maandag, december 4, 2023
HomeNieuws uit SurinameSantokhi: Indiase diaspora in Suriname heeft bijzondere ontwikkeling doorgemaakt

Santokhi: Indiase diaspora in Suriname heeft bijzondere ontwikkeling doorgemaakt

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO/NEW DELHI, 12 jan – “Van eenvoudige landbouwers naar wereldburgers, die met behoud van hun cultuur een nieuw thuis hebben helpen meebouwen. Hun bijdrage aan Suriname en Nederland is immens.” Dit zei VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi tijdens een speciale bijeenkomst van parlementariërs uit de Indiase diaspora in New Delhi, India. Dankzij de inzet en noeste arbeid vallen nu aan beide kanten veel voordelen te halen. Die moeten ook worden benut.

Een win-win-situatie dus voor zowel de diasporalanden als India zelf. “In de globale wereld waarin we nu leven, zijn relaties gebaseerd op wederzijds belang. Suriname en andere diasporalanden kijken naar de bijdrage die India kan leveren bij de opbouw van hun land”, zei Santokhi. India kan Suriname bijvoorbeeld helpen bij het verbeteren van voedselveiligheid en het ontwikkelen van toerisme.

Ook kan Suriname baat hebben aan Indiase deskundigheid bij het streven naar behoud van het Amazone regenwoud. Santokhi stelde een aantal concrete stappen voor, zoals het vestigen van een IT-University voor de Caribische regio. Ook kunnen Indiase technische assistentie en kredietlijnen beschikbaar worden gesteld voor ondernemerschap vanuit de diaspora.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

66 REACTIES
 1. Inderdaad moet er een deel van de Suri’s zelf leren kijken en analyseren. Als ze blijven luisteren naar schreeuwers als dat Nederland de kolonisator is die Sur. terug wil en dat de Hindoestanen op uit is hun uit te buiten,dan is er inderdaad iets goed mis in het land.
  Dan heb je het land wijd open gezet voor de chinezen om het leeg te roven.Voor een chinese kraal en spiegel mogen ze het land kaal kappen en de paar verdiende dollars ook meenemen middels verkoop van rommel aan het volk
  Afrikaanse landen gaan niets voor je kunnen betekenen.Als je dat verwacht.


  Maak melding

 2. Het diaspora gedachten van Chandrikapersad Santokhi is ver gezocht. Laat hij alvast bij zichzelf beginnen. En z’n naam voor ons definieerden. Diaspora begint met een soort van familieband en of soortgenoot of culturele gebied. Nog de Negers, Javanen en Hindoestanen enz. Weet niet hoe men dit tot stand zouden kunnen brengen. Die Hollanders zijn niet dom geweest. Ze hebben de namen van alle slaven en contract arbeiders vervangen.

  Men moet niet eraan denken want het wordt zeker een Leidens weg. Er lopen zelfs Hindoes rond met namen van musulmans en omgekeerd ook.
  De diaspora ’s in Nederland is theoretische gezien een heel groot gevaar voor de steuntrekkers. Voor hen die werkzaam zijn is er geen vuiltje aan de lucht maar zij die niet werken en van sociaalsteun moet leven zijn er wetten en regels.

  Nu is het van persoon tot persoon zonder noemenswaardig probleem en laat dit zo blijven. Santokhi Suriname is een rijk land we hebben echt niet de steun van geen enkele diaspora nodig als wij onze hersenen gebruiken. Makkelijk aan dingen komen gedijt niet. Waardoor de schurken en boeven kunnen wegblijven. Of denkt Santokhi niet aan steun van de heroïne dealers.

  Laat het gebeuren zo als de Chinezen in Suriname bezig zijn. Die hulp kunnen we vrij wel gebruiken ook van de Afrikanen en (Javanen) Indonesiërs.
  de tijd van het diaspora gedoe kunnen we beter gebruiken om gezamenlijk te werken aan de opbouw van land en gemeenschap en niet blijvend lullen over coalitie en oppositie. .


  Maak melding

 3. Wat Surinamers vooral van afrikaanse afkomst van landen India, China, westerse landen, enz hieruit kunnen/kan leren is dat je moet weten waar je wortels liggen en dat je altijd weer welkom thuis bent, ondanks dat je nieuwe thuislanden nu je nieuwe vaderland is. Het contact met het moederland waar je wortels liggen moet je weten.

  Landen, mensen hebben elkaar nodig en kunnen heel veel voor elkaar betekenen op talrijke gebieden.

  Zie wat de SuriNeds voor Suriname betekenen en nog meer zouden kunnen betekenen als op de juiste manier met hun doelen, wensen rekening zou worden gehouden en het niet alleen een één richting verkeer zou zijn. Een gemiste kans.

  India, China, Nederland, enz zou heel veel voor Suriname kunnen betekenen op heel veel gebieden als het om vooruitgang en ontwikkeling gaat. De betrekkingen horen daarom goed te zijn. De Surinamers die nu in India zijn geven hiermee het juiste voorbeeld. Er zullen t.a.v. China, Indonesië, Nederland betreft deze zaken zich ook voordoen en dat Surinamers dit voorbeeld van deze Surinamers naar India ook doen.

  De Surinamers van Afrikaanse afkomst zullen zich ook meer naar Ghana en Nigeria, die regio van West-Afrika waar hun voorouders van af komen en ook hun wortels liggen heel goed herkennen en zien hoe hun cultuur, zeden en gewoonten, voedsel, afkomst, enz eruit zag/ziet. Deze landen hoewel ook heel sterk gekoloniseerd hebben ook genoeg goede zaken te bieden aan de vooruitgang van Suriname zoals als andere landen.

  Samen werken en Samen leven doe je samen en betrekkingen zijn heel belangrijk om te hebben en aan te werken.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 4. Ik persoonlijk heb de diaspora gedachte en praktijk en theorie aan de levende lijve ondervonden. Het gaat voor geen moer werken. Ik leef nog en Suriname is het geen enkel cent waard. Beter investeren in een beschaafd land.

  Alleen maar jaloezie en afgunst. Vinden jullie het vreemd dat er zoveel te koop staat in Suriname en veel harde werkers aan het vluchten zijn, in mijn omgeving is er geen enkel idioot die nog naar Suriname wil emigreren.

  Overal waar er een bepaalde vervloekte volk de baas is, is op lange termijn ten dode opgeschreven.


  Maak melding

 5. Als ik moet lezen van de vele voordelen die India te bieden heeft inverband met de diaspora gedachte. 80 procent van de vhp parlementariers zitten nu in india. De tjamaar modi heeft ertoe geleid dat Hidostanen in India afgemaakt worden op basis van hun geloofsovertuigingen. Dus wie van India’s afkomst zal hiervan profiteren.

  Alleen de hindoe’s. Dan is er een islamitische idioot meegegaan om de weerspiegeling aan te geven.

  Ik zou alle islamieten in mijn land willen adviseren om op de ndp te stemmen en op geen een ander party.

  Tjee


  Maak melding

 6. Wat een serie belachlijke opmerkingen hier te lezen. Ik ben een hindoestaan geboren in Suriname, helaas na een ervaring van alles te hebben verloren in de Surinaamse binnenlandse oorlog als employee van NV Patamacca heb ik Suriname vaarwel gezegd. Intussentijd ben ik wel bereid geweest om jullie cassave fabriek en de suikerriek aanplant op lijn 04 van Wageningen over te nemen maar het paarse stront duldt geen succes van koelies en laat liever de chinezen ons land overnemen. Als hindoestanen 100 SRD verdienen sparen ze het in Suriname een chinees met 100 SRD koopt 10 US$ en stuurt het naar China. Zielig dat de analfabete domme bouta volgers dat nooit gaan inzien.


  Maak melding

 7. Luister en kijk naar nieuws over wat president trump over emigranten uit Afrika en in het byzonder Haiti te vertellen heeft. En wij Surinamers ?????


  Maak melding

 8. Santokhie is het spoor, met z’n totale diaspora gedachte, geheel bijster. Deze man is helemaal van het padje af ! De man spoort niet !

  Eerst was het Surinaamse diaspora, daarna volgde Indiase diaspora en straks gaat hij nog op zoek naar diaspora in de ruimte !

  Deze kerel hoort in en voor Suriname te werken en ophouden met z’n ‘in de lucht, in de lucht’ verhalen.

  Hij heeft z’n kansen gehad om iets te kunnen betekenen voor Suriname, maar hij was met andere ‘dinges’ bezig.
  (lees Segebai).

  Chandrika moet rustig wachten en beter z’n best gaan doen waardoor de Surinamers ooit eens een keer hem nog een kans gunnen.


  Maak melding

 9. Jullie allen zijn van criminele npd die SU failliet heeft gemaakt.

  Chan probeert technische hulp te krijgen en kennis en de failliete SU weer op te bouwen. Hij is niet op bedeltocht voor geld als de Desi bende


  Maak melding

 10. @ dagga en @ Mie mofo,
  Zo, dus we zijn weer op de racistiche tour !! Welk afrikaans land heeft of helpt ons land Suriname ??
  Dat Modi een Hindoe religieus racist is , weten we inmiddels
  wel !! Poltie mag in de keuken bij moslims gaan speuren of ze rundvlees hebben gekookt op straffe van de doodstraf !
  Helaas, Abdoel de NDP econoom moetst ook mee, om Modi te
  tonen en te bewijzen dat wij hier erg tolorant zijn !!
  Met de diaspora is “niks mis mee” !!
  De Chinezen doen dat ook ,alleen benoemen ze dat niet !!
  Alleen wij afrikaanse Surinamers hebben geen enkel land in Afrika waar wij op kunnen terugvallen met een diaspora-beleid !! Zelf niet bij Obiang-kondre !!
  Ooit gehoord van de IIT (Indian Instituut of Technology), de even-knie van Cambridge !!!
  Voor wiskundigen: kijk op You Tube naar de film van de jonge Indier “Ramanudja” die afgestudeerd was op Cambridge, en zie de vergelijking met onze academici ,hoe zij en onder welke omstandigheden zij zijn afgetudeerd in Blanda, die wij zo verheerlijken


  Maak melding

 11. @ Milton en alle anderen die afgeven op Santokhi omdat hij de voordelen van het diasporenbeleid aankaart.
  Bouterse heeft het ook een paar keer gehad om de voordelen van het diasporenbeleid te gebruiken voor de ontwikkeling van Suriname.
  Toen werd het door jullie wel ondersteund.

  Hier een voorbeeld van het voordeel dat het diasporenbeleid oplevert: (bron Starnieuws)

  De Indiase ambassadeur Satendar Kumar heeft First Lady Ingrid Bouterse-Waldrin een bedrag van US$ 37.250 geschonken. Met dit geld zullen projecten die reeds geïnitieerd zijn, worden uitgevoerd.

  Bouterse-Waldring benadrukte dat zij door dit soort giften in staat wordt gesteld om wederom te geven aan mensen of groepen binnen de samenleving die daarvoor in aanmerking komen. Deze gift zal gebruikt worden voor de opzet van een Craft Market in verband met de Dag der Inheemsen later dit jaar, meldt het Nationaal Informatie Instituut.

  Eerder werd reeds het schooltassen project met donaties van India uitgevoerd. Verder is het de bedoeling om weer een ICT-project, waarbij scholen voorzien zullen worden van computers ter versterking van de mediatheken, uit te voeren.

  In jullie ogen deugen India en Santokhi niet, maar het geld dat wordt gedoneerd door India nemen jullie maar al te graag aan.


  Maak melding

 12. Ik ben toevallig het boek ‘ Het gebeurde in Marienburgh’ van Cynthia MccCleod aan het lezen. Een zeer lezenswaardig boek over de Indiase contractarbeiders die vaak onder zeer mensonwaardige omstandigheden moesten zien te overleven.
  De leidraad van Santokhi’s betoog komt erop neer dat mensen elkaar nodig hebben om vooruit te komen. De Hollanders hadden Indiase contractarbeiders nodig om op het land te werken (zie suikerplantage) en zo vooruit te komen. Nu zegt Santokhi dat Suriname deskundigheid en mankracht uit India, en niet alleen uit India hoor, nodig heeft om het land verder in ontwikkeling te brengen. Niets meer en niets minder zegt hij. Dat er mensen zijn die zich dan weer aangevallen voelen en met allerlei nietszeggende argumenten komen, is een van de reden dat Suriname nog steeds niet verder groeit en inmiddels, of bijna, tot de bedelstaf veroordeeld is. Jammer !


  Maak melding

 13. @Milton
  “Ik zou alle islamieten in mijn land willen adviseren om op de ndp te stemmen en op geen een ander party.

  Adviseer ook aan de islamieten in Nederland om op Wilders te stemmen.
  Adviseer ook aan Trump en geeft hem complimenten over wat hij allemaal gezegd over jouw type mensen.


  Maak melding

 14. zie de ongeschoolde en domme Surinamers die in andere landen wonen en van profiteren en niets weten van hun afkomst. Niets begrijpen van één wereld, samenwerken, betrekkingen met andere(n) landen/thuislanden aan te gaan. Deze mensen denken dat ze op een onbewoonde tabbetje wonen in een nog niet ontdekte deel van de wereld.

  Dom, dommer, domst, racistisch. Ze willen wel kritiek leveren, maar begrijpen de hele materie niet. Zielig! Hun leven zal wel hopeloos zijn, als je hun adviezen ziet die ze geven. Ik heb geen woorden van zoveel domheid van deze luitjes. Ze begrijpen niets van de wereld en samenleven, opbouw, ontwikkeling, betrekkingen, politiek, strategisch, vriendschap. Meer dan de lagere school kunnen ze niet gedaan hebben en zijn zwak begaafd/idioot zie hun reacties.

  Diaspora gedachte geldt over de hele wereld en als je ziet wat deze mensen die eens hun geboortelanden/moederlanden hebben verlaten en nieuwe vaderlanden hebben en voor hun nieuwe vaderlanden doen en betekenen is niet mis. De gelden die ze jaarlijks overmaken naar hun thuislanden, zich ontwikkelingen in het westen en dit delen met hun families. De moederlanden, India, China, enz van deze landen heten de mensen welkom thuis en wat zie je idioten doen, die zeggen dat het niet deugt. Ze snappen niet dat deze Surinamers, die in de politiek zitten rechtsstreeks met politici in India kunnen staan en zaken voor Suriname als het gaat om vooruitgang en ontwikkeling kunnen helpen bevorderen. Door met elkaar nader kennis te maken en zo een bijdrage kunnen leveren voor de opbouw van Suriname voor het bedrijfsleven, scholing, beurzen, culturele zaken, kortom welvaart en welzijn. De thuislanden/moederlanden heten deze mensen welkom en deze Surinamers kunnen veel met mensen waarvan zij afstammen voor Suriname betekenen. India is een land dat alles kan maken, China idem, Indonesië, het westen ook. In al deze landen hebben je Surinamers wonen en werken, die banden hebben met hun moederland of nieuwe vaderland en weten waar je vandaan komt.

  Samen leven doe je samen en betrekkingen zijn heel belangrijk om aan te gaan voor vooruitgang en mee te gaan in de vaart der volkeren. Hou op met dat dom gelul van jullie. Als je de materie niet snapt, houdt dan je muil stevig dicht, zwakzinnige.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 15. Met behoud van cultuur zegt Santokhi. Maar die behoud komt steeds meer en meer onder druk te staan en Santokhi staat erbij en kijkt ernaar. Het aantal dogla’s is groter dan ooit en de 0,5 bloedjes dragen zelden iets positiefs bij aan de Hindoestaanse cultuur. Integendeel, ze keren zich ervan af en belasteren het.


  Maak melding

 16. Als Suriname zaken doet met China is het nooit goed.
  China is dan de nieuwe kolinisator.
  Nu het India betreft is alles goed, geeft India gratis weet ik veel weg dan.


  Maak melding

 17. @ Jiyani,
  Eindelijk ben je tot inkeer gekomen en geen scheldpartijen tegen onze moslimbroeders die ook meehelpen om Suriname op te bouwen !!
  Kijk maar naar gebieden(Kashmir, Taj Mahal) en andere prachtige paleizen en bouwwerken van Moslim heersers in India, waar het land nu de vruchten plukt hiervan via toeristen !!
  Jammer dat er personen zijn in Suriname die andere groepen het daglicht niet gunnen !!Zelfs de hindoe LACHMAN was heel tolorant !! Zijn laatste vrouw was zelf een Moslim !
  Onze PSA, voor Suri-Neds komt op hetzelfde neer als de diaspora waar de Surinamers naar toe zijn gegaan !!
  Maar omdat het te maken heeft met Blanda, is dat wel goed.
  Van onze Afrikaanse broeders hebben we nog geen kruimel brood in de mond gekregen !! Wel drugsbendes uit o.a. Ghana etc.,via vissersboten !!
  Hoeveel liter water heeft OBIANG al geimporteerd uit Suriname ??


  Maak melding

 18. Off topic,

  @ Pa Henkie van Latour,

  Ik heb niets tegen moslims uit de Cariben. Zij zijn nog steeds en hopelijk blijven ze dat ook, tolerant naar anders gelovigen.

  Mijn vertrouwen in alle andere moslims uit het Midden-Oosten, Marokko, Turkije is over. Deze mensen schelden anders gelovigen uit. Ook mijn moeder is door een snotneus van een moslim jongen uitgescholden.

  Aboutaleb, de burgemeester van Rotterdam, staat nu ter discussie over zijn uitspraak dat in elke moslim wel een salafist schuilt. Nu zegt hij ook dat zelfs elke christen een salafist kan zijn. Blijkbaar heb ik me heel erg vergist in deze man.

  Je benoemt wel de goede daden van de moslims in India, maar de slechte laat je achterwege.
  Moslims hebben in India miljoenen hindus vermoord, vrouwen en jonge meisjes verkracht en vermoord, onder dwang hindus bekeerd tot de Islam. Mocht je moslim zijn dan snap ik dat je dit typische moslim gedrag vertoont.

  Ik keur het beslist af dat het hindu fundamentalisme de kop opsteekt in India en dat moslims worden vervolgd en zelfs vermoord omdat ze rundvlees eten, maar vergeet niet dat de moslims veel bomaanslagen hebben gepleegd in India, met name daar waar veel hindus wonen.

  In Pakistan neemt het fundamentalisme onder de moslims ook toe. Maak me ook daar zorgen om.
  De vlam kan zo weer in de pan slaan en ervoor zorgen dat India en Pakistan weer oorlog gaan voeren en onschuldige burgers van beide landen zullen weer slachtoffers zijn.


  Maak melding

 19. @ B. Waqoof,

  Ga je soms vanuit dat in India alle hindus met hindus trouwen?
  Als je dat denkt dan heb je het behoorlijk mis.
  De weduwe van Rajeev Gandhi is een Italiaanse.
  De onlangs overleden acteur Sashi Kapoor was getrouwd met een britse of amerikaanse.
  Hritik Roshan, ook een acteur, was getrouwd met een britse, van wie hij is gescheiden.

  In Engeland zijn veel britten van Indiase afkomst getrouwd met autochtone britten. Overal waar Indiërs zich hebben gevestigd komt dit voor.
  In Nederland zijn er ook hindustanen die getrouwd zijn met ‘witte’ Nederlanders.

  Weet je wel dat indiase volk een mengelmoes is?
  Mijn moeder is jaren bezig om uit te zoeken hoe het zit met de roots van haar eigen familie en haar schoonfamilie.
  Inmiddels is ze erachter gekomen haar moeder tibetaanse, chinese, nepalese en indiase roots heeft.

  Dit is niet meer tegen te houden. Mensen over de hele wereld zijn zich aan het vermengen.


  Maak melding

 20. @Jiyani, als door Moslims miljoenen Hindoes zijn vermoord waarom is niet geheel India in die tijd dan tot de Islam bekeerd ?
  De bomaanslagen in India zijn het gevolg van het slopen van de Babri moskee in Bihar waar notabene de Hindoeleider van BJP langs de kant stond te kijken en de boel op te jutten. Dezelfde Hindoe fundamentalist is nu president van India. Ra ra waarom doet het bij de hamars zo pijn als er eindelijk teruggeslagen wordt ? Ik begrijp dat je graag met de vinger naar moslims wijst maar kijk eens naar het aantal verkrachtingen van jonge meisjes door Hindoes. Deze gebeuren met goedkeuring van de fundamentalistische Hindoes. Veel Hindoes bekeren zich tot de islam en Christendom omdat ze door hun geloofsgenoten niet worden geaccepteerd.


  Maak melding

 21. @ Hanuman ik heb 2 kralen en spiegels voor jou als je mormoon wilt worden. Voor jehovas getuige maar 1 spiegel, volle evangelie 1 kraal en een spiegel. Oh sorry de mormonen lusten geen zwartjes. Als je moslim wilt worden mag je kiezen tussen riem of vest maar eerst besnijden. Je mag zelf kiezen. En dan prediken uit je boek van Onzin Lullen.


  Maak melding

 22. Heftig sprookjes verhalen hier uit eindelijk moet de su gemeenschap de rotzooi zelf opknappen ,alleen de zon ,wint ,water is voor niks…. Tijd om elkaar de hand te reiken is hard nodig en maak niet uit als je groen grijs welk ras dan ook ,we zijn en blijven suri,s


  Maak melding

 23. @Ram Singh, is dat het veld dat jij van Moslims hebt ? Zielig ventje ga je diep schamen met je lul verhalen. Vandaar dat jullie koelies als verraders te boek staan.


  Maak melding

 24. Er zit veel kennis in India, die Suriname goed kan gebruiken om tot verdere bloei en ontwikkeling te komen. Daar is niets mis mee en ben het eens met deze meneer Santokhi.


  Maak melding

 25. @Jiyani,

  In India zijn er honderden miljoenen Hindoes. De meeste zijn slechts in naam Hindoe uiteraard.
  Als een Hindoe trouwt met een niet-Hondoe hoeft dat geen ramp te zijn, maar in de praktijk is het dat wel wnat die Hindoes die met niet-Hindoes trouwen zijn zo zwak dat ze het Hindoeïsme opgeven en het geloof van de partner overnemen. En de een-tweede bloedjes die ontstaan, die kiezen dan uiteraard nooit voor het Hindoeïsme. India kan dat verlies aan Hindoes nog wel opvangen, maar Suriname en Nederland niet. De Hindoebevolkingen zijn hier zo klein dat elke lid dat de Hindoegemeenschap verlaat een aderlating is.
  De vraag is ook: waarom zijn de HIndoes zo zwak dat als ze gemengd trouwen ze hun geloof opgeven?
  Overigens, verkrachtingen in India zijn massaal geïntroduceerd door de moslims. Deze lieden losten vele problemen op met ontvoeringen en verkrachtingen. Aangezien zij India duizenden jaren hebben geregeerd en hun statndaarden de norm werden, hebben Hindoes veel van de kwalijke praktijken van de moslims overgenomen, vaak onder dwang.
  De Indiase Bollywood filmindustrie is helemaal in handen van de muslim-maffia en deze lieden promoten geweld en verkrachtingen van Hindoemeisjes en vrouwen in hun films en ze maken Hindoes zwart en promoten en propageren de islam behoorlijk in hun films.
  In de Bollywoodfilms zijn de goeierikken altijd moslims en christenen en de slechterikken zijn altijd Hindoes.
  Dus beste Hindoes, als je gemengd trouwt, eis dan van je partner dat deze het Hindoe-geloof aanneemt en verlaat zelf NOOIT het Hindoeïsme.


  Maak melding

 26. Over Lachmon gesproken, inhet begin van z’n politieke carriere heeft hij veel goeds gedaan voor de Hindoestaanse gemeenschap, maar toen hij de monopolie kreeg over de partij is hij de hij zich gaan gedragen als vijand van z’n eigen gemeenschap. Zo heeft hij verhinderd dat een Hindoestaan president werd. De creolen hebben dat opgevat als dat de Hindoestanen het presidentschap voor altijd aan hen hebben gelaten. Lachmon heeft deze valse opvatting nooit gecorrigeerd.


  Maak melding

 27. Twee weken geleden las ik dat ezels dreigen te verdwijnen, omdat China ze opkoopt voor de huiden.
  https://www.ad.nl/buitenland/ezels-dreigen-te-verdwijnen-want-china-koopt-ze-allemaal-op~a8742ed9/

  Toen ik dit las dacht ik ze zijn vast nog niet in Suriname wezen shoppen voor ezels, want daar lopen er minstens 400.000 rond.

  Met Surinamers valt toch geen land te bezeilen? Overal maken ze ruzie over. Nu lopen er weer Surinamers te mekkeren over de Firma Hak die roti’s verkoopt.


  Maak melding

 28. Gelukkig ben ik geen president van Dubai.
  Ik zou heel suriname ontdoen van kaphrie banders dmv etnische zuivering / genocide.

  Pas dan kunnen alle indianen, javanen hindoestanen en chinezen het doen zonder diefijzer.

  De hindoestanen rondom de hoofdverdachten staan dan ook voor het vuurpeleton dus noem me niet racistisch. Het is simpelweg ontdoen van alle vuil.


  Maak melding

 29. Eén van de vijf bizarre gewoontes in India.

  1. Een dubbeltje wordt nooit een kwartje. Tenzij je slumdog millionair bent.
  Hoewel de Indiase regering officieel afstand neemt van het kastensysteem en ze aan de oppervlakte allerlei programma’s hebben lopen om de hoge Brahmanen te laten mixen met de onaanraakbaren uit de laagste kaste, in de praktijk is er een duidelijke splitsing. Hebben de Brahmanen hun eigen wijken, scholen en winkels. Bizar om te zien hoe die extreme scheiding op basis van een middeleeuws systeem stand houdt. In principe gelooft ook elke Indiër dat je van een dubbeltje nooit een kwartje wordt. Niet in dit leven tenminste. Word je geboren als een bedelaar? Dan blijf je dat. En als je je dan goed gedraagt, keer je in een volgend leven misschien wel terug als schoenenpoetser.

  Dus hindoestanen jullie hoeven india niet zo te verheerlijken, jullie hebben een heel andere beeld in gedachten, dan dat zich afspeelt in de realiteit. Jullie mogen blij zijn dat jullie ooit naar Suriname zijn geïmporteerd.

  Zie Google dan kom je de meest bizarre dingen over india tegen.


  Maak melding

 30. Daar gaan we weer, probeert er iemand hulp uit het Buitenland te halen, op welke manier dan ook, zijn er weer gasten die daar weer allerlei negatiefs uit halen, alleen omdat het om een andere bevolkingsgroep gaat, feitelijk ook racisme, wat ze anderen graag verwijten, of om religieuze redenen, was het niet Sai Baba die de uitspraak deed , het maakt niet uit of je jood , christen, hindoe , moslim of boeddhist bent, in willekeurige vorm, (anders lopen ze daar weer over te zeiken), zorg er eerst voor dat je een beter mens wordt. waar de zogenaamde gelovigen het vandaan halen om hun geloof als het enige ware te beschouwen en de anderen als heidenen en ongelovigen is mij een raadsel, voortkomend uit arrogantie, betweterigheid, indoctrinatie of gewoon onbenul,


  Maak melding

 31. De subtiele achtergrond van India.
  De ratio en de daarmee opgebouwde logica werkt anders voor India. Pas ruim na de afgesproken tijd komt de persoon met wie je in India een afspraak hebt aanzetten. Indiërs hebben geen besef van persoonlijke ruimte, maar weinig ook van tijd. Als je ergens staat aan te schuiven, sta je rug aan rug. Als je een brief wil posten of een treinkaart wilt kopen, moet je met beide armen aan het loket hangen of je wordt voorgestoken. Geld afhalen aan een automaat wordt verheven tot een kunst in het afschermen van het toetsenbord waar je je code moet ingeven.Het leven in India is zenuwslopend. Het verkeer bijvoorbeeld (je weet wanneer je vertrekt, maar nooit wanneer je terug bent). Als je iets wil kopen, moet je steeds onderhandelen en discussiëren; niets heeft ooit een vaste prijs. Afhankelijk van de plaats kan er van alles gekocht worden, van losse sigaretten voor een paar roepies tot maatpakken die meer kosten dan een jaarsalaris van een hotelbediende. Bestofte bedelkindertjes houden hun hand op voor de chique geklede hotelgasten. In Calcutta dat is een stad in Oost India heb je zelfs nog hand-getrokken riksja’s, zoals je ze hooguit nog zou kennen uit een Kuifje-strip.Overzichtelijke en onoverzichtelijke chaos.. dat is India..Een te surrealistisch wereld voor de Surinamer..(Varma.R)


  Maak melding

 32. @Broko Bana,

  Je kunt India niet vergelijken met welk ander land ook. In India wonen meer volkeren, groepen, godsdiensten cuturen, rassen enz bij elkaar dan Suriname inwoners telt.
  Het is een groot wonder dat desondanks het land niet uit elkaar is gevallen. Ondanks alle gestook door Pakistan, China en het Westen.


  Maak melding

 33. @Broko Bana,

  Een dubbeltje kan nooit een kwartje worden?
  Als er 1 godsdienst is waar geleerd wordt dat een dubbeltje zelfs Goddelijk kan worden, dan is het wel in het Hindoeïsme.

  Wat denk je dat er allemaal in de Bhagvad Gita en de Ramayan staat?

  Dat mensen het niet (meer) toepassen (o.a. vanwege doglasering) is wat anders. Maar ooit werd het wel toegepast.

  Als je de Satya Narayan Vrat Katha leest, dan zie je dat een ongeletterde houtverzamelaar zomaar het huis van een Braahman binnen loopt bij het horen van diens gebeden. En dat de Braahman hem met alle eerbied ontvangt en hem z’n kennis gratis geeft. Nu is het ondenkbaar, maar blijkbaar gebeurde het toen wel.

  De Hindoes lezen hun heilige geschriften niet meer en weten niet meer welke kennis ze allemaal bezitten en hoe ze het moeten toepassen.


  Maak melding

 34. B. Waqoof@

  De bekende spreekwoord.

  wie voor een dubbeltje geboren is, wordt nooit een kwartje. (=je kunt nooit boven de stand komen waarin je geboren bent. Arm geboren, zal wel arm blijven)

  Wie zeg nou dat ik India vergelijk met andere landen, want ik aangeef is gewoon realiteit hoe het aan toe gaat in India. Arm blijft arm en rijk wordt nog rijker. (Er is geen uitweg) Dus je mag je zes handig God met slurf op je blote knieën danken dat je niet in India bent geboren.


  Maak melding

 35. Ook een aantal Sranan creolen is behept met het Racisme-virus ! (zie opmerkingen hiervoor )

  Zij houden zich alleen bezig met andere bevolkingsgroepen negatief te bejegenen !

  De domme racistische mentaliteit leggen zij zelfs ook aan de dag tegen Marrons en tegen de Oorspronkelijke Sranan bewoners !

  Hoe dom kun je zijn ?????????

  KIJK EENS NAAR EIGEN ZWAKHEDEN en VOORAL NAAR DE EIGEN SLECHTE MENTALITEIT !

  RACISME LEVERT NERGENS TER WERELD IETS POSITIEFS OP !

  LEER SAMEN TE WERKEN MET ZIJN ALLEN EN BOUW HET LAND OP !!!!!

  NEGEER RACISTISCHE POLITICI EN GROEPEN !

  ALLE MENSEN IN SRANAN HEBBEN EVENVEEL RECHTEN !

  NIEMAND IS MEER DAN EEN ANDER !

  PAK ANDERS DE BOOT OF HET VLIEGTUIG EN VERLAAT ONS MOOIE LAND !

  PS : TRA KONDRE MORO BUN TOCH ???????????


  Maak melding

 36. Twintig procent van de indiaanse bevolking geniet van het welvaar en leven in juwelen. En dat zijn de Indiërs uit de hoge kasten. En tachtig procent van de Indiërs leven onder de armoede grens. Dus waar hebben wij het over. Je mag nog zo een welvarend economie hebben en het merendeel van de bevolking kan daarvan niet genieten.


  Maak melding

 37. @Broko Bana
  Zo maar zit je onzin uit te kramen. Probeer eens met echte feiten te komen en geef eens een link zodt we die feiten op hun waarde kunnen controleren.
  .
  Niemand is gebaat bij mensen die maar wat verzinnen en dat gaan zitten uitkramen. In een normale opvoeding krijgen kinderen die les al jong. Maar blijkbaar ben jij het vergeten.
  .
  Hoe het zij. Je uitspraken kloppen niet en getuigen van racisme.


  Maak melding

 38. Klaas de Groot@

  Hier heb jij je feiten.

  India manipuleert armoedecijfers’

  De overheid in India geeft een veel te rooskleurig beeld van de armoede in het land. Volgens de officiële cijfers leeft 37 procent van de ruim 1,2 miljard Indiërs onder de armoedegrens. In de praktijk ligt dat percentage veel hoger, mogelijk zelfs op 77 procent. Dat meldt de BBC.

  Ook houdt de Indiase overheid vol dat 360 miljoen Indiërs voedsel ontvangen van de door de staat gesubsidieerde winkels.

  De armoedegrens voor inwoners van agrarische gebieden is onlangs vastgesteld op 25 roepie (37 eurocent volgens de meest recente wisselkoers) per dag. Van dat bedrag zouden deze mensen voldoende voedsel, onderwijs en gezondheidszorg kunnen betalen. In de steden gelden Indiërs pas als arm, als ze dagelijks minder dan 32 roepie (48 eurocent) te besteden hebben.

  India wijkt met zijn armoedegrens fors af van de internationale norm van de Wereldbank. Die hanteert een bodeminkomen van 1,25 dollar per dag (ruim 90 eurocent). Wie minder te besteden heeft, staat te boek als arm. In een reactie wees de Indiase regering erop dat de armoedenorm nog nadere studie vergt. Het is nog onduidelijk wanneer een besluit wordt genomen over deze kwestie.

  India boekt al jaren forse economische groeicijfers, maar daarvan profiteren slechts de middenklasse en de nog rijkere inwoners van het land in Zuid-Azië. Een groot aantal Indiërs, afhankelijk van de gehanteerde norm tussen de 445 en 925 miljoen personen, leeft onder de armoedegrens.


  Maak melding

 39. Santokhi denkt als zijn soortgenoot van heel lang terug. Met een Ivory meelzak op de rug en een wandelstok in rechterhand om op pad te gaan om te bedelen. En dit is ze ook goed gelukt. Het zijn de kleinkinderen/huidige zoals Chandrikapersad dat nu profiteert van de nalatenschap van de gewezen bedelaars.

  Ik zie mezelf al met een president als Chandrikapersad Santokhi en als vice president Rusland, Brunswijk of Somohardjo. Moge de goeie man daar boven ons behoeden van deze ramp. Deze wordt erger dan de huidige

  De eerste president van dit land is niemand minder geweest dan de gewezen gouverneur van de kolonie Suriname Johan Ferrier. En waar is deze begraven?
  Wat ik hiermee wilt zeggen is dat een Aziaat leeft en handelt als een Aziaat.

  De diaspora profeet dat zichzelf steeds maar profileert als de man die de goeie dingen heeft geïntroduceerd. Dat Bouterse deze man nog vrij en blij laat rond lopen gaat mijn verstand te boven. Hij zou toch de helft van de VHP laten opsluiten. Waarom doet hij het dan niet. Deze man Bouterse is doodsgewoon een grote bluffer.

  In elk geval straks zal hij zichzelf en de rest gratie moeten verlenen..


  Maak melding

 40. @Broko Bana,

  Wereldwijd geldt: 1% van de mensen bezit 50% van alle rijkdom. Dit geldt niet alleen voor India, maar voor de hele wereld, voor Nederland, voor Suriname, voor China, voor US.

  Natuurlijk leven er heel veel arme mensen in India. En ja, er is grote verschil in welvaart en het kastenssyteem is er. Maar weet je dat die verschillen veel en veel groter waren tijdens de muslim en christen dominantie van India?

  Wat je eigenlijk zegt is dat muslims en christenen die India eeuwenlang bezet en geregeerd hebben voor al die ellende hebben gezorgd. En gelijk heb je, dat is ook zo.

  Muslims en christenen hebben gezamenlijk India verdeeld. Afghanistan, Pakistan en Bangladesh waren Hindoe koninkrijken die door deze lieden via bezetting en bekering is ingepikt van de Hindoes. Daarmee is automatisch 50% van de rijkdom van de Hindoes verdwenen en natuurlijk hun land.


  Maak melding

 41. @Django,

  Waar heb je dat niet dan? Is er geen elite in Nederland, Duitsland of waar ook die alles bepaalt?

  Dat ze in India buitenshuis schijten komt door de oude traditie van de Hindoes dat in huis niet gescheten kan worden, want dan is je huis geen tempel meer. En gelijk hebben ze. Is je huis een tempel, een toilet of een woon- of slaapkamer of een keuken?
  Vroeger kon dat omdat er veel open ruimte was, nu het land dicht bevolkt is, is het ongewenst en veroorzaakt het problemen. Bovendien heeft het land geen rioleringsstelsel zoals in de meeste ontwikkelde landen. Zulke veranderingen kosten enorm veel geld, naast dat het heel veel tijd vergt om de mensen die op straat leven op te voeden.

  Bedenk dit: UK heeft India 2-3 eeuwen geregeerd. Waarom hebben ze er geen rioolstelsel en toiletten in huizen laten aanleggen? De Hollanders hebben het wel gedaan in Paramaribo.


  Maak melding

 42. @B. Waqoof,

  Wat voor een lulverhaal loop je weer rond te bazuinen. Lees je eigen Veda en Geeta eens. Dat boek staat vol met geweld tussen broers onderling en strijd om macht. De veda en Geeta rechtvaardigen geweld en verkrachtingen van vrouwen want voor een Hindoe ligt de vrouw aan zijn voeten.
  Verder kwak je net als een Surinaamse kip zonder kop met je leugens die nergens op gebaseerd is. Is jouw Ghandi niet door een Hindoe fundamentalist vermoord waarbij hij een rechtvaardiging voor zijn daad vond in de Veda ?
  Loop jij naar mijn mars domme koelie.


  Maak melding

 43. Mijn familie tjarampi geimporteerd uit India zijn hier aan het werk gezet als plantage arbeiders. De eerste generatie is verder gegaan als landbouwers.
  De derde generarie heeft het verder geschopt.
  Middelbare opleiding ams afgestudeerden.
  De 4e generatie afgestudeerd als meester in de rechten,econoom en hartchirurg.

  Hoezo als je voor een dubbeltje geboren bent geen kwartje kunt worden

  In ieder bloedlijn familie zit overleving drang.
  Hier wordt bewezen dat het opgelegde optie door de bramaans in India met moed wil opgelegd wordt.
  Maar jij als mens kunt stilzwijgend tegen
  Knokken.

  Armoede,hier voor ben je zelf verantwoordelijk.

  Trouwens de familie tjarampi heeft deze ontwikkeling in de familie met eigen financiële middelen gerealiseerd.

  In Suriname is het zo geweest,dat als VHP de grootse winnaar was de adhin’s en hindorisch en nog een paar Hindoe families in Nederland mochten afstuderen op staats kosten.

  Dit is ook tijdens Arron brumma gebeurt.

  En men studeerde maar in een.paar studie richtingen af. Arts jurist notaris.

  Men studeerde niet af in bestuurlijke functies. Men studeerde niet als econoom af.

  Heden ten dage voeren Dalits in India actie.
  Het is zelf zo erg dat waar Dalits gelopen hebben andere hoger geplaatst kaste niet lopen.

  Wat ik met mijn verhaal wil zeggen is dat de meeste van jullie uit jullie nek lullen
  Ga werken en investeren in de toekomst van je nageslacht.

  Tjarampi


  Maak melding

 44. @ Jiyani en @ B.Waqoof,
  Ik denk dat jullie goede praktische beoefenaars zijn van de Indiase “KAMASUTRA” !!
  Waarschijnlijk is Modi een goede beoefenaar ervan. De Engelse overheersen wilden dat soort afbeeldingen niet in het openbaar hebben en trokken eerder samen met de Moslim leiders op !!
  Maar any-way: wat een onzinnig geschrijf van vele posters!!
  We kunnen liever kijken naar de positieve zaken waarbij wij hulp kunnen krijgen van India.
  In de hele wereld zijn Indiers(Hindoes en Moslims) die top-functies bekleden.Vooral wetenschappers !! Waarom zoveel gelul over Hindoes en Moslims ? Aan @ jiyani: wist je niet dat alle Joden ook besneden moeten worden ??Ik heb zo een idee dat jij een heel gefrusteerde Hindoe uit Suriname bent, die niet precies weet waarover je schrijft !Ga de oude wereld-geschiedenis nogmaals bestuderen en praat liever niet over ontwikkelingen in Suriname !
  Trouwens jou Hindoe families in Suriname eet toch stiekum “moksie-metie” bij de Chinees en “pom met rund-zoutvlees’!!
  Laat liever iedereen in zijn waardigheid ,wat geloof en etniciteit betreft !!
  Als Suriname gebaat is bij welke positieve diaspora-beleid dan ook, dan is het goed voor het land !!!
  Ik leef in vrede met alle personen, welk geloof ze ook beleiden, in Suriname!!
  Waarschijnlijk heb je al een standbeeld van Wilders in je slaapkamer !


  Maak melding

 45. @Tjarampi,

  Zoals jij en je familie zijn er duizenden Hindoes. Waarom voel jij je uitverkoren?

  Overgens geef je aaan dat Dalits best beschermd zijn: waar Dalits hebben gelopen hogere kasten niet lopen.

  Btw, ben je bekeerd tot het christendom? Want de bekeerde Hindoes hebben vaak heel veel praatjes.


  Maak melding

 46. @ Broko Bana

  Klopt India is nog verre van perfect, maar gezien hun jonge bestaan, oorlogen, corruptie, 1 miljard+ mensen etc etc..
  Maar daar is nog hoop en potentie…Sterker nog binnen enkele jaren zal het naast VS, Japan, Rusland, China in de top5 wereldeconomieën zijn, boven EUROPA
  Nu al meer dan 100 miljardairs…

  Als je voortaan googled, wil je dan wel ff extra checken wie je bronnen zijn en hoe betrouwbaar? Niet alles van google of facebook zijn heilige schriften.

  Jou copy/paste artikel komt van : http://www.reismeisje.nl/reizen/5-bizarre-gewoontes-in-india/ HAHHAHAHHA
  (Lees een Nederlandse jonge dame, die voor het eerst een verre reis maakt…en haar mening…) Eerste ontwikkelingspunt…

  Volgende punt: racisme en respectloosheid door o.a. onderontwikkeling is overal een groot probleem en houd vele landen tegen van ontwikkeling…Voorbeelden zat toch?

  Ten eerste zijn Hindoestanen niet geïmporteerd, maar hebben ze voor gekozen voor een beter toekomst ondanks de ontberingen; dat valt onder de noemer…met je luie reet opstaan en ondernemen…heb je toch geprobeerd een kwartje van te maken. Wie weet lukt het net enkele miljardairs die ook met een 100 dollar zijn begonnen in India…

  Next… niet elke indier heeft zoals jij zegt ” een god met 6 armen en een slurf ” … India 80% zijn Hindoe… In Suriname +/- 85% van de hindoestanen zelf.
  Niemand heeft het over geloof, het kan een ander ook niet schelen of je tegen een houten kruis schreeuwt of geesten oproept…noemer; uit respect

  Doordat India zich ontwikkeld op haar manier, zijn er wel 13 miljoen nieuwe banen jaarlijks. De armoedegrens van $ 1-1,25 van de wereldbank zou stellen dat 55% van India daaronder leeft tegenover de 27% wat India zelf aangeeft…Maar wordt er wel rekening gehouden met de miljarden die in de “zwarte” markt omgaan d.m.v. niet geregistreerde handel, ambacht, landbouw en de 200 miljard Dollar waarmee de armsten worden voorzien van de eerste levensbehoeften ( rijst, olie etc…)en er naar toe wordt gewerkt dat elk kind een warme maaltijd krijgt. Gelukkig hoeven ze niet elke dag hun NIKE,BBQ,Toyota’s te showen…
  Als je het zo bekijkt dan zou 70% van Suriname onder de armoedegrens leven, terwijl het de 17e rijkste (democratisch)land is met maar 600000 inwoners…

  Oja vergeet niet dat die “domme?” indiers ook nog 380 miljoen dollar aan Afrika geeft voor ontwikkelingshulp.

  ” Witte” economie: 2 biljoen ( 2000000000 ) dollar:

  -Beschikbaarheid van een grote pool van lage kosten, hoog opgeleide, goed opgeleide en vloeiend Engels sprekende werknemers geeft de dienstensector een voorsprong op andere economieen.

  -Export tussen 150-250 miljard dollar :Belangrijkste export uit India bestaat uit minerale brandstoffen en producten, edelstenen en sieraden, chemische en farmaceutische producten, machines en instrumenten, engineering en auto-onderdelen, transport apparatuur, textiel en kant en klare kleding, voedingsmiddelen enz….

  Enkele uitvindingen : Roestvrij staal, Ijzer… en nog TALLOZE…

  wetenschappelijke uitvindingen zoals: Algebraïsche afkortingen, klassikale analyses door Madhava, Basu’s theorie, binaire nummers, binomiale coëfficiënten,

  de eerste calculus tekstboek, het Hindu Arabisch nummer systeem, het decimale nummer systeem, de driehoek van Pascal.
  Op medisch gebied heeft India het volgende bijgedragen:

  Het concept van Angina pectoris ( pijn op de borst / voorbode hartinfarct), Staar operatie, bloedomloopsysteem, identificatie suikerziekte, oorzaak hoge bloeddruk

  Dus kort samengevat: Iets roekeloos overnemen van Google/facebook, wil nog niet zeggen dat je gestudeerd hebt…schoolboeken! Je roept dingen wat NOG minder
  ontwikkelde mensen ook blind overnemen, tenzij je een bepaald land/afkomst bewust in het zwart daglicht probeerd te zetten. Suriname is nr1, maar wel goed dat men een band heeft met hun roots ( met wereldgeschiedenis) en altijd om hulp kunnen vragen OF OOK OM EEN MEDESURINAMER TE HELPEN…dat kan helaas niet een ieder zeggen…


  Maak melding

 47. @b.waqoof.

  Even Google. Wie zijn deze Dalits. Eerst info inwinnen voordat je ermee komt dat ze beschermd worden. Dalits zijn lager dan tjamaars en beschermd worden zij niet. Integendeel zij worden door de fundamentalistisch Hindoe vermoord.

  Waar haal je mijn geloofsovertuiging vandaan.

  Uit de glazenbol zeker.

  Tjarampi

  En je gedraagt je als een allerweeter. Alle randdebielen zoals jij uit Suriname weten het veel beter.


  Maak melding

 48. @Tjarampi

  Ja, Dalits worden slecht behandeld. Dat ontkent niemand. Maar weet je dat de Indiase christeelijke gemeenschappen en muslim gemeenschappen zelfs na de bekering van Dalits hen als hond behandelen. Misschien wel erger behandelen dan de Hindoes.

  Ja, het is erg, heel erg dat de Dalits zo behandeld worden, want het strookt niet met de leer van de Vedaant en de menselijkheid. Maar vergis je niet dat de Dalits de overige kasten tegen zich in het harnas jagen door te collaboreren met de muslims en christenen, hen voor vanalles uit te maken, heilige koeien te doden, de Hindoegoden en geschriften uit te schelden en belachelijk te maken, hygiene niet in acht te nemen en nog meer.
  Het eenzijdige beeld dat jij schetst is dus niet de volledige realiteit.


  Maak melding

 49. Het ontbreekt aan kennis bij jou. Ik vraag mij af of je verder ben gekomen dan de lagere school 5e klas.

  Zins wanneer is Hindoeisme een geloof. Nooit geweten. Bedankt

  Tjee


  Maak melding

 50. Wie weet met welke gigantische problemen dat miljardenland zelf worstelt zal wellicht zijn/haar mond verder potdicht houden over hulp aan Suriname. Begin alvast de Ganges te zuiveren.


  Maak melding

 51. India slaagt er niet in zijn bevolking te voeden
  INDIA

  NEW DELHI, 2 augustus 2016 (IPS) –

  India mag een van de grootste graanproducenten ter wereld zijn, toch gaat ongeveer een kwart van zijn bevolking ’s avonds met honger naar bed. Ook in de derde grootste economie van Azië is voedselzekerheid een gigantische uitdaging.

  De Wereldgezondheidsorganisatie noemt voedselzekerheid een situatie waarin iedereen op elk moment fysiek en economisch toegang heeft tot voldoende voedzaam eten voor een actief en gezond leven. India staat op plaats 55 van de 120 hongerigste landen in de Global Hunger Index. Nepal en Sri Lanka bijvoorbeeld doen beter.

  In een rapport van de Wereldbank wordt ondervoeding de “stille noodsituatie” van India genoemd. De graad van ondervoeding bij Indiase kinderen zou bijna vijf keer hoger liggen dan in China.

  Waar praten wij dan over?


  Maak melding

 52. @ Pa Henkie van Latour,

  Soms ga ik terug naar bepaalde nieuwsberichten. Zo ook bij deze.
  Jouw reactie van 14 januari 2018 at 13.43 uur slaat echt nergens op. Alleen maar nuances die je maakt richting mijn persoon. Je bent zo laag en laf om zelfs mijn familie te betrekken in je onzin reactie.

  Daar ik in mijn slaapkamer geen beelden heb staan van wie dan ook, heb ik maar besloten om een lelijk beeld van Pa Henkie van Latour in mijn achtertuin te plaatsen om vogels te laten schrikken zodat ze van de appels en kersen afblijven.

  @ B. Waqoof,

  Reagluurders (zo noem ik voortaan de haters van India, Indiërs c.q. Hindustanen) lezen slechts dat wat ze willen lezen.
  Ook al geef je als hindu toe dat er nog steeds veel misstanden in India voorkomen, ze zullen je altijd proberen neer te halen. Ze willen en kunnen niet begrijpen dat er ook eerlijke hindu’s zijn.
  Laat dit soort mensen in hun eigen ver gaarkoken.


  Maak melding

 53. @Dagga; je gaat dan voor jullie soort Creolen zorgen ? Zelf zorgen kunnen jullie niet en het is altijd de handjes ophouden. Dus vertel wat er met jouw gaat gebeuren als de Hindoestanen naar India terugkeren ?


  Maak melding

 54. B. Waqoof 14 januari 2018 at 14:31
  @Tjarampi

  Ja, Dalits worden slecht behandeld. Dat ontkent niemand. Maar weet je dat de Indiase christeelijke gemeenschappen en muslim gemeenschappen zelfs na de bekering van Dalits hen als hond behandelen. Misschien wel erger behandelen dan de Hindoes.

  Ja, het is erg, heel erg dat de Dalits zo behandeld worden, want het strookt niet met de leer van de Vedaant en de menselijkheid. Maar vergis je niet dat de Dalits de overige kasten tegen zich in het harnas jagen door te collaboreren met de muslims en christenen, hen voor vanalles uit te maken, heilige koeien te doden, de Hindoegoden en geschriften uit te schelden en belachelijk te maken, hygiene niet in acht te nemen en nog meer.
  Het eenzijdige beeld dat jij schetst is dus niet de volledige realiteit.

  Waqoof, je bent een geboren en pathologische leugenaar ! Je hebt ontzettend veel moeite met kritiek op India en op de terrroristische Hindoes. Dalits zijn Christenen en Moslims dankbaar dat zij door hen als mensen worden gezien in tegenstelling tot de fundamentalistische Hindoes die hen lager als ongedierte beschouwen. Wist jij dat een Hindoe uit de hogere kaste niet in de schaduw van een Dalit mag lopen ? En jij smeerlap komt dit soort gedrag goedpraten ?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES