over het feit dat het profiel opeens is verdwenen van de site. Een van de tevreden klanten stelde vast dat de profielfoto’s kloppen met wat hij in werkelijkheid aantrof.

  De nu opgestapte Doevendans gaf eerder nog aan middels ‘privilegetrainingen’ mensen te willen laten verenigen. “Voorheen was de politieke wereld niet aan mij besteed, daar zij een inclusief plan van aanpak miste. Ook de normalisering van discriminatie, de propaganda en de onwetendheid hielden mij op een zekere afstand.”

  ’Campagnemanager’ Chihiro Geuzenbroek van Bij1 is onbereikbaar voor commentaar.

  Bij1 doet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam op 21 maart

  ===================================

  Mochten er mensen zijn die overwegen op de partij van Mevr Simons te stemmen, bezint eer ge begint. Deze partij is bad news !


  Maak melding

 7. Ik snap die ossen niet meer als ze willen dan geven ze het gebouw hoe dom kan je zein omt kantoren die meer op drengen in lokatie zijn gaan ruilen wat hebben ze betaald voor de grond waar ze nu zijn ? En waar om heb je toen niet gezeg ik geef je de tegen waarde in trein toen ze kunnen weer niet denken ze mogen met zijn allen achter paarden gaan staan en zijn start trekken dan worden ze wakker van die trap die ze krijgen stomme ossen .


  Maak melding

 8. Dem mang van IsDB, zijn niet gek ! Ze werken met miljarden en weten precies hoe het toegaat in Ontwikkelingslanden !
  daarom double-check !! Ze zijn niet omkoopbaar met een bleu-label; hooguit met 7-maagden !! En die zijn niet te vinden tegenwoordig in Suriname !!
  Boksteen dacht ook een njang te maken met een nieuw ontwerp,dus zoveel manuren weer erbij !!


  Maak melding

 9. Alle deals met de grote financiers vallen door de mand.

  Wie hoort er nog wat over Dailin X, of over het ziekenhuis Wanica, of de bouw voor de AdeKUS of de Wakay pompen uit India. is het ziekenhuis in Albina al in gebruik, etc., etc.

  Al deze partijen vereisen gevalideerde documenten en geen door Pengel, Miranda, Adhin of Hoefdraad bevuild toilet papier.


  Maak melding

 10. Wederom is aangetoond dat men met Surinamers geen zaken moet doen en geen afspraken kan maken…het was, is en blijft een volk van leugenaars, bedriegers, oplichters en wanbetalers.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.