Bisschop van Paramaribo luidt 1e Kerstdag Suriname in

17
Bisschop van Paramaribo luidt Kerstdag Suriname in

Op 1e Kerstdag vond de traditionele Kerstviering weer plaats bij de Sint Petrus en Paulus kathedraal te Paramaribo. Op de foto de Surinaamse geestelijke en bisschop van de rooms-katholieke Kerk in Suriname, Karel Choennie, op weg naar de Pontificale Hoogmis van Kerst. Choennie werd op 11 november 2015 benoemd tot bisschop van Paramaribo en is de eerste bisschop van Paramaribo van Hindoestaanse afkomst.

17 REACTIES

 1. Choenni ghar wapes awo. Choenni keer terug naar je huis de Sanatan Dharma. De katholieke kerk is maar een instrument van kolonialisme, uitbuiting en racisme. Bijna cardinalen zijn oude witte mannen een bruine of zwarte zal nooit paus kunnen worden.


  Maak melding

 2. Als men geen ingewijden zijn zal men mij ook niet kunnen begrijpen. Voodoo en Bonu is afgeleid van de rooms-katholieke leer. De Paus en alle overige voorgangers van welke geloof dan ook zijn bezig met afgoderij.

  Geloof is niks anders dan de mens in de maling nemen. Dit vraagt de mens zelf, omdat in wezen de mens in iets wilt geloven. Dan geeft je ze dat iets wat zij willen/verlangt en dit is de evangelie/voodoo of bonu alles bij mekaar afgoderij.
  De drie definitie van de evangelie: geloof, bijgeloof en afgoderij.
  Met dit zal de gelovigen moeten leren leven omdat zij niet beter weten. Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet

  Vroeger werden gelovigen gedoopt maar dit gebeurd tegenwoordig niet zo vaak meer. Straks wordt ook het besnijdenis stop gezet bij de moslims. Al deze handelingen is een achterstand in denken.

  VOORBEELD: God/Allah heeft de mens naar zijn beeld en gelijkenis geschapen. Maar de gelovigen gaan iets doen om het werk van god/allah te corrigeren. Dit is puur achterlijkheid. Je zou zeggen de gelovigen vinden bevrediging in de vele handelingen en woorden van de voorgangers of voodoo en bunuman. Ja het is hun recht en mogen doen wat ze willen.

  Wat mij ook bezig houdt is dat de president Bouterse zich bezig houd met dingen dat een volk niet tot ontwikkeling zouden kunnen brengen maar meer.om politieke redenen of eigen gewin. Dit is misleiding van de eerste uur.

  Dit toont weer aan hoe wij worden misbruikt door de genen dat ons moet leiden naar een betere Suriname voor iedereen en andersdenkenden. Mensen ( Leiders) ik verzoek jullie a.u.b. om deze dingen achterwege te laten en zorgt als een fatsoenlijke leider voor een goed ontwikkelde volk. Want woorden kunnen soms verraderlijk zijn

  VOORBEELD: Als wisi werkelijk bestond dan was u president op dit moment niet hier aanwezig. We zijn een heel jong volk dus we zijn nog voor correctie vatbaar. Maar probeert het volk niet dom te houden en dit geldt ook voor alle en dan ook alle Bisschoppen en voorgangers.

  Iets dat je ook vaak tegenkomt is dat mensen over hun kostuums een omslagdoek overheen gooit met de bedoeling dat zij van Afrikaans roods zijn.
  Dit heeft niks te maken met Afrikaans ( ze liepen toen in hun blootje en of lendendoek) zijn maar meer een stukje zuinigheid geweest van de slavendrijvers
  .
  Ook gebruiken we Surinaamse woorden als Bakra/Krabasi/Dyuka etc. Het is de plicht van de minister van onderwijs om een studie te laten uitvoeren/gebruiken van bepaalde woorden, dat eigenlijk niet meer van toepassing kunnen zijn.

  Opbouwende geloofsoverdracht betekend zoveel als afstappen van het dierlijke op het menselijke en geen kiekeboe spelen. Zelfbeheersing bijbrengen om niet als een wilde veredelde dier/mens of het bedwingen van de neiging om te doen wat in je opkomt

  Voodoo en bonu is ook welkom maar leer de mensen hoe zij zich moeten gedragen om niet makkelijk ziek te worden of anderen nodeloos te beschuldigen. DIT IS NIET GOED TE PRATEN.


  Maak melding

 3. Een zwarte zou toch nooit president van Amerika worden. En toch is dat gebeurd. Er is dus altijd hoop.
  De hoop dat Bouterse een betere president van Suriname wordt heb ik al lang laten varen. Reden: hij heeft het bewijs geleverd geen goede president te zijn.


  Maak melding

 4. Gaat hij met zijn crew richting bouterse z’n huis om kerst te vieren of een wierwatra wasie?
  Als het zo is was die Moerschont schoon hoor Padré Noennie.


  Maak melding

 5. DE OPMERKING VAN HET KASTENSTELSEL DAT HET ZEER RACISTICH EN DISCRIMINEREND IS, VIND IK ZEER OPRECHT.
  GHANDI WAS IN ZIJN TIJD IN ZUID -AFRIKA ZEER RACISTISCH NAAR DE ZWARTE MENSEN TOE.
  JE ZIET OOK TREKKEN VAN DEZE VERDERFELIJKE HOUDING IN SURINAME.
  ONTKENNEN HEEFT GEEN ZIN, MAAR DIT KWAAD MOET BESTREDEN WORDEN.
  VOODOO EN WINTI KENNEN GEEN RACISME EN DISCRIMINATIE.HET IS SLECHTS EEN NATUURLIJKE WAY OF LIFE.
  KKSI


  Maak melding

 6. DE OPMERKING VAN HET KASTENSTELSEL DAT HET ZEER RACISTICH EN DISCRIMINEREND IS, VIND IK ZEER OPRECHT.
  GHANDI WAS IN ZIJN TIJD IN ZUID -AFRIKA ZEER RACISTISCH NAAR DE ZWARTE MENSEN TOE.
  JE ZIET OOK TREKKEN VAN DEZE VERDERFELIJKE HOUDING IN SURINAME.
  ONTKENNEN HEEFT GEEN ZIN, MAAR DIT KWAAD MOET BESTREDEN WORDEN.
  VOODOO EN WINTI KENNEN GEEN RACISME EN DISCRIMINATIE.HET IS SLECHTS EEN NATUURLIJKE WAY OF LIFE.
  Kaikusi


  Maak melding

 7. Racisme en discriminatie zit in de mens. Om dit te vernietigen moet je jouw ego elimineren….Gandhi heeft oio gezegd…als je 1 vinger naar een ander wijst, wijzen er 4 naar jou. Dus verbeter de wereld begin bij hezelf


  Maak melding

 8. @R. Groenberg

  Neem een kijkje in het binnenland van Suriname en zie hoe inteelt daar zegeviert met al het wintie en voodoe gedoe dat jij zo leuk vindt.
  ben jij ook zo???


  Maak melding

 9. Wat heeft iemand terug te roepen naar zijn originele godsdienst met racisme te maken? Kijk in een spiegel en vraag je af in welk gekoloniseerd land heeft christendom voor beschaving en welvaart gebracht? De hardste uitschelders moeten eerst zelf gaan uitzoeken hoeveel dat slavernij spiegels en kralen geen beschaving brengen maar ellende en uitbuiting. Ik neem hierbij de gelegenheid om jullie allemaal op te roepen hindoe te worden en een simpele hindoe levenswijze te belijden. Eerste reden is dat Hindoeisme verbiedt kolonisatie en imperialisme. Trouw zijn aan je partner, kijk wat met Rawan gebeurde toen hij Sita ontvoerde, blijf af van andermans vrouw etc. Geef aalmoezen en doe sewa.


  Maak melding

 10. Als ik de macht zou kunnen overnemen in Suriname, zou ik alle godsdienstigen, inclusief mijn familie, moeder en vader het land uit trappen. Kerken worden omgevormd tot cursusgebouwen voor wie nog iets wilt leren om het land daadwerkelijk op te bouwen. Dan zal er vrede zijn, ieder is gelijk.

  Dan laat ik de ongelovige buitenlanders met hart en ziel voor, mens, dier en natuur massaal overkomen die iets voor Suriname willen en kunnen betekenen. Het begin van nieuw Suriname, en ondertussen zijn de hebi’s richting Vaticaan, Medina en Israél. Alle gelovigen, elite of niet, klein en groot zullen eenzelfde lot moeten ondergaan.

  En de gematigde gelovigen zijn de slijmballen die nog niets geleerd hebben van het verleden en de geschiedenis. Deze zeggen vaak ; de valse gelovigen veranderen wat god heeft goed gemaakt, en bla bla bla. Welke God? Ik schop ze er persoonlijk allemaal uit met behulp van mijn eigen leger.

  Ai mi boi, mo priet din skin yere, en mo sieb Choennie wan baka ede faya klap, maar ik ga ze niet vermoorden, want ik ben geen kind van God. Ze maken elkaar zelf wel af wanneer ze allemaal tegelijk op de eerste rij willen zitten in de boot richting het Vaticaan. Dan do feti tok, mo laf na tori yere.

  De Bijbels en voorts alle godsdienstboeken worden uitgeweekt voor de fabricage van gewoon schrijfpapier. Dat is mijn kerstwens, en God zal de gelovigen niet kunnen helpen, want hij bestaat niet!

  Yep ik heb geen medelijden met dit godsdienstig schuim die alleen aan zichzelf denken en verder gaan met het dom en achterlijk houden van het volk, haar onderdrukt en dompelt in volledige armoede, namens hun kwaadaardige, idiote fictie Gods.


  Maak melding

 11. Hallo lieve mensen. Misschien heeft Ramsingh gelijk voor wat betreft het Hindoe geloof. Maar, ga eerst over deze godsdienst meer informatie inwinnen voordat u Ramsingh blindelings navolgt. Typ in uw brouwser- “Het Hindoeïsme gezegend door de blauwe goden.”

  Ik wens ieder een gezonde jaarwisseling in goede gezondheid.


  Maak melding

 12. Mijnheer Natuur Lenin, Stalin, Mao, Pol Pot, en zelfs Castro waren niet succesvol waarom zou u dat zijn? Tot uw verbazing heb ik heel veel respect voor atheisten want ze hebben een heel wetenschappelijke intelectuele analyse voor hun gedachtengang. Waar ik met ze part als ze totalitaire facistiese tendenzen beginnen, net als religieuze organisaties.


  Maak melding

 13. Godsdienst of als je het religie wilt noemen wilt, heb je nodig voor het evenwicht, anders ben je alleen maar met materiële en tijdelijke en oppervlakkige dingen bezig waardoor je ziel geen vervulling vindt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.