Surinaamse politicus snapt ‘ongrijpbaarheid’ drugsbazen niet

24
Weer grote partij cocaïne uit Suriname ontdekt in NL

PARAMARIBO, 21 dec – Het is onvoorstelbaar dat de poppenmeesters achter de grootschalige drugshandel in Suriname niet te grijpen zijn. Dit zegt Edward Belfort, parlementslid (ABOP) en minister van Justitie & Politie in het vorige kabinet Bouterse. De vrachtcontainers waarin zoveel cocaïne wordt gevonden, gaan door officiële systemen heen. Dat al de beschikbare informatie maar niet tot aanhoudingen leidt, kan er niet echt in.

Op de haven van Paramaribo geldt bovendien een honderdprocentcontrole. “Voor elke container die op de haven komt, worden documenten ingevuld. Zo weet het ministerie precies vanwaar containers komen en waar zij naartoe gaan. De zaak kan dan onderzocht worden”, zegt Belfort tegenover De West. Tot nog toe is er niet veel gebleken. Op de haven is al enkele keren een partij drugs onderschept.

Ook in buitenlandse havens blijken vrachtcontainers uit Suriname volgestouwd te zijn. Volgens waarnemend minister van Justitie & Politie Ferdinand Welzijn wordt de drugshandel vanuit het buitenland geleid. Dat maakt gericht aanpakken moeilijk. “Er zijn Surinaamse drugsorganisaties die samenwerken met organisaties in andere landen voor wie zij opdrachten uitvoeren”, stelt Belfort. Maar daarom moet meer samengewerkt worden met andere landen.


24 REACTIES

 1. Daarbij wordt moeder suriname verkocht dmv staatsmiddelen, straks ook de natuur en gebouwen door met overgewicht mini ster hoefslag.

  Deze gasten moeten publiekelijk opgehangen worden op het onafhankelijkheidsplein, met de hoofdverdachte in het midden.


  Maak melding

 2. DDB weet alles van drugs want zijn naam komt overal voor ook in het buitenland.Dus verwonderd het mij niet dat Suriname betiteld wordt als drugs land.Al die indianen verhalen ten spijten.DDB is ook een gebruiker.


  Maak melding

 3. Ik snap Belli zijn probleem niet. Het systeem is zo lek als een mandje want de drugs worden op de een of andere manier toch nog in de containers gestopt.Dit gebeurd op bevel. Er is een grote baas die zijn kleine jongens opdrachten geeft en deze grote baas gaat geen formulieren invullen.
  Advies: als 100% controle niet werkt dan maar 500% controle.
  Ook een scanapparaat zou zijn diensten kunnen vervullen in die gevallen waarbij een ambtenaar zijn ogen moet sluiten.


  Maak melding

 4. Hoe moeilijk is het om de container op slot te doen en verzegelen nadat controle heeft plaatsgevonden.
  Alvorens verscheping zal plaatsvinden worden de zegels en sloten als extra gecontroleerd.
  Pas na deze laatste controle kan de container worden verscheept.
  Hierna alleen toegang tot de containers door een select gezelschap die bekend zijn bij de overheid en haven.
  Zo moeilijk lijkt het toch niet het vergt alleen discipline maar bovenal het aantrekken en benoemen van integere en betrouwbaar personeel.
  Integere en betrouwbare personeel dat is een ander verhaal.


  Maak melding

 5. Ik snap Belfort, wel. Degene die ik niet snap is wel zijn. Als hij stelt dat het vanuit het buitenland geregeld en geregisseerd wordt , dan zou hij dat toch moeten aanpakken? Of ben ik gek , door deze gedachte ? Ik ben niet onnozel of gek, dus is het een dooddoener , een non- argument. Het zogenaamde een oogje dichtknijpen , de andere kant uitkijken , omdat hij ook wel weet dat er dikke vingers in de “‘coke”‘ pap zitten, en hij daarom niet zichzelf in de problemen moet brengen. Daadkracht? hahahaha, wat is dat voor een onding?


  Maak melding

 6. Waar Belfort het over heeft is niet dat de drugs niet ontdekt wordt. Er is in de afgelopen periode juist veel drugs onderschept bij verschillende pogingen tot verscheping. Kennelijk werkt de controle dus goed? Wat het grote probleem is, is dat de mensen die er achter zitten niet worden gepakt. De autoriteiten weten op basis van de in te vullen papieren wie wat exporteert. Als er drugs wordt aangetroffen in bijvoorbeeld een container gevuld met bananen dan weet men toch wie vergunning heeft om die partij bananen te exporteren. Die bewuste exporteur zou dan toch in ieder geval de eerste verdachte moeten zijn. Maar naar het schijnt gebeurt ook dat niet. Afgezien van al die zaken die mogelijk goed geregeld zijn speelt iets anders wat wellicht moeilijk te bestrijden is. Dat is de betrouwbaarheid van het haven personeel. Van sjouwer tot de verschillende functionarissen betrokken bij de administratieve afwikkeling, inclusief de controle. Om dit toch wel grote maatschappelijke probleem op te lossen moet in de eerste plaats de politieke wil aanwezig zijn om dat te doen. Belangrijke spelers op dit gebied lijken niet over te lopen van enthousiasme om de kat de bel aan te binden. De indruk wordt gewekt dat men bij de drugshandel betrokken figuren beschermt, of in ieder geval niet wenst aan te pakken. Een wel heel slecht voorbeeld voor de gemeenschap, vooral voor jongeren, die eerder vatbaar zijn voor verleidingen.


  Maak melding

 7. Suriname is een maffiastaat waarin rovers regeren voor en achter het scherm. Ze zullen nooit gepakt worden want het hele rechtssysteem hebben ze in eigen handen.


  Maak melding

 8. Toen “Tigri Barba” minister was werden ook geen drugshandelaren opgepakt !! Waar heeft deze man het over ??
  Zijn achterban in het binnenland en bv.Sunny-point weten toch vanwaar en wie eracter zitten !!!
  De “dief schreeuwt ,houd de dief ,houdt de dief” !!!


  Maak melding

 9. Bellie heeft smeerolie op zijn kop….zijn leider is een drugsdealer tevens zijn press……
  dicht bij ” pinahut’ en bellie ziet het niet….soso lafu

  wiens cassavebrood men eet…diens…..


  Maak melding

 10. Ik kan begrijpen dat de drugshandelaren in het buitenland, die de Surinaamse nationaliteit niet hebben en niet in Su zijn niet kunnen worden opgepakt door de autoriteiten. Maar de mensen die hand en spantdiensten bewijzen en in Su wonen die kunnen wel zeker worden opgepakt en berecht. Begin daarmee dan is dat al stap in de goede richting.


  Maak melding

 11. @ Roy,
  Dat is een goeie !! So-so lafoe e-kirie-mie !

  Deze Belly, toen hij minister was, bezocht scholen en had verklaart dat hij”duidelijk kon zien en door had wie op het criminele pad” zou belanden !! Dus hij was al bezig om de criminele jeugdbendes op te bouwen !!
  Laat hij zijn baas “bij de lurven pakken en overdragen aan de Ned.justitie i.v.m. zijn veroordeling voor drugshandel !!


  Maak melding

 12. Wie zich nog kan herinneren weet dat Bouterse de frontregering zwaar had beschuldigt in het bijzonder de PG Subhas Punwasi Ex minister Justpol.
  In 1991 werd bekend dat in de kofferbak-bergruimte van zijn auto verdovende middelen waren aangetroffen.

  Siegfried A. Gilds, Chandrikapersad Santokhi, Martin Misiedjan, Edward Belfort, Jennifer van Dijk-Silos, Eugene Van der San. Het is deze gewezen ministers nooit gelukt (anderen hebben zelfs strafbare feiten gepleegd) om een oplossing te vinden.

  Is er geen opzet in hel spel?
  Dat een strategisch mens als Bouterse de boosdoeners niet kan grijpen is onbegrijpelijk.

  Subhas Punwasi, Siegfried A. Gilds, Chandrikapersad Santokhi, Martin Misiedjan en Edward Belfort opbrengen voor verhoor.
  De huidige minister van Justitie & Politie Ferdinand Welzijn zal zijn wilskracht moeten tonen en handelen.


  Maak melding

 13. Die Belfort,…hij is de spin in het web,..meneer kent alle details, wat ie nu doet is camouflage,..afleidingsmaneuvre,het wordt eens tijd dat deze schreeuwlelijk ook eens flink doorgelicht en aan de tand gevoeld wordt…hij weet VERDACHT VEEL !


  Maak melding

 14. Dit land is zooooooooooo verschiiiiiiiiiiikelijk ziekkkkkkkkkk.
  Vroeger had suriname de status van een rijk land te zijn.
  Ik was er zelfs verliefd op, het was een PARADIJS OP AARDE, IK WIL ER MIJN HOND NIET MEER UITLATEN!!!!!!!!! het is zoooooooo
  Jammer.
  Je krijgt wat je vraagt.
  Ongrijpbaarheid drugs bazen aan m’n hoela het is ziek van corruptie.
  We staan er bij en kijken er naar
  HOE MOET HET VERDER


  Maak melding

 15. Bellie was minister van juspol hij had de capaciteit, bevoegdheid en middelen om bouta en brunsie aan ptata uit te leveren. Nu lult hij als een onbetaalde boer na geleverde diensten.


  Maak melding

 16. @Haco

  Het land is niet ziek maar de misselijk makende figuren zijn ziek….

  Een hond die ziek is is te genezen maar deze figuren zijn niet te genezen..

  Ziekelijk gedrag op en top…


  Maak melding

 17. Wie zich nog kan herinneren weet dat Bouterse de frontregering zwaar had beschuldigt in het bijzonder de gewezen PG Subhas Punwasi en ex minister van Justpol.
  In 1991 werd bekend dat in de kofferbak- bergruimte van zijn auto verdovende middelen waren aangetroffen.

  Siegfried A. Gilds, Chandrikapersad Santokhi, Martin Misiedjan, Edward Belfort, Jennifer van Dijk-Silos, Eugene Van der San.
  Het is deze gewezen ministers nooit gelukt (anderen hebben zelfs strafbare feiten gepleegd) om een oplossing te vinden.

  Ik vraag mij af of er geen opzet in spel is?
  Dat een man met een strategisch achtergrond als Bouterse de boosdoeners niet kan grijpen is onbegrijpelijk.

  Subhas Punwasi, Siegfried A. Gilds, Chandrikapersad Santokhi, Martin Misiedjan en Edward Belfort zullen opgebracht moeten worden. Deze komen verdacht over.
  .
  De huidige minister van Justitie & Politie Ferdinand Welzijn zal zijn wilskracht moeten tonen en handelen zoals een goed functioneerde minister betaamt.


  Maak melding

 18. ik denk dat de lijder hoofd verdachte moordenaar alles weet wat er in s m e gaande is.
  zij kinderen zitten allemaal opgesloten in binnen als buitenland..

  hij zelf praat nooit over drugs neemt dat woord ,, drugs ,, nooit in zijn bek..

  maar is wel dagelijks dronken..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.