Erwin de Vries schenkt borstbeeld aan staat i.v.m. verjaardag

7
Erwin de Vries schenkt borstbeeld aan staat i.v.m. verjaardag

Beeldend kunstenaar Erwin de Vries (3de vanuit links) heeft een zelfportret in de vorm van een borstbeeld geschonken aan de Staat Suriname. Hij doet dit in verband met de viering van zijn 88ste verjaardag, vandaag donderdag 21 december. De kunstenaar plaatste dinsdag zijn handtekening samen met Cultuurdirecteur Elviera Sandie (3de vanuit rechts) onder de overeenkomst. Het Directoraat Cultuur is van plan om het borstbeeld donderdag om 18:45 uur te onthullen bij ‘t Vat, een café in Paramaribo waar de kunstenaar vaker een drankje pakt en vrienden ontmoet.


7 REACTIES

  1. Erwin is nooit gewaardeerd door deze regering dus zal het zelf moeten regelen, want er had al lang een borstbeeld van hem moeten staan, waarschijnlijk ook omdat deze kunstenaar te pro Nederlands is, en in Nederland wel gewaardeerd word.


    Maak melding

  2. “Een profeet wordt nooit erkend in eigen land”. Er zijn te weinig Surinamers die weten hoe groot deze kunstenaar is. En dat zeker niet alleen in Suriname en Nederland. Hij heeft in veel landen exposities gehad niet alleen in Europa, maar ook daarbuiten. Hij is/was persoonlijk bevriend met enkele groten der aarde met name uit de cobra-beweging zoals bijv. Karel Appel en Corneille. Helaas zijn veel Surinamers op dit gebied nogal oppervlakkig. Het onderwijs is mogelijk daarvan de schuld. Hoeveel jonge Surinaamse kinderen weten wie de Kom is geweest of Albert Helman, etc. Ik ben er in ieder geval wel trots op dat ik tekenles heb gehad van Erwin de Vries…..helaas ben ik echter niet creatief dus…..


    Maak melding

  3. Deze man heeft van zijn hobby een beroep gemaakt. Weet je wat het betekend om beroepsbeeldhouwer of schilder te zijn in een land als Suriname? Petje af voor deze man Erwin de Vries deze is echt een doorbijter.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.