donderdag, mei 30, 2024
HomeFotoBijeenkomst over klimaatverandering in Suriname

Bijeenkomst over klimaatverandering in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Een basja uit een Inheems dorp in het binnenland van Suriname beklaagt zich over de ondermaatse informatie vanuit de overheid over klimaatverandering. Hij maakte zijn punt dinsdag tijdens de ‘Climate Change Adaptation Knowledge Sharing Event’ welke door de ontwikkelingszuil van de Verenigde Naties (UNDP) georganiseerd wordt. Volgens Sukarni Sallons, hoofd van de Meteorologische Dienst Suriname (MDS), is de temperatuur in Suriname de afgelopen 40 jaar gestadig gestegen, een gevolg van de klimaatverandering.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

13 REACTIES
 1. Heel goed dat deze man bewust is dat het niet de goede kant op gaat met het Klimaat, daarom moet er gestopt worden met houtkap,enz. in de hele wereld
  Tussen haakjes in Europa is het ook een smeerboel.
  Ook daar komen steeds meer mensen op voor gezond klimaat.
  Er moeten meer geleerde naar Suriname komen om te praten,hoe ze dat moeten aanpakken
  Als het kwaad daar is is het niet meer terug te draaien, en krijg de volgende generatie het moeilijk, maar de hele wereld is daar schuldig aan.


  Maak melding
 2. Waar zijn al die parasieten die op al die buitenlandse klimaatconferenties zijn gegaan? zoal Winstom Lachin, mvr Badrising?
  Snoepreisjes dus.
  War doet de VP hieraan???


  Maak melding
 3. Alle studies tonen aan dat klimaatverandering geen gevolg is van menselijke activiteit. Duizend jaar geleden was de gemiddelde temperauur op aarde hoger dan nu. Alleen, de overheden en grote bedrijven willen graaien, graaien en nog eens graaien.
  Wat wel het gevolg is van menselijke activiteit is de lucht-, land- en watervervuiling, m.n. in de grote steden. And guess what, al die belastingen die we voor het klimaat moeten betalen komt niet terecht in de pot voor het aanpakken van de lvervuiling. Ze gaan in de zakken van de aandeelhouders van grote bedrijven en in de staatskas.


  Maak melding
 4. wat een onzin ! zijn ze er pari nog niet achter we allemaal dood moeten omdat er teveel mensen op denkwereld zijn WEST amerika is door chemtrails volledig vernietigd terwijl gelijktijdig daarvan de aandacht word afgeleid door acties evirement protection Puur bedrog!!!! Er word bewust een atoomoorlog geplant door elites wie dan nog geloofd in environment protection adviseert ik een bezoek aan de psychiater Datingsides staan vol :mijn man houd niet van me en willen iets tussendoor –maar die reageert ook op de naakte poes alsof er een zak ijsklontjes in zijn onderbroek zit allemaal dankzij de chemtrail vergif van vliegtuigen bewust op mensen gestrooid om ze heel langzaam dood toemaken


  Maak melding
 5. @ john dondorp: Misschien zou je zelf ook eens een bezoek aan een psychiater moeten brengen vanwege paranoïde waandenkbeelden. Die chemtrails zijn gewoon waterdamp dat condenseert als het uit de motor van het vliegtuig komt. Het is hetzelfde materiaal als wat wij wolken noemen. Als men werkelijk chemische stoffen aan de brandstof zou toevoegen met een kwaadaardige bedoeling zou dat onmogelijk stilgehouden kunnen worden. Mensen leven steeds langer. Hoe kan dat dan met die chemtrails?
  Verder zit niemand op een atoomoorlog te wachten. Wat de problemen met je vrouw betreft, praat eens met haar of ga in relatietherapie.

  Voor wie begaan is met het milieu, geen airconditioning, zo weinig mogelijk de auto gebruiken, zo weinig mogelijk vlees eten, geen vliegvakanties, niet naar een koud land verhuizen, dan komen we al een heel eind. De klimaat opwarming is niet de schuld van de grote bedrijven, het is jouw schuld omdat je al die mooie, lekkere, leuke, energie- en grondstoffen verslindende dingen wil hebben en doen.


  Maak melding
 6. Als ik deze serie lees is er nog zat werk aan de winkel mini ster Robert Peneux.
  En dan bedoel ik onderwijs op niveau, dus lager middelbaar universitair, Robert verdommen wil jij jou land dom houden.
  DOE je werk, of neem ontslag.
  Sari Tori


  Maak melding
 7. john dondorp@

  Het is geen John dondorp, maar John donderop, hans de psychiater heeft hem weg gestuurd, is niets meer aan te doen.
  Hoe moet Suriname ooit verder komen, nou niet op deze manier, doem denken naar elkaar wijzend.
  Maar ze hebben allemaal gelijk, het gaat uitstekend met Suriname, alle leningen zijn onder controle, in 2018 gaat meneer oppenheimer alles aflossen


  Maak melding
 8. ‘Climate Change Adaptation Knowledge Sharing Event’ welke door de ontwikkelingszuil van de Verenigde Naties (UNDP) georganiseerd.

  De evangelie over klimaat verandering hoor ik al jaren. Dit is niet iets van nu maar tientallen jaren terug. Als Amerika zich heeft teruggetrokken uit dit clubje, Groot-Brittannië uit de EU en de Amerikaanse Ambassade wordt verplaats van Saoedi Arabië naar Israël. Dan begrijp je dat er iets mis is.

  We kunnen gewoon aannemen dat Amerika en Rusland zeker niet gaan meewerken met dit flauwekul van de west Europese landen.
  Het begrip West-Europa heeft echter geen officiële status, maar wordt gehanteerd door de Verenigde Naties. In feite komt het hier op neer, niet teveel lullen.

  De grootste vervuiler van de wereld is Amerika met hun Ruimte reizen, Rusland, China en de Europese landen werkt keihard mee aan de vervuiling

  Wat voor bijdrage zou Suriname kunnen leveren om de wereld schoon te houden? Het bos behouden en wat nog meer?
  Een klein land als Suriname of heel Zuid Amerika hebben niks te zeggen en hoeft ook geen maatregels te treffen. Het zijn de Grote Boys dat de wereld verpest.

  De derde wereldlanden worden ten onrechte meegesleept om grote offers te brengen dat helemaal niet van toepassing kan zijn of betekenen. En zij moeten nu het gelaagd betalen, om de verschillen in klimaat en cultuur van west Europa te kunnen behouden. Ze zoeken het maar zelf uit.

  Waarom gaan men dit niet aan de Amerikanen vertellen of de Russen?
  Als men oprecht handel wilt bedrijven met de derde wereldlanden, dan zal de west Europese landen maatregelen moeten treffen om het verbouwen en gemanipuleerde tropische gewassen te stoppen.
  Waardoor de derde wereldlanden kunnen exporteren, het wordt deze mensen steeds moeilijker gemaakt.
  In de toekomst zullen deze landen minder of helmaal niks kunnen exporteren.

  Het uittreden van Groot-Brittannië uit de Europese Unie heeft deze al 315 miljard euro gekost.


  Maak melding
 9. Suriname moet rekening houden met stijging van zeespiegel.
  Als ze er niets aan doen zullen ze voor verassingen komen te staan. Zijn mede zelf verantwoordelijk.
  En niet denken dat is voor volgende generaties.
  Dijken en waterkeringen moeten naar gekeken worden voor het opwekken van elektriciteit en water management.


  Maak melding
 10. Para Koranti@

  Je hoef niet zoveel te doen Suriname, kwik verbieden en ontbossing tegen te gaan, en braams punt met rust laten, en stop met doem denken, die grote boys lopen ook in jou land.
  En dat je niks hebt in te brengen, dat is onzin, jou elite mannen hebben suriname verkwanseld, het land is verkocht aan China Canada de een haalde het hout weg en de ander het goud, en gewoon achter je baasje aan lopen.
  Kop om hoog rug recht en de elite naar huis.
  Braziliaanse goud delfers controleren op kwik er lopen militaire genoeg die dat kunnen doen, blijven ze een beetje bezig


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES