Ziekenhuisbacterie vermoedelijke oorzaak babysterfte in Surinames AZP

20

PARAMARIBO, 16 jan – Maar liefst acht zuigelingen zijn de afgelopen dagen overladen in Surinames grootste ziekenhuis. Alle sterfgevallen werden geregistreerd op de intensive care voor pasgeborenen van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, AZP. Volgens Maureen Wijngaarde-van Dijk, topfunctionaris van het ministerie van Volksgezondheid, zijn de baby’s vermoedelijk aangetast door een ‘zeldzame’ ziekenhuisbacterie.

De conclusie volgt op een intussen ingesteld ‘diepgaand’ onderzoek. “Het onderzoek kijkt naar alle mogelijke oorzaken van deze sterfgevallen, zodat het ziekenhuisde situaties die hebben geleid tot de sterfgevallen kan weghalen. Niet slechts voor nu, maar ook om ze in de toekomst te voorkomen”, zegt Wijngaarde-van Dijk tegenover de Times of Suriname. Bij het onderzoek zijn verscheidene disciplines betrokken.

Om niet over een nacht ijs te gaan, zijn zoveel deskundigen aan het werk gezet. Het betreft onder meer de afdeling Infectiepreventie van het ziekenhuis en infectiologen. “Ook een ziekenhuishygiënist, kinderartsen, verpleegkundigen en vrouwenartsen zijn betrokken geweest bij het onderzoek”, aldus Wijngaarde-van Dijk. Voorlopig worden geen kinderen meer opgenomen op de intensive care.

20 REACTIES

 1. Het moorddadig regime olv Desi, jenever Simons en kes kesi Misikaba werkt door tot in intensive care van baby’s.

  Bouta, zakka kaolo vernietig A kondre


  Maak melding

 2. Het komt ervan als men niet kan inzien dat men met mensen te maken heeft.DE REGERING MOET MET DE MEESTE SPOED VERTREKKEN OF WEGGEJAAGD WORDEN ….. DIT GAAT NU WEL TE VER. BABYS GAAN DOOD . IS HET NIET ERG GENOEG……OH.


  Maak melding

 3. Liever houdt minister pengel zijn mond want volgens pengel gaat het altijd goed met de gezonheidszorg …volgens bouta gaat het goed met su ….volgens hoefdraad gaat het goed met de economie van su…..volgens dikan gaat het goed met het binnenland van su….. volgens doksen goudsector ok…….VOLGENS ADBOEL IS ALLES OK STABIELE KOERS ZEGT HIJ ……… DUS VOLGENS NDP…..NEKS NO FOUT ….. NOG 5


  Maak melding

 4. Keskesi Pengel loopt daar rond (zie foto) , maar denkt in zichzelf, deze babies kunnen mij geen mpp schelen, zolang ik maar mijn salaris krijg en in jas & das kan rondlopen en mijn motjos kan betalen.

  koers 1 euro is 9,19 SRD (cambio) welcome in dubai van keskesikeba


  Maak melding

 5. Dat zegt genoeg over het steriliseren van medische instrumenten en de hygiene die daar gepaard mee moet gaan. Opa taki, soso foefoeroe Ddb en duivels bezeten trawanten doe, dat moni no de moro foe bai reinigingsmiddelen. Oma taki, net leki jare tachtig ai go kong, niet eens wc papier beng de na deng ziekenhuis na 1983 tot 1987. Ndper’s zijn de ware oorzaak van de vloek ddb sa e mek deng ka dee nanga dee. Ding ka moro alatta.


  Maak melding

 6. 45% van het budget vreten deze uitvreters op. Zonder blikken of blozen rond de 30.000 US per maand (is inmiddels 223.500,00 SRD) declareren.Lees wel per maand!!
  Soms nog hogere bedragen. Maar O O O wat moeten wij een medelijden met ze hebben……..Vraag ze eens hoeveel ze aan het ziekenhuis betalen omdat ze hun ruimte gebruiken?
  De meeste achternamen eindigen op ….lakh, …singh, …day enz. enz.
  Je mag ze hun vrouw afpakken, hun kids, maar o o o als je aan hun geld komt.

  Medici noemen ze zich zelf. Door de weeks arts in het weekend pandit, kroeg- en maffia/drugs baas.


  Maak melding

 7. De onzin nagelaten wat sommigen als reactie geven. Mijn reactie is dat mijn nicht bevallen was van haar kind die te vroeg geboren was in een kamer met airco geplaats werd omdat de arts niet te vinden was om opdracht te geven dat het kind in de couveuse moest met tragisch gevolg dat kind is overleden ik zeg bij het horen van de naam van deze ziekenhuis als je dood wil kun je je melden bij dit ziekenhuis


  Maak melding

 8. Jong en oud sterft onnodig in AZ. Het uiterlijk van het ziekenhuis is vies.Beschimmelde muren.Het ziekenhuis ruikt van binnenuit ook niet fris. Er wordt niet hygiënisch gewerkt. Het werkssysteem in het ziekenhuis is sterk verouderd uit de jaren 50. Personeel is bang om zijn mond tegen elkaar open te doen wanneer iets fout is gegaan. Broodvrees. Personeel loopt met hun uinformen op straat op de markt. Weten ze wel hoeveel straat bacteriën er in hun uniform gaat zitten die zij meenemen het ziekenhuis in? Wanneer houdt dit op in ons straatbeeld? Dit moet strafbaar zijn. Dat ziekenhuispersoneel hun eigen dienstkledingang moet wassen is schandelijk. Dienstkleding hoort steriel te zijn en hoort niet gewassen te worden door het prasieoso personeel in een tobo met vervuild water. Over hygiëne gesproken dit is ver zoek. Dat mensen besmet raken in de ziekenhuizen huizen komt doordat het personeel.Dodental zal alleen maar meer stijgen. Gooi AZ plat en laat de bakra in samenwerking met de verpleegkundige uit Nederland hier scholing komen geven hoe het hoor. Wij willen Euro dan ook de normen. De shit hier hangt mij de keel uit.
  Leren van een ander is geen schande.


  Maak melding

 9. Hygiene is erg belangrijk.
  AZ heeft een tekort aan schone reserve kleding en inco materiaal.
  Zo kan u helpen voorkomen dat mensen die niet genoeg kleding bij zich hebben naakt in bed liggen.


  Maak melding

 10. Het is te zot voor woorden hoe slecht het met de hygiëne in onze ziekenhuizen is gesteld. Ik zag laatst een paar ziekenverzorgenden /verpleegkundigen op de Centrale Mark en de Zondag markt rond zwalken in hun uniform bah bah bah. Hierna gaan ze werken met alle gevolgen van dien met miljarden bacteriën aan hun uniform.
  Dit noemen ik geen verantwoordelijkheidsgevoel of verantwoordelijk gedrag. Shame on you.


  Maak melding

 11. Ik kan ervan meepraten.Ik heb het ziekenhuis zonder toestemming verlaten met rolstoel richting AJP luchthaven.Aangekomen op Schiphol linearecta AMC.
  Ik zou het in AZ niet halen, waar mijn moeder het niet gehaald heeft bij een eenvoudige bacteriële infectie.
  Ik zal niet in details gaan wat ik allemaal daar heb meegemaakt.
  Mijn hart bloedt.


  Maak melding

 12. Het is duidelijk dat de hygiënische toestanden in de ziekenhuizen tot de middeleeuwen behoren.In geen enkel beschaafd land zie je zorgprofessionals met hun werkkleding overstraat lopen,eve snel in de pauze naar de markt gaan om vis te halen om dan nog terug te keren om de zorg uberhaupt voortezetten.De middelen die uitgegeven worden voor t zogenaamde onderzoek kunnen liever alvast uitbesteed worden aan verbetering van de huidige bananen republiek- achtige toestanden.


  Maak melding

 13. Pengel zegt gewoon bezuiningen op artsen en verpleegsters schoonmaken,krijgen ze vanzelf op hun sodemieter van de bevolking,die vervolgens leidzaam toe ziet hoe alles naar de kloten gaat,zelfs de jongen aanwas (babys)denkna voor je een beroeps groep de schuld geeft die er niets aan kan doen.door nalatigheid van de regering


  Maak melding

 14. Je kunt niet de regering van alles de schuld geven. Dat de ziekenhuismedewerkers met hun uniform over straat lopen waarvan in de buitenlucht miljarden bacteriën huizen en zich op onze kleding hechten is een kwestie van goed nadenken. Ziekenhuizen moeten strengere maatregelen gaan hanteren voor hun.personeel. Gore vieze bende is het in de Gezondheidszorg. Haal mensen uit het buitenland vandaag met hun microscoop dan zullen wij zien wat er op onze kleding zit aan bacteriën


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.