Familie vermoorde man Suriname start doneeractie

22
Familie vermoorde man Suriname start doneeractie

Op maandagavond 1 januari 2018 is de 28-jarige Alex Riley voor het oog van zijn vrouw en kinderen doodgeschoten in Suriname. Voor de familie is het uiteraard een enorme klap om het nieuwe jaar op deze tragische wijze te moeten beginnen. Alex Riley was volgens de familie een lieve man die altijd voor iedereen klaar stond.

Niet alleen krijgt de familie het zware verlies van een lieve echtgenoot, vader, broer, oom en neef te verwerken. Men heeft ook nog eens geen geld om Alex een respectvolle begrafenis te kunnen geven.

Om die reden is de familie een doneeractie gestart. De familie stelt het daarom zeer op prijs als de lezers van Waterkant hen financieel kunnen helpen de begrafenis mogelijk te maken. Hun dankbaarheid is groot. U kunt gebruik maken van deze pagina: doneeractie.nl.


22 REACTIES

 1. Waar haal uit dat hij een crimineel was imbeciel??? Lezen is een kunst, niet iedereen beheerst dat. Daar moet je op z’n minst de lagere school voor hebben doorlopen.


  Maak melding

 2. Mi beng de eve na mi geboorteland, mama Sranang. Wel, sma no e pina werkelijk ete, leki de jare tachtig sa mi ervare. Foto, wojo, restaurants etc sma lai en bai. Na Chi Min moro dan de helft foe deng eetgasten beng de marrons met harem en jonge kinderen. Oto lai, ma toch in vergelijking met het jaar daarvoor was het toch niet zo druk in de binnenstad en a pagara estafette trong wang aleng flop. Ma na mi birtie Abra broki, pe mi gro op a tori beng de wang paars pina fasi, soso foermang, droenoe mang, lawmang, nanga herrieschoppers. Vaker skowtoe nanga ambulance moes beng rij uit om zowel jeugdige als oudere mensen, vrouw of man met een ndp of abop signatuur aan te houden en voor verhoor op te brengen. Na Herman Steinbergstraat was het als voor de onafhankelijkheid. Vele naakte kleine jongens en meisjes in Adam’s en Eva’s gewaad beng long se deng wagi sa e rij langs, e bari, gi mi wang lekkers. Opmerkelijk dat sommige kleine jochies van twee jaar een absurd lange pie hebben voor zo een leeftijd. Pasa mi wijsvinger? Ook bij het Vat waren er blanke vrouwen, jong en oud te zien met een jongere of lange zwarte marron. Na Jozef Israel stratie heeft de tijd ook niet stil gezeten. Vele hoerig uitziende Braziliaanse vrouwen en vieze slordige gariempeiros maken het straatbeeld uit tot in de vroege morgen uren. Casino’s span, some sma e prei drie slotmachines, al gulzig etend of kauwend van al dat gratis ete en drinke. Sranang sma no e pina ete leki de jare tachtig. Ma vo hoelang nog? Een ding mi sabi, baas en paarse geboefte houden het gehele volk finaal voor de gek. En Misjieka Dubai en Stef Me Anus lachen het gehele volk uit met de Bijbel in hun hand. Oma taki, o moro nanga moro sma e begi gi land en volk, a moro nanga moro soso geestelijke en moreel verval e kong. Opa taki, is het een wonder, na awariedomrie foe ddb aka didibri foe Sranang.


  Maak melding

 3. Heeft de regering geen potje voor dit soort zaken? Lantie Beri? Hoe zit het met het afsluiten van een begrafenisverzekering of beri fonsoe? Wanneer deze actie niets opbrengt wat gebeurd er met het lijkt?
  Wanneer je je eigen zaken niet op orde hebt krijg je deze toestanden. Mensen leven maar op los vergeten dat er ook een eind aan het leven komt en zit de familie met de ellende. Sarie Torie.


  Maak melding

 4. Ala sma di é reageer mi é winsi wan bun yari éte nanga furu
  guzsontu libie. Het is triest voor woorden dat men zo snel naar het wapen grijpt ! Maar bij een vecht of schietpartij zal er reeds iets vooraf gegaan zijn. Kort samen gevat het is triest voor woorden dat men, elkaar op deze manier te lijf gaan is switie Sranan.

  @ Wiep – Ding

  Voor jou ook een goede jaar, van geluk en gezondheid gewenst, no spang yu edé rustig aan Brada !

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 5. Erg triest dat een vakantie zo moet eindigen wat een drama voor de fam, het zal je zoon maar zijn
  Het lijkt wel een vrijbrief om te moorden met zooo en pres.
  Wat deze knappe jongen gedaan mocht hebben niemand mag een ander zijn leven nemen.
  En oom Ludwig bedankt voor de info,s wel met moeite gelezen.De grootste schock in su zijn de jeugdige venters.
  Mensen doe een donatie voor die begrafenis .En
  Als je dat niet wilt belet anderen niet door je valse comm hier.wat een mentaliteit.


  Maak melding

 6. Ik kan mij niet voorstellen dat hij niet verzekerd was. Zijn dood zal wel een afrekening zijn geweest. Maar wat een laffe daad om iemand neer te schieten voor zijn kinderen en vrouw. Ik hoop dat diegene die dit gedaan heeft zijn straf krijgt.


  Maak melding

 7. @ Oom Ludwig foe Abra Broki,

  Je hebt de dingen juist benoemd !! Ik schrik mij ook rot op weg soms naar Laiour als ik door de Calcuttastraat rijdt !!
  Een eens mooie straat met goede woningen en nette omgeving lijkt nu op een “Shant Town” straat van zuid Afrika met de vele smerig wonendebinneland bewoners die alles slopen, Hetzelfde doen deze Marron-Djoekoe’s op in de straten van Latour en zij zorgen voor de grote onveiligheid,vooral voor vrouwen !!


  Maak melding

 8. Vroeger wisten de piraten dat ze gewelddadig aan hun einde zouden komen.Ze droegen gouden oorringen in de hoop dat de vinder van zijn aangespoelde lijk hem met de opbrengst van de oorringen ook een fatsoenlijk graf zou geven en niet alles voor zichzelf zou houden.
  Een goede graf zou mede bepalen of je in de hel of hemel zou komen.


  Maak melding

 9. Oom Ludwig en Pa Henkie. Ik was van de Ramgolamweg dus buurten als :Wit boitie, Abra broki, Bethesda, Saron, Livorno, Toekomstweg, Ephraimzegen en Latour ken ik nog heel goed.
  Bedankt voor het oproepen van al die mooie herinneringen bij mij. Jammer dat al deze buurten zo in verval zijn geraakt. Ik vergelijk ze met de Wanicakreek. Eens een mooie en schone kreek, waarin wij elke ochtend in ons nakie een bad namen en waarin ik heb leren zwemmen. Nu een open riool. Jammer dat dit klein voorbeeldje ook voor heel Suriname opgaat. Eens een paradijs nu voor velen een hel.


  Maak melding

 10. Tijdens mijn korte familiebezoek reed ik in de Maystraat. Aan de Rode Kruislaan waar Rijper Jeugd beng dje of opa Doeli Instituut. Daarachter en aan de Maystraat is het een verworden marrondorp, typisch krottig Afrikaans gelijkend, veel lawaai, stinkend geuren, veel burengerucht en net als te Abrabroki en Wi Kontreng vele kleie ukkies en pukkies in hun nakie. Wat moeten die bewonders op nauwelijks honderd meters afstand zich dagels ergeren aan dit maatschappelijk verval dat haar oorzaak heeft in de jaren tachtig tijdens de vervloekte militaire revolutie. oma taki, mi bari alla sma sa e karie ddb, de beste leider die het land heeft voortgebracht, foe keba nanga a law geindoctrineerde revo gedachte datie, want na soso vloek ddb en moordenaars bende tjarie heri kondre. Fosi teng Marron beng de vertyrouwde hulp na omoe snesi, na hindoestani sma, vooral deng foe Saramacca. Ma anno 2017 snesi nanga hindostani noe wang deng srefi foe jepi want deng foeroe sreef wang broko stoeroe en vooral joe egi vrouw nang deng bigi pie. Opa taki efoe Lonny kong president, a heri konder ka……….want de leerling Lonni zal zijn meester Ddb overtreffen in de misdaad. De toekomst ziet er paars duister uit voor allen die blindelinge zullen ztemmen op de ndp of abop. Do ka leki in Zimbabwe.


  Maak melding

 11. @ John,
  Mi ati e-kre als ik nu door de buurten , toevalig loop of rijd jij noemt en oom Ludwig . Ook sunny point en omgeving !!.
  Wat een verloedering en afgang !!
  Sorry dat ik dit moet zeggen, het begon allemaal met de vestiging van de achterban van Brunswijk,Belfor en Misiekaba.


  Maak melding

 12. Oom Ludwig van Abra Broki u als Marron zegt het zelf. De zwarten hebben Suriname leeggeplunderd en van dat land een arm land gemaakt. ik kan niet een land opnoemen waar zwarten het voor het zeggen hebben en het gaat goed met dat land. Volgens mevrouw Simons ben ik nu racistisch bezig nou aan mijn hoela mevrouw Simins u bent zelf een ordinaire racist !


  Maak melding

 13. Oom Ludwig…joe tjading fa joe verwoortoe joe verhaal. Maar e no ley….a pisi foe deng lauwmang droengoeman…joe mek mi lafoe. Maar goed dat gezegd te hebben, wil ik mij steun uitbrengen aan de nabestaanden. Heel erg dit. Zwaar om dit verlies te dragen en nog eens geconfronteerd worden met begrafeniskosten. Het is nu tijd dat we bewust worden van dat de dood een onderdeel is in het leven. En men zich ook financieel daarop voorbereid. Sterkte nabestaanden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.