zondag, oktober 24, 2021
HomeOnderwerpenMaatschappijAntoin Deul weg als directeur van het Ninsee

Antoin Deul weg als directeur van het Ninsee

-

- Advertisement -

De vorig jaar in dienst getreden directeur van het Ninsee, Antoin Deul, is vandaag opgestapt bij het slavernij-instituut. Dat meldt Het Parool. Volgens de krant heeft heeft Deul geen overeenstemming kunnen bereiken met het bestuur van Ninsee over een nieuw contract.

- Advertisement -

Deul was eerst voorzitter en werd in april vorig jaar directeur van het slavernij-instituut, dat onder meer verantwoordelijk is voor de jaarlijkse herdenking in het Oosterpark van de afschaffing van de slavernij in Suriname.

De krant schrijft dat die overstap van een onbetaalde naar een betaalde functie binnen het instituut voor onrust heeft gezorgd. Subsidie voor projecten worden nu deels gebruikt om het salaris van de directeur te kunnen betalen aldus ingewijden tegen Het Parool.5 REACTIES

 1. Ik vond zijn visie over een aangepaste invulling van het kittie-kottie evenement juist een superprogessief standpunt, namelijk 1 dag van bezinning en 1 dag van feestvieren. Dat past niet om aan beide zienswijzen op 1 dag betekenis te geven c.q. vorm te geven. Jammer dat sommige Surinamers niet openstaan voor vernieuwende ideeën en bijna spastisch blijven vasthouden aan oude denkpatronen.


  Maak melding

 2. Ik snap niet waarom Nederlanders elk jaar de Duitsers beledigen door oorlogsslachtoffers te herdenken terwijl men al lang dikke vrienden is met Duitsland.
  Ik snap niet waarom Surinamers van Afrikaanse oorsprong de slavernij herdenken in Nederland terwijl ze ingeburgerd zijn in Nederland.


  Maak melding

 3. Er was binnen het bestuur overeenstemming dat Antoin Deul een betaalde baan zou krijgen. Het is dus vreemd dat hier staat dat dat voor ‘onrust’ heeft gezorgd.

  Antoin Deul heeft het ontzettend goed gedaan. Hij heeft ervoor gezorgd dat de NOS Keti Koti live uitzondt. Hij heeft heel veel geld binnengehaald voor NiNsee, en de Black Achievement Month bedacht. Hij heeft NiNsee weer sterk gemaakt en leek enorm gemotiveerd te zijn om NiNsee op een hoger plan te trekken na jaren van problemen. Misschien is hij te succesvol geweest?

  Is er jaloezie ontstaan bij bestuursleden….? Roken ze macht?

  Dit is voor alle Nederlanders een groot verlies…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.