Geen ‘plotselinge verbeteringen’ verwachtbaar in Suriname

30
Koopkrachtversterking ambtenaren Suriname niet om vingers aan te branden

PARAMARIBO, 2 dec – Het is jammer om te constateren dat de regering geen daden voegt bij de woorden ‘om het samen te doen’ en te weinig luistert naar de kritieken, ook uit de eigen gelederen. Het is daarom niet verwachtbaar dat plotseling een zodanige ommekeer in benadering zal ontstaan in het gevoerde beleid, waardoor het uitzicht verbetert om op eigen kracht uit de huidige financiële economische crisis te geraken. Dit stelt oppositiepartij PALU, die ook van de oppositie niet veel beters verwacht.

“Vanuit grote delen van de oppositie is niet te verwachten dat er plotseling inzichten zullen worden gepresenteerd die de hoop op een structurele verbetering van onze nationale ontwikkeling kunnen vergroten.” Het enige dat eruit komt is al of niet terechte kritiek op de regering en het beleid. “Maar de blote bewering dat zij het beter zouden doen dan de huidige regering biedt geen enkele garantie daartoe.”

De PALU roept Surinamers op om zich niet te laten afleiden van het idee dat in de eerste plaats zij zelf verantwoordelijk zijn voor de eigen ontwikkeling. “Geen enkel ander land gaat, kan of mag die verantwoordelijkheid van ons overnemen. Het is de hoogste tijd om samen de onafhankelijkheid te voltooien voor welvaart en welzijn voor een vrije Surinaamse natie.” Aanbevolen wordt een diepgaande studie te maken van wat er fout is gegaan sinds 1975 en waarom.


30 REACTIES

 1. ” Aanbevolen wordt een diepgaande studie te maken van wat er fout is gegaan sinds 1975 en waarom.

  Hoeveel studies moeten worden gemaakt om erachter te komen wat fout is gegaan terwijl het publieksgeheim is wat fout is gegaan? Dit wetende en toch vragen naar de bekende weg zal wederom geld kosten die Suriname niet hoeft uit te geven.

  Een ieder weet dat de verkwisting en zelfverrijking en fraude en diefstal de oorzaak zijn van monie no dé en Sranang skeer dus kan de overheid niet ingrijpen met stimulerende maatregelen om de belabberde economie een push te geven.


  Maak melding

 2. Pa LUL,
  Niet lullen ook jullie hebben er niets van gemaakt.
  Surinamers weten het in alle opzichten vele malen beter; en toch komt het land geen ene steek vooruit.


  Maak melding

 3. PALU weet sowieso WAT er fout is gegaan : Wie heeft de

  DODENLIJST helpen samenstellen tbv de MASSA-

  MOORD van 8 December, op ONZE EIGEN VOLK ??????

  Waarom steunt PALU een Massamoordenaar/ Drugs-veroordeelde, NOG STEEDS ????

  Waarom steunt PALU, AMNESTIE voor de daders van de massamoord op Onschuldige/Ongewapende staatsburgers ?????

  Waarom steunt PALU een PAARS beleid dat gekenmerkt wordt door CORRUPTIE en dat GEEN TRANSPARANTIE KENT ???

  Waarom heeft PALU de ONGEDEKTE MILJARDEN-GELD-DRUKKERIJ van Opa DESI GESTEUND ??

  Waarom heeft PALU deze GELD-DRUKKERIJ helpen verzwijgen voor het Volk ???????

  PALU bestaat in hoofdzaak uit HUICHELAARS die het niet menen met het Volk ! PALU steunt de prive-belangen van Opa D !

  ANALYSEER JE EIGEN PARTIJ, PALU !!!!!!!!!!


  Maak melding

 4. Srafu@
  Wie zou volgens jou de kar moeten gaan trekken, er blijft maar weinig open.
  Opleidingsniveau is redelijk laag in Suriname, en de corruptie tiert welig.
  Als de corruptie uit word geschakeld, moet je maar eens kijken hoe bitter weinig er over blijft voor degene die het land kunnen besturen met schone handen.
  Goede onderzoek journalisten zie te vinden die geld en eigen dommen kunne traceren naar echtheid, of door corruptie verkregen, ik zie het zwaar in in de komende jaren


  Maak melding

 5. En een onderzoek is niet nodig, zonder na te denken alles en iedereen het land uit te laten gaan en niet aan de consequenties verbinden wat daar na fout zou kunnen gaan, het land stroomde leeg met intelect, en als ze niet weg gingen werden ze wel geliquideerd, waar door alles wat maar denkbaar is fout gegaan, goud deals, olie deals, stuwdam EBS, bauxiet, snel treinen autobanden, diepzee haven, op gestarte projecten stop zetten miljoenen down the drain 350.000000
  Apoera rails treinen showfels, draglins.
  Lenen en niet produceren hoe lang denk dit uit houden, hier hoef je niet op universiteit geweest te zijn,


  Maak melding

 6. Suriname is al 42 jaar onafhankelijk. Ik constateer: In plaats van vooruit zijn wij juist achteruit gegaan. De landbouw wordt vermoord, bosbouw is een grote puinzooi, wat hebben we aan veeteelt gedaan,. En dit zegt Palu “de partij van arbeiders en landbouwers unie” als ik het goed heb. Een Rotterdammer zou zeggen: kek na je eige . Jullie hebben ook geen moer gedaan behalve Nederland de schuld geven van ons eigen falen.
  Ik roep de Surinamers juist op om niet meer op PALU te stemmen.


  Maak melding

 7. @Haco, uw stellingen zijn redelijk goed !

  Toch moet Sranan streven naar TENMINSTE uitschakeling van alle corrupte/criminele BOEVEN en POLITICI !

  Daarom pleit ik voor PERMANENTE SCREENING van ALLE POLITICI EN ALLE TOP-AMBTENAREN !

  Redenering is : Bij criminelen/boeven in het Landsbestuur, komen wij NOOIT VERDER !

  Met gescreende personen maakt Sranan MEER KANS op ONTWIKKELING ! En met eerlijke personen zonder strafblad of antecedenten, is er een grotere kans dat er leiders komen die van het Land houden en de BELANGEN van het Volk verdedigen en centraal stellen !

  PS : Goede ONAFHANKELIJKE RECHTERLIJKE MACHT, Politie, Centrale BANK, Rekenkamer, Accountants Dienst, Belastingdienst en FIOD, zijn onontbeerlijk !
  Plus een sterke PLUK-ZE wetgeving, om crimineel verkregen gelden (roof, boeverij, corruptie) en goederen, terug te vorderen !

  ALLEEN ALS RECHTSSTAAT KAN SRANAN ZICH VERDER ONTWIKKELEN !


  Maak melding

 8. Palu net een partij die uit de doden is opgestaan.
  Palu weet het niet beter dan de rest hoe het moet anders zouden ze geen massamoordenaar steunen .
  Het is 2018 en Palu laat zijn stem vanuit de graf horen.


  Maak melding

 9. Chitan en Sapoen zogenaamd van de palu maar kijk wie ze dienen..juist de belangen van de ndp met de zegen van de palu die meer dood dan levend is!Landverraders zijn het!!


  Maak melding

 10. Ai baja
  Palù wil onderzoeken waar het mis is gegaan.
  Palù bende, je was aanwezig in ford zeelandia en adviseerde nog voor het vermoorden van mensen in dec. 1982 en nog veel meer.


  Maak melding

 11. @Haco
  Hoelang kan een mens zich nog beheersen?
  Moeten wij echt staan kijken zonder wat er aan te doen?
  Dan ben je medeplichtig aan de totale neergang van het land!
  Keep that in mind!!
  Wel Haco,ik laat mijn stem horen ,al vinden een paar het niet leuk,..


  Maak melding

 12. Ray@
  Ik volg je helemaal e ik begrijp het, maar die strijd win je niet op dit forum, alleen als je je organiseert, en dat zie ik met al die tegenstellingen nog lang niet gebeuren,
  Waarom ging het in de 50-60-70 jaren wel, alles was toen goed geregeld valuta twee nl guldens voor een suriname gulden. Toen werd er nog geproduceert, bos bouw rijst, Bruynzeel huizen eindproducten, suikerriet palmolie Cocos stimuleren van veeteelt en land bouw, een Hollandse familie Alen van VCM 6000 runderen het droog leggen van het land water buffers maken voor in de drogen tijd, de grootte vraag is waarom kunnen die Hollanders het wel en de Surinamer niet.
  Ik hou het op karakter en mentaliteit, ondernemers geest vakkennis, dus opleiding, en waar zit die kennis, die hebben we er uit geschopt.
  Dit is niet tegen jou, er waren stromingen die het beter wisten dan die Hollanders, je zit wat er van gekomen is, je eigen volk vernaggelen, de machthebbers stelen en roven heel suriname leeg, en we hebben nog steeds over die blanken is toch wel jammer


  Maak melding

 13. Regering Bouterse 2 is inmiddels meer dan 7 jaar aan de macht. Gedurende 5 van die 7 jaren is PALU een belangrijke coalitiepartner geweest. Met een klein beetje fantasie kunnen we dus vaststellen dat PALU medeverantwoordelijk is voor de situatie waarin we nu zitten.Als ik de kritiek lees dan zou je denken dat men kennelijk tot inkeer is gekomen. Dat waag ik te betwijfelen. Deze partij zegt dat de oppositie geen oplossing heeft voor de situatie. Daarin zouden ze wel gelijk kunnen hebben. Maar de oppositie is niet aan het bewind! Bij de start van Bouterse 2 is men met veel bombarie van start gegaan met hearings van oppositie en maatschappelijke groeperingen. Er zijn veel bruikbare zaken aangedragen. Maar de adviseurs van de president hebben hoogstwaarschijnlijk anders beslist. Dus het is makkelijk om nu te zeggen dat anderen ook geen oplossing hebben. Als je echter niets doet met de adviezen moet je maar zelf op de veroorzaakte blaren zitten en niemand anders de schuld geven. En geen enkele oppositie heeft als taak de regering in stand te houden.Die taak is aan de regering voorbehouden. Zij, de regering, moet goed beleid maken en uitvoeren. Alleen dan kan Suriname de beloofde 2de Dubai worden……………………zal wel heel lang duren


  Maak melding

 14. Ramlallallal met zijn dom gezwets over dat hij ook van de oppositie niet beter verwacht, alsof hij met zijn Palu volle zalen heeft getrokken, en een verrijking was voor de Surinaamse gemeenschap, sterker nog, volgens zijn partijvoorzitter is deze crisis te wijten aan de vroegere kolonisator, zeker omdat de Palu op sterven na dood is.2020 valt het doek definitief voor deze partij, afgestraft voor de rol die ze gespeeld hebben in de jaren 80.


  Maak melding

 15. De oorzakelijk verbanden voor alle ellende die Suriname al langer dan vandaag meemaakt zijn duidelijk. Je zal je moeten afvragen waarvoor deze partij dan staat. De PALU heeft waarschijnlijk veel gemist en/of gaat voorbij aan de realiteit. Uiteindelijk weet een ieder waar het fout is gegaan of dat het anders ook nooit goed is gegaan met de ontwikkeling na de staatskundige onafhankelijkheid van Suriname omdat zij dachten het beter te weten. Het is dan ook slechts een open deur intrappen met de aanbeveling een diepgaande studie te maken van wat er fout is gegaan sinds 1975 en waarom.

  Drie en een half miljard bij de toescheidingsovereenkomst voor de eigen ontwikkeling blijkt niets te hebben opgeleverd dan dat de pot gewoon verteerd is geworden. Blijkbaar ligt het aan de Surinamer zelf, die niet in staat is te komen tot
  ”Nation building”. Bovendien is het begrip Surinamisering / het streven en bereken van een eigen gemeenschappelijke Surinaamse identiteit ook maar slechts een illusie, of een utopie. In essentie is en blijft Suriname in vele opzichten een creatie van Nederland, echter blijken Surinamers in diversiteit en etniciteit, de vijanden van zichzelf te zijn.


  Maak melding

 16. Palu, wat wil je vertellen dat Suriname een andere munt eenheid gaat krijgen.

  Volk van Suriname bewaar je dure SRD goed, want deze regering is in staat om over te slaan naar een andere munt eenheid voor Suriname.

  Palu, net als de jaren 80, weet je dat nog Palu of Palu doet als of ze het vergeten zijn.


  Maak melding

 17. In Su, denkt men niet aan morgen, maar aan het heden. De beleidsmakers worden door oerdomme ndper’s nog steeds op handen gedragen voor een bordje bruine bonen en plastiek cup bruine suikerwater. Melancholisch uitstarend hoorden velen de Kerst boodschap aan van hun geliefde ddb. Wang sani mi sabi, na zeven jaren ndp olv van ddb en paarse rovers, stijgt het paarse schijtwater uit ddb’s paars stinkende beerput heel binnenkort tot aan hun monden in 2018.


  Maak melding

 18. De ” jongens ” van de Palu moeten hun grote BEK houden.
  Wie heeft in de jaren zeventig het KROFAJA project vernietigd? Krolis, Schillevoort, Caldeira en consorten weten er alles van.
  Hok is mini-ster geweest … hij heeft toch geen moer van gebakken? En achteraf afgeven op de huidige regering waarvan ze deel uitgemaakt hebben.

  De Palu ” jongens ” zijn allemaal opgeblazen kikkers … ze hebben er geen moer van gebakken en zullen dat ook nooit doen. Het zijn Charlatans …. zgn hoog opgeleid. Ja, hoog opgeleide Diefkatten !!!! Geven jullie me een GROTE BRICK !!!!


  Maak melding

 19. Kijk no zolang deze vervloekte massamoordenaar leeft zal het niet goed komen met suriname!
  Jullie hebben toch gezien hoeveel het geregend heeft tijdens de feestdgn ?
  Na soso huilen su ey huilen!
  2018 wordt erger de koers stijgt weer 1 op 15 voor de Euro
  Me bar joe!


  Maak melding

 20. PALU …NDP…ABOP ..ZIJN DE BOOSDOENERS …. DAT SU VANDAAG DE DAG ZO BANKRUPT IS…….. DUS RAMNANADAL …BEE…..BELFORT HOUDEN JULIE JE KOP DICHT…JULIE HEBBEN HET LAND NAAR DE KLOTE GEHOLPEN


  Maak melding

 21. Er zijn genoeg mensen in Suriname te vinden waarmee een daadkrachtige regering kan worden gevormd.

  De huidige regering is vooral daadkraachtig in lenen en in verspillen.


  Maak melding

 22. De PALU-leeghoofden laten zien dat ze echte ongeletterde luiaards zijn, niet eens arbeiders, want ze hebben nog geen dag in hun leven echte arbeid verricht.

  Hun blaffende en keffende woordvoerder weet niet dat niemand meer uit het buitenland in Suriname wil investeren zolang deze regering er zit. En dan spreken alsof buitenlandse investeringen er niet toe doen. Hiermee snijdt PALU in de eigen vinger, want de kiezer weet en beseft nu dat PALU-figuren geen buitenlandse investeringen zullen toestaan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.