zondag, april 14, 2024
HomeNieuws uit SurinameConflict met minister, middelbaar onderwijs in Suriname plat

Conflict met minister, middelbaar onderwijs in Suriname plat

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 13 dec – Minister Robert Peneux ligt weer eens overhoop met een deel van het onderwijs. Directeuren van middelbare scholen hebben het vertrouwen opgezegd in de hoogste man op Onderwijs Wetenschap & Cultuur, OWC. De scholen worden dicht gehouden. Peneux zou niet de waarheid hebben verteld tijdens een recente persconferetie. Ook heeft hij gejokt in het parlement. Ook vakbonden willen niet meer met Peneux door één deur.

De Bond van Leraren en de Associatie van Leerkrachten in Suriname noemen de minister onbetrouwbaar. Peneux vindt dat het administratief onderwijs of Imeao een ‘nyan patu’ (vreetpot, red) is. Leekrachten bedenken allerlei manieren om geld te verdienen. Leerlingen wordt het extra moeilijk gemaakt om modules te halen. De leerkrachten kunnen op deze manier extra verdienen met opstellen van testen.

Peneux beloofde er het mes in te zetten. Het is niet in goede aarde gevallen, te oordelen naar een boze brief van de directeuren aan president Desiré Bouterse. Peneux ging weliswaar door het stof. Kort na zijn beweringen, schreef hij: …mocht ik u beledigd of gekwetst hebben met mijn woordkeuze of een onduidelijke benadering van zaken, dan wens ik het terug te nemen.” Te laat, menen de leraren.

opening
Fernandes Express
BODO Party

25 REACTIES
 1. Het is hoog tijd deze brokken minister te ontslaan.
  Voor de zoveelste keer is hij weer het onderwerp van gesprek. Het optreden van deze man is geen voorbeeld voor de opgroeiende jeugd en met zijn botte taalgebruik brengt hij ook geen rust in het onderwijs.

  Rust is nodig zowel voor de leerkrachten om onderwijs te geven. De leerlingen horen in alle rust van het onderwijs te genieten zodat ze het goed kunnen opnemen en verwerken.

  Deze minister heeft vanaf het begin van zijn ministerschap overhoop gelegen met leerkrachten en de onderwijs bonden.


  Maak melding
 2. De overheid geeft toch gratis laptops aan studenten? Laten ze dan ook voor een deel overgaan op online onderwijs. De klassen worden dan kleiner en er zijn minder leraren nodig.


  Maak melding
 3. Surinaams Assemblee Is Een Koffie Shop

  Beste Lezeres.

  Ik ben geen fan van deze man.. Maar ik vind dat deze man wel een plan heeft., Er zijn heel veel Luie onderwijzeressen ze gaan naar school maar met 1 doel.. hopen dat het 1 u is om weer naar huis toe te gaan.. en mik eind van de maand doro snel.. Die zetten zich niet in om het maximale uit die kinderen te halen..

  Het onderwijs Nivo van Suriname is niet om naar huis toe te schrijven.. is op een zeer waardeloos nivo…ik heb het gevoel dat deze minister een eind daar aan wil maken..


  Maak melding
 4. Zet deze hufter op de eerste bank van de klas!! helemaal voor op!! en goed opletten waar hij zich mee bezig houdt, want van discipline en bij de les blijven, weet hij geen reet van!!!!

  Verkeerde opvoeding door zijn ma en pa gehad. Of juist wel, maar dan na ouder worden is hij een smerige Ezel geworden!!


  Maak melding
 5. Is het opstellen van repetities niet een onderdeel van je vak als lesgevende? Het is te gek voor woorden dat men daar geld voor wilt hebben en inderdaad het onderwijs in Suriname, ik heb er geen ervaring mee, is van laag nivo daar meer dan de helft vaak niet slaagt voor het examen. Deze minister probeert daar wat aan te doen alleen moet hij even tot tien tellen voordat er een belediging uit zijn mond komt. Trouwens de lesgevenden hebben korte teentjes hoor pfffff.
  Ik heb onderwijs genoten in Nederland en ben nu 62 jaar.


  Maak melding
 6. Onderwijzers doen genoeg hun best in Su. Kinderen van nu kan je niet dwingen om het goed te doen op school.
  Prestaties van de kinderen is afhankelijk van hun attitude en van de stimulans die ze van huis meekrijgen.
  Maar voor het gros van de kinderen is Face book en andere sociale media het meest belangrijk. En verder is het
  paarse corrupte klimaat waar deze kinderen moeten opgroeien helemaal niet ideaal om op school te excelleren. Want misdaad blijkt in Su een lonend beroep te zijn. Vereist minimale investering. Dan zouden ze gek zijn om in school te gaan investeren. Hard werken en je diploma kan je gebruiken als toiletpapier. optelsom is snel gemaakt.
  In Suriname heb je leerplicht (niet dat het altijd wordt gehandhaafd) maar kinderen hebben niet de plicht om het op school goed te doen.


  Maak melding
 7. Deze paars boelerig ogende marionet is de oorzaak van de hoogste aantal zittenblijvers en drop-outs in de regio. Oma nanga opa taki, net zo is zijn afgod ddb de ware oorzaak van dat alles met land en volk verder achteruit gaat, a monie e drop, a veiligheid e drop, a rust e drop, vooruitgang e drop. Ma ja wat wil je meer als al die bezeten debiele paarse idioten wekelijks olv de grootste awariedomrie van het land en religieus adviseur van ddibri zijn god bidt om ddb en regering te zegenen. Opa taka soso ddb paarse ka.


  Maak melding
 8. Off topic

  De Organisatie voor Islamitische Samenwerking (OIC) waar oa Suriname hebben vandaag Oost-Jeruzalem tot hoofdstad van Palestina verklaard.

  Het Israëlische kassenteeltbedrijf Agro Business wilde zaken doen in Suriname. Dat feestje gaat waarschijnlijk niet meer door.
  Hoe stom kan je zijn.


  Maak melding
 9. Ik heb als nummer 8 gereageerd op dit artikel deels ten voordele van deze minister, maar helaas zal wel niet te streng zijn voor hem want het is door de idiote censuur van Waterkant verwijderd stelletje mafkezen. Van mij geen reactie meer trouwens laatste keer dat ik deze site bezoek.


  Maak melding
 10. shrek peneu zijn lichaamshouding en beweging van zijn ogen , is precies van een dja dja sranang uma.

  Hij hoeft alleen een koto misi te dragen. Of hij is boeler, of een vrouw in een mannenlichaam. Vrouwen weten dondersgoed dit soort figuren te manipuleren. Knowledge is power

  Abdoel Devaluatie zelfde tori, deze flikker is zeker boeler


  Maak melding
 11. Vieze AAtje is een zielige gefrustreerde en onbetrouwbaar en hoogmoedig persoon die geen oog heeft voor de realiteit.
  Hoogmoed komt voor de val wordt er gezegd, maar dit ziet hij niet in. In essentie gaat hij gebukt onder een groot minderwaardigheidscomplex die hij denkt te compenseren . Vieze Aatje wil zich laten gelden. Eerder was hij lid van de PL, stapte over naar de NDP en werd later een Boutist en een loyalist van DDB. Het ministerschap is hem boven het hoofd gegroeid en kontlikkerij kost hem geen moeite want in natura is hij ook hiermee bekend.


  Maak melding
 12. @sranang man, NIET Valies wil zo graag gaan staken, maar de leerkrachten hebben erom gevraagd en hij ondersteun de leerkrachten.

  Het is beter dat Bouterse en co van het toneel verdwijnen en naar de hel gaan zodat er rust komt in het land.


  Maak melding
 13. Waarom hebbe kinderen discipline nodig als een idioot als pineut minister kan worden en een crimineel als bouta president? Giem wan brik jere. Stuur de regering naar huis en die mpp bouta naar scheveningen.


  Maak melding
 14. @Oom Ludwig van Abrabroki. Alweer praat je poep, met jou boelerige taalgebruik. Uit jou schrijven maak ik op dat jij een zakkenwasser ben, een bigisma die een flinke klap met de pan van Oma taki op zijn bolle kop moet krijgen. Oma taki “Ludwig yu krontoboi, mo foi”.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES