Surinaamse politiebond popelt om werkmilieu te bespreken

17
Politie bus in Suriname
Archieffoto: Politie bus in Suriname

PARAMARIBO, 16 jan – De Surinaamse Politie Bond, SPB, wil nog even geduld betrachten. Een eerste poging om een ingediend wensenpakket te bespreken, heeft geen resultaat opgeleverd. Minister Ferdinand Welzijn die waarneemt op Justitie & Politie, houdt zich stoïcijns doof. Welzijn heeft niet gereageerd op een schriftelijk verzoek van de vakbond. Er moet zo snel mogelijk worden gesproken.

Er is haast bij . Toch wil de SPB zich niet scharen in de rij van ontevreden groepen en beroepsgroepen. Sommige van de onderdelen in het wensenpakket golden al lang als sociale of beroepsvoorziening. Het gaat dan onder andere om vrije geneeskundige behandeling. Of kledinggeld voor recherchediensten. Door verontachtzaming zijn deze voorzieningen gaan verwateren. De vakbond eist herstel.

Een heikel punt vormen zeker de salarissen. “Toen het financieel goed ging met het land, heeft niemand omgekeken naar de politie”, zegt SPB-bestuurslid Sergio Gentle tegenover de Times of Suriname. Maar ook de werkomstandigheden moeten dringend besproken worden. Het betreft onder meer de huisvesting van politieagenten buiten Paramaribo. Ook de kwaliteit van materiaal en transportmiddelen laat veel te wensen over.

17 REACTIES

 1. Ze hebben eerst massaal NDP gestemd en flink geprofiteerd en “gedeclareerd” .. nu is de pot leeg en dan willen ze bespreken … iedereen die NDP heeft gestemd moet nu niet gaan janken, ze hebben er zelf voor gekozen.


  Maak melding

 2. En zo gaat het in Suriname.I
  Er is geen eenheid in Suriname.Niemand is tevreden doch niemand is bereid samen te komen.Surinamers houden van kreperen en ze moeten blij zijn want de lijder van Suriname doet precies waarvan de surinamers houden..hij laat ze kreperen.De surinamers houden van kreunen maar mekaar steunen…laat maar dat laten ze over aan bovennatuurlijke krachten.En bouta is blij hij heeft precies een bevolking die hij hoopte te hebben.Hij heeft de surinamers,ze zijn dom,gauw tevreden gesteld met sprookjes,geen vechtlust,ze zijn liever lui dan moe ,ze zijn niet gemotiveerd,en hebben geen interesse in niets.
  Zeg ze dat morgen een feestje gehouden zal worden en je hoeft ze niet 2x te zeggen want ze zijn daar,vraag je ze om deel nemen aan protest demonstraties,dan zijn ze opeens zo ijverig…hun smoesje…ze gaan werken of ze hebben een heleboel werk te doen.Bouta heeft dit gedrag van de surinamers door en hij naait de surinamers zonder dat ze het beseffen.De crimineel die eerder het hoofdkwartier van de politie in brand had gestoken in die crimineel geloven de poepejantjes van de politie!!


  Maak melding

 3. “Toen het financieel goed ging met het land, heeft niemand omgekeken naar de politie”, ”
  Twee opmerkingen
  1. Waarom toen niet aan de bel getrokken
  2. Nu door onder andere wanbeleid en corruptie er geen geld is kom je met eisen.


  Maak melding

 4. De politie bond kan liever wachten tot de regering de staats eigendommen heeft verkocht.Op het ogenblik heeft de regering niet eens een cent om uit te geven.
  Wat ze nog aan geld hebben,is bestemd voor kabinet pres.,regering en assemblee.


  Maak melding

 5. Hee Ray.

  Vuile narcist….noordzeekwal…overloper…handophouder en vooral wanbetaler uit de Bijlmer.

  We hebben je door en we houden je in de gaten…noordzeekwal


  Maak melding

 6. De politiebond popelt om werkmiljeu te bespreken, heeft deze bond nog niet door, dat dit paarse geboefte wat nu aan het bewind is, geen haast heeft, kijk maar naar he- t nog te benoemen van een justitieminister, hoe lang duurt het niet, voordat deze vacature is ingevuld, daarbij vergeten ze ook nog hun eigen geschiedenis van de jaren 80 waarbij het hoofdbureau van politie op waterkant is opgeblazen, en collega,s geliqudeerd zijn door deze zelfde paarse ratten die nu de leiding van dit land hebben, en dit land in een financiĕle afgrond hebben gebracht, nee dat popelen om meer salaris zal een grote fiasco blijken, blijven jullie maar hoop hebben, 2020 komt er aan, Dan kunnen jullie weer voor vijf gaan, om deze grootste crimineel van het land te beschermen.


  Maak melding

 7. Ray, gelijk heb je.

  De paarse mensen in Dubai eten en drinken liever zand en slootwater, dan dat ze de hoofdverdachte wegjagen, zoveel liefde hebben ze voor dit uitwerpsel, dat ze verhongeren. Nergens ter wereld komt dit voor, alleen in Dubai.

  In dat geval kan je deze didibri wel volluks ‘president’ noemen, want hij komt hun wensen tegemoet.


  Maak melding

 8. hern vd politie bond u heeft 100% gelijk met uw wensen pakket

  het probleem is dat deze zelfde lijder begonnen is met het politie korps te vernederen en kapot t maken in 1980

  dus ik denk niet dat hij gaat inspelen op uw wenseb\npakket
  vb nog steeds geen minister v juspol
  hoofdbureau v politie stop gezet
  alle voorzieningen kapot gemaakt


  Maak melding

 9. Ray, gelijk heb je.

  De paarse mensen in Dubai eten en drinken liever zand en slootwater, dan dat ze de hoofdverdachte wegjagen, zoveel liefde hebben ze voor dit uitwerpsel, dat ze verhongeren. Nergens ter wereld komt dit voor, alleen in Dubai.

  In dat geval kan je deze didibri wel volluks ‘president’ noemen, want hij komt hun wensen tegemoet. Zal me niet verbazen als je hun vraagt om desi zijn stront te eten en op hun gezicht te smeren, ze zullen het doen.


  Maak melding

 10. Lonny B

  Je komt ogen en oren tekort want er zijn er veel meer dan jij denkt die er net zo over prakizeren als Ray, die beledigingen aan haar adres, zijn uit de mond van dat soort mensen met de hersenen van een eencellige zoals jij, eigenlijk een compliment,


  Maak melding

 11. pikin ingi boi is wel president, hij is de vijand van armoede, maar eigenlijk bedoelt het gedaante, ik ben de president van armoede, dood en verderf. Alles wat ik aanraak sterft en verandert in as.

  Groet Hoofdverdachte,
  tevens President van Armoede , Dood en Verderf.


  Maak melding

 12. Werkmilieu bespreking is dit nieuw. Laatst ben ik aangereden. Mijn auto in de prak. Ik heb 4 uur op de politie gewacht om de schade op te nemen. Na 2 dagen moest ik mij melden op het politieke was mijn procesverbaal nog niet klaar voor de verzekering en na 4 dagen nog niet. Wat een zoootje en ambtenaren gezwets. Je bent gewoon een nummer. Chaotisch gedrag en geen verantwoordelijkheidsgevoel voor de medemens.


  Maak melding

 13. Wanneer je aangereden wordt is dit geen prioriteit voor de politie. Geen tijd voor blikschade. Dit rampetamsysteem is zo verouderd. De politie heeft geen inkt om procesverbalen uit te printen. Dus gaat je aangifte in de wacht. Sarie Torie. Wie zijn de dupe de bevolking. Wat een harteloze toestanden. Terug naar de tijd van de typemachine of gewoon pen en papier pakken na aangifte je papier afstempelen.


  Maak melding

 14. Als de politie bouta en brunsie uitleveren aan frankrijk en ptata kunnen ze rekenen op een vette bonus van 100 miljoen euro’s. Nou reken dat maar hoeveel dat politieman/vrouw is.


  Maak melding

 15. @ Johan,

  Dit gaat niet over de mening van die poenie Ray maar over haar wanbetaalgedrag, het zich verschuilen achter een mannennaam (alsof ze niet zou opvallen) en dr grote bek over dat anderen schulden maken en niet betalen, dat men oplicht.
  In dit geval de dief roept houdt de dief.

  Vraag dr is wie ze allemaal nog moet betalen, wie ze in de schuld heeft geholpen. Weke gezinnen ze allemaal kapot heeft gemaakt. Maar wel hier een grote bek durfen hebben.
  Haar mening intresseert me niet, betalen moet ze….die Noordzeekwal en vooral oplichtster.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.