Surinaamse regering wil oud gebouw Amerikaanse ambassade

36

PARAMARIBO, 18 jan – De regering is geïnteresseerd in het voormalige onderkomen van de Amerikaanse ambassade. Dit meldt het Nationaal Informatie Instituut, NII. Het gebouw staat vis-à-vis het Dr. Ir. Franklin Essed gebouw, waar onder meer de vicepresident kantoor houdt. Intussen zijn al stappen ondernomen om een ruil aan te gaan. Als Surinaamse inzet gelden enkele panden van het ministerie van Justitie & Politie.

Welke panden worden ingezet wordt nog overwogen. De bedoeling is het ministerie van Justitie & Politie en andere overheidsdiensten zoveel mogelijk in één pand te huisvesten. Dat moet “de dienstverlening naar de gemeenschap optimaliseren.” Het gebouw waar de Amerikaanse ambassade in gehuisvest was, lijkt daar geschikt voor. Voor de ruil is al een intentieverklaring met het Internationaal Bemiddelings Bureau opgesteld.

Dit particuliere bureau beheert het voormalige ambassadegebouw. De ministerraad heeft intussen de concept-intentieverklaring goedgekeurd. Dit in ruil voor diverse panden van het ministerie van Justitie en Politie. Intussen is een commissie ingesteld voor onder meer het identificeren en taxeren van de waarde van de terreinen van het ministerie van Justitie & Politie. Ook moeten de respectievelijke waarden van de gebouwen tegen elkaar worden afgewogen.


36 REACTIES

 1. Dit is me goed lachen voor de dag
  Het geeft niet in welke pand of panden de politie is gehuisvestigd,in het gebouw van de oud amerikaanse ambassade of waar ze heden zijn.
  ,ze zijn niet in staat de vele berovingen ,kortom ze hebben geen antwoord op de toenemende criminaliteit in Suriname.


  Maak melding

 2. Terug naar het verleden toen er geen geld was. Ruilhandel. Opa taki ndper’s olv de grootste misdadiger ddb willen het wiel opnieuw uitvinden. oma taki en al die idioten die ddb adviseren hebben het paarse kromme wankelende wiel sinds 2010 als rad die oerdomme paarse debiele ndper’s draaiende moeten houden……..ddb.


  Maak melding

 3. Zijn er wel genoeg parkeerplaatsen daar ??
  “Kroesoe” zei indertijd “over mijn dead body” geen weg omlegging aldaar bij de Amerikaanse Ambassade ! Deze oude “lulzak” denkt nog steeds dat NPS zijn eigendom is,getrouwd met zus van Soemita, is hij de adviseur van pae-Soemita!!
  Oude ,geboren en getogen buurtbewoner !!


  Maak melding

 4. Het wordt een puinhoop daar met het parkeren. Bij die sporthal parkeren ze lukraak op de Wanica straat met alle hinder voor het verkeer. Komt dit er ook nog bij. Daar is weer niet over nagedacht wat de gevolgen zijn voor het parkeren, verkeer en overlast. Third world; eerst doen dan denken.


  Maak melding

 5. Gek dat iedereen over Ray valt terwijl het verheerlijken van de nazipraktijken van Hoofdverdachte kennelijk niet opvallen. Lijkt wel de wedergeboorte van Hitler ( “ze zouden netjes in de rij mogen staan in de douche, net als in 1945”).
  Dat dit allemaal wordt getolereerd. SCHANDALIG!!


  Maak melding

 6. Horen zeggen/lezen is nog geen harde feit dat hetgeen gehoord/gelezen is ook op waarheid berust.

  Er worden veel aannames en ongenuanceerde uitspraken gemaakt/gedaan. Het is een virus waarmee velen zijn besmet om zomaar de naam en faam van een ander te besmeuren.

  Dat Ray een Noordzeekwal en oplichtster is en vele schulden heeft openstaan, neem ik daarom met een grote korrel zout.


  Maak melding

 7. @ Parbo,

  Iedereen heeft het recht om zijn/haar mening te geven.
  Dat is nog geen reden om iemand uit te schelden en hem/haar van deze nieuwssite weg te jagen.

  Ray mag dus elke dag, ook al is het 100 keer, zijn mening over Bouterse en de regering geven.
  Als het je niet bevalt, ga er dan tenminste als een kerel mee om.


  Maak melding

 8. Ze zullen niet zomaar iets roepen Jiyani

  En het is niet voor het eerst dat ik dit lees. Velen voor hun hebben hun beklag al gedaan over Ray (m/v * doorhalen wat niet van toepassing is)
  en geroepen dat de halve Bijlmer en de rest van NL nog geld van dr krijgt. Waar rook is is vuur.


  Maak melding

 9. Awari,
  Het kan ook zomaar zijn dat ze elkaar maar napraten of dat het een en dezelfde persoon is die onder verschillende namen hier zijn gal spuit.
  Maar het kan ook waar zijn.
  Wat Jiyani schrijft is dan ook naar mijn mening geheel juist:

  “iedereen heeft het recht om zijn/haar mening te geven.
  Dat is nog geen reden om iemand uit te schelden en hem/haar van deze nieuwssite weg te jagen”

  En zo is het maar net


  Maak melding

 10. Een Volk Dat Voor Tirannen Kiest Zal Meer Dan Lijf En Goed Verliezen Dan Dooft Het Licht…

  Wat Surinamers kunnen/moeten leren van 25 februari 1980, 8 december 1980, Moiwana86moorden, Regering Wijdenbosh/een regering onder bevel van ddb, Regering ddb 2010, regering ddb 2015 tot heden, smeergelden Ballast Nedam van de Wijdenboschbruggen, 400 niljoen Nfl dat Nederland tussen 25 februari 1980 tot 8 december 1980 uit de verdragmiddel aan Suriname overmaakte en in zakken van ddb en gangsters verdwenen, cocaïnedoorvoerland naar Europa en USA, militairen aan de macht, mensen angst aanjagen, corruptie, gewijzigde amnestiewet, enz, is hoe het niet hoort te zijn in een democratische rechtsstaat.

  Hopelijk dat dit gebeuren, dit stukje geschiedenis,, deze periode een heel wijze les voor Suriname en de Surinamers zal zijn, een vingerwijzing om waakzaam te te zijn, waar naar ze altijd zullen terug verwijzen en de democratische rechtsstaat in Suriname stand zullen laten houden.

  Eens Maar Nooit Weer.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 11. Een positief teken aan de wand als de overheid het voornemen heeft om het oude pand van de Amerikaanse ambassade te kopen. De inkomsten van de staat nemen weer toe. De olie- en goudprijs is stijgende en de overheid krijgt meer financiële armslag.

  Op de website van van RT (Rusia Today) is te lezen dat deskundigen een overstap zien van beleggen in crypto currency Bitcoins naar goud. De vraag naar goud doet de goudprijs stijgen. Natuurlijk zijn dit positieve ontwikkeling voor de economie van Suriname. Zie: rt.com/business/416257-bitcoin-crash-gold-investors/


  Maak melding

 12. De UITGAVEN van de Paarse regeringsclan zijn NOG STEEDS te HOOG ! Vandaar een NEP-ollo-ollo-begroting !

  Zelfs al stijgt de olieprijs iets, de UITGAVEN van Opa Desi en clan zijn VEEL TE HOOG !

  De circa VIJFDUIZEND door Desi, nieuw aangestelde ambtenaren vreten een groot deel van elk budget op,

  Tel daarbij op het door Desi ver-twintig-voudigde Kabinet vd President, dat ook al ruim 400 MILJOEN opslokt en u begrijpt dat HEEL VEEL GELD van de Srananmans wordt VERKWANSELD door de Paarse gang !

  De hoge kosten van Paarse CORRUPTIE en van gepresenteerde tientallen NEP-PAARSE-PLANNEN en NEP-PAARSE-PROJECTEN , zijn hier nog niet bij opgeteld !

  Volgens huisslaaf Robje van Opa D, gaat Sranan heel hard VOORUIT !

  Wel huisslaafje, WIJ ZIJN FAILLIET GEMAAKT DOOR OPA D, en door WANBELEID en NIET-TIJDIG betalen, zijn ACHT BABYS in het AZP op jammerlijke wijze OVERLEDEN !

  Ziehier het zeer dramatische gevolg van het voeren van een FINANCIEEL en ECONOMISCH WANBELEID !

  EEN NATIONALE RAMP !
  Terwijl l de Paarse hoofdverantwoordelijke zich stil houdt en mededeelt dat hij rustig slaapt !


  Maak melding

 13. De regering is geïnteresseerd in het voormalige onderkomen van de Amerikaanse ambassade. Dit meldt het Nationaal Informatie Instituut, NII.

  De vraag is waarom is de Amerikaanse ambassade vervangen? Heeft Suriname de nodige kennis om te weten of het gebouw voldoet aan de voorgeschreven voorwaarden. De bouw van het gebouw is zeker niet gebouwd door een herkende aannemersbedrijf. Staat het gebouw nog loodrecht of vertoond deze gebreken van instorten?

  Ga eerst goed na of het gebouw geen gebreken vertoond van instorten voordat men overgaat tot ruil/kopen.

  REGERING JE BENT GEWAARSCHUWD.


  Maak melding

 14. misselijkmakende figuren die met ook maar 1 stukje bewijs posters als Ray hier zwart proberen te maken , omdat deze dame het lef heeft onomwonden hier haar mening over het falen van de de huidige regering Bouterse weer te geven, geeft trouwens wel aardig het niveau van de paarse ratten en kakkerlakken hier weer, andere betiteling kun je moeilijk hebben voor dit laag bij de grondse volk, triest.
  Kijken waar ze nu weer mee komen, nergens op gebaseerde laster, voortkomend uit hun getroebleerde bovenkamer veroorzaakt door boutisme gepaard gaande met een paars virus


  Maak melding

 15. Ree@ awari@

  Jullie zeggen waar rook is vuur, nou is het maar net wie het vuurtje opstookt,gezien wat er in Suriname gebeurd is dat niet hoogstaand ,


  Maak melding

 16. @ Atheïst,

  Er worden veel aannames en ongenuanceerde uitspraken gemaakt/gedaan. Het is een virus waarmee velen, ook jij dus, zijn besmet om zomaar de naam en faam van een ander te besmeuren.


  Maak melding

 17. @ Ree,

  De pot (Ree in dit geval) verwijt de ketel (in deze Haco) dat ie zwart ziet.
  Nu maar hopen dat Ree begrijpt wat ik met bovenstaande gezegde bedoel.


  Maak melding

 18. Para Koranti je hebt geschreven dat de bouw van het gebouw zeker niet gebouwd is door een herkende aannemersbedrijf. Staat het gebouw nog loodrecht of vertoond deze gebreken van instorten?

  Je bedoelt een erkend aannemersbedrijf i.p.v. herkend?


  Maak melding

 19. De intelligentsia van de waterkant gaat een persoon onder vuur nemen (te walgelijk voor woorden)terwijl het om een gebouw gaat waar deze regering interessen in heeft ,waarom ? Joost mag het weten. O ze gaan de politie huisvesten en wie gaat het betalen ,er is geen geld , ze kunnen de ziekenhuizen niet meer betalen leraren bedelen om hun salaris politie moet herhaaldelijk om hun geld vragen strak komen de militairen ,dan is de beer echt los


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.