Justitie weerloos, Suriname overgeleverd aan ‘buitenlandse drugsbazen’

46
Meer coke uit Suriname dan ooit
Archieffoto: onderschepte drugs uit Suirname.

PARAMARIBO, 13 dec – Het heeft er weinig van dat er bar veel zal veranderen in de toevloed van containerzendingen vol drugs vanuit Suriname. Dit valt te concluderen uit de bewoordingen van Surinames waarnemend minister van Justitie & Politie, Ferdinand Welzijn. Zijn woorden klonken bijna wanhopig in het parlement. Het was bij het reageren op kritiek vanuit vooral de oppositie. Suriname zou eerder neigen naar ontwikkeling tot drugsschuur dan voedselschuur.

Dat van voedselschuur is een droom van president Desiré Bouterse. De oppositie, vooral de Verenigde Hervormde Partij van Chandrikapersad Santokhi, ziet het de andere kant uitslaan. Steeds weer moet in het nieuws vernomen worden hoe deze of gene Surinaamse container vol drugs is onderschept. Het is dan of in het Caribisch gebied of in Europa. Volgens Welzijn valt er niet veel aan te doen.

Op de haven van Paramaribo, de Dr. Jules Sedney haven, geldt een honderdprocentcontrole. Die moet ook de drugsdoorvoer aan banden leggen. Het nieuws blijft anders rapporteren. Volgens Welzijn gaat het om “personen en grote drugsorganisaties die drugs verhandelen en zich in het buitenland bevinden en vooralsnog voor de lokale justitiële autoriteiten ongrijpbaar blijven.”


46 REACTIES

 1. De 100% controles in de havens moet toch resultaat opleveren. Honderd procent controle houdt in dat alles tot in details wordt gecontroleerd. Maar ja wat dacht je anders? De 100% controles worden volgens mij alleen uitgevoerd in Paramaribo. Op de haven van Nickerie hebben ze vrij spel.


  Maak melding

 2. Als je integer en betrouwbare personen in dienst neemt en een goed loon betaald zullen er niet zoveel excessen zijn.
  Dat de president van Suriname er een naam heeft van de coke koning met zijn zoon als kroonprins, die momenteel gevangen zit in USA omdat hij zich ook met drugs heeft ingelaten, en tevens Hoofd en (prominent) lid van de Anti Terrorisme Team is niet vreemd dat Suriname zich neerzet op de wereldkaart als één groot coke exporterend land.

  Het is dus niet vreemd dat Suriname de 100% controle overal ter wereld moet ontberen, dus ook onschuldige burgers die moeten boeten voor hun land en leider en andere personen die de coke wereld in handen hebben in Suriname.


  Maak melding

 3. @ Blakaboy.

  (DEA) en Interpol wordt juist in Su gemeden, want anders gaan ze verder graven en dat wordt, voor sommige figuren een doodsteek !!!!!

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 4. O, wat zijn de Surinamers ineens heilig en zielig tegelijk! Anderen hebben het gedaan! Ik koop dit snert verhaal van anke franke helaas niet. Kerstfeest vieren neem ik aan is iets heiligs, ook heilig communie doen denk ik zo. Maar met je zondagspak naar zondagschool gaan met buurvrouw, maak je nog niet heilig.


  Maak melding

 5. @Blakaboy,

  Hoe kun je de Amerikanen nou vertrouwen? Zij zijn de grootste drugshandelaars. Denk maar aan Oliver North, de hoge militair uit de VS en de Irangate schandaal. Ze handelden in drugs om hun sabotagepraktijken in Iran te kunnen financieren. De USA-overheid sloot toen haar ogen.
  Wie denk je dat zit achter de papaverteelt in Afghanisatan? Omoe Sam.


  Maak melding

 6. Het zou moeten zijn , moordenaar desi weerloos, overgeleverd aan justitie.

  Maar het su volk is het domste ter wereld, en kiest een drugsdealer en moordenaar als ‘press’.

  Deze wakkamang heeft het ‘ver ‘geschopt dankzij wel heel heel heel bijzondere domheid van anderen


  Maak melding

 7. Cocaine handel word in Suriname gezien als een middel van bestaan.Cocaine handelaars en moordenaars worden hier vereerd en worden zelf president.


  Maak melding

 8. Dong-Dong-Ikko´s ,Suriname-Haters, die de leidinggevende

  corrupte PAARSE drugsboeven verdedigen en verwijzen

  naar USA, Holland en anderen !

  SRANAN is FAILLIET –de gewone Srananman — door deze

  Drugsbenden-Drugsveroordeeden, NIET de andere landen !

  Laten DEA en INTERPOL hun werk doen in Sranan, herstel

  de RECHTSSTAAT in Ons Land !

  Dan maakt Sranan ook meer kans op internationale hulp om uit het Paarse FAILLISSEMENT te komen !

  PS : Het huidige Paarse RAMP-Regiem van Opa Desi, zal VALLEN vanwege CORRUPTIE, het Paarse FAILLISSEMENT van ons land en het oogluikend toelaten van Internationale harddrugshandel, plus de daarbij behorende MILJOENEN-WITWASSERIJ !!


  Maak melding

 9. !00 ‘% CONTROLE ???

  START MET 100 % SCREENING VAN ALLE POLITICI –Inclusief president — EN AMBTENAREN !

  PERMANENTE SCREENING !

  TERUGVORDERING ALLE VAN DE STAAT GESTOLEN EN GEROOFDE GOEDEREN, GROND, CONCESSIES GELDEN, DEVIEZEN, GOUD etc bij ALLE POLITICI EN HUN STROMANNEN !


  Maak melding

 10. Hoe heet weer de hoerenzoon van “bevel” ook weer die opgesloten zit in de VS ??
  Welk opositielid durft in DNA te vragen of deze “crimineel ” die hoofd was van Anti Terrorisme Team nog steeds betaald wordt terwijk hij in de gevangenis zit?? Antwoord: hij is nooit door de surinaamse rechter veroordeeld, dus zijn salaris wordt doorbetaald hij is allen non-actief met behoud van salaris en alle emolumenten !! Er is nooit een ontslag beschikking/resolutie geslagen !!!
  Misschien kunnen @ RobG, @ Ray @ Boy @ Para @Hans
  @ Zwartmans, een antwoord hierop geven !!!


  Maak melding

 11. Yep…half werk dus…daarom te meer dat ze daar niet vooruit willen komen dan alleen maar grote stappen naar winst….en maar klagen…ze zijn niet afhankelijk van bouterse….want hij is Su niet…blijf maar geloven in leningen die nu al de last is voor de jeugd…ze worden automatisch hierin getrokken….we zijn weer 20 jaar terug…en daarbij onderstreep je ons weer straks als een ontwikkelings land….phhhhffff zo rijk is Su anno Nu..


  Maak melding

 12. bouta’s hele kliek aan de macht bestaat uit corrupte criminelen, drugshandelaars, moordenaars.Dino op vakantie in USA, bouta zelfs een vakantie in Scheveningen en de topman van de militaire inlichtingen dienst is ook een veroordeelde druggist.


  Maak melding

 13. @ Pa Henkie van Latour

  Van mijn kant gezien is het antwoord vrij simpel, natuurlijk wordt hij door betaald, niet door de regering van Su.
  Maar door de domme belasting betalers en de stomme aanhang van de paarse bende. En als we niet uitkijken wordt hij straks ook Pres van Su, als ie ooit uit het gevang komt. ( ik heb vroeger aan de Arakaka straat gewoond, 53 jaar geleden ) No spang yu édé brada alles komt op zijn pootje terecht, ala sani habi wan biging en ala sani habi wan tem oting ai go stop !!!!!!!!!!

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 14. Als 100% controle niet voldoende is, moet men overgaan tot 200% controle. Het is toch te gek dat een minister van justitie stelt dat er niet veel aan te doen is.
  Het spul komt toch ergens vandaan? Er moet toch een ingangscontrole plaats kunnen vinden? Ik ga er vanuit dat de drugs niet uit de lucht neerdalen en rechstreeks in de containers terecht komen.
  Een merkwaardig verhaal.


  Maak melding

 15. Opa taki, wie houdt het Welletje zijn voor de gek. Oma taki zichzelf. De hele wereld weet en ziet dat sinds de bij verstek veroordeelde drugsbons ddb, wiens zoon gevangen zit in de VS voor drugssmokkel, aan de macht is dank zij de tot op het blote bot oerdomme debiele idiote dwaze aanhangers grijpt de misdaadvloek vnl moord, drugs en roof gestadig steeds stijgend om zich heen. In werkelijkheid voelt en is niemand meer veilig sinds deze vervloekte drugscrimineel de macht naar zich heeft toegetrokken. Een ding vermoeden velen en zelfs de zonen van Hermandad dat met volle zekerheid kan worden vastgesteld dat ddb waarschijnlijk de grote baas achter de misdadige schermen is achter dit alles. Wo ka.


  Maak melding

 16. @ Get a life

  In Su is alles mogelijk waar het elders niet zou kunnen gebeuren, dus je moet er raar niet van opkijken als dat zo zijn !!!!!!

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 17. als de minister v juspol laat merken dat hij machteloos staat tov de drugscriminelen vraag ik mij af wat hij dan op die post
  doet
  is hij er wel voor geschikt of is he dat hij v hogerhand af moet blijven van deze criminelen


  Maak melding

 18. Oma taki. Alle ndp ministers zijn medewerkers der paarse ongerechtigheid aka ddb aka didibri< ook Stef Anus Meyje en Andre Mi Sjie Ka Dubai. Opa taki ndper's zijn een paars misdadig vervloekt volk die de misdaadafgod eeb aanbidden sa e meki ook deng dong mppsma disi njang paarse ka. Een mier zelfs is van nature veel wijer dan deze ndp debiele idioten.


  Maak melding

 19. Get a life,
  Je hebt gelijk. Vanaf dat DDB aan de macht is, is Su een drugsexporterend land geworden. Nu is gebleken dat de drugs niet in Suriname wordt gefabriceerd. Het komt binnen en Su voert het uit. Bij het begin van het regiem DDB werd west Suriname van de buitenwereld afgesloten door de Tukajana’s.
  Dat was de manier om ongestoord de drugs in Suriname te krijgen. Maar ja, zodra iets te goed gaat ontstaan er ruzies. De Tukajanas kregen een drugsruzie. Het leger werd erbij gehaald en de dwarsliggers werden met kettingzagen “gekettingzaagd”. Toen werd het rustig, maar vanaf DDB de scepter weer zwaait is het weer onrustig geworden op drugsgebied. In mijn ogen zie ik dus een causaal verband tussen DDB aan de macht en een verhoogde drugsexport. Kijk ik zal niet beweren dat DDB de drugs zelfs exporteert, maar ik vermoed dat hij de grote boys die dit doen, tegen betaling van een forse commissie natuurlijk, hand en spandiensten verleent en zorgt voor enkele betaalde katvangers. Kleine jongens die moeten opdraaien voor het geval iets misgaat. Mijn theorie is ook voor omkering vatbaar in die zin dat op het moment dat DDB wegvalt de drugshandel in elkaar zal storten en zal stoppen. Reden: Het zal niet alleen jaren kosten maar alleen machtige mannen kunnen deze kapot gevallen drugsorganisatie weer herstellen. Je hebt het over 200% controle. Te weten niet alleen de vertrekkende containers, maar ook alles wat binnenkomt. Ik ben het volkomen met jou eens. De vraag rijst alleen hoe de drugs Suriname binnenkomen nu gebleken is dat Suriname slechts een doorvoerhaven is. Komt het per container binnen, wordt het buitengaats overgeladen op Surinaamse boten of komt het via de lucht binnen met gebruikmaking van de binnenlandse vliegvelden. Dat is nu nog het ontbrekende puzzelstuk in het geheel, die opzettelijk wordt genegeerd. Men wil het niet weten.. Maar een ding is zeker. 200% controle moet.
  Er is wel een andere misschien veel makkelijkere oplossing.
  Zodra wij het vermoeden hadden dat bij een bedrijf werd gefraudeerd stuurden wij de verdachten met…. vakantie.
  Een ieder weet dat betrokkenen tijdens vakantie hun organisatie niet meer kunnen controleren en in de grip kunnen houden en dan komt de aap uit de mouw. Misschien moeten wij DDB verplicht enkele maanden met vakantie sturen. Dat wordt lachen.


  Maak melding

 20. @ JZwartmans, @ Hans van de Broek, …. Jammer voor de opgroeiende jeugd met erfenis die ze zullen krijgen van Bouta en trawanten ; neel erg voor de oudjes die zo hard hebben gewerkt en nu veroordeeld zijn tot de bedelstaf.
  Waarom gaat de belastingdienst geen belastingen halen bij de Skalianhouders en al die honderden goudzoekers die alles gratis krijgen van de Regering terwijl ze goudgeld/US-dollars verdienen en 2 tot 3 huizen bezitten !!
  En natuurlijk bij Abrahams,Boereveen en al die buiten echtelijke kinderen van “baas” in de goud/houtsektor en de neefjes van Ingrid in deze sektor !!
  Vooarl niet over het hoofd zien Brunswijk !!, met zijn belastingadviseur Bee !!!


  Maak melding

 21. @ John,
  Geen enkele politie man durft een onderzoek in te stellen op het landgoed van Graanoogst aan de
  “Weg naar Zee” Oceaan project, grenzend aan de zee,waar de boten vrijelijk aanmeren vanuit de zee !!


  Maak melding

 22. FAF MI DANG ???????

  BUITENLANDSE drugsbazen teisteren Sranan ????

  BUITENLANDSE banken gaan toch ook Failliet ?????

  BUITENLANDSE Zorgverzekeringen werken ook niet altijd even goed ??

  BUITENLANDSE politici zijn soms ook CORRUPT ???

  BUITENLANDSE staatshoofden hebben toch ook GEMOORD ???

  BUITENLANDSE infiltranten saboteren toch ook elders de Rechterlijke Macht ???

  BUITENLANDSE regeringen hebben toch vaak ook een TORENHOGE MILJARDEN-STAATSSCHULD ???

  BUITENLANDSE Regeringen SLUITEN TOCH OOK ELKE DAG MILJOENENLENINGEN ????

  FAF Yu PAARS KONDRE DANG, YU KONDRE FAILLIET, ALLA SMA INI A KONDRE E FAYA, DENG SKEER !

  PS : VAN “HOGERHAND” MAG ER VAAK GEEN ONDERZOEK WORDEN INGESTELD DOOR POLITIE EN JUSTITIE !

  ENKELE Voorbeelden : de 8 Dec Massamoord, Moiwana-Massamoord,Moord op Inspecteur GOODING, Moord op Lijfwachten van Brunswijk, helikopter Majoor Fernandes uit de lucht gevallen, Zonnesteek-dood tientallen Sranan militairen etc etc !

  HOGERHAND , OGRI FU TRU, HOGER HAND NA DEVIL HIMSELF !


  Maak melding

 23. Dat buitenjandse drugsbazen de transit Handel in handen heeft geloof ik Niks van.
  De transit is gedoogd bij hogerop tegen een financiele vergoeding.De DEA kan uitvinden wie.De Chinezen of andere machten voor politieke redenen beschermen deze hogerop.Binnenlands kunnen ze de politie in check houden.Een politionele actie van Us en Su strijdkrachten kan de schoonmaak doen. Maar Boutetse gaat dat niet toestaan.


  Maak melding

 24. Meeste drugs in Suriname komen via vliegveld van Apoera onder bescherming en orders van bouta en zijn foetoeboi ramon abrahams. Pottekijkers worden verzocht door te rijden als ze in de buurt van deze vliegveld bevinden door prive en zwaar gewapende bewaking naast de militairen. Op huize abrahams in Apoera bevindt zich electroniese surveillance & communicatie apparatuur voor constant contact met deze internationale drugsdealers en vervoerders.


  Maak melding

 25. Toen wij er in 72/73 waren was dit allemaal niet aan de orde ,wij hebben als trissers sranang ervaren als een fantastisch mooi en kleurrijk land met zijn vriendelijke bevolking
  Maar helaas is na 75 de neerwaartse spiraal ingezet met een man als bouterse en brunswijk als raddraaiers.
  Ik hoop van ganser harte dat het recht snel mag zegevieren en suriname weer van het volk wordt want dat komt ze toe.
  Wan switie krisnetie en een wan boen njoen jari.
  Van een ex trisser 72/73


  Maak melding

 26. Allen,

  In een land waar er armoede heerst, krijg je vanzelf corruptie, iedereen wil overleven, dus velen zijn makelijk om te kopen.
  Willen wij in Suriname dat er verandering hierin komt, dan moet men met zn allen de straat op, alles plat leggen, en nieuwe verkiezingen eisen. blijven klagen heeft geen zin meer, tijd voor aktie.
  SUCCES.


  Maak melding

 27. Het klinkt zeker niet bemoedigend uit de mond van de minister van juspol dat georganiseerde misdaad niet te bestrijden is. Misschien is dat politiek en strategisch geen slimme opmerking van de minister. Maar er zit een kern van waarheid in zijn bewering. Wij geven allen Suriname de schuld. Ook ten tijde van de regering Venetiaan werden vanuit Suriname drugs verscheept. Suriname heeft nu ontegenzeggelijk een slechte reputatie op dit gebied. Maar….we moeten niet doen alsof de landen waar de drugs naar toe gaat clean zijn. Die rijke landen vormen de markt. Zou er geen markt zijn voor de drugs dan zou er ook geen handel zijn. Dat is niet alleen met andere handelswaar het geval maar ook met drugs. Om de doorvoer succesvol te bestrijden zal Suriname hulp nodig hebben van onder andere DEA, Nederland en internationale organisaties. Ons opsporingsapparaat is zo krakkemikkig dus het zou een utopische gedachte zijn dat wij dit zelf en alleen kunnen aanpakken en oplossen. Vraag is misschien zelf of men van hogerhand echt grote behoefte heeft om dit probleem op te lossen? De grote partijen die de afgelopen periode zijn onderschept bewijzen dat er veel geld mee gemoeid is, dus kapitaalkrachtige mensen/organisaties. Een kleine crimineel is uiteraard niet in staat om het kapitaal bijeen te brengen om honderden kilo’s drugs te financieren.


  Maak melding

 28. Sranan moet OPHOUDEN met babbelen over drugs, dat zovele landgenoten vernietigt en waarbij de Drugsbonzen zijn geinfiltreerd in het bestuur van het Land :

  Werk samen met de rest van de wereld , neem vonnissen en straffen van drugsbonzen over,voer die uit, of lever hen uit en pak witwassen en crimineel geld/goederen aan !

  Op dit moment werkt Sranan met vrijwel geen enkel land effectief samen om zware criminaliteit, zoals drughandel, uit te schakelen !

  Waar blijven de internationale verdragen over OVERNAME van VONNISSEN, UITLEVERING van DRUGSBAZEN, OVERNAME VAN UITVOERING BUITENLANDSE VONNISSEN IN SRANAN ????????????

  En dan… als minister Justitie, in een Paars Kabinet, dat strafzaken SABOTEERT, klagen over BUITENLANDSE Drugscriminelen ????????????

  PS : DINO B (die in de USA-bajes jankt !), heeft toch nooit iets FOUTS gedaan in Sranan ???????????????


  Maak melding

 29. @van Zijsburg

  Jij zegt dat suriname het niet alleen kan, ze kunnen het wel alleen, als het gaat om drugs te exporteren, er is een gronisch geld gebrek bij deze regering, die door corruptie en onkunde verkeerde beslissingen nemen, en daar nu de vruchten van plukken. Waarom ging het in de 50-60-70 tiger jaren wel goed.
  Kunt u me dat uit leggen.
  Als er in 2018 rente en aflossing betaald moet worden, terwijl er geen geld is.
  Om de worden Lowie van Gaal te gebruiken, ben ik nou zo slim of zijn jullie nou zo dom.
  Sarcastisch bedoel ik wens u nog 5jaar Bouta.


  Maak melding

 30. Justitie is niet machteloos, het zo ziek!!! De corruptie viert hoogtij, het is al zo in geburgerd, dat iedereen het normaal vind.
  Als men de corruptie opruimt, dan de goederen en de grond en geld terug haald, is Suriname in een keer uit de problemen.
  Maar dan, wie gaat er dan de kar trekken, want het vertrouwen is weg.
  In is het zo de boef roept hou de dief, triest, o ja tourisme dat kunnen we ook nog even proberen. We laten ze betalen voor de tickets en gaan er vervolgens vandoor, zo kunnen we nog wel even door gaan.
  De corruptie is niet van de laatste jaren, dat is al vanaf 1954
  Dus niets vreemd alleen keek er iemand over de schouders, dat is het verschil.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.