Cipiers helpen Korps Politie Suriname orde handhaven

12
Korps Politie Suriname vindt drugs tijdens invallen

PARAMARIBO, 18 jan – In 2017 zijn gevangenbewaarders ingezet bij het handhaven van de publieke orde en veiligheid. Dit meldt de Ware Tijd. Het is een unicum. Het Korps Politie Suriname, KPS, komt manschappen tekort. De gevangenbewaarders hebben mee geholpen bij het surveilleren. Hoewel het niet eerder is voorgekomen, staat de wet de inzet van gevangenbewaarders niet in de weg.

Gevangenbewaarders beschikken over een algemene opsporingsbevoegdheid, net als politieagenten. Met militairen die ook bij politiepatrouilles assisteren, is dat niet het geval. Het aantal surveillances is opgevoerd om de criminaliteit terug te dringen. Vorig jaar is het dus aardig gelukt, ondanks het tekort aan manschappen. Ook het gebrek aan materiaal en materieel heeft een verbeterde aanpak van de misdaad niet verhinderd.

Dat er verbetering is opgetreden, valt af te lezen aan de afname van het aantal misdrijven. Die zijn verminderd naarmate het jaar vorderde. Het heeft kennelijk indruk gemaakt op de zware jongens. “Zoals zij hun strategieën hebben, hebben ook wij ook de onze”, zegt politiecommissaris Guno Roosenhoff. Intussen is het korps versterkt met ruim negentig nieuwbakken agenten. Criminele haarden zullen gerichter worden aangepakt.

Bekijk ook:


12 REACTIES

 1. Het is een unicum. Het Korps Politie Suriname, KPS, komt manschappen tekort. Heel veel jongeren voelen er niet veel meer voor om opgeleid te worden als politieagent. Na cowboymonie. De oorzaken zijn legio, maar wat als eerste opgemerkt dient te worden zijn de legio loslopende paarse rovende marionetten in dienst van de grootse dief van het hele land ddb. Nefoe sa lobi lokoe cold case files en 48 hours beng wang trong skowtoe sinds 2010, ma a feit dat deng moro bigi criminelen in de paarse roverheid olv ddb deel uit maken mek eng twijfel. Gasbom-, ketting-, manje-, kleding-, etens-, en awarradieven worden aangehouden, opgesloten en voorgeleidt. De werkelijke grote rovers en dieven die worden aanbeden en vereerd door het oerdom debiel idioot dom slecht paars volk, de ndper’ s. Oma en opa, nefoe taki, dan liever mi e go do wang tra hossel, want lanti no e pai deng egi sma sa a teki in dienst laatstaan. Oma nanga opa taki, mi boi sinds 1980-2000 was het een ellendige tijd voor land en volk, ddb en roversbende blijven zich corrupt verrijken, terwijl de oerdomme mislukte revo aanhangers die paars verarmd zijn en te lijden hebben van hun soso lobi lijder met de dag groeiende is. Tussen 2000 en 2010 hebben Vene en Co. hard hun best gedaan om land en volk rust en stabiliteit te geven. Maar sinds 2010 hebben deze didibri bezeten oerdomme stommelingen wederom de pinarie en vloek ddb en co van 1980 tot 2000 wederom tot tweemaal toe,de vijf gegeven om hen te laten lijden. Oma taki het zal weer 20 jaren duren of langer voordat we weer een regering krijgen als Front. Ondertussen verwordt het met de dag als in Zimbabwe waar de domme aanhangers van de dictator aldaar steeds lelijker op hun pikzwarte neus kijken hoe Roberto met miljoenen us dollars, huizen, pensioen ervan door gaat met hun belastinggelden. Srefi mpp sani e go pesa dja. Ndper’s wo ka. Ndpers oe mpp nefoe klage. Famiri of niet ze hebben gekozen voor ddb moord en roofvloek.


  Maak melding

 2. Er zijn gewoon teveel rovers. Suriname gaat het nooit alleen kunnen, ook teveel roofcorruptie. Cipiers die rovers savonds uit gevangenissen laten gaan en de buit verdelen…

  De hoogste persoon van de veiligheidsdienst met met diplomatieke paspoort betrokken bij drugs, wapens, roof en terrorisme.

  Mijn voorstel 20000 militairen uit China en India op hun kosten. In ruil voor landbouwgrond. Wat er nu zit zal het land nooit kunnen draaien. Er zal alleen maar Afrikaanse taferelen te zien zijn, met criminaliteit, roof, moord, verpaupering, armoede honger gettovorming drugs enz.enz..


  Maak melding

 3. Off topic.

  StarNieuws vermeldt: “Staatsoliefonds financieert toilettengroep OS van Pettenpolder”.

  Dat is iets waar de Surinamers erg goed in zijn; ‘anderen laten schijten’.
  Ette Petten(polder) zoete poepe a ning.


  Maak melding

 4. Een Volk Dat Voor Tirannen Kiest Zal Meer Dan Lijf En Goed Verliezen Dan Dooft Het Licht…

  Wat Surinamers kunnen/moeten leren van 25 februari 1980, 8 december 1980, Moiwana86moorden, Regering Wijdenbosh/een regering onder bevel van ddb, Regering ddb 2010, regering ddb 2015 tot heden, smeergelden Ballast Nedam van de Wijdenboschbruggen, 400 niljoen Nfl dat Nederland tussen 25 februari 1980 tot 8 december 1980 uit de verdragmiddel aan Suriname overmaakte en in zakken van ddb en gangsters verdwenen, cocaïnedoorvoerland naar Europa en USA, militairen aan de macht, mensen angst aanjagen, corruptie, gewijzigde amnestiewet, enz, is hoe het niet hoort te zijn in een democratische rechtsstaat.

  Hopelijk dat dit gebeuren, dit stukje geschiedenis,, deze periode een heel wijze les voor Suriname en de Surinamers zal zijn, een vingerwijzing om waakzaam te te zijn, waar naar ze altijd zullen terug verwijzen en de democratische rechtsstaat in Suriname stand zullen laten houden.

  Eens Maar Nooit Weer.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 5. IN HET KORPS ENDE HELE REGERING BESTAAN UIT ROVERS ……… STRAKS OOK ARRESTANTEN INZETTEN OM DE VEILIGHEID TE GARANDEREN ..BELFORT HEEFT OOK EX JUNGLE LEDEN IN HET KORPS GEZET BOUTERSEN HEEFT OOK EEN DRUGS BARRON ALS VEILIGHEIDSMAN IN DIENST . DUS NA ROVERS E (DRAAI ) SU …..


  Maak melding

 6. Er moet een veel strenger beleid komen in Suriname. Deze actie is niet mis. Nu nog een goede opleiding tot Marechaussee. Zwaar bewapend met een goede neus voor de misdaad.
  Dat er geen materiaal is voor onze jongens is een grote schande. Wel wordt er geld vrijgemaakt voor de gasten die mevrouw Yildiz steeds hier uitnodigd.WIe bekostigt dit allemaal? Dure hotels met champagne.
  Beveiliging, statige auto’s. Nou mevrouwtje
  Yildiz er zijn nog genoeg ezelskarren voor jezelf en je gasten. Pleur toch op.


  Maak melding

 7. Dan zijn er dus gevangenisbewaarders te veel! Dus het personeelsbeleid bij JusPol stinkt ook! En vergeet ook niet dat de politie voor een deel onderdak biedt aan criminelen.


  Maak melding

 8. Citaat: Dat er verbetering is opgetreden, valt af te lezen aan de afname van het aantal misdrijven.

  Grootste onzinnige uitspraken van deze idioot Roosenhoff.
  Elke vindt er een beroving plaats in het land. Overdag zitten de mensen met afgesloten hekken binnen in huis. Zo erg is het gesteld met de veiligheid in het land.


  Maak melding

 9. En welke corrupte benden moet de orde in Suriname gaan handhaven?
  We laten het allemaal gebeuren, wie is er nou laf??????!!!!!!!
  BELFORT DOE HET NOG EEN KEER , DE PRES DE OREN WASSEN,EN NEEM DE DNA VOORZITTER OOK MEE, DIE IS ZONODIG NOG ERGER, JE RAAKT ER AAN VERSLAAFT JENEVER,je moet toch echt gestoort zijn om dit land minister te zijn en die sprookjes te vertellen en dat er ook nog een groep is die dit alles verdedigd, je ziet wat er van komt.
  Maar goed je krijgt wat je vraagd


  Maak melding

 10. Costa Rica heeft in 1948 het leger afgeschaft. Dit is toen samen met de nationale politie een militie geworden dat zorgt voor de binnenlandse veiligheid.

  Laten we dit in Suriname ook doen


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.