Weer Nederlandse variant van roti in de supermarkt

39

“HAK Roti schotel, lekker met wraps of rijst”. Zo presenteert de Nederlandse groentenconservenfabrikant HAK haar nieuwe Roti schotel die o.a. bij Albert Heijn te koop is in een stazak van 500 gr. Deze Roti schotel bevat 335 g groenten en…. bonen. Bonen? In roti? Dat is wat veel mensen nu roepen op social media. Het doet ze denken aan het “Roti met rijst” incident van de Hema.

De bekende Komiek Baba Tori Mang Yaga maakte er een posting van, waarbij hij duidelijk ‘gehakt maakt van HAK’:

Anderen wenden zich direct tot HAK zoals deze meneer:

Zou jij dit eten?

hak-roti-suriname

- Advertentie -

39 REACTIES

 1. Laat die bakras lekker hun nep roti eten, zolang ze maar geen plaatje van een kaphrie als andro keskesikeba er bijzetten.

  Want roti heeft niks met de negroide ras te maken en is een indiaas woord tevens gerecht.

 2. Roti is geen Surinaams gerecht hé de roti is de ronde deeg vel en hiermee kun je van alles erbij denken.
  Denk maar aan de “roti”gevuld met shoarma of met gehakt ( Mexico) etc.
  Als er stond de Surinaamse roti dan ja dan kan je de kerrie kip en aardappel en kousenband of aubergine of pompoen erbij denken.

  Jullie doen alsof roti een Surinaams gerecht is waarop alleen Suriname recht op heeft.

 3. Roti is van oorsprong een Hindi woord en is de algemene benaming voor alle vormen van brood in grote delen van India, Pakistan, geheel Indonesië en geheel Maleisië. Meer specifiek worden hiermee alleen de ongerezen platte Indiase broden bedoeld zoals de Indiase naan, alu paratha en chapati. In Thailand duidt roti meestal alleen de pannenkoek-achtige broodsoorten aan maar vaak ook de gerezen broden (afhankelijk met wie men spreekt) terwijl kanom paang (“kanom” betekent deegwaar en “paang” is afgeleid van het Franse woord “pain”) alleen duidt op gerezen broden.

  Dit soort platte broden komen reeds voor in het Neolithicum. In het geval van het gebied waarin nu Noord-India en Zuid-Pakistan zijn gelegen, begon deze periode rond 7000 v. Chr.

 4. Rotischotel van HAK; voor hen die de smaak van roti niet kennen.
  Men zegt ook wel “ Te yu no sabi, yu gersie wan k@ agoe”.

 5. Goh, , als ik de verpakking lees gaat het helemaal niet om de roti zelf, maar meer om wat je met de roti eet, en dan surinaams gekruid, wat dat dan ook mag zijn, Massala, kurkuma, peper, ketoembar? wat een drukte om niets eigenlijk

 6. Laat die bakras lekker hun nep roti eten, zolang ze maar geen plaatje van een kaphrie als andro keskesikeba er bijzetten.

  Want roti heeft niks met de negroide ras te maken en is een indiaas woord tevens gerecht.

 7. Bij de Deen supermarkten hebben ze wel de echte Suri roti als warme maaltijd , koop altijd om naar het werk te brengen. Wat Albert Hein doet is puur handel tactiek.

 8. Dit gerecht moet je uitspreken als ROOTIE, dan is het voor
  Briljantje een Oud Hollands gerecht!

 9. Wel zo positief, vol vezels en eiwitten. Geen suiker aan toegevoegd.
  Afwisseling mag toch, ben zelf die ééntonige kerrie zat.

 10. Die komiek moet overal op reageren toch? Laat hij me in Par’bo,Blauwgrong,Lelydorp enz.
  ěén restaurant aan wijzen,waar ik nog een portie bamie,souto,nasie moksie metie,rijst kip kan eten zoals het 8n de jaren “60- ’70 was en smaakte. Nu zie ik ook nog brokolie spits/witte kool paprika prij enz bij zogenaamd Suri porties. Fa dat kan? Ga wel echt chinees eten bij restaurant “Welkom”. of chi Min.

 11. Als het binnenkort in de voedselpakketten uit Nederland word meegestuurd, dan vreten die uitgehongerde Surinamers het als zoete koek. Hypocrieten.

 12. Die komiek moet overal op reageren toch? Laat hij me in Par’bo,Blauwgrong,Lelydorp enz.
  ěén restaurant aan wijzen,waar ik nog een portie bamie,souto,nasie moksie metie,rijst kip kan eten zoals het in de jaren “60- ’70 was en smaakte. Nu zie ik ook nog brokolie spits/witte kool paprika prij enz bij zogenaamd Suri porties. Fa dat kan? Ga wel echt chinees eten bij restaurant “Welkom” in de J. Israelstraat, of bij Chi Min.

 13. Wat een gelul.
  Niemand heeft toch een monoplie op het gebruik van de naam/term Roti? Als het je niet bevalt, dan koop je het toch niet? Simpel zat.
  Ook zogenaamde origineel of authentiek bereide roti’s in Suriname (nog wel!!!) smaken naar troep!

 14. Dus als je kippensoep wilt maken maar in plaats van kip gebruik je rund. Dan heb je dus nog steeds kippensoep gemaakt.

 15. Geef mij dan maar een Nederlandse tapa.
  Wat dacht je van Kapucijners met gebakken spek(jes)
  fijn gesneden uien en augurk. Any day!

  Maar dan niet in een voedselpakket en de kapucijners niet uit blik maar gedroogd. Een nacht in het water, water verversen
  en op een laag vuurtje rustig gaarkoken.

 16. Roti met bruine bonen, leuker kunnen ze het zeker niet maken.
  Iets voor Bessie Turf, want die vreet alles!

 17. Lekker belangrijk ,als of de wereld vergaat, hebben jullie suris de naam roti laten deponeren,wees blij dat HAK dit probeert na te maken .
  Als jullie land straks failliet is kunnen jullie het goedkoop importeren,

 18. Soldier,

  Vraag je baasje om nieuw schoeisel te kopen voor jou en de andere uitgemergelde soldiers in dubai. In Afrika lopen ze er zelfs beter bij

 19. Neem je medicijnen op tijd ” soldier ”. Bidden helpt niet in een land (Dubai) waar de duivel regeert.

 20. Alles kan veranderen hoe de Hollanders t willen en wanneer behalve als t om zwarte piet en Sinterklaas gaat.

 21. De reacties van Soldier en hoofdverdachte, die elkaar alleen maar uitschelden, worden wel geplaatst.
  Gisteravond heb ik een artikel uit een blad over roti geplaatst, maar mijn reactie is weggepoetst.

  Bedankt moderator!

 22. Laten de mensen eerst maar leren het woord roti goed uit te spreken. De ‘t’ spreek je niet uit zoals in thee, maar als een harde T zoals dat vnl in de Indiase talen voorkomt.
  Op z’n Nederlands gesproken is een roti een Surinaamse vogel of iets rottigs en geen gerecht.

 23. Overigens kan je roTi eten met alles wat je wilt. Zie de bruine bonen maar als vervanging van de daal of karhie. Ook smakelijk.

 24. Ik denk dat Bouterse hierachter zit.
  Alleen iemand met zulke snode plannen kan zoiets verzinnen.
  Weg met bouta!

 25. Roti betekend gewoon brood. Je hebt honderden variaties. Een wrap of pizza zou ook roti kunnen heten. Pas nog Rumali roti gegeten in Turkije. De Suri roti is echt niet de enigste die bestaat.

  Geen vakantie meer voor mij in Su maar liever ergens anders waar je veiliger voelt.

 26. Allemaal paars gezeik. Honger maakt rauwe bonen zoet. Wat maakt het nou uit als je gele erwten of groene erwten roti samen eet met pom of bruine, witte, zwarte, gespikkelde, groene. Wel mi dati njang roti met katfisi, warang fisi, hert, rund, schaap, kip, varken, duif, pompoen, witte bonen, sopropo, antroewa, kouseband, boulanger, rijst, bitawiri, klaroen, komkommer, alles verdwijnt in de maag. Deze roti is het proberen waard. Oma taki wacht maar wanneer opa straks tachtig wordt, dan gaan we van alles eten op zijn Surinaams.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.