In memoriam: Meesterviolist Herman Pontjopawiro

3
In memoriam: Meesterviolist Herman Pontjopawiro

De bescheiden meesterviolist Herman Pontjopawiro(1942-2017) is er niet meer. Hij overleed op donderdag 28 december op 75-jarige leeftijd. Pontjo, zoals hij bekend stond, volgde zijn muziekopleiding aan de Indonesia Music of School. Vanaf zijn terugkomst naar Suriname in 1973 gaf hij muzieklessen en was vanaf toen een aantal jaren verbonden aan de Effendi Ketwaru Volksmuziekschool van het Cultureel Centrum Suriname(CCS).

Verder had hij ook de leiding over het eerste Anklung Orkest van Suriname. Ook is hij enige tijd verbonden geweest aan het ministerie van Onderwijs, Wetenschappen en Cultuur, afdeling Muziek. Pontjo is diverse malen jurylid geweest bij het componistenfestival Suripop en verschillende Pop Jawa zangwedstrijden.

Vanaf de jaren ’80 trad de Surinaamse meestervioolist ook regelmatig op met hindostaanse orkesten. Zijn laatste was het Yaadgaar Orchestra onder leiding van Riaz Ahmadali.


3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.